به گزارش ایرنا، ریشی سوناک عصر چهارشنبه در جمع خبرنگاران گفت: نظامیان اوکراینی که هفته پیش برای آموزش وارد انگلیس شدند ماه آینده از تانک های چلنجر ۲ برای دفاع از قلمرو مستقل اوکراین استفاده خواهند کرد.
وی با اشاره به برنامه لندن برای توسعه آموزش نیروهای اوکراینی گفت: ما باید اوکراین را در کوتاه مدت مسلح و در بلندمدت تقویت کنیم.
نخست وزیر انگلیس اضافه کرد: امروز ما اعلامیه لندن را امضا کردیم تا همکاری خود را با یکدیگر بیشتر میکنیم. در روزهای آینده که یک سال از تهاجم بی مورد و بی دلیل روسیه علیه اوکراین را سپری میکنیم، روسیه – بیش از هر زمان دیگری – خواهد دید که تاکتیکهای آنها تنها عزم غرب را برای حمایت از اوکراین تحکیم و ما را متقاعد میکند که بیشتر و سریعتر به اوکراین کمک کنیم.
در این نشست رئیس جمهوری اوکراین نیز در سخنانی گفت: «من معتقدم که با هم این مسیر دشوار را برای پیروزی مشترک طی خواهیم کرد.» وی جلسات با مقامات انگلیسی را « مفید و پربار» توصیف و ادعا کرد که نخست وزیر انگلیس نیازهای اوکراین را درک میکند.
در بخش پرسشو پاسخ نخست وزیر انگلیس از پاسخ مستقیم به پرسش خبرنگاری درباره ارسال هواپیماهای جنگنده به اوکراین طفره رفت و گفت: «هیچ چیزی از روی میز خارج نیست.» این درحالیست که انگلیس ارسال هواپیماهای جنگنده به اوکراین را عملی نمیداند و معتقد است که آموزش استفاده از آن ماهها زمان میبرد.
زلنسکی ساعاتی پیش با ایراد سخنانی در پارلمان انگلیس درخواست ارسال جنگنده به جبهه کییف را تکرار کرد و گفت که کشورش برای رسیدن به آزادی به بال نیاز دارد.
او در نشست خبری مشترک با سوناک، در پاسخ به این سووال که اوکراین به چه تعداد هواپیمای جنگنده نیاز دارد گفت که این کشور به "تجهیزات مختلف زیادی نیاز دارد". وی افزود: "همه چیز به مسیر تحولات نظامی بستگی دارد." رئیس جمهوری اوکراین عنوان کرد که در چند روز آینده درباره «موشک های دوربرد» با کشورهای اروپایی گفت وگو خواهد کرد.
زلنسکی ساعاتی پیش وارد لندن شد و در این مدت با نخست وزیر، پادشاه و نمایندگان مجلس انگلیس ملاقات کرده است.
جنگ در اوکراین در پی بیتوجهی غرب نسبت به نگرانیهای امنیتی مسکو و گسترش نیروهای ناتو تا نزدیکی مرزهای روسیه کلید خورد. ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه روز ۲۱ فوریه گذشته (دوم اسفندماه ۱۴۰۰) استقلال جمهوریهای خلق دونتسک و لوهانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت و سه روز بعد، عملیاتی نظامی که آن را "عملیات ویژه" خواند، علیه اوکراین آغاز کرد؛ به این ترتیب روابط پرتنش مسکو- کییف به رویارویی نظامی تغییر وضعیت داد.
رئیس جمهوری روسیه شهریور ماه گذشته برای انجام مذاکرات صلح با کییف اعلام آمادگی کرد و از اوکراین خواست خصومت را کنار بگذارد. اما ولودیمیر زلنسکی تحت تاثیر القائات مقامهای جنگطلب غرب عنوان کرد که زمانی آماده مذاکره است که رئیس جمهور دیگری در روسیه به قدرت برسد.
نظر شما