به گزارش ایرنا، بهرهبرداری از پتروشیمی گلستان، آرام آرام در حال تبدیل شدن به آرزوی چند نسل ساکنان این استان بود و به دلیل طولانیشدن فرایند پیگیری و وعدههای مکرر مدیران دولتهای گذشته، امیدی به تکمیل آن وجود نداشت اما امضای تفاهمنامه روز گذشته استانداری گلستان با شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس امکان برآوردهکردن آرزوی حدود ۲ دههای ساکنان این استان را بیشتر کرد.
مسوولان ارشد گلستان که مشارکت اهالی گلستان برای توسعه از یاد نبرده بودند، همواره در نشست با سران کشور و وزرا بر توجه به مطالبه سهامداران مجتمع پتروشیمی و اتمام و راهاندازی این طرح بزرگ تاکید داشتند.
رییس کل دادگستری گلستان هم به پشتوانه تاکید رییس قوه قضائیه بر پیگیری بررسی و رفع موانع راهاندازی مجتمع پتروشیمی گلستان در حوزه قضایی صحه گذاشت و فعالیت خود را برای ایجاد امید نزد سهامداران در زنده کردن این سرمایه کلان برای رونق تولبد استان آغاز کرد.
حیدر آسیابی پس از چندماه تلاش بیوقفه با همکاران خود و همراهی مسوولان دستگاههای مرتبط استانی، تیرماه سال جاری خبر از سرگیری ساخت این طرح مهم در استان توسط یک شرکت سرمایهگذار داخلی را با بودجه ۲۲۰ هزار میلیارد ریالی رسانهای کرد که امضای تفاهمنامه روز گذشته موجی از خوشحالی نزد سهامداران این طرح ایجاد کرد.
با بستن این تفاهمنامه و انتخاب سرمایهگذار برای مجتمع پتروشیمی گلستان، به وضوح همت جهادی مسوولان دولت سیزدهم در این استان برای توسعه به نمایش درآمد.
هلدینگ خلیج فارس سرمایه گذار اصلی مجتمع پتروشیمی گلستان است.
سال ۱۳۸۵ و در سفر وزیر نفت وقت به گلستان ساخت یک واحد پتروشیمی در شمال گرگان آغاز شد تا مطالبه قدیمی اهالی استان برای برخورداری از یک واحد تولیدی بزرگ رنگ واقعیت بهخود بگیرد.
بر اساس طرح اولیه قرار بود بخشی از سرمایه موردنیاز این طرح از طریق فروش سهام به مردم تامین شود که در این راستا ۹۷ هزار نفر از اهالی گلستان با خرید سهام این پتروشیمی تلاش کردند علاوه بر کسب سود و منفعت از راه سرمایه گذاری در این واحد، سرعت بهره برداری و افتتاح پتروشیمی گرگان و ایجاد هزاران شغل مستقیم را شتاب بخشند اما با گذشت بیش از ۱۵ سال تاکنون اتفاقی در این زمینه رخ نداد.
در سفر اسفند پارسال رییس جمهور به گلستان ، آیت الله رییسی قول داد از همه توان و ظرفیت دولت برای اجرای این پروژه و حل مشکلات آن استفاده کند که این تلاش جهادی مستمر در حال به ثمر نشستن است.
با این وجود، به اعتقاد کارشناسان و مسوولان ارشد گلستان، طرح پتروشیمی در این خطه توجیه اقتصادی مهمی دارد و به تنهایی برای تحول استان کافی بوده و چنانچه این طرح فعال شود نه تنها استان گلستان بلکه استانهای همجواری چون مازندران و سمنان را تحت تاثیر برکات اقتصادی خود قرار خواهد داد.
گلستان با یک میلیون و ۸۶۹ هزار نفر جمعیت از وجود صنایع بزرگ محروم بوده و سرمایهگذاری در بخش صنعت بعد از کشاورزی و خدمات در اولویت سوم قرار دارد.
نظر شما