به گزارش ایرنا، تسهیل و تسریع روند رشد و توسعه بخش مخابرات و ارتباطات، علاوه بر تداوم در نوآوری و بهبود رویهها میتواند افزایش فرصتهای اقتصادی، تجاری، سرمایهگذاری و نهایتاً ارتقا و بهبود سطح رفاه و زندگی شهروندان را به ارمغان آورد.
در شرایط کنونی جهان، لزوم درک و شناخت بهتر و عمیقتر تحولات دنیای فناوری و اتخاذ سیاستهای هماهنگ و مؤثر برای مشارکت فعال در جامعه فناوری اطلاعات و ارتباطات بهعنوان گزینهای راهبردی فراروی سیاستگذاران و برنامهریزان کشور مطرح است.
امروزه دیگر توسعه مخابرات تنها به دسترسی به تلفن ثابت محدود نمیشود بلکه اکنون شاهد پیشرفت در عرصههای متعدد ماهوارهای، سامانههای الکترونیکی، سایبری و فناوری هستیم. پیشرفت در عرصههای متعدد ارتباطی و مخابراتی یکی از دستاوردهای مهم کشور پس از پیروزی انقلاب اسلامی است، استان کرمانشاه نیز از این غافله پیشرفت عقب نمانده است.
استان کرمانشاه ۲ میلیون نفر جمعیت ساکن در ۳۴ شهر و ۲ هزار و ۵۹۵ روستا دارد که به برکت انقلاب اسلامی امروز شاهد ورود شبکه مخابرات و ارتباطات به روستاها هستیم به طوریکه قبل از انقلاب تنها یک روستای استان دارای ارتباط مخابراتی بود اما اکنون ساکنان ۲ هزار و ۴۳۴ روستای استان از نعمت ارتباطات مخابراتی بهره مند هستند.
بیش از ۲ هزار روستا تلفن خانگی دارد
سرپرست شرکت مخابرات استان کرمانشاه روز چهارشنبه در گفت و گو با ایرنا با گرامیداشت دهه مبارک فجر و سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی با بیان اینکه شاهد تحولات فراوانی در حوزه ارتباطات مخابراتی بعد از انقلاب در استان هستیم، گفت: قبل از انقلاب در هیچ روستای استان تلفن خانگی وجود نداشت اما اکنون ۲ هزار و ۱۱۶ روستای استان از این نعمت استفاده می کنند.
«حمیدرضا امیری» تعداد شماره های منصوبه تلفن ثابت استان قبل از انقلاب را ۱۴ هزار و ۱۱۰ شماره اعلام کرد که این تعداد امروز به ۶۹۷ هزار و ۶۱۸ شماره رسیده است.
وی همچنین تعداد شماره های مشغول به کار ثابت در استان را قبل از انقلاب ۱۳ هزار و ۴۲۲ شماره و در حال حاضر را ۴۸۹ هزار و ۸۳۱ شماره اعلام کرد و گفت: در شهر کرمانشاه به عنوان مرکز استان نیز قبل از انقلاب تنها ۱۰ هزار شماره تلفن منصوبه داشتیم که امروز به ۴۱۱ هزار و ۵۴۴ شماره افزایش یافته و همچنین تعداد شماره های تلفن ثابت مشغول به کار شهر کرمانشاه در اول انقلاب تنها ۹ هزار و ۸۵۱ شماره بود که اکنون ۲۶۸ هزار و ۹۹۳ شماره افزایش یافته است.
سرپرست شرکت مخابرات استان کرمانشاه در ادامه ضریب نفوذ تلفن ثابت استان در اول انقلاب را ۱.۲۸ درصد اعلام کرد و گفت: این رقم اکنون به ۲۵ درصد رسیده و این آمار در شهر کرمانشاه نیز اول انقلاب ۳.۳۰ درصد بود که اکنون ۲۸ درصد است.
۳۴ شهر زیر پوشش تلفن همراه است
امیری در ادامه سخنانش با اشاره به اینکه اکنون ۳۴ شهر استان زیر پوشش خدمات تلفن همراه است، تعداد مشترکان همراه اول اعم از دائمی و اعتباری را در استان سه میلیون و ۲۰۹ هزار و ۷۵۹ مشترک اعلام کرد.
وی همچنین تعداد پورت های اینترنت پرسرعت در استان را اکنون ۱۴۴ هزار و ۳۶۳ پورت، تعداد مشترکان اینترنت پرسرعت را ۶۵ هزار و ۴۶۹ مورد، مشترکان vdsl را یک هزار و ۱۱۴ مشترک و و منصوبه فیبرخانگی را ۲۰ هزار مورد و تعداد مشترکین این تکنولوژی را نیز یک هزار و ۶۷۹ مشترک ذکر کرد و گفت: قبل از انقلاب هیچ یک از این تکنولوژی ها وجود نداشت.
به گفته سرپرست شرکت مخابرات استان کرمانشاه حدود ۶ هزار و ۵۰۰ کیلومتر فیبرنوری بعد از انقلاب اسلامی در کرمانشاه ایجاد شده که استان را در سطح کشور در رتبه برتر قرار داده است.
وی توضیح داد: تمام زیرساختهای لازم برای راهاندازی فناوری نسل پنجم اینترنت هم در کرمانشاه فراهم شده و قرار است تا پایان اردیبهشت ماه سال آینده این فناوری در استان شروع به سرویسدهی کند.
بهرهبرداری از پنج پروژه کلان شرکت مخابرات در استان کرمانشاه
سرپرست شرکت مخابرات استان کرمانشاه گفت: در مجموع پنج پروژه کلان از هفته دولت تا دهه فجر امسال با حدود ۱۰۰ میلیارد تومان اعتبار از محل اعتبارات داخلی شرکت مخابرات ایران در این استان به بهرهبرداری رسیده است.
«حمیدرضا امیری» افزود: این پروژهها شامل بهرهبرداری از ۶۰ کیلومتر خط فیبرنوری در سطح استان، ایجاد ۱۰ هزار پورت فیبرنوری خانگی، بهرهبرداری از ۱۴ سایت تلفن همراه، ارتقاء پنج سایت تلفن همراه و راهاندازی ۱۵دستگاه کافو نوری است.
وی با بیان اینکه در استان کرمانشاه حدود ۸۰۰ سایت بی تی اس فعال است که حدود ۵۴۰ سایت مجهز به فناوری ۲g، ۳g و ۴g میباشد، گفت: ۲۰۵ ایستگاه مجهز به فناوری ۲g و ۳g و حدود ۵۲ ایستگاه هم مجهز به فناوری ۲g است که به زودی ارتقا پیدا خواهد کرد.
ایجاد ۲ سایت نسل پنجم اینترنت در کرمانشاه
سرپرست شرکت مخابرات استان کرمانشاه افزود: زیرساختهای ۲ سایت مجهز به فناوری ۵g تکمیل شده است که امیدواریم تا اردیبهشت سال ۱۴۰۲ به بهره برداری برسند.
وی اضافه کرد: از زمانی که شرکت مخابرات ایران به بخش خصوصی واگذار شد، تعرفه تلفن افزایش پیدا نکرد بلکه کاهش نیز پیدا کرد.
سرپرست شرکت مخابرات کرمانشاه با بیان اینکه تعرفه خدمات تلفن ثابت از سال ۸۸ تاکنون بدون تغییر مانده است، گفت: این در حالی است که از سال ۸۸ تاکنون هزینههای خریداری تجهیزات ۲۴ برابر و هزینههای نگهداری ۲۲ برابر شده است.
وی عنوان کرد: در سال گذشته به شرکت مخابرات ایران بعد از ۱۳ سال مجوز داده شد که به ازای هر خط تلفن در تهران ۲۰ هزار تومان در ماه و در بقیه مراکز استانها ۱۵ هزار تومان و در مابقی شهرها ۱۰ هزار تومان به صورت ماهیانه از مشتریان اخذ شود.
امیری اضافه کرد: به ازای این مبالغ اضافه شده به اندازه همان مبلغ خط تلفن شارژ شده و میتوان به همین اندازه تماس رایگان داشت. به عنوان مثال در شهر کرمانشاه هر خط تلفن ۱۵ هزار تومان رایگان استفاده کرد.
وی اظهار داشت: در شهر کرمانشاه و سایر مراکز استان به جز تهران میتوان سه هزار و ۳۳۳ دقیقه مکالمه رایگان درون شبکهای یا ۴۴۴ دقیقه مکالمه بین استانی یا ۲۳۸ دقیقه مکالمه با شبکه تلفن همراه به صورت رایگان استفاده کرد.
واگذاری فیبرنوری به ۲ هزار مشترک خانگی کرمانشاه
سرپرست شرکت مخابرات کرمانشاه گفت: هزینه نگهداری هر خط تلفن برای شرکت مخابران بالغ بر ۳۵ هزار تومان است. اگر سرقتی هم رخ دهد حدود ۲۰۰ هزار تومان بابت هر مشترک هزینه خواهد شد.
وی یادآور شد: براساس دستورالعمل شرکت مخابرات ایران با قطعی تلفن یا سرقت کابل به مدت یک ماه هزینه های دریافت شده به مشترک پرداخت خواهد شد.
امیری همچنین گفت: برای جلوگیری از سرقت کابلهای تلفن هرجا که امکان داشته شبکه را اصلاح کردیم؛ شبکه های زیرساختی را امن کردیم و مسیرها را تغییر دادیم و با همکاری نیروی انتظامی گشت شبانه را اجرایی کردیم.
وی با اعلام اینکه از ابتدای سالجاری تاکنون ۱۲هزار میلیارد تومان صرف بازسازی سرقتها شده افزود: حدود ۶۰ میلیارد از اشخاص حقیقی و حقوقی ادارات و ارگان ها مطالبات داریم که حدود ۳۰ میلیارد تومان از این مبلغ مربوط به شرکت ایرانسل است.
سرپرست شرکت مخابرات کرمانشاه، استانداری، دانشگاه علوم پزشکی، آب منطقهای و صدا و سیما بزرگترین بدهکاران شرکت مخابرات هستند، گفت: حدود ۵۰۰ هزار مشترک خانگی در سطح استان وجود دارند و مشتریان پورتهای پرسرعت ما ۷۰ هزار خط هستند.
وی در ادامه با بیان اینکه فیبرنوری تا به حال ۲ هزار مشترک خانگی اعطا شده است، تصریح کرد: زیرساختهای ما ظرفیت پذیرش ۱۵ هزار مشترک فیبرنوری را نیز داراست و برای سال آینده پیشبینی ما افزایش پنج هزار مشترک خانگی دیگر است.
امیری آنتن دهی همراه اول را یکی از چالش های موجود دانست که به دلیل همکاری نکردن مردم برای نصب آنتن شرکت مخابرات به مشکل خورده است، گفت: در شهر کرمانشاه به دلیل عدم همکاری مردم، ادارات و ارگانها بالغ بر ۱۲ سایت وجود دارد که بلاتکلیف مانده است.
وی در پایان خاطرنشان کرد: شهرک الهیه کرمانشاه به دلیل دوربودن از مرکز مخابراتی از اینترنت ضعیفی برخوردار است و بالغ بر ۱۰۰میلیارد تومان برای این محل باید هزینه کنیم که بخشهایی از آن امسال انجام میشود و بخشهای دیگر آن سال آینده اجرایی میشود.
نظر شما