۱۹ بهمن ۱۴۰۱، ۱۷:۱۶
کد خبرنگار: 2237
کد خبر: 85023588
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

چهار پروژه بزرگ برای رفع تنش آبی در گیلان به ثمر نشست

رشت - ایرنا- مدیرعامل شرکت آب منطقه ای گیلان از به ثمر نشستن چهار پروژه بزرگ شامل ۲ سد لاستیکی و فاز اضطراری تصفیه خانه طول‌لات رودسر و مخزن ۱۰ هزار متر مکعبی آستانه اشرفیه با اعتباری به ارزش بیش ازیک هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان خبر داد.

وحید خرمی عصر چهارشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا با اشاره به اینکه چهار سد لاستیکی در استان طی سال های گذشته بهره برداری شده است، افزود: دو سد لاستیکی دیگر هم اینک به سرانجام و مرحله آبگیری رسیده است.

وی اظهار داشت: فاز اضطراری تصفیه خانه طرح طول‌لات رودسر نیز آماده بهره برداری است و بهره برداری کامل آن در زمان تکمیل سد پلرود انجام می شود.

خرمی با بیان اینکه برای تکمیل این پروژه ها بالغ بر ۵۰۰ میلیارد تومان هزینه شده، گفت: ارزش کنونی این پروژه ها بیش از یک‌هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان است.

وی با بیان اینکه تکمیل سه سد لاستیکی دیگر نیز با پیشرفت فیزیکی خوبی در برنامه و دستور کار قرار دارد، اظهار کرد: با تزریق اعتبارات بموقع، این سدها نیز وارد مدار بهره برداری خواهند شد.

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای گیلان در خصوص لایروبی آب بندانهای استان افزود: فاز اولیه ۵۰۰ هکتار از آب بندان های استان بر اساس بند ز تبصره ۸ قانون بودجه سال ۱۴۰۱ در دستور کار است و عملیات اجرایی آن شروع شده و لایروبی آب بندان ها با استفاده از ارزش خاک موجود در آنها بدون تکیه به اعتبارات دولتی در استان انجام می شود.

خرمی با اشاره به سد آیت اله بهجت شهر بیجار به عنوان سازه مهمی که بعد از پیروزی انقلاب اسلامی ساخته و به بهره برداری رسیده است، اظهار داشت : این سد و تاسیسات خط انتقال از آن به تصفیه خانه بزرگ رشت و خطوط انتقال آن به سایر شهرهای استان از مهم ترین پروژه های تأمین آب با کیفیت برای بخش بزرگی از جمعیت استان گیلان بوده است که پس انقلاب اسلامی ساخته و به بهره برداری رسیده است.

مدیر عامل شرکت آب منطقه ای گیلان با اشاره به ساخت ۳ طرح نیمه تمام و مهم تامین منابع آب استان در شرق و غرب و جنوب استان گفت : سد پلرود با پیشرفت بیش از ۸۰ درصدی در شرق استان و سد شفارود با پیشرفت بیش از ۵۰ درصدی در غرب استان و سد دیورش نیز با پیشرفت فیزیکی بالای ۶۵ درصد در حال ساخت هستند که برنامه ریزی شده ظرف ۲ سال آتی در جهت تامین آب پایدار در بخش های مختلف (آب شرب و کشاورزی و... ) وارد مدار بهره برداری شوند.

وی در خصوص احیاء و حفاظت از تالاب انزلی گفت : وظیفه شرکت آب منطقه ای گیلان تعیین حد بستر این تالاب بوده که در سنوات گذشته انجام شد و اصلاحاتی نیز که در راستای رعایت حقوق مجاورین باید انجام می شد به سرانجام رسید.

خرمی با اشاره به اینکه بر اساس آخرین مطالعات انجام شده حقابه تالاب انزلی ۳۰۰ میلیون متر مکعب است، افزود: در حال حاضر حدود ۲ میلیارد متر مکعب آب در سال وارد تالاب می شده و از آنجا به دریا می ریزد.

وی اظهار داشت : هم اکنون هیچ سازه و سدی در محدوده ورودی تالاب انزلی ساخته نشده و تمام ۲ میلیارد متر مکعب آب در سال وارد این تالاب می شود.

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای گیلان با اعلام اینکه اگر هر سازه و سدی در محدوده ورودی تالاب ساخته شود باید مجوزات لازم و حقابه زیست محیطی آن رعایت شود، گفت : پیشنهاد ما در جهت احیاء و حفظ تالاب انزلی ساخت سد هایی در محدوده بالادست با رعایت حقابه زیست محیطی بخصوص در فصول گرم سال است تا هم آب کشاورزی شالیزارها و هم آب تالاب انزلی در فصل گرما تأمین شود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha