به گزارش خبرنگار معارف ایرنا، کارگروه هنرمندانِ سینمایی در انجمن خادمان قرآن کریم طی سال های اخیر، جریان تولید و عرضه فیلم های قرآنی مورد توجه قرار گرفته و با وجود همه مشکلات، نوعی فرهنگ سازی برای نهادینه شدن این حرکت مثبت شکل گرفته است. به استناد کارشناسیهای دقیق سینما، فیلم قرآنی با ترسیم و ترویج هوشمندانه و هنرمندانه مفاهیم و مضامین قرآنی در قالبهای مستند، داستانی، پویانمایی و تجربی (بلند و کوتاه) تولید میشود و با تنوع مخاطبان، برای همه سلیقه های جامعه در سنین مختلف ارائه می شود.
بنابر این گزارش طی حکمی از سوی علیرضا معاف معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، داوران فیلمهای قرآنی در چهل و یکمین جشنواره بین المللی فیلم فجر معرفی شدند تا به انتخاب آثار این حوزه بپردازند. در این حکم آمده است: با توجه به تجربیات ارزشمند و اعتبارآفرین و نظر به شایستگی های حضرتعالی در حوزه فعالیتهای فرهنگی، هنری، سینمائی و تخصصی به موجب این حکم به عنوان داور فیلم های قرآنی برای انتخاب آثار مُلهم از مفاهیم و مضامین قرآن در چهل و یکمین جشنواره بین المللی فیلم فجر منصوب میشوید.
داوران فیلمهای قرآنی این دوره از جشنواره فجر را امیرعباس قِلیچ لو بازیگر، فیلمنامه نویس و کارگردان، سید مصطفی زراوندیان فیلمنامهنویس، بهمن حبشی پژوهشگر، ایده پرداز و مدیر قرآنی، عباس صالح مدرسهای کارگردان و تهیه کننده سینما و محمدرضا اسلاملو فیلمبردار و کارگردان تشکیل می دهند که طی سال های گذشته در زمینه پژوهش، برنامه ریزی و تولید فیلم های قرآنی کار کرده اند و حالا قرار است علاوه بر محتوای کلی، سایر تخصص ها مانند فیلمبرداری، فیلمنامه نویسی، تهیه کنندگی و بازیگری شاخص را در فیلمهای قرآنی معرفی کنند.
در فجر ۱۴۰۰ برای نخستین بار دو فیلم ساز خادم قرآن در ترکیب هیات داوری بخش سودای سیمرغ چهلمین جشنواره فیلم فجر نیز حضور داشتند. محمد داودی و محمدعلی باشه آهنگر در سالهای اخیر از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به عنوان سینماگر خادم قرآن انتخاب شدند. پیش از این فیلمسازان صاحبنام کشورمان همچون مجید مجیدی، رضا میرکریمی، شهریار بحرانی، مجتبی راعی، کمال تبریزی، سید ناصر هاشم زاده، منوچهر محمدی، محمد داودی، سید داود میرباقری، عباس صالح مدرسهای، امیرعباس قِلیچ لو، محمدعلی باشه آهنگر و جمال شورجه مفتخر به کسب این مقام شده بودند.
هیات داوران معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در دوره های گذشته جشنواره فیلم فجر، این فیلمها و هنرمندان را انتخاب کرده بود. نرگس آبیار برای فیلم شبی که ماه کامل شد، مهدی فقیه به پاس یک عمر فعالیتِ هنری در ایفای نقشِ انسانهای مُصلح و قرآنی، محمد حبیبی منصور برای مستند بانو، محسن عنایتی برای پویانمایی (انیمیشن) بنیامین، سیاوش سرمدی برای فیلم منصور، حسین دارابی، احسان ثقفی و احمد حیدریان نویسندگان فیلمنامه مصلحت، نازنین فراهانی به خاطر نقش آفرینیِ زیبا و متفاوت در راستای ترسیم عفو و بخشش در آموزههای دینی، بهروز شعیبی برای حضور در شکل گیری فیلمهای مُلهم از مفاهیم و مضامین قرآن و عترت، کیوان علیمحمدی و علی اکبر حیدری به خاطر انعکاس حماسه جاوید ایثار و شهادتِ خلبانان جان برکفِ جهاد مقدس.
نظر شما