یادبود سیدابوالحسن مختاباد روزنامه‌نگار فقید موسیقی برگزار می‌شود

تهران- ایرنا- «یاد یار»؛ آیین بزرگداشت زنده‌یاد سیدابوالحسن مختاباد روزنامه‌نگار فقید موسیقی روز سه‌شنبه (یازدهم بهمن) برگزار خواهد شد.

به گزارش ایرنا از انجمن موسیقی ایران، آیین بزرگداشت روزنامه‌نگار فقید، زنده‌یاد سیدابوالحسن مختاباد به همت این انجمن و خانه موسیقی ایران روز سه‌شنبه (۱۱ بهمن‌) از ساعت ۱۶ تا ۱۸ در فرهنگسرای نیاوران برگزار می‌شود.

در این مراسم دوستان و همکاران نزدیک این روزنامه‌نگار خوش‌قلم و توانا درباره ویژگی‌های حرفه‌ای و اخلاقی او سخن خواهند گفت و با خانواده این عزیز ابراز همدردی خواهند کرد.

سیدابوالحسن مختاباد منتقد، پژوهشگر موسیقی و از روزنامه‌نگاران پیشکسوت و سرشناس حوزه تخصصی موسیقی، سوم بهمن ماه در سن ۵۲ سالگی براثر سکته قلبی درگذشت.

وی متولد ۲۲ دی ۱۳۴۸ در امره و برادر عبدالحسین مختاباد آهنگساز و خواننده شناخته شده موسیقی سنتی است.

زنده‌یاد مختاباد تابستان سال ۱۳۷۲ به کار در نشریه مشغول شد. بهمن همان سال با کار در بولتن جشنواره تئاتر فجر، کار حرفه‌ای خود را آغاز کرد و سپس در بهار سال ۱۳۷۳، به عنوان عضو تحریریه روزنامه همشهری وارد این روزنامه شد و تا همین اواخر با این روزنامه و تعداد دیگری از رسانه‌ها همکاری داشت.

مختاباد فعالیت صنفی در حوزه موسیقی را با انتخاب به عنوان بازرس کانون پژوهشگران خانه موسیقی در سال ۱۳۸۱ آغاز کرد و سپس در کنار سردبیری نشریه خبری این نهاد، در دوره‌های بعد به عنوان عضو (۱۳۸۳–۱۳۸۵)، نایب رئیس (۱۳۸۵–۱۳۸۷) و رئیس هیئت مدیره (۱۳۸۷–۱۳۸۹) این کانون انتخاب شد. در این دوره او دبیری سمینار بررسی سه دهه موسیقی ایران را در هفت میزگرد در جشنواره موسیقی فجر سال ۱۳۸۷ برعهده داشت که به درخواست کامبیز روشن‌روان به عنوان دبیر جشنواره این میزگردها را برگزار کرد.

وی دو دوره متوالی از سوی مجمع عمومی خانه موسیقی به عنوان بازرس اصلی این نهاد صنفی انتخاب شد و نیز نهادینه کردن و برگزاری چند دوره کتاب و آلبوم سال خانه موسیقی از ابتکارات صنفی مرحوم مختاباد به‌ شمار می‌رود.

وی همچنین موسیقی را با یادگیری آواز در سال‌های اولیه دهه هفتاد نزد کریم صالح عظیمی آغاز کرد و در ادامه مدتی نزد سیدنورالدین رضوی سروستانی ردیف آموخت و نیز شیوه آوازی طاهرزاده به روایت نورعلی خان برومند را نیز نزد حمیدرضا نوربخش فرا گرفت. ضمن آنکه چند مدتی هم نزد کمال‌الدین عباسی ردیف آوازی را فراگرفت. در این مدت آموزه‌های آوازی و صداسازی را با برادرش سیدعبدالحسین مختاباد استمرار داد و سلفژ و تئوری موسیقی را نزد محسن الهامیان و نواختن سه تار را هم برای مدتی کوتاه نزد حمید سکوتی، رضا موسوی‌زاده، پیمان سلطانی و بهداد بابایی آموخت.

روح‌الله خالقی، بهارستان: پرسه‌ای در گنجینه ادب پارسی، نشر و نوشتار: یادداشت‌هایی درباره کتاب و نشر از جمله آثار زنده‌یاد مختاباد است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha