جریمه‌های چند هزار میلیاردی ورود به محدوده طرح ترافیک برای اجرای قانون هوای پاک تخصیص نمی‌یابد

تهران - ایرنا- معاون حقوق عامه و پیشگیری از وقوع جرم دادستان کل کشور با اشاره به اینکه در اجرای قانون هوای پاک اشکال، خلأ و نارسایی‌هایی وجود دارد، گفت: جریمه‌های چند هزار میلیاردی ورود به محدوده طرح ترافیک برای اجرای قانون هوای پاک تخصیص نمی‌یابد.

غلامعباس ترکی روز چهارشنبه در آیین رونمایی از پوستر رویداد مسابقات شبیه‌سازی دادرسی شهید بهشتی با موضوع حقوق عامه در محیط زیست، ضمن گرامیداشت ایام الله دهه فجر اظهارداشت: پرداختن به مسائل حقوق عامه که یکی از دستاوردهای انقلاب شکوهمند اسلامی است در قانون اساسی متجلی شده است.

وی با بیان اینکه جمهوریت و اسلامیت دو جزء جدایی‌ناپذیر انقلاب اسلامی است، ادامه داد: حقوق عامه از موضوعاتی است که از دوران پیروزی انقلاب اسلامی مدنظر بود و اگر چه در قانون اساسی مورد اشاره قرار گرفت اما مورد غفلت واقع شده بود اما از سال ۱۳۹۷ اقدامات بسیار مناسبی در راستای تحقق حقوق عامه انجام شده است.

وی درباره مصادیق حقوق عامه و تکالیف قانونی دستگاه‌ها اظهارداشت: دادستانی کل کشور حدود یکصد و سه عنوان کلی حقوق عامه و تکالیف دستگاه‌ها را شناسایی کرده که محور عمده این تکلیف «حق» مردم و حقوقی است که مردم در قبال حاکمیت دارند.

معاون دادستان کل کشور گفت: همه موارد شناسایی شده حقوق عامه در قوانین، موجود است و در زمینه محیط زیست اجرای قانون هوای پاک مورد تاکید قرار گرفته است و تقریبا ۱۹ دستگاه در زمینه اجرای قانون هوای پاک تکالیف مشخص برعهده دارند و اگر این تکالیف اجرا می‌شد، امروز دچار وضعیت نابسامان در وضعیت هوا نبودیم البته تحقق این حق مردم، مستلزم این است که مقدمات لازم فراهم شود و ساختار هماهنگ و بودجه لازم تامین شده باشد زیرا اکنون از هر دستگاه در مورد عدم ایفای تکالیف بازخواست می‌کنیم، اجرای تکالیف را منوط به تامین بار مالی اعلام می‌کنند و این در حالیست که در قانون محل تامین منابع و اعتبار لازم پیش‌بینی شده است.

ترکی افزود: در قانون هوای پاک تصریح شده است که درآمدهای حاصل از اجرای این قانون برای اهداف آن تخصیص یابد به عنوان نمونه جرایم ورود خودروها به محدوده طرح ترافیک یا جرایم مربوط به تخلفات راهنمایی و رانندگی قرار بود که برای اجرای قانون در نظر گرفته شود که دیده نشده است بنابراین اشکال، خلأ یا نارسایی اجرایی وجود دارد.

معاون دادستان کل کشور اظهارداشت: موضوعاتی از قبیل پسماند، حفاظت از خاک، تالاب‌ها، کاهش آلایندگی‌ها، توسعه حمل و نقل عمومی، ناوگان فرسوده از جمله موضوعات مطرح در حوزه محیط زیست است که باید مورد توجه قرار گیرد.

وی ادامه داد: علاوه بر محیط زیست در زمینه تحقق عدالت اداری، مقابله با فساد، شفافیت، امنیت عمومی، حقوق شهروندی و کرامت انسانی از جمله مصادیق حقوق عامه هستند که تشکل‌های مردم نهاد و رسانه‌ها باید در این خصوص اطلاع‌رسانی و مطالبه گری کنند و از سوی دیگر دستگاه قضایی باید با ترک فعل‌ها برخورد کند که در مجموع حقوق مردم تامین خواهد شد.

ترکی به ویژگی‌های یک حقوقدان تراز انقلاب اسلامی اشاره کرد و افزود: دانش و علم، انگیزش و روحیه انقلابی همچنین دارا بودن مهارت در انجام امور و اشراف لازم به مقررات و قوانین برای یک حقوقدان تراز انقلاب اسلامی ضرورت دارد و در این راستا برگزاری رویدادهای شبیه‌سازی دادگاه‌ها و فرآیندهای قضایی بر دانش و مهارت دانش‌آموختگان حقوق می‌افزاید زیرا صرف تمرکز بر دانش کافی نیست و شناخت محیط و بصیرت از شاخص‌های لازم برای یک حقوقدان تراز انقلاب اسلامی است.

وی ارتقای سطح کیفی و کمک به حل مسائل کشور برای اصلاح چرخه‌های ناقص و گاهی فسادزا را مهم عنوان کرد.معاون دادستان کل کشور از آمادگی دادستانی کل کشور در استفاده از ظرفیت‌ها از جمله بهره‌مندی از قضات عالی‌رتبه دیوان عالی کشور که دانش و اندوخته تجربی ارزشمند دارند و سایر ابزارهایی که برای شبیه‌سازی رسیدگی های قضایی است، خبر داد و بستر لازم را فراهم کند.

مهدی حاجی‌ملاعلی کنی، دبیرکل مجمع حقوقدانان انقلاب اسلامی برگزاری رویدادهای علمی را از جمله ابزار گفتمان‌سازی عنوان کرد و افزود: برگزاری رویدادهای شبیه‌سازی شده دادرسی در جوامع علمی بین‌المللی تکمیل کننده علم آموزی در دانشگاه‌هاست که سال‌هاست اجرا می‌شود.

وی ادامه داد:مجمع حقوقدانان انقلاب اسلامی برای اولین نخستین بار رویدادهای شبیه‌سازی شده دادرسی (موت کورت) در حوزه حقوق عامه برگزار می‌کند که نماد آن شهید بهشتی است و دبیرخانه دائمی آن تشکیل شده و هر سال یک محور مورد توجه قرار خواهد گرفت.

حاجی‌ملاعلی کنی افزود: در رویدادهای شبیه‌سازی شده دادرسی (موت کورت) امسال موضوع حقوق عامه در محیط زیست انتخاب شده که یکی از مسایل اصلی در تحقق حقوق عامه است و مردم دهه‌هاست از آسیب‌ها و مشکلاتی که در این عرصه دارند، رنج می‌برند.

وی اضافه کرد: نخستین رویداد مسابقات شبیه‌سازی دادرسی شهید بهشتی با موضوع حقوق عامه در محیط زیست، اردیبهشت ۱۴۰۲ در دانشگاه شیراز برگزار خواهد شد.

 

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha