حجتالاسلام حسین امیدی دوشنبه در گفتوگو با ایرنا اظهار کرد: امسال ۷۰ مسجد در شهر شیراز در حال برگزاری مراسم اعتکاف هستند؛ البته مسجد شهدا با بیش از ۱۰ هزار نفر جمعیت میزبان بزرگترین اعتکاف جوانان در سطح کشور است.
استقبال ۷۰درصدی نوجوانان و جوانان از مراسم اعتکاف
رئیس مرکز رسیدگی به امور مساجد استان فارس ادامه داد: بیش از ۷۰ درصد از جمعیت معتکفین در استان فارس، جوان و نوجوان هستند و جمعیت قابل توجهی از نوجوانان دهه هفتاد، هشتاد و نود در مساجد و جمع معتکفان حضور دارند.
امیدی با بیان اینکه بانوان نیز استقبال بسیاری از این مراسم داشتهاند، گفت: در حال حاضر تعداد بسیاری از بانوان در چندین مسجد در شهر شیراز این مراسم را انجام میدهند. نزدیک به ۴۰۰ تا ۵۰۰ بانو از شهر شیراز در این مراسم حضور دارند.
وی یادآور شد: بر خلاف پیشبینیهای نادرستی که دشمنان داشتند و تصور میکردند جوانان ایرانی از معنویات فاصله گرفتهاند، شاهد حضور گسترده جوانان و بانوان استان فارس و کشور در این مراسم هستیم.
اعتکاف شروع سال معنوی برای معتکفین است
امیدی با اشاره به اینکه اعتکاف عملی معنوی است که طی آن فرد معتکف به مدت حداقل سه روز با هدف عبادت و تفکر و برنامهریزی معنوی در مسجد میماند، گفت: مراسم اعتکاف بهویژه در ایام البیض یعنی روزهای ۱۳، ۱۴ و ۱۵ رجب برگزار میشود و ترجیح این است که این مراسم در مساجد جامع برگزار شود؛ البته افراد در محلات و مناطقی که دسترسی به مسجد جامع ندارند میتوانند این مراسم را در مسجد محله خود برگزار کنند.
وی عنوان کرد: مردم در مراسم اعتکاف به منظور عبادت پروردگار و نزدیکی و قرب بیشتر به درگاه الهی عبادتی دستهجمعی انجام میدهند و این مراسم به عنوان فرصتی استثنائی است که انسانها بتوانند فارغ از مسائل دنیوی به معنویت بپردازند.
امیدی با بیان اینکه تفکر و خلوت مهمترین اعمال عبادی است که در مراسم اعتکاف مورد توجه قرار میگیرد، گفت: خلوت کردن در کنار قرائت قرآن و خواندن نماز مقدمه تفکر و انس گرفتن با خدا و اهل بیت (ع) را فراهم میکند.
وی با اعتقاد به اینکه اعتکاف شروع سال معنوی برای معتکفین است، گفت: نیمه ماه رجب میتواند شروع سال معنوی برای معتکفین باشد و معتکف میتواند از این فرصت برای توبه و جبران خسارات ناشی از گناهان و اشتباهات گذشته خود بهره ببرد و به مسیر حق و پاکی برگردد.
او افزود: نتیجه برگزاری مراسمهای اعتکاف در سالهای گذشته این بود که نوجوانان و جوانان پس از انجام این مراسم و خارج شدن از مسجد، احساس میکنند که تازه متولد شدهاند و زندگی جدیدی را با ارتباط نزدیکتر با خدا آغاز میکنند؛ این سه روز یک تجربه معنوی و شیرین است.
نسل جوان با ارتباط گرفتن با مسجد بیمه میشود
امیدی به نقش مهم مساجد در تربیت فرزندان اشاره کرد و خطاب به والدین گفت: والدین برای تربیت فرزندان معمولا از مربیان پرورشی و مربیان دینی و قرآن در مدارس کمک میگیرند اما از مساجد که بهترین کمک کننده به تربیت فرزندانشان هستند غفلت میکنند؛ اگر مسجد ارتباطش با منزل برقرار شود و ارتباط محکمی بین والدین و انجمن اولیا و مربیان در مدرسه با مسجد ایجاد شود شاهد تأثیرگذاری این مکان مقدس در تربیت نسل جدید خواهیم بود.
وی با بیان اینکه نسل جوان با ارتباط گرفتن با مسجد بیمه میشود، گفت: مسجد میتواند پاسخگوی بسیاری از شبهات نوجوانان و جوانان در مدرسه و جامعه باشد. لذا والدین باید از فرصت مساجد محله و شهر نهایت بهره را ببرند چراکه ارتباط با کانونهای فرهنگی، پایگاه مقاومت بسیج، هیاتهای مذهبی و تشکلهای دانشجویی کمک میکند نوجوانان و جوانان به نتایج خوب در زندگی خود برسند.
رئیس مرکز رسیدگی به امور مساجد استان فارس اظهار کرد: اعتکاف با اعتبار بسیاری که دارد در مساجد برگزار میشود و مسجد تنها مکانی است که برای این امر مقدس در نظر گرفته شده است زیرا اهمیت مسجد به عنوان یک پدیده مترقی و مکانی مقدس برای عبادت میتواند نقش بسزایی در تربیت انسانها داشته باشند.
نظر شما