به گزارش خبرنگار ایرنا، اسماعیل زارعی کوشا روز یکشنبه در نشست خبری با رسانهها در سنندج اظهار کرد: پروژههای قابل افتتاح دهه فجر امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل از لحاظ ریالی ۶۲ درصد افزایش دارد و ممکن است تعداد پروژهها در روزهای آینده بیشتر هم شود.
استاندار کردستان یادآور شد: در مجموعه دولت سامانهای به نام منتاک طراحی شده است که همه طرحهای عمرانی و جزییات آن ثبت میشود و بعد از تایید، در ردیف پروژههای قابل افتتاح قرار می گیرد.
زارعیکوشا با اشاره به اینکه آغاز عملیات اجرایی کلان پروژه پتروشیمی بعثت با ۷۵۰ میلیون یورو (۳۰ هزار میلیارد تومان) سرمایهگذاری از جمله طرحهای دهه فجر است، ادامه داد: این طرح از لحاظ تسهیلات با مشکل مواجه بود که در سفر رییس جمهور مصوب شد، پنج بانک عامل، تسهیلات مورد نیاز این طرح را تامین کنند و امروز همه فرآیند کار انجام شده و در مراحل نهایی است و امیدواریم تا پایان دولت (۱۴۰۴) به بهره برداری برسد.
وی طرح های قابل افتتاح شهرداری سنندج را هم ۳۹۳ میلیارد تومان اعلام کرد و گفت: دهه فجر برای اولین بار اینترنت ۵G در سنندج بهره برداری می شود و سپس شهرستانهای دیگر در دستور کار قرار خواهد گرفت.
بهرهبرداری از یک سایت گلخانه در سقز با ۹۸۰ میلیارد تومان هزینه، کشتارگاه صنعتی دام سقز با ۵۰۰ میلیارد تومان سرمایه گذاری، احداث ۲ بلوک خوابگاه متاهلی مصوبات سفر رییس جمهور و بهرهبرداری از بیمارستان تامین اجتماعی در سقز و دیواندره، از دیگر پروژههای مهم دهه فجر است که استاندار کردستان به آن اشاره کرد.
زارعی کوشا با بیان اینکه در دهه فجر در مریوان واحد پرواربندی گوساله با ۳۰ میلیارد تومان هزینه آماده افتتاح است، ادامه داد: در همین ایام، ایستگاه پمپاژ آب اضطراری پل شیخ سنندج با ۲۵ میلیارد تومان هزینه و پست برق ۶۳.۲۰ ولت CHP سنندج با ۵۳۰ میلیارد تومان سرمایهگذاری افتتاح می شود.
وی اضافه کرد: بهرهبرداری از تقاطع غیرهمسطح سقز بوکان با ۲۵ میلیارد تومان هزینه، بهرهبرداری از ۱۴.۲ میلیارد تومان فیبرنوری، افتتاح سردخانه گلشن قروه با ۱۲ میلیارد تومان سرمایهگذاری از دیگر پروژههای قابل افتتاح در دهه فجر است.
سیستم اداری کردستان چابک نیست
استاندار کردستان در بخش دیگری از سخنانش گفت: با توجه به توسعه در بخش های مختلف، مقایسه امروز کردستان با قبل از انقلاب به هیچ وجه مقدور نیست.
زارعی کوشا با بیان اینکه با وجود پیشرفتها، نارسایی هایی نیز وجود دارد و به دنبال رفع آن هستیم، افزود: در سالی که گذشت تلاش ما در حوزه عمرانی اتمام پروژه های نیمه تمام و فراهم کردن زمینه برای توسعه سرمایه گذاری بود که البته توفیقاتی نیز حاصل شد.
وی منشا اصلی عقب ماندگی در بخش های اقتصادی و سرمایه گذاری را بوروکراسی اداری دانست و ادامه داد: مدیران باید با نظارت جدی بر عملکرد دستگاهها، زمینه رضایت مندی مردم و سرمایه گذاران را فراهم کنند.
استاندار کردستان با تاکید بر اینکه سیستم اداری استان چابک نیست، افزود: تلاش ما اصلاح سیستم اداری و رفع ناکارآمدی دستگاهها است.
انجام خدمات بدون پیوست رسانه ای ممکن نیست
زارعی کوشا در ادامه به نقش رسانه ها برای انعکاس خدمات نظام اشاره کرد و گفت: هر گونه خدمت بدون حضور رسانه و پیوست رسانه ای میسر نیست به ویژه در شرایط کنونی که هجمه های سنگینی برای وارونه نشان دادن واقعیت های جامعه و کشور وجود دارد، نقش رسانه ها در راستای مقابله با این هجمه بسیار مهم است.
وی رسالت خبرگزاری ها را سنگین، تعیین کننده و اثرگذار دانست و یادآور شد: در ماه های اخیر دیدیم که تهدیدها و موتور محرکه اغتشاشات، رسانه های ضدانقلاب بود.
استاندار کردستان از رسانه ها خواست دلسوزانه حقایق را منعکس کنند و نقد و انتقاد سازنده را به عنوان یک معیار مد نظر داشته باشند.
زارعی کوشا تاکید کرد: بعد از وقایع اخیر باید عملکرد خودمان را بررسی و میزان شناخت خود از دشمنان و شجاعت در مقابله با تبلیغات رسانه ای آنان را ارزیابی کنیم.
تحریم اتحادیه اروپا مایه افتخار است
وی در بخش دیگری از صحبت هایش به تحریم های اروپا ضد خود و برخی مقامات کشور اشاره و آن را مایه افتخار دانست.
استاندار کردستان اضافه کرد: تحریم اروپا و دشمنان علیه ما، نه تنها ناراحت کننده نیست بلکه مایه خوشحالی است و دلیل تحریم ها این است که دشمن طی اغتشاشات اخیر به اهداف خود نرسید.
زارعی کوشا ادامه داد: طی اتفافات ماه های گذشته، با وجود اینکه کردستان کانون اغتشاش و تبلیغات رسانه ای دشمنان بود اما از لحاظ بروز خسارت و آسیب، از خیلی از استان های دیگر وضعیت بهتری داشتیم.
وی در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران درباره آخرین وضعیت پروژه راه آهن همدان – سنندج نیز گفت: این طرح بیش از ۹۰ درصد پیشرفت دارد اما برای اتمام آن هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان دیگر نیاز است که در سفر رئیس جمهور به استان اعتبار مورد نظر مصوب شد.
استاندار کردستان مطالبات پیمانکاران این پروژه از دولت را بیش از ۸۳۰ میلیارد تومان اعلام کرد و افزود: امسال نیز ۳۵۰ میلیارد تومان برای این طرح تخصیص یافته است.
زارعی کوشا اضافه کرد: در صورتیکه از اعتبار مورد نیاز، ۸۰۰ میلیارد تومان آن تخصیص یابد، طی چهار ماه اول سال آینده این پروژه به بهره برداری می رسد.
کاهش تورم هفت درصدی در استان طی یکسال اخیر، کسب رتبه سوم کردستان در زمینه تولید و خرید گندم در کشور، تلاش برای اتمام طرح کریدور شمال – جنوب و احداث ۱۸۱ کیلومتر راه روستایی در سال جاری، از دیگر مواردی بود که وی به آن اشاره کرد.
نظر شما