به گزارش خبرنگار ایرنا، «علی صفری» روز سه شنبه در جمع خبرنگاران افزود: چهار درصد اراضی کشاورزی استان مرکزی دارای سند بود و میزان اراضی سنددار استان در سال جاری به ۲۴ درصد افزایش یافته و متوسط آمار کشوری در این بخش، ۱۵ درصد است.
وی ادامه داد: استان مرکزی در زمینه صدور سند برای اراضی کشاورزی رتبه پنجم را در سطح کشور به خود اختصاص دادهاست.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی گفت: ۴۰۸ پلاک استان معادل ۵۳ درصد اراضی کشاورزی استان در مدت یک سال گذشته رفع تداخل شده و این استان تا هفته گذشته رتبه نهم را در کشور داشته است.
صفری افزود: سند تک برگی ۷۶ هزار هکتار از اراضی کشاروزی استان مرکزی تا کنون اخذ شده و سند تک برگی ۸۹ درصد این اراضی در سال گذشته گرفته شدهاست.
وی ادامه داد: ۵۵۰ مورد سال گذشته اجرای احکام در استان مرکزی انجام شد که این مهم در روزهای اخیر تشدید شده است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی خاطرنشان کرد: ۵۶۱ هکتار زمین سال گذشته برای اجرای طرح های کشاورزی و غیرکشاورزی نیز به مردم تحویل داده شدهاست.
صفری گفت: طرح کشاورزی قراردادی امسال برای نخستین بار در ۲۸ هزار و ۵۰۰ هکتار از اراضی کشاورزی گندم آبی استان مرکزی اجرا شد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی بیان کرد: ۲۸۰ هزار تن گندم در سال زراعی گذشته در این استان تولید شد که نسبت به سال زراعی قبل از آن ۶۰ درصد افزایش یافته است .
صفری افزود: گندم مازاد کشاورزان نیز در سال زراعی گذشته نسبت به سال قبل از آن ۱۲۰ درصد افزایش یافته است.
وی اظهار کرد: کاهش ضریب سن زدگی گندم تولیدی برای اولین بار در استان مرکزی در سال زراعی گذشته به کمتر از یک درصد رسیده است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی بیان کرد: ضریب مکانیزاسیون این استان سال گذشته از یک و هفت دهم با ۱۸ درصد رشد به دو رسیده است.
صفری تاکید کرد: استفاده بهینه از آب از جمله اولویت ها سازمان جهاد کشاورزی بوده و بر این اساس کشت گیاهان گلخانه ای در این استان سال گذشته نسبت به سال قبل از آن ۳۱ درصد افزایش یافته است.
وی با یادآوری اجرای طرح داربستی در باغات خنداب افزود: اجرای این طرح نقش مهمی در تولید انگور داشته و اجرای این طرح سال گذشته نسبت به سال قبل از آن ۶۶ درصد افزایش یافته است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی خاطرنشان کرد: سال زراعی گذشته در سطح استان یک میلیون و ۸۵۰ هزارتن محصولات زراعی و بیش از ۶۰۶ هزار تن محصولات باغی تولید شد که تولید این محصولات نسبت به سال قبل از آن ۹ درصد افزایش یافته است.
صفری ادامه داد: ایجاد ۵۷ هکتار سایه بان باغات، ۱۸ هزارهکتار کشاورزی حفاظتی با ۴۲ درصد رشد، صادرات بیش از ۲۴۰۰ تن فلفل دلمه ای از دیکر اقدامات حوزه کشاورزی استان مرکزی بوده است.
وی با یادآوری رشد ۱۸ درصدی اصلاح نژادی دام و طیور در استان مرکزی گفت: سه هزار میلیارد ریال وام در طرح مردمی سازی یارانه ها برای تامین سرمایه در گردش به دامداران و مرغداران استان پرداخت شده است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی افزود: ۱۶۸ تن ماهی خاویاری در مدت یکسال گذشته در استان تولید شده که نسبت به سال قبل از آن ۴۵ درصد رشد داشته است.
صفری خاطرنشان کرد: یک هزار و ۳۶۲ تن گوشت مرغ منجمد داخلی، یک هزار و ۱۱۹ تن گوشت گوساله داخلی و ۱۶۲ تن گوشت منجمد گوساله سال گذشته توسط پشتیبانی امور دام استان خریداری و ذخیره سازی شد.
صفری با یادآوری پرداخت ۳۵ هزار میلیارد ریال وام بانکی در بخش کشاورزی استان مرکزی افزود: ۸۰ واحد راکد بخش کشاورزی در این مدت به مدار تولید بازگشت.
وی ادامه داد: هفت هزار و ۴۴۰ تن برنج خارجی، چهار هزار و ۳۵۰ تن شکر، ۶۷۰ تن روغن، ۲ هزار و ۹۰۰ تن مرغ منجمد و ۶۷۶ تن گوشت منجمد در مدت یک سال گذشته برای تنظیم بازار در این استان توزیع شد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی از بهره برداری از ۲۹ طرح همزمان با دهه فجر امسال در ۱۱ شهرستان این استان خبرداد و گفت: هشت هزار و ۸۰۰ میلیارد ریال منابع مالی ریالی و یک میلیون دلار منابع مالی ارزی برای بهره برداری از این طرح ها هزینه شده است .
صفری افزود: بهره برداری از این طرح ها برای ۴۲۰ نفر در استان مرکزی اشتغال به همراه دارد.
استان مرکزی با یک میلیون و ۴۱۴ هزار نفر جمعیت و ۱۲ شهرستان در قلب کشور قرار دارد. استان مرکزی بهعنوان دومین قطب صنایع مادر تخصصی، چهارمین قطب صنعت کشور محسوب میشود و در زمینه تنوع تولیدات صنعتی رتبه نخست کشور را به خود اختصاص داده است.
این استان با وجود صنعتی بودن در زمره ۱۰ استان نخست کشور در بخش کشاورزی است که ۹۰ هزار بهرهبردار شامل ۲۰ درصد شاغلان استان در این حوزه فعال هستند.
۶۷۰ هزار هکتار اراضی باغی و کشاورزی در استان مرکزی وجود دارد که یک و دو دهم درصد تولیدات کشاورزی مازاد بر نیاز استان به سایر مناطق ارسال میشود.
این استان رتبه چهارم تولید بچه ماهی قزل آلا، رتبه اول در تنوع تولید گل و گیاهان زینتی، رتبه دوم تولید گلها شاخه بریده، رتبه سوم در تولید گل و گیاهان زینتی، رتبه دوم سطح زیر کشت و تولید انار کشور، رتبه ششم تولید پسته، مقام هشتم تولید گل محمدی، مقام نهم در تولید انگور، رتبه سوم در تولید لوبیا و رتبه پنجم در تولید جو را به خود اختصاص داده است.
استقرار ایستگاه انار ساوه، پژوهشکده گل و گیاهان زینتی محلات، ایستگاه ملی تحقیقات لوبیای خمین، وجود شعبه ششم تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی، وجود ایستگاه تحقیقات ماهیان زینتی و مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی نیز از ظرفیتهای علمی و تحقیقاتی استان مرکزی است.
نظر شما