۸ بهمن ۱۴۰۱، ۱۰:۴۶
کد خبر: 85011564
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

پروندهٔ خبری

کره شمالی تصمیم آمریکا برای ارسال تانک به اوکراین را محکوم کرد

تهران- ایرنا - خواهر کیم جونگ اون رهبر کره شمالی در بیانیه ای که منتشر کرد از تصمیم آمریکا برای ارسال تانک به اوکراین برای مقابله با روسیه به شدت انتقاد کرد و گفت آمریکا از خطوط قرمز می گذرد.

به گزارش روز شنبه ایرنا از خبرگزاری یونهاپ، «کیم یو جونگ» نائب رئیس کمیته مرکزی حزب کارگر کره شمالی در بیانیه ای که از سوی خبرگزاری رسمی این کشور منتشر شد گفت:«آمریکا که کل قاره اروپا را در معرض خطر جنگ قرار داده است و موجب نگرانی هایی شده حالا از خطوط قرمز نیز عبور می کند.»

وی در ادامه سخنانش افزود : «من نگرانی های جدی خود را درباره شدت گرفتن تنش ها و جنگ با فراهم کردن سخت افزار جنگ از سوی آمریکا برای ارتش اوکراین ابراز و به شدت آنرا محکوم می کنم. پشت پرده اقدامات آمریکا قصد شیطانی آمریکا برای تحقق هژمونی خود با گسترش جنگ برای نابود کردن روسیه است. »

اظهارات خواهر رهبر کره شمالی پس از آن مطرح شد که آمریکا تصمیم گرفت تانک های آبرامز ۳۱ ام ۱ را به اوکراین ارسال کند.

در این بیانیه به ادعای معامله سلاح کره شمالی با گروه واگنر روسیه و ارسال مهمات به روسیه اشاره ای نشده است.

به گزارش ایرنا، از زمان آغاز جنگ در اوکراین، غرب و آمریکا میلیاردها دلار کمک مالی و نظامی در اختیار کی‌یف قرار داده‌اند.

مسکو هشدار داده است که ارائه این کمک‌های نقدی و تسلیحاتی، بدون تردید منجر به طولانی شدن جنگ شده و کمک چندانی به حل بحران نمی‌کند.

با این حال، جریان پول و تجهیزات به اوکراین که بیشترین میزان از کودتای ۲۰۱۴ در این کشور تاکنون است همچنان ادامه داشته و آمریکا هم قصد دارد در سال آینده نیز حداقل ۸۰۰ میلیون دلار کمک مالی در اختیار اوکراین قرار دهد.

مجموع مبلغی که آمریکا تاکنون به اوکراین ارسال کرده است، به ارزش ده‌ها میلیارد دلار است. واشنگتن از زمان آغاز جنگ میان روسیه و اوکراین در ۲۴ فوریه سال جاری حدود ۶۸ میلیارد دلار به کی یف کمک مالی اختصاص داده است.

اولین بسته کمکی آمریکا برای اوکراین به ارزش ۱۳.۶ میلیارد دلار، در اوایل ماه مارس و تنها چند روز پس از آغاز جنگ در اوکراین، توسط قانونگذاران آمریکایی تصویب شد.

کمک‌های مالی آمریکا به اوکراین به اشکال مختلف ارائه می‌شود. بخشی از این بودجه صرف کمک‌های نظامی مانند ارائه تسلیحات و تجهیزات نظامی، آموزش پرسنل نظامی اوکراین و به اشتراک گذاری اطلاعات می‌شود.

بخش دیگر این بودجه، مستقیماً در اختیار دولت کی‌یف قرار می‌گیرد تا بتواند فعالیت و خدمات خود را در میان بحران اقتصادی اوکراین حفظ کند و بخشی از این کمک‌ها نیز به عملیات‌های دولت آمریکا مربوط به بحران اوکراین اختصاص می‌یابد و ظاهراً مقداری بودجه نیز صرف مسائل بشردوستانه می‌شود.

ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه روز ۲۱ فوریه گذشته (دوم اسفند ۱۴۰۰) با انتقاد از بی‌توجهی غرب به نگرانی‌های امنیتی مسکو، استقلال جمهوری‌های خلق دونتسک و لوهانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت.

سه روز پس از آن یعنی پنجشنبه پنجم اسفند سال گذشته، پوتین عملیاتی نظامی که آن را "عملیات ویژه" خواند، علیه اوکراین آغاز کرد و به این ترتیب روابط پرتنش مسکو - کی‌یف به رویارویی نظامی تغییر وضعیت داد و این جنگ همچنان ادامه دارد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha