تهران میزبان پیکارهای کشتی پهلوانی قهرمانی کشور شد

تهران- ایرنا- رییس فدراسیون ورزش پهلوانی و زورخانه‌ای گفت: همزمان با فرا رسیدن جشن پیروزی انقلاب، رقابت‌های کشتی پهلوانی برای تعیین پهلوان کشور و مسابقات مهارت‌های فردی در سالن ۱۲ هزار نفری مجموعه ورزشی آزادی تهران برگزار خواهد شد.

مهرعلی باران‌چشمه روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: همزمان با برگزاری جشن چهل و چهارمین پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی و میلاد حضرت علی (ع) قرار است این رویداد در ۱۵ بهمن ماه برگزار شود. در این راستا با هماهنگی و موافقت میان ۲ فدراسیون کشتی و زورخانه‌ای قرار است تا نفرات برتر هر وزن مستقیم در جام تختی حضور یابند و شانس خود را در مرحله گزینشی تیم ملی محک بزنند.

وی بیان کرد: اوزان کشتی پهلوانی در ۶ وزن ۵۰ تا ۶۰، ۶۰ تا ۷۰، ۷۰ تا ۸۰، ۸۰ تا ۹۰، ۹۰تا ۱۰۰ و به اضافه یکصد کیلوگرم است. بازوبند پهلوانی نیز همزمان با دهه فجر و ۱۳ رجب (سالروز تولد حضرت علی(ع)) توسط سران کشور به نفر برتر دسته وزنی به اضافه یکصد کیلوگرم اهدا خواهد شد.

رییس فدراسیون ورزش پهلوانی و زورخانه‌ای در خصوص پیوند رشته کشتی با ورزش پهلوانی، گفت: کشتی بخشی از فرهنگ پهلوانی ایران است و حتی نامدارانی که ما از آنان به عنوان سمبل پهلوانی یاد می‌کنیم از ورزش کشتی برخواستند. پهلوانانی مانند پوریای ولی، غلامرضا تختی و شهید ابراهیم هادی کشتی‌گیر بودند. کشتی آزاد یک ورزش بومی و در رگ و خون مردم ایران جریان دارد و مردم این ورزش را دوست دارند و بار مدال‌آوری کشور در ادوار المپیک نیز بر روی دوش کشتی بوده است.

تهران میزبان پیکارهای کشتی پهلوانی قهرمانی کشور شد

باران چشمه ادامه داد: همچنین ۱۴ بهمن نیز رقابت هنرهای فردی در رشته‌های چرخ (چمنی و تیز)، کباده، سنگ، میل (سنگین و میل بازی) در این مجموعه برگزار خواهد شد. طبق پیش‌بینی‌ها قرار است که بیش از ۶۰۰ ورزشکار در هنرهای فردی و کشتی پهلوانی شرکت کنند.

وی یادآور شد: در راستای توسعه ورزش پاک، مرام پهلوانی و جوانمردی از ورزشکاران رشته کشتی پهلوانی و ورزش زورخانه‌ای به صورت نمونه تست دوپینگ گرفته خواهد شد.

رییس فدراسیون ورزش پهلوانی و زورخانه‌ای همچنین در خصوص آخرین وضعیت ثبت آیین ورزش زورخانه‌ای که اخیرا کشور جمهوری آذربایجان از طریق یونسکو به نام خود ثبت کرده است گفت: آیین ورزش زورخانه‌ای طبق سند و شواهد موجود در سال ۱۳۸۹ به نام جمهوری اسلامی ایران به ثبت رسیده است. با این وجود درصدد هستیم تا آن را از طریق وزارت میراث فرهنگی مورد بررسی قرار دهیم تا اعتراض خود را اعلام کنیم. در حالی جمهوری آذربایجان چنین اقدامی انجام داده که این کشور سابقا جزئی از قلمرو ایران به حساب می‌آمد و به طور قطع این کشور با ۵۰ ورزشکار، یک مربی و یک داور و نبود وسایل و تجهیزات نمی‌تواند این آیین ایرانی را به نام خود ثبت کند.

باران‌چشمه یادآور شد: هنوز هیچ سندی مبنی بر ثبت ورزش زورخانه‌ای در یونسکو ارائه نشده بلکه این فدراسیون با همکاری وزارت میراث فرهنگی، وزارت امور خارجه و فدراسیون بین‌المللی ورزش زورخانه‌ای در صدد است تا نام این ورزش رابه نام کشورمان ثبت کند. در حال حاضر ۹۰۰ زورخانه فعال در کشور وجود دارد و حدود ۱۰۰ هزار نفر از این اماکن بهره‌مند هستند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha