جذب نیروی انسانی در دولت به شیوه نقطه ای انجام می شود

اصفهان_ایرنا_معاون رییس جمهور و رییس سازمان اداری و استخدامی کشور گفت: در دولت سیزدهم فرایندی طراحی شده که نیروی انسانی از طریق جذب نقطه ای تامین شود.

به گزارش ایرنا، میثم لطیفی شامگاه پنجشنبه در جلسه شورای اداری استانداری در تالار شهید بهشتی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، افزود: پیش از این نیروی انسانی در بدنه دولت از طریق آزمون و جذب ایثارگران تامین میشد اما در دولت سیزدهم مسیر سوم نیز افزوده شده و آن جذب نخبگان است.

به گفته وی، دستکم پنج هزار نفر از نخبگان در سال‌های آینده در دستگاه‌های اجرایی کشور استخدام خواهند شد.

لطیفی به کوچک سازی دولت در برنامه ششم توسعه اشاره و بیان کرد: با این حال فرایند جذب نقطه ای با اولویت شهرستان ها و استان ها و بر اساس نیازهای واقعی نیروی انسانی نیز در دستور کار قرار گرفته است.

وی گفت: در این فرایند که البته سخت تر است جذب نیرو بر اساس داده های واقعی و نیازهای اضطراری سازمان ها و مطابق با مسیر بودجه ای کشور انجام می شود.

رییس سازمان اداری و استخدامی کشور افزود: بر این اساس این آمادگی وجود دارد که نیازهای اعلام شده از سوی نهادهای اجرایی در بخش نیروی انسانی بطور دقیق بررسی و برآورد شود.

لطیفی با بیان اینکه تاکنون ۷۰۰ هزار درخواست استخدام داشته ایم، افزود: در جذب نیروی انسانی باید متناسب با آینده ای که برای نظام اداری پیش بینی می شود حرکت کنیم.

وی افزود: حتی اگر وضعیت دولت ها از لحاظ بودجه غنی باشد میزان جذب نیروی انسانی همچنان باید با برنامه ریزی همراه باشد.

معاون رییس جمهور ادامه داد: امروز با دولتی مواجه هستیم که داده های دقیقی از تعداد کارکنان خود ندارد.

لطیفی با بیان اینکه مجموع کارکنان دولت در استان اصفهان بر اساس آمارِ در دسترس ۱۰۵ هزار نفر برآورد شده است، افزود: نرخ جایگزینی کارکنان دولت‌ ۷۰ هزار نفر است و در برنامه ششم توسعه، وسعت دولت باید ۱۶ درصد کاهش یابد.

رییس سازمان اداری و استخدامی کشور گفت: بر این اساس تشکیلات غیرضروری باید حذف می شد که انجام نشده است.

وی افزود: در حالی که ماهانه ۸۰ هزار میلیارد تومان حقوق به کارکنان کشور پرداخت می شود میزان بهره وری منفی ۰.۹ است.

لطیفی گفت: هر کارمند با احتساب سال های کار و مزایایی که به خانواده او می رسد تا ۷۰ سال با دولت ارتباط دارد و پُرواضح است برای مدیریت منابع گریزی نداریم جز اینکه الگوی فعلی جذب نیرو را تغییر دهیم.

وی تصریح کرد: نظام تصمیم گیری در کشور در گام دوم انقلاب نیازمند اصلاح است.

معاون رییس جمهور افزود: تصمیم ها در این بخش باید مبتنی بر داده های واقعی، هوشمندی و آینده نگری باشد.

لطیفی اضافه کرد: حکمرانی اسلامی ایرانی بر اساس مولفه های عدالت، بهره وری، مردم محوری و پیامد سنجی است و با این سنجه ها می توان نظام تصمیم گیری را ارزیابی کرد.

مسیر هم افزایی نخبگان با دولت هموار می شود

استاندار اصفهان نیز در این جلسه از ورود ساختارمند مدیریت استان به ساماندهی نخبگان خبر داد و افزود: راه اندازی مرکز حکمرانی عالمانه نخبگان استان می تواند گام مهمی در این زمینه باشد.

سید رضا مرتضوی افزود: در هر نهاد اداری یکی از معاونان به عنوان راهبر نخبگان برای هموار نمودن هم افزایی جامعه نخبه با مجموعه دولت معرفی می شود.

وی ادامه داد: در این زمینه کمیسیون ها و کارگروه های واجد شرایط استان برای حضور نخبگان نیز معرفی می شوند.

استاندار اصفهان به تجربه خوب استفاده از ظرفیت نخبگان در گره گشایی مشکلات و توسعه استان اشاره و بیان کرد: این تجارب در سال های گذشته نشان داده که اگر نهادها و ادارات استان با نخبگان همراه شوند برایند اقدامات به نتایج و خروجی ملموس منجر می شود.

مرتضوی افزود: چگونگی ارزیابی نهادها در توجه به نخبگان و استفاده از ظرفیت آنها باید تبیین و تعریف شود و گزارش های دوره ای در این زمینه برای تکامل و بهبود این فرایند ضروری است.

بازدید از شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان و حضور در آیین آغاز عملیات اجرایی بزرگترین نیروگاه متمرکز خورشیدی کشور در شهرستان کوهپایه در شرق اصفهان از دیگر برنامه های معاون رییس جمهور و رییس سازمان استخدامی کشور در سفر به اصفهان بود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha