بخش کشاورزی محور توسعه استان کردستان است

سنندج- ایرنا- رئیس سازمان جهاد کشاورزی کردستان گفت: بخش کشاورزی پاسدار امنیت غذایی به شمار می رود و این بخش در چهل و چهار سالگی انقلاب به عنوان یکی از  محورهای توسعه استان رشد مطلوبی را تجربه کرده است.

به گزارش ایرنا، پیمان اسکندری روز سه‌شنبه در مراسم جشن انقلاب که در محل نمازخانه این سازمان برگزار شد، اظهار کرد: انقلاب اسلامی ایران موجب تحول شگرف در عرصه های مختلف اقتصادی، سیاسی، فرهنگی و اجتماعی کشور شده است.

وی اضافه کرد: بخش کشاورزی به ‌عنوان تامین ‌کننده امنیت غذایی جایگاه مهمی دارد و و این بخش در حرکت چرخ‌های اقتصادی کشور نقش اساسی ایفا می کند.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی کردستان ادامه داد: بخش کشاورزی به عنوان برقرارکننده‌ تعادل اقتصادی جامعه است که دارای حساسیت و نقش آفرینی بسیار است به گونه ای که حفظ و توسعه آن می تواند در ایجاد اشتغال و جلوگیری از مهاجرت نقشی بی بدیل ایفا کند.

اسکندری یادآور شد: هم اکنون ایران از نظر اقتصاد کشاورزی کشوری مهم در منطقه است و دارای ظرفیت فراوانی برای توسعه در این بخش است و این مهم و توانمندی تا پیش از وقوع انقلاب اسلامی مورد توجه نبود.

وی از نیروی انسانی به عنوان سرمایه اصلی جامعه نام برد و گفت: جهاد سازندگی از ابتدای تاسیس و در سال‌های اولیه انقلاب، همواره همراه نظام و انقلاب بوده و پس از این سال‌ها که به نام جهاد کشاورزی تغییر نام یافت هم در عرصه تامین و تولید مواد غذایی توانسته پاسدار امنیت غذایی باشد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی کردستان اظهار کرد: محصول استراتژیک گندم موتور محرکه اقتصاد استان است و امسال از تولید و خرید تضمینی آن افزون بر هفت هزار میلیارد ریال عاید استان شد.

یک میلیون و ۲۱۷ هزار و ۳۸ هکتار از مساحت کردستان به اراضی کشاورزی اختصاص دارد که این میزان حدود پنج درصد اراضی کشاورزی کشور را تشکیل داده است.

۹۶ درصد سطح اراضی کشاورزی استان به کشت سالانه محصولات زراعی و سطح آیش (بدون کشت) و چهار درصد به عبارتی ۵۲ هزار و ۶۷۰ هکتار آن هم به اراضی باغی اختصاص پیدا کرده است.

بر اساس آخرین گزارش عملکرد سالانه تولید محصولات زراعی و باغی استان که مربوط به سال ۱۴۰۰ است در ۷۹۱ هزار و ۹۷۰ هکتار زیر کشت، یک میلیون و ۷۵۴ هزار تن محصول تولید شده و میزان برداشت محصولات باغی هم ۴۴۳ هزار تن بوده است.

از ۷۹۱ هزار و ۹۷۰ هکتار اراضی زیر کشت محصولات زراعی استان ۸۷ درصد دیم و فقط ۱۳ درصد آن آبی است. سالانه حدود ۲۱۱ هزار و ۲۶۸ هکتار از اراضی دیم به ویژه در شرق، شمال شرق و شمال استان به طور آیش در تناوب زراعی قرار می‌گیرد.

۷۹ درصد از سطح زیرکشت محصولات زراعی استان سالانه به غلات، ۱۳ درصد حبوبات، پنج درصد به علوفه و سه درصد دیگر به سایر محصولات زراعی اختصاص پیدا می کند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha