به گزارش روز دوشنبه ایرنا، پایگاه خبری العهد به نقل از «جبران باسیل» رئیس جریان ملی آزاد لبنان نوشت: دست ما برای انتخاب رئیس جمهوری به سوی همه دراز است و به هر شکلی، خواستار رایزنی های فوری دوجانبه یا گروهی برای توافق بر سر یک برنامه محدود و سریع الاجرا و اتفاق نظر بر سر فهرست محدودی از نامها برای توافق بر روی یکی از آنها یا حداقل برای رای دادن به آنها در صورتی که نتوانیم برای انتخاب یک اسم به اجماع برسیم، هستیم.
وی افزود: در صورتی که تلاشهای ( جریان ملی آزاد ) به نتیجه نرسد و نگرانی های ما [در قبال شرایط کشور ] به منزله ضعف [ما از سوی دیگران ] تلقی شود، ما -بدون در نظر گرفتن اصل ضرر و زیان-به طور جدی به یک اسم برای ریاست جمهوری فکر خواهیم کرد تا حداقل حقی را که برای انتخاب رئیس جمهور براساس تعداد نمایندگان خود در پارلمان داریم، حفظ کنیم.
رئیس جریان ملی آزاد لبنان ادامه داد که چنانچه تلاش های این جریان پذیرفته نشود و طرفهای دیگر همچنان بخواهند که این جریان را در انتخاب رئیس جمهوری طرد کنند، جریان سیاسی تحت هدایت وی به سمت مخالفت های شدید سیاسی علیه کل سیستم و نظام خواهد رفت.
باسیل ماهیت وجودی لبنان را در اصل تفاهم و شراکت سیاسی دانست و گفت: مشارکت ابزار ماست و آن را کنار نمی گذاریم. حاضریم با حزب الله و با هر تشکیلات سیاسی درباره ساختن مشارکتی کشور تفاهم جدیدی امضا کنیم؛ به این شرط که این تفاهم نامه جنبه اجرایی و عملی به خود بگیرد.
پیشتر معاون سیاسی دبیرکل حزب الله و رئیس جریان ملی آزاد لبنان در نشستی که چهارم بهمن برگزار شد، روابط دوجانبه بین دوطرف و جزئیات پرونده انتخاب رئیس جمهوری این کشور را بررسی کردند.
حاج حسین الخلیل معاون سیاسی دبیرکل حزب الله لبنان پس از دیدار با جبران باسیل رئیس جریان ملی آزاد این کشور که با حضور «وفیق صفا» رئیس واحد ارتباط و هماهنگی حزب الله برگزار شد، با اشاره به اینکه «گفت و گوها در این دیدار بسیار صریح بود و ما دیدگاههای خود را در مورد موضوع ریاست جمهوری و جلسات دولت به طور کامل ارائه کردیم»، افزود: ما و جریان ملی آزاد در یک مسیر واحد گام برمی داریم؛ هرچند یکی سریعتر و دیگری با سرعت کمتر حرکت میکنیم ولی در هر صورت، جهت حرکت این دو جریان منجر به برخورد و تقابل نخواهد شد.
از تاریخ هشتم آبانماه که میشل عون منصب ریاست جمهوری لبنان را ترک کرد (و حتی پیش از آن)، جریانهای لبنان تلاشهای خود را برای تعیین رئیس جمهور جدید آغاز کردند، ولی تاکنون به نتیجهای نرسیدهاند و بازیگران خارجی نیز توجهی به حل مشکلات این کشور بحران زده ندارند و فقط به دنبال منافع خود میباشند.
تداوم خلاء در نهاد ریاست جمهوری لبنان از آن زمان در سایه پافشاری احزاب و جریانهای سیاسی بر مواضع و نامزدهای خود، پرونده انتخاب رئیس جمهوری جدید این کشور را وارد پیچ و خم شدیدی کرده که تلاشها برای عبور از آن نیاز به توافق یا تغییری در موازنه قوای داخلی دارد.
تاکنون یازدهمین جلسه پارلمان لبنان برای انتخاب رئیس جمهوری این کشور برگزار شده است که هیچگونه توافقی میان فراکسیونهای مختلف پارلمانی صورت نگرفته و این گره کور همچنان بسته باقی مانده و به بحران اقتصادی لبنان دامن زده است.
نظر شما