به گزارش خبرنگار ایرنا جواد قناعت روز پنجشنبه در نشست مشترک شورای اداری و کارگروه اشتغال استان خراسان جنوبی که با حضور وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی برگزار شد، گفت: با این میزان سرمایهگذاری در استان برای بیش از ۱۵ هزار نفر اشتغال ایجاد شده است.
وی افزود: همچنین برای سرمایهگذاری انجام شده از محل منابع تسهیلات تکلیفی ۲ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان تسهیلات پرداخت شده است.
استاندار خراسان جنوبی بیان کرد: تعهد اشتغال استان در سال جاری ۱۰ هزار و ۷۹۹ نفر بوده که تاکنون با ایجاد فرصت شغلی برای ۱۳ هزار و ۴۵۴ نفر معادل ۱۲۵ درصد تعهد اشتغال محقق شده است.
وی گفت: خراسان جنوبی به لحاظ تحقق تعهد اشتغال رتبه چهارم کشوری و به لحاط صحتسنجی و راستآزمایی اشتغال ثبت شده در سامانه رتبه دوم کشور را دارد.
قناعت از افتتاح و کلنگزنی هزار و ۲۵۲ پروژه عمرانی و اقتصادی با اعتبار بیش از پنج هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان در خراسان جنوبی به مناسبت دهه فجر خبر داد و گفت: از این تعداد هزار و ۱۱۶ پروژه افتتاحی و ۱۳۶ پروژه نیز عملیات اجرایی آنها آغاز شده است.
وی با اشاره به اجرای ۸۵۰ عنوان برنامه شاخص دهه فجر با ۱۷ هزار ریز برنامه فرهنگی، هنری و ورزشی در سطح استان خاطرنشان کرد: امروز با حضور وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی شاهد افتتاح و کلنگزنی برخی طرحهای عمرانی و اقتصادی بودیم.
استاندار خراسان جنوبی تصریح کرد: با توجه به محدودیت منابع بانکهای عامل در استان به منظور توسعه سرمایهگذاری و اشتغال درخواست میشود در اجرای مصوبه هشتاد و سومین جلسه شورای اشتغال کشور مبنی بر ابلاغ توازن منابع و مصارف بانکها به صورت یکپارچه و ملی تسریع شود و آنچه شاهد هستیم رویههای فعلی به صورت شهرستانی و در حد شعب در حال اجراست.
وی خواستار مشارکت هرچه بیشتر شستا در طرحهای اقتصادی استان شد و گفت: اطلس سرمایهگذاری استان تهیه و تدوین شده است لذا در این خصوص پیشنهاد میشود یک گروه کاری با محوریت مدیران شستا و معاونت اقتصادی استانداری تشکیل و بستههای سرمایهگذاری خراسان جنوبی به وزارتخانه ارائه شود.
قناعت افزود: در حال حاضر سه واحد فرآوری معدنی و صنعتی وابسته به شستا در خراسان جنوبی فعال است و درخواست میشود در پنج حوزه مزیتدار و مطابق با نیاز استان سرمایهگذاریهای لازم انجام شود.
وی گفت: بستههای سرمایهگذاری حداکثر تا پایان سال جاری تدوین و با درخواست استان به وزیر تعاون و کار و رفاه اجتماعی ارائه شود تا از ابتدای سال ۱۴۰۲ شاهد اجرا و عملیاتی شدن این طرحهای سرمایهگذاری باشیم.
استاندار خراسان جنوبی ادامه داد: در مورد طرحهای سرمایهگذاری که با مشارکت شستا به صورت نیمهتمام باقی مانده و قولهایی در سنوات گذشته از سوی مدیران آن مجموعه برای تکمیل آنها داده شده از جمله ایجاد مجموعه فرآوری بنتونیت در شهرستان سرایان اقدام عاجل صورت بگیرد.
وی درخواست کرد گروههای سرمایهگذاری وابسته به صندوق بازنشسته کشوری نسبت به توسعه سرمایهگذاری در واحد معدنی مس