برخی داروها باعث نقص مینای دندان کودکان می‌شوند

تهران- ایرنا- براساس پژوهش محققان، داروهای ضدالتهاب رایجی که برای کودکان تجویز می‌شود، احتمالاً با نقص مینای دندان‌ها (DEDs) مرتبط است. حدود ۲۰ درصد از کودکان در سراسر جهان دچار این نقایص هستند که تأثیر چشمگیری بر سلامت و ظاهر دندان‌ آنها دارد.

به گزارش گروه علم و آموزش ایرنا از وبگاه سای‌تِک‌دِیلی، نقص مینای دندان‌ها نوعی ناهنجاری‌ است که بر ساختار و یکپارچگی مینا (لایه بیرونی سخت و محافظ دندان) تأثیر می‌گذارد. این نقص ممکن است مادرزادی یا اکتسابی باشد و بر سلامت و ظاهر دندان‌ها تأثیر بسزایی داشته باشد. نقص مینای دندان با ضعف یا گچی بودن مینا و کم بودن ضخامت یا کیفیت آن مشخص می شود.

محققان دانشکده دندانپزشکی ریبرآ پرتو (Ribeirão Preto) و دانشکده علوم دارویی دانشگاه سائوپائولو در برزیل در پژوهش خود، تأثیر سلکوکسیب و ایندومتاسین (دو داروی ضدالتهابی غیراستروئیدی) همراه با پاراستامول (استامینوفن) را بررسی کردند.

برخی داروها باعث نقص مینای دندان کودکان می‌شوند

در سال‌های اخیر، دندانپزشکان متوجه افزایش شدید تعداد کودکانی شده اند که به دنبال درمان درد، لکه‌های سفید یا زرد روی دندان‌ها، حساسیت دندانی و... هستند. آن‌ها دریافتند در برخی موارد، جویدن ساده باعث شکستگی دندان‌های کودکان می‌شود. همه این مشکلات علایم معمول نوعی نقص مینای دندان است که به‌عنوان هیپومینرالیزاسیون مینای دندان شناخته می‌شود و دلیل ایجاد آن به‌خوبی شناخته نشده است.

کسانی که دچار این اختلال هستند، زودتر و بیشتر دچار پوسیدگی دندان می‌شوند و احتمال شکستن دندان‌های آن‌ها بیشتر است. پژوهش‌ها نشان داده‌اند که ممکن است آن‌ها ۱۰ برابر بیشتر از افراد دارای دندان‌های سالم در طول زندگی خود مجبور به ترمیم دندان‌هایشان شوند.

محققان در بررسی‌های خود، متوجه تغییراتی در پروتئین‌های لازم برای کانی‌سازی و تمایز سلولی شدند که نشان می‌دهد این داروها واقعاً بر ترکیب مینای دندان‌ها تأثیر گذاشته‌اند.

نکته مهم دیگری که محققان به آن توجه کردند، استفاده بی‌رویه از داروهای بدون نسخه برای کودکان بود؛ هرچند هنوز اطلاعات دقیقی در این زمینه در دسترس نیست.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha