۱۹ بهمن ۱۴۰۱، ۱۵:۴۴
کد خبرنگار: 5333
کد خبر: 85024212
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

اسماعیلی: انقلاب اسلامی انقلابی کاملا فرهنگی است

تهران- ایرنا- وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با تاکید بر اینکه انقلاب اسلامی، انقلابی کاملا فرهنگی است گفت: شاید انقلاب‌های دیگر در شرایط اجتماعی، سیاسی و اقتصادی اتفاق افتادند اما انقلاب جمهوری اسلامی یک انقلاب فرهنگی است.

محمدمهدی اسماعیلی در آیین اختتامیه چهلمین جایزه کتاب سال و سی‌امین جایزه جهانی کتاب سال جمهوری اسلامی ایران انقلاب اسلامی را انقلابی کاملا فرهنگی دانست و ادامه داد: شاید انقلاب‌های دیگر در شرایط اجتماعی، سیاسی و اقتصادی اتفاق افتادند اما انقلاب جمهوری اسلامی یک انقلاب فرهنگی است و همه عوامل آن افرادی فرهنگی هستند. جریان‌های اصلی در حوزه مقاومت و دفاع مقدس در نتیجه پیگیری مقام معظم رهبری است.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه ایران، در حوزه کتاب در تعداد زیادی از بخش‌ها رتبه نخست را دارد، ادامه داد: در ایران در حوزه کتابخانه‌های عمومی بیش از چهار هزار کتابخانه داریم. کتابخانه‌ها مهم‌ترین شبکه فرهنگی هر منطقه است. کشور ایران به واسطه مشی و سلوک به این ویژگی ممتاز آراسته شده است. کتاب و کتابخوانی همه جا مساله مهم مردم ایران است. امسال در پویش کتابخوانی بیش از یک میلیون نفر شرکت کرده بودند.

اسماعیلی: انقلاب اسلامی انقلابی کاملا فرهنگی است

کاغذ مرغوب ایرانی نصف قیمت کاغذ خارجی است

اسماعیلی با تاکید بر اینکه حوزه فرهنگ ایرانی وقتی به کتاب می‌رسد، درخشش خاصی می‌گیرد، ادامه داد: در این دوره دولت، تلاش داریم تا مساله کتاب را در دستور کار داشته باشیم. در حوزه تامین زیرساخت‌ها به خصوص کاغذ نزدیک به ۷۰ درصد کتاب‌های درسی سال آینده آموزش و پرورش را با کاغذ ایرانی چاپ خواهیم کرد.

او افزود: کاغذ مرغوب ایرانی نصف قیمت کاغذ خارجی است. مجموعه‌های جدید برای راه اندازی برنامه‌ریزی شده است و فکر می‌کنم سال آینده همه نیازهای چاپ، نشر و مطبوعات را با استفاده از کاغذ ایرانی انجام خواهیم داد. همچنین امسال تلویزیون اینترنتی کتاب را راه اندازی کردیم.

جایزه کتاب سال در ایران برای اولین بار با هدف تشویق خادمان دانش و فرهنگ ایران در سال ۱۳۳۴ هجری شمسی اهدا شد. این جایزه به پدیدآورندگان یازده کتاب برگزیده که در سال ۱۳۳۲ منتشر شده بودند، تعلق گرفت. از آن سال به بعد، هر ساله طی فراخوانی از تمام نویسندگان، مترجمان و مؤلفان دعوت می شود تا پنج نسخه از کتاب خود را که در سال گذشته برای اولین بار و به زبان فارسی منتشر شده است، به نشانی دبیرخانه این جایزه ارسال کنند تا توسط هیأت داوران ارزیابی شود. این جایزه تا سال ۱۳۵۶ هـ . ش. در رشته های علوم و فنون، ادبی، علوم انسانی و علوم اجتماعی ـ تربیتی کودکان و نوجوانان به برندگان اهدا می شد.

از سال ۱۳۵۶ با افزایش و قوت گرفتن وقایع انقلاب و حرکت های مردمی، اهدای این جایزه به تعویق افتاد و چهار سال بعد در سال ۱۳۶۱ دوباره این موضوع در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مطرح شد و در سال ۱۳۶۲ آیین نامه نحوه انتخاب کتاب سال توسط سیدمحمد خاتمی، وزیر وقت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تصویب شد. از آن به بعد هر سال در دهه فجر مراسم اهدای جایزۀ کتاب سال برگزار می‌شود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha