۸ بهمن ۱۴۰۱، ۱۶:۱۷
کد خبرنگار: 1163
کد خبر: 85012160
T T
۱ نفر

برچسب‌ها

امنیت شغلی دغدغه اصلی دهیاران کردستانی

۸ بهمن ۱۴۰۱، ۱۶:۱۷
کد خبر: 85012160
امنیت شغلی دغدغه اصلی دهیاران کردستانی

سنندج- ایرنا- تعدادی از نمایندگان دهیاری‌های استان کردستان در دیدار با استاندار کردستان به طرح مشکلات و مسائل حوزه کاری خود پرداختند که در این میان عدم امنیت شغلی، از مهمترین دغدغه ها و مطالبات مطرح شده بود.

به گزارش ایرنا، تعدادی از نمایندگان دهیاری‌های استان کردستان روز شنبه گردهم آمدند تا در جلسه‌ای با اسماعیل زارعی کوشا استاندار کردستان مسائل و مشکلات خود را مطرح کنند.

مسائل مطرح شده در این جلسه از زبان دهیاران نشان‌ دهنده این موضوع بود که دهیاران با وجود نداشتن امنیت شغلی و حقوق و مزایای مناسب با تمام وجود برای توسعه روستاها تلاش می کنند اما در مقابل آن برخی از مدیران ارتباط دوسویه‌ای با دهیاران ندارند.

در این جلسه تعدادی از دهیاران روستاهای استان به نمایندگی از سایر دهیاران به بیان مسایلی از جمله نداشتن کارت شناسایی، نداشتن اعتبار و بودجه مشخص و کمبود تجهیزات و امکانات در روستاهای محل سکونت خود پرداختند.

افزایش هزینه های مسکن روستایی

نماینده دهیاران شهرستان سنندج در این جلسه با اشاره به افزایش هزینه‌های مسکن روستایی به عنوان یکی از مشکلات موجود اظهار کرد: این افزایش هزینه موجب ساخت منازلی با متراژ کم و ایجاد روستاهای بی روح و کم رونق خواهد شد.

حیدر قبادی همچنین خواستار افزایش تسهیلات سالانه مسکن روستایی شد و گفت: بودجه‌ای که به روستاهای استان‌های همجوار داده می‌شود به روستاهای استان کردستان تعلق نمی‌گیرد که انتظار می رود مسوولان این مهم را مورد توجه قرار دهند.

وی نبود خودروهای آتش نشانی و جمع‌آوری پسماندهای روستایی و کمبود ماشین‌آلات راهسازی را از دیگر مشکلات دهیاری‌های استان اعلام کرد.

دهیار همه کاره اما هیچ کاره

نماینده دهیاران شهرستان سروآباد نیز در این نشست با بیان اینکه دهیار همه کاره و هیچ کاره است، گفت: دهیاران در روستاها بهورز، مسئول مخابرات هستند و در واقع همه وظایف روستا را برعهده دارند اما هیچ حقوق و مزایای قانونی ندارند.

دلیر نوری عدم امنیت شغلی دهیاران را از جمله مهمترین مشکلات این قشر اعلام کرد و افزود: انتظار می رود به رفع مشکلات این قشر و دغدغه های آنان بیشتر توجه شود.

روستاهای ما حال خوشی ندارند

نماینده دهیاران شهرستان بیجار نیز در این نشست با بیان اینکه روستاهای ما در حال حاضر حال و روز خوشی ندارند، گفت: امروز روستاهای ما از تولید کننده به مصرف کننده صرف تبدیل شده اند و این مساله معضل بزرگی در روستاها است.

امین زارعی افزود: ما به عنوان دهیار همواره میزبان خوبی برای مدیران و مسئولان هستیم اما مدیران تعامل دوسویه با دهیاران ندارند، ضمن اینکه انتظار می رود در زمینه مدیریت بحران نیز سالانه مبلغی به روستاها اختصاص داده شود.

اعتبارات روستایی براساس سرشماری سال ۱۳۹۵ است

دهیار روستای قلیان از توابع شهرستان سنندج نیز در این جلسه اظهار کرد: اعتبارات و امکاناتی که به روستاهای حاشیه شهر داده می‌شود نباید در اندازه روستا باشد چرا که با این روند مناطق حاشیه ای دیگری همانند نایسر ایجاد خواهد شد.

آسو امامقلی افزود: اعتباراتی که به روستاها داده می شد براساس سرشماری سال ۱۳۹۵ است که به هیچ عنوان جوابگوی نیازها نیست به طور مثال روستای قلیان سال ۱۳۹۵ جمعیت آن ۷۰۰ خانوار بود که هم اکنون هزار و ۵۲۰ خانوار است، ضمن اینکه رفع مشکلات روستاها راهکار کلان می خواهد.

در ادامه این جلسه استاندار کردستان اظهار کرد: بخشی از مسائل و مشکلاتی که در دهیاری‌ها وجود دارد در حد کلان است و بخشی هم به استان برمی‌گردد و بخشی هم خاص شهرستان است که ما در حد توان برای رفع مشکلات تلاش خواهیم کرد.

هزار و ۲۸۸روستای بالای ۲۰خانوار استان کردستان دارای شورا بوده و یک هزار و ۲۱۱روستا دارای دهیاری فعال هستند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha