۲۵ بهمن ۱۴۰۱، ۷:۳۶
کد خبرنگار: 2743
کد خبر: 85015060
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

معلمی با سرمشق ایثار و تعهد

۲۵ بهمن ۱۴۰۱، ۷:۳۶
کد خبر: 85015060
معلمی با سرمشق ایثار و تعهد

خرم آباد - ایرنا - معلم مدرسه روستای اسحاق آباد قلایی شهرستان سلسله لرستان، ایثار و تعهد به حرفه خود را به معنای واقعی کلمه عینیت بخشیده است و خدمت را برای دانش آموزان سرمشق می کند.

به گزارش ایرنا، معلمی تنها برای تعلیم و تربیت نیست بلکه به موازات آن مشق عشق و تعهد نیز هست که البته این ایثار و تعهد در برخی از آنها نمود عینی تری یافته است بگونه ای که نامشان در تاریخ روزگار ثبت شده و برای همیشه به یادگار مانده است.

در دهستان قلایی شهرستان سلسله استان لرستان نیز یکی از همین معلمان با تعهد و معرفتی که داشته توانسته است جایی ویژه در قلب دانش آموزان و اهالی روستا باز کند و به الگویی اخلاقی برای سایر معلمان این دیار تبدیل شده است.

محمد نصیرزاده جوان ۳۹ ساله الشتری (مرکز شهرستان سلسله) جزو معلمانی است که سال گذشته جذب وزارت آموزش و پرورش شد اما تعهد اخلاقی و عشق به دانش آموزانش باعث شده است در همین ابتدای کار و آغاز راهی ۳۰ ساله، سابقه ای ماندگار از خود به یادگار بگذارد.

نصیرزاده ساکن شهر الشتر است اما در مدرسه ابتدایی "حاج قاسم سلیمانی" روستای اسحاق آباد قلایی در حال تدریس به ۱۱ دانش آموز پنج پایه تحصیلی است.

وی از روزهای آغاز تدریس خود در ماه مهر و مهربانی اینگونه می گوید: وقتی روز اول مهر به مدرسه آمدم از دانش آموزان خواستم وسایل خود را برای شروع درس و تدریس بر روی میز بگذارند که در کمال تعجب متوجه شدم همه دانش آموزانم نوشت افزار کاملی ندارند به ناچار بدون اینکه غرور بچه ها جریحه دار شود کلاس را با خواندن شعر و سرود و به بهانه آشنایی بیشتر پایان دادم.

نصیرزاده ادامه داد: پس از پایان کلاس به یک نوشت افزار فروشی رفتم و در ابتدا تقاضای ۱۱ پاک کن کردم که فروشنده با تعجب و به شوخی پرسید که ۱۱ پاک کن برای چه می خواهی؟ وقتی برایش ماجرا را توضیح دادم بسیاری از لوازمی را که قرار بود خریداری کنم به رایگان در اختیارم نهاد، من هم با مبلغی که به صرفه شده بود مابقی لوازم از قبیل مدادرنگی را شخصا خریداری کردم.

این معلم جوان عنوان کرد: اغلب اهالی دهستان قلایی معیشت و اقتصاد ضعیفی دارند و دانش آموزان با لباس های خانگی و دمپایی و حتی برخی بدون کاپشن به مدرسه می آمدند بنابراین تصمیم گرفتم از کمک های افرادی که توانایی مالی مناسب و دستی در کارهای خیر داشتند برای رفع این مشکلات استفاده کنم.

معلمی با سرمشق ایثار و تعهد

وی به صحبت های خود اینگونه ادامه داد: با کمک هایی که در اختیارم نهاده شد توانستم برای دانش آموزانم لباس فرم، کفش و کاپشن تهیه کنم و تعداد ۱۱ بسته معیشتی هم برای خانواده های آنها خریداری شد.

فرا رسیدن شب یلدا و دغدغه این جشن دیرین هم برای دانش آموزان خاطره می شود و آقای معلم آنها را به این جشن دعوت می کند، نصیرزاده ادامه می دهد: من از وضعیت معیشت خانواده دانش آموزان خود با اطلاع بودم به همین دلیل با خانواده ام صحبت کردم و شب یلدا را کنار آنها در دبستان کوچک خود جشن گرفتیم و این شب به یکی از بهترین شبهای خاطره انگیز دانش آموزانم مبدل شد.

نصیرزاده اقدام ماندگار دیگری هم طی مدت تدریس خود در روستای اسحاق آباد قلایی داشته که شاه بیت تعهد یک معلم در قبال دانش آموزانی کم سن و سال است، مدرسه تازه تاسیس "حاج قاسم سلیمانی" روستای اسحاق آباد دهستان قلایی حدودا در ۵۰ کیلومتری شهر الشتر قرار دارد که به دلیل شیب بد منطقه و نبودن زمین هموار در روستا بر بلندای تپه ای احداث شده و مسیر دسترسی آن، شیب دار و ناهموار است که این دانش آموزان کوچک و کم سن و سال برای رفتن به کلاس در عبور از این مسیر و بخصوص در فصل زمستان و هنگامه های برف و باران با سختی مواجه بودند و همین باعث شد تا معلم جدید مدرسه به فکر چاره ای برای این مشکل بیفتد.

معلمی با سرمشق ایثار و تعهد

این معلم الشتری به اداره آموزش و پرورش شهرستان مراجعه کرده و موضوع راه دسترسی مدرسه را با رییس اداره مطرح می نماید، او هم موافقت می کند که سیمان و ماسه مورد نیاز جهت تسطیح این راه را تامین کنند و مابقی کارها نیز از طریق نیروی انسانی موجود در روستا صورت گیرد.

نصیرزاده باقی ماجرا را اینگونه نقل می کند: تامین سیمان و ماسه مورد نیاز بخش مهمی از کار بود که با حمایت های رییس اداره آموزش و پرورش صورت گرفت، بعد از آن هم خودم با کمک بچه ها و والدینشان اقدام به هموار کردن مسیر دسترسی کردیم.

وی ادامه داد: ما صبح ها کار راه سازی را آغاز و بعدازظهرها هم کار تدریس و درس و مشق بچه ها را در مدرسه دنبال می کردیم تا از تحصیل هم عقب نمانند.

این معلم دلسوز گفت: مسیر ناهموار و پرشیب دسترسی به مدرسه حدودا پنج متر بود که توانستیم ظرف چند روز با مصالح تامین شده و سنگ های بزرگی که در آبادی وجود داشت آن را به صورت پلکان هایی با شیب ملایم و تخت، هموار کنیم تا بچه ها خصوصا در زمستان ها با مشکل مواجه نشوند.

معلمی با سرمشق ایثار و تعهد

این معلم الشتری که پیش از جذب شدن در وزارت آموزش و پرورش، معلم نهضت سوادآموزی بوده است گلایه ای هم داشت که شنیدنش خالی از لطف نبود، می گوید: متاسفانه اکثر افراد دیدگاه خوبی نسبت به معلمان نهضتی ندارند و می پندارند که از سواد و تخصص کافی بهره مند نیستند در حالی که اینگونه نیست و این طرز دیدگاه واقعا ما را رنج می دهد.

مدیر آموزش و پرورش شهرستان سلسله نیز با بیان اینکه هم اکنون ۳۷۱ دانش آموز در ۱۵ فضای آموزشی منطقه کم برخوردار قلایی در حال تحصیل هستند به ایرنا گفت: در مجموع ۱۴ مدرسه کانکسی در مناطق محروم قلایی، بسطام و کاکارضا وجود دارد.

علی یوسفوند با اشاره به طرح " "شهید پناهی" در جمع آوری مدارس کانکسی، اظهار کرد: در مجموع ۱۷۰‌ مدرسه کانکسی در لرستان وجود دارد که ۵۷ مدرسه از آنها در طرح "شهید پناهی" ظرف سال آینده جمع آوری می شوند که اعتبار مورد نیاز جهت جمع آوری کانکس های سلسله اختصاص یافته است.

معلمی با سرمشق ایثار و تعهد

وی بیان کرد: زمین مورد نیاز جهت احداث هشت مدرسه از آنها تامین شده است و بزودی عملیات ساخت آنها در دستور کار قرار خواهد گرفت، همچنین سه مدرسه دیگر هم در منطقه قلایی قرار دارد که به علت واقع شدن در حریم سدمعشوره، هنوز زمین مورد نیاز آنها تامین نشده است.

وی در خصوص مدرسه تازه تاسیس حاج قاسم سلیمانی روستای اسحاق آباد قلایی عنوان کرد: اغلب زمین های این منطقه دارای ارتفاع و شیب نامناسب هستند و مدرسه احداث شده نیز به دلیل واقع شدن در بلندی، مسیر ناهموار و پرشیبی داشت که با کمک معلم و اهالی روستا بهسازی شد.

یوسفوند با قدردانی از اقدام شایسته این معلم، بیان کرد: اغلب دانش آموزان منطقه قلایی از امکانات رفاهی اولیه هم محروم هستند و حمایت های خیران می تواند بخشی از مشکلات پیش روی تحصیل این دانش آموزان را برطرف کند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha