۵ بهمن ۱۴۰۱، ۶:۲۷
کد خبرنگار: 897
کد خبر: 85008896
T T
۱ نفر

برچسب‌ها

کشت قراردادی مدل کشاورزی آینده‌محور

۵ بهمن ۱۴۰۱، ۶:۲۷
کد خبر: 85008896
کشت قراردادی مدل کشاورزی آینده‌محور

شهرکرد-ایرنا- یکی از طرح‌های مهمی که در دولت سیزدهم مورد توجه قرار دارد، توسعه کشت قراردادی در بخش کشاورزی است.

به گزارش ایرنا، کارشناسان بخش کشاورزی عقیده دارند که کشت قراردادی باعث افزایش توان اکولوژیک زمین می‌شود که در چارچوب توان محیطی و سازگار با اقلیم‌های حیاتی و همچنین تغییرات منابع ناپایدار محیط (بویژه آب و خاک)، توسعه متعادل و متوازن فعالیت کشاورزی در گستره کشور به وجود آید.

به نظر عده‌ای از کارشناسان اقتصادی ،مزیت کشت قراردادی آن است که کشاورز خرده‌مالکیت مشکل تامین مالی نخواهد داشت.

مقالات علمی پژوهشی درباره کشت قراردادی نشان می دهد که این نوع از کشاورزی در کشورهای مختلف با موفقیت انجام شده است و براساس اعلام نظر سازمان جهانی غذا و کشاورزی (FAO)، کشت قراردادی «کشاورزی قراردادی، یک نوع سیستم تولید در کشاورزی است که مطابق توافقی بین خریدار و کشاورز انجام شود و در قرارداد شرایط تولید و بازاریابی محصول ذکر می‌شود.»

در این مقالات تاکید شده است که کشاورزی قراردادی یا کشت قراردادی باعث کاهش دغدغه کشاورزان می‌شود این این نوع از کشاورزی مبتنی بر تولید است.

سید جواد ساداتی‌نژاد وزیر جهادکشاورزی معتقد است: کشور به ۱۰ میلیون هکتار کشاورزی قراردادی نیاز دارد تا بتوانیم حدود ۱۰۰ میلیون تن محصول مورد نیاز کشور را تامین کنیم.

معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت جهاد کشاورزی، کشت قراردادی را از مهمترین برنامه‌های این وزارتخانه در تولید و تامین محصولات راهبردی(استراتژیک )کشور اعلام کرد و گفت: در قالب این طرح تاکنون ۷۰۰ هزار هکتار از اراضی کشور زیر کشت گندم رفته است.

هوشنگ محمدی در سفر به شهرکرد افزود: پیش‌بینی می‌شود تا پایان کشت امسال، سطح کشت گندم در کشور به یک میلیون هکتار برسد.

مدیرکل غله و خدمات بازرگانی چهارمحال و بختیاری استقبال گندمکاران این استان از طرح کشت قراردادی را مطلوب ارزیابی کرد و گفت: تاکنون برای اجرای این طرح در ۱۰ هزار هکتار از اراضی استان قرارداد بسته شده است.

نعمت‌الله تقی‌زاده در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا افزود: حدود ۲ ماه از اجرای طرح کشت قراردادی در استان می‌گذرد و در این مدت حدود نیمی از برنامه محقق شده است و پیش‌بینی می‌شود با استقبال خوب کشاورزان، این طرح در ادامه به تحقق ۱۰۰ درصدی برسد.

وی ادامه داد: در طرح کشت قراردادی باید ۲۱ هزار و ۲۹۰ هزار هکتار از اراضی استان زیر کشت گندم آبی برود که در همین راستا تاکنون یک هزار و ۱۴ قرارداد با کشاورزان استان بسته شده است.

مدیرکل غله و خدمات بازرگانی چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه طرح کشت قراردادی گندم در راستای ایجاد الگوی پایدار کشت، تحقق خودکفایی در تولید گندم و حمایت از کشاورزان با حذف واسطه‌ها و تولید محصول باکیفیت اجرا می‌شود، تصریح کرد: کشاورزان می‌توانند برای ثبت قرارداد به وب سایت شرکت بازرگانی دولتی ایران مراجعه و نرم‌افزار کاربردی کشاورزی قراردادی را در گوشی همراه خود نصب کنند.

تقی‌زاده افزود: در سال زراعی ۱۴۰۰-۱۴۰۱ به میزان ۲۶ هزار تن گندم از کشاورزان استان خریداری شد که پیش‌بینی می‌شود این میزان در سال زراعی جاری افزایش پیدا کند.

به گزارش ایرنا، کشت قراردادی مبتنی بر تولید است که مطابق توافق بین خریدار و کشاورز و تعیین شرایط تولید و بازاریابی محصول انجام می‌شود. در این نوع کشت و کار، خریدار که معمولا شرکت‌ها و صنایع غذایی هستند موظف به تعیین بهترین الگوی کشت، تامین نهاده‌های تولید با قیمت مناسب، آموزش و ترویج کشاورزان و بازاریابی می شوند. در این نوع کشت تمرکز کشاورزان روی برنامه‌ریزی تولید محصول باکیفیت با کمترین هزینه ها است و دیگر دغدغه‌ای برای فروش محصول خود نخواهد داشت که همین امر موجب عزت و اقتدار کشاورزان می‌شود.

سالانه بیش از ۵۸ هزار هکتار از مزارع استان زیر کشت گندم قرار می‌گیرد که ۲۰ هزار هکتار از این میزان گندم آبی و ۳۸ هزار هکتار گندم دیم است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha