«شهریار حیدری» روز پنجشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: سال گذشته طرح ساماندهی و نظارت بر تجارت کوله بری و ملوانی با هدف ایجاد اشتغال پایدار را با امضای ۶۷ نفر از نمایندگان استانهای مرزی در مجلس شورای اسلامی تنظیم کردیم.
وی اظهار کرد: به موازات طرح بالا، طرحهایی در دولت نیز تصویب شد و ۲ آییننامه هم در دولت داشتیم که در این طرح اولویت با استان های مرزی کرمانشاه، کردستان، آذربایجان غربی و سیستان و بلوچستان است.
نماینده مردم غرب کرمانشاه در مجلس شورای اسلامی گفت: این طرح به شهرستانهای مرزی کمک می کند که هر ماه سرپرست خانوارها از تخفیف سود بازرگانی برخوردار شوند و این یک طرح پایدار است و سالیان سال مرزنشینان از سود آن بهرهمند خواهند شد.
حیدری اضافه کرد: سرپرست خانوار هر ماه کالا تامین می کند و سود بازرگانی آن که حدود (۲ میلیون تومان) است شامل آنها می شود و تفاوت این طرح با آییننامه های گذشته در این است که شهرستانهای مرزی را مشمول می شود و شعاع مشخصی ندارد.
وی گفت: این آیین نامه در راستای توجه به معیشت مرزنشینان به صورت یک قانون در مجلس شورای اسلامی و دولت تحت عنوان کمیته مشترک دولت و مجلس تنظیم شده است و شامل شهرستانهای قصرشیرین، سرپل ذهاب، گیلانغرب، ثلاث باباجانی، جوانرود و پاوه می شود.
لایحه دولت برای ارج نهادن به مردم است
نماینده مردم اورامانات در مجلس شورای اسلامی نیز در موافقت با این لایحه گفت: ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز این لایحه را پیگیری میکرد و نمایندگان مطلع هستند که مرزنشینان مشکل معیشتی و اشتغال دارند و در چنین شرایطی چرا برخی از نمایندگان از اولویت نبودن این لایحه سخن می گویند.
«آرش لهونی» افزود: باید به این بخش از مردم که در دوران جنگ پای انقلاب ایستادند، حمایت و دلجویی کرد. بیشتر جوانان این بخش از کشور به دنبال کار هستند و اگر دو فوریت آن تصویب شود، رونق مناطق مرزی و اشتغال مناطق مرزی بهبود خواهد یافت.
استان کرمانشاه با ۲ میلیون جمعیت ۳۷۱ کیلومتر مرز مشترک با کشور عراق دارد و در امتداد این مرزها ۲ مرز رسمی و چهار بازارچه مرزی فعال است.
نظر شما