به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، «مهدی اسلامپناه» امروز (سهشنبه) در جمع خبرنگاران با اشاره به رونمایی از نشان حلال در سال گذشته، افزود: تا پیش از آغاز بهکار دولت سیزدهم، کمتر از ۵۰ نشان حلال برای واحدهای تولیدی و صادراتی کشور صادر شده بود.
این مقام مسوول بیانداشت: هرچند صدور یکهزار نشان حلال از سوی سازمان ملی استاندارد بهعنوان تنها مرجع صدور نشان حلال تا پایان امسال نیز اندک است، اما نسبت به عملکرد گذشته در این حوزه بینظیر است.
وی خاطرنشانکرد: امروز فعالان اقتصادی کشورمان در حال افزایش سهم خود از بازار حلال و جهان اسلام هستند.
اسلامپناه گفت: میزان تجارت ما در حوزه حلال به چند صد میلیون دلار محدود میشود، اما امیدواریم با اعطای نشان حلال به تولیدکنندگان و صادرکنندگان، این سهم افزایش یابد.
وی به رشد کشورمان در حوزه زیستبوم تولید دانش نوآورانه و فناورانه اشاره کرد و ادامهداد: این رشد مقارن شده با رشد جایگاه ایران در سازمان بینالمللی استاندارد (ISO) که در سال ۲۰۲۲ با جهشی چهار پلهای، از رتبه بیست و ششم به بیست و دوم ارتقائ یافتیم.
رییس سازان ملی استاندارد ایران اضافهکرد: ایران در حوزه زیستبوم تولید دانش نوآورانه و فناورانه در منطقه حائز رتبه هفتم شده است، اما مطالعات تطبیقی ما نشان داد که فرار نخبگانی و مهاجرت فناوران ما به کشورهای دارای رتبه بالاتر، دلیل این مساله بوده است.
وی تصریحکرد: هیچیک از کشورهای مذکور قدرت تولید علم و دانایی را ندارند و بهطور طبیعی باید با فاصله زیادی از ما قرار میگرفتند، اما فرار نخبگانی و مهاجرت فناوران منجر به این رتبه کشورمان شده است.
اسلامپناه خاطرنشانکرد: نانونماد یا CEهایی که قرار است سازان ملی استاندارد ایران در حوزه هایتک (فناوری پیشرفته) صادر کند بینظیر است و با صدور CE یا گواهی انطباق به واحدها، میتوانند با دیگر کشورها کار و تجارت کنند.
نظر شما