رایزنی فرهنگی ایران: نخبگان سوئد در برابر اهانت به قرآن کریم سکوت نکنند

لندن- ایرنا- رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در سوئد با صدور بیانیه‌ای اهانت به قرآن کریم در این کشور را به شدت محکوم کرد و از نخبگان سوئدی خواست تا در برابر اینگونه رفتارهای شنیع و مخرب سکوت نکنند.

به گزارش ایرنا، در این بیانیه که یک نسخه آن در اختیار دفتر ایرنا در لندن قرار گرفت، آمده است: ماجرای شوم "قران سوزی در سوئد" پدیده قبیحی است که نه تنها ناقض اصول دینی و مخالف مبانی اخلاق اجتماعی بلکه تهدیدی برای امنیت و انسجام جامعه سوئد است. جامعه‌ای که به چندفرهنگی بودن افتخار می‌کند و بیش از یک چهارم جمعیتش را مهاجران خارجی تشکیل می‌دهند و توانسته است با حسن میزبانی بخش زیادی از متخصصان و نیروی کار ماهرش را از میان مهاجران به ویژه مسلمانان مقیم سوئد تامین کند، چگونه می‌تواند در مقابل اهانت به مهمترین و مقدسترین نماد دینی آنان یعنی کتاب مقدس قرآن کریم سکوت پیشه کند؟

این بیانیه می‌افزاید: آیا اقتضای یک فرهنگ غنی و یک جامعه پیشرفته، مداراگری و حسن همزیستی با پیروان ادیان مختلف نیست؟ آیا احترام و حفظ حقوق پیروان ادیان جزء مبانی و اصول فرهنگی و اخلاقی در سوئد نیست؟ آیا برانگیختن خشم و نفرت برخی از جمعیت سوئد و صدها میلیون مسلمان در سراسر دنیا، پیام مثبتی از جامعه سوئد به جهان منتقل خواهد کرد و نمود و نشانه درست و زیبایی از فرهنگ سوئد به نمایش خواهد گذاشت؟

بیانیه یادشده تصریح می‌کند در مقابل این اقدام موهن که از هر جهت محکوم و نکوهیده است، سکوت رهبران دینی و روشنفکران و مصلحان مشفق، شگفت انگیز و دور از انتظار است. این اقدامات می‌تواند در کوتاه مدت و بلندمدت مصالح و منافع ملی سوئد را به خطر اندازد و نفرت و نارضایتی بخش مهمی از سوئدی‌ها را در پی آورد.

رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در پایان ضمن اظهار تاسف و تاثر عمیق نسبت به این واقعه اسفبار تصریح کرد: از نخبگان اجتماعی و دلسوزان جامعه و فرهنگ سوئد انتظار داریم در مقابل اینگونه رفتارهای شنیع و مخرب سکوت نکنند و با جلوگیری از ضایع شدن حقوق معنوی متدینان به دین مبین اسلام، فرایندی را که بیگمان به ضرر مصالح کلان و جمعی جامعه سوئد و تهدید کننده صلح و همزیستی در این کشور و منافع ملی آن است، متوقف سازند.

دولت سوئد برای سومین بار مجوز قانونی «قرآن‌سوزی» در کشورش را صادر کرد. این‌ اقدام اهانت‌آمیز، این‌بار مقابل سفارت ترکیه در استکهلم صورت گرفت.

بر اساس این گزارش، ایران، ترکیه، مصر، کویت، امارات، الازهر مصر، مجمع جهانی علمای مسلمان، قطر، عربستان، اندونزی، اردن، مغرب، سازمان همکاری اسلامی، شورای همکاری خلیج فارس، گروه انصارالله، حزب الله لبنان، گروه حماس و جهاد اسلامی نسبت به این اقدام و تکرار آن بیانیه صادر کردند و در مورد گسترش اقداماتی که باعث بی‌حرمتی به ادیان و تشدید خشونت‌ها شود، هشدار دادند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha