کلاس‌های درس دانشگاه فرصتی برای گفت‌وگو و اظهارنظر آزاد جوانان است

شیراز-ایرنا-رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها کلاس‌های درس را فرصتی برای گفت‌وگو و فهم و مطالعه دقیق و عمیق و اظهارنظر آزاد برای جوانان دانست و بر ضرورت استفاده از ابزارهای آموزشی و مستندهای خوب برای پاسخگویی به شبهات جوانان در دانشگاه‌ها تأکید کرد.

دکتر مصطفی رستمی روز جمعه در نشست سالانه اندیشمندان و اساتید درس انقلاب اسلامی دانشگاه های کشور با موضوع «واکاوی اغتشاشات ۱۴۰۱، علل، عوامل و راهکارهای مقابله» که در سالن شهید آیت الله دستغیب حرم مطهر برگزار شد، فتنه اخیر را یک جنگ تمام عیار توصیف کرد و گفت: کسانی که از مسیر خدا دور باشند، اشتباه محاسباتی فراوانی خواهند داشت.

وی با بیان اینکه کار جبهه شیطان تغییر در نظام محاسبات جامعه اعم از مدیران و مردم است، افزود: اگر این نظامِ محاسباتی تغییر کرد، آن هنگام در میدان عمل شکل تصمیم‌ها متفاوت می‌شود. میان کسی که حتی آب آشامیدنی را به مذاکره با دشمن ربط می‌هد با کسی که قبل از مذاکره دشمن را تهدید می‌کند، تفاوت است.

رستمی اظهار کرد: باور و محاسبه جامعه درباره نقاط قوت خودش و نقاط ضعفی که در دشمن است، تصمیماتی را در پی خواهد داشت و این اتفاقی که در ماه‌های اخیر در کشورمان رخ داد، علی‌رغم اینکه به نتیجه نرسید اما درس‌های فراوانی هم برای عموم جامعه و هم برای اساتید و اندیشمندان در این حوزه داشت.

وی با تصریح اینکه در اغتشاشات اخیر، یکسری زمینه‌ها وجود داشت، گفت: زمینه‌های اجتماعی، تغییر سبک زندگی و حضور در فضای مجازی، زندگی جامعه ایرانی را تحت تأثیر خود قرار داده است و طبیعتاً بخشی از جامعه به خصوص جوانان تحت تأثیر این موارد هستند.

دکتر رستمی گفت: در حوزه دستاوردها حرف برای گفتن زیاد است اما یک مؤلفه جدی داریم که آن موضوع برنامه‌ریزی برای تغییر سبک زندگی جامعه ماست که این اتفاق رخ داده است و آثار خود را گذاشته است و چه معلمان و اساتید و چه دیگرانی که در حوزه برنامه‎ریزی، طراحی و سیاست‌گذاری کار می‌کنند به این مقوله باید توجه داشته باشند.

وی با بیان اینکه دشمن محاسبات پیچیده و فراوانی برای جامعه ما انجام داد اما به نتیجه نرسید گفت: این مسئله به فهم کور و ناقص آنان از معنویت، قدرت دین و واقعیت و حقیقت دین باز می‌گردد. آثار این معنویت شامل انسجام در جامعه اسلامی، همگرایی و تسلیم نشدن و همراه نشدن با طراحی‌های دشمن از سوی مردم است.

رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها یادآور شد: انقلاب اسلامی ۴۴ سال پیش در کشوری رخ داد که برای غرب بسیار مهم بود. یک نظام کاملاً وابسته به استعمار در این کشور حکومت می‌کرد و اتفاقاً سلسله پهلوی برخلاف تمام تاریخ ایران، اولین گروهی بود که با مداخله بیگانگان به قدرت رسیدند.

وی با بیان اینکه در این کشوری که موقعیت راهبردی در منطقه و بین‌الملل دارد، انقلابی رخ داد و این انقلاب نظام دست‌نشانده شاهنشاهی را سرنگون کرد، گفت: تحلیل آمریکایی‌ها و غرب از دین تحلیل دقیقی نیست ولی در این تردید نداشتند که کشور نباید از دست شاه خارج شود لذا این شبهه‌ای که اعلام می‌شود که آمریکایی‌ها با انقلاب کنار آمدند و به شاه گفتند که بیرون رود، یکی از دروغ‌های شاخ دار تاریخ معاصر است و مثل بسیاری از تحریف‌هاست.

