«محمد احمدی» روز چهارشنبه به ایرنا توضیح داد: از ابتدای سال تاکنون ۱۸۲ هزار و ۸۱۱ مسافر از پایانه مرزی پرویزخان تردد کردهاند که این تعداد نسبت به مدت مشابه سال قبل از رشد ۱۰۲ درصدی حکایت دارد.
وی افزود: مجموع ترددهای ورودی از پایانه مرزی پرویزخان به ۷۳ هزار و ۷۸۰ تردد رسید که ۲۲ هزار و ۱۵۹ مسافر ایرانی و ۵۱ هزار و ۶۲۱ مسافر عراقی بودند.
احمدی همچنین مجموع ترددهای خروجی مسافران از پایانه مرزی پرویزخان را ۱۰۹ هزار و ۳۱ نفر اعلام کرد.
معاون حمل و نقل اداره کل راهداری و حمل و نقل جادهای استان کرمانشاه تصریح کرد: طی امسال، ۶۱ هزار و ۹۲۰ مسافر ایرانی و ۴۷ هزار و ۱۱۱ مسافر عراقی از پایانه مرزی پرویزخان خارج شدند.
احمدی خاطرنشان کرد: طی ۱۰ ماه سال گذشته، ۳۹ هزار و ۱۳۵ مسافر از پایانه مرزی پرویزخان وارد و ۵۱ هزار و ۳۶۴ مسافر از این مرز خارج شدند.
وی افزود: بیشترین تردد مسافر از پایانه مرزی پرویزخان با ۱۹ هزار و ۵۸۶ نفر در تیرماه ۱۴۰۱ و کمترین تردد با تعداد ۹ هزار و ۸۶۷ نفر در آذرماه ۱۴۰۱ انجام شده است.
مرز رسمی پرویزخان در شهرستان قصرشیرین به صورت رسمی در سال ۸۶ تاسیس و راه اندازی شد که هم مرز با اقلیم کردستان عراق و در همسایگی استان سلیمانیه قرار دارد.
این مرز قطب اقتصادی غرب کشور و از مرزهای فعال است و ۴۵ درصد صادرات کالاهای غیر نفتی از کشورمان به کشور عراق از طریق این مرز صورت میگیرد.
هم اکنون عمده کالاهای صادراتی از مرز رسمی پرویزخان قصرشیرین با مناطق کردنشین عراق به ویژه شهرهای کلار، سلیمانیه، موصل، خانقین و کرکوک در بخش مرکزی این کشور انجام میشود.
شهرستان مرزی قصرشیرین با بیش از ۲۷ هزار نفر جمعیت در غرب کرمانشاه، با عراق ۱۸۶ کیلومتر مرز دارد که در امتداد این مرز، ۲ معبر رسمی پرویزخان و خسروی قرار دارد که مبادلات اقتصادی، تجاری و صادرات کالا به اقلیم کردستان و حکومت مرکزی عراق از این ۲ مرز انجام میشود.
استان کرمانشاه در مجموع ۳۷۱ کیلومتر مرز مشترک با کشور عراق دارد و در امتداد این مرز ۲ مرز رسمی و پنج بازارچه مرسی فعال است و سالانه بیش از سه میلیارد دلار کالا از این مرزها به خارج از کشور صادر میشود.
نظر شما