دکتر رستمی، یکی از وظایف جهاد تبیین را روشنگری در این عرصه عنوان کرد و افزود: آمریکایی‌ها تردیدی در دفاع از نظام وابسته به خود نداشتند، البته اینکه در رأس این نظام که باشد، مهم نیست و بعداً هم نشان دادند که نوکرشان مهم نیست چه کسی باشد. آمریکایی‌ها تا زمانی که شاه به آن‌ها سود برساند، مدافع هستند و اگر ببینند سودی برایشان ندارد، تردیدی برای حذف آن ندارند و در همه جا هم اینکار را کردند.

رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها گفت: امروز با نسل و جامعه‌ای مواجه هستیم که طراحی اطلاعات‌ رسانی به این‌ها به گونه‌ای است که در حجمِ انبوهِ بمباران خبرهای بی مدرک و بی عمق، توان تحلیل را از دست داده‌اند.

وی ادامه داد: عرصه دومی که انقلاب اسلامی برای آمریکایی‌ها و نظام سلطه به صورت پرهزینه ایجاد کرد، موضوع تسری نفی سلطه و فرهنگ مقاومت و ایستادگی و دفاع از منافع خود به جای واگذاری به منافع غرب یا اولویت دادن به منافع غرب بود که این مسئله از انقلاب اسلامی نشأت گرفت.

رستمی اظهار کرد: عرصه سوم که مهم‌ترین عرصه است، احیای دین و معنویت و ابطال‌پذیری گفتمان غالب دنیا یعنی گفتمان لیبرال دموکراسی است. اینها صدها سال تولید محتوا، اندیشه و اقدام و تأسیس و توسعه از حوزه فکر تا عمل در بحث لیبرال دموکراسی داشتند و گفتمان اصلی دنیا در ۱۰۰ سال اخیر گفتمان مارکسیست و لیبرالیسم بود که هر دو در نفی دین مشترک بودند اما انقلاب اسلامی شعار احیای دین داد.

وی با بیان اینکه احیای دین و معنویت از مواردی بود که فقط در ایران معطوف نشد، گفت: موضوع احیای دین و تأمل دوباره در دین و بازخوانی دوباره دین در عالم، توسط انقلاب شیعی ما در دنیا مطرح شد که تنها به احیای شیعه و اسلام منجر نشد، بلکه بازگشت به معنویت و دین به عرصه جامعه را رقم زد. اینها مسائلی است که به موضوع حیثیتی برای نظام سلطه تبدیل می‌شود و دوام هم می‌یابد و تعارفی هم نخواهد داشت.

وی بر ضرورت رفع مشکلات جامعه تأکید کرد و گفت: نقطه اصلی که جوانان ما امروز با آن مواجه هستند، مسئله امید است که مورد هدف دشمن قرار گرفته است و دشمن با سیاه‌نمایی و تباه نشان دادن وضعیت آینده با تمام ابزار برای از بین بردن امید جوانان ما تلاش می‌کند چرا که جامعه ناامید، بی‌تحرک و آماده پذیرش هر اتفاق ناگواری خواهد بود.

رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها خطاب به اساتید گفت: حوزه و دانشگاه میدان عمل شماست و در این بخش باید مأموریت‌های خود را به نحو احسن انجام دهید.

دکتر رستمی در ادامه نکاتی را درباره نسل جدید بیان کرد و افزود: بیش از ۹۰ درصد جامعه دانشگاهی در فضای اینستاگرام و واتس‌آپ که فضای آن‌ها فضای حکمرانی آمریکاست حضور داشتند. وقتی تصویری در اینستاگرام حذف می‌شود و اعلام می‌کنند که برخلاف قوانین حاکم بر اینستاگرام است یعنی جوانان ما در محیط آمریکایی زیست می‌کردند و دادوستد اطلاعات صورت می‌گرفت و طبیعی است که خروجی آن‌ها چه می‌تواند باشد.

رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها همچنین با اشاره به وقایع فتنه اخیر در دانشگاه‌ها اظهار کرد: نباید گمان کنیم فحاشی که در برخی از دانشگاه‌ها رخ داد، بروز احساسات و هیجان بوده است، بلکه یک کار عمیق روان‌شناختی و ایجاد قطب‌های غیرقابل اتصال و شکاف‌های غیرقابل ترمیم در جامعه دانشگاهی است و این فحاشی‌ها طراحی دارد و این طراحی آن است که امکان گفت‌وگو را از بین ببرد.

رستمی افزود: در دروس معارف باید تحول رخ دهد. مأموریت اصلی در معاونت آموزشی نهاد رهبری در دانشگاه‌ها طراحی و پیگیری مسیر تحول در این حوزه است و تلاش می‌شود تا تحول کوتاه مدتی را در سرفصل‌ها، بر اساس نظرخواهی که از اساتید این درس شده است، ایجاد کنیم و تحول بلندمدت هم، بازخوانی ارائه دین و معارف دینی در فضای دانشگاهی جدید است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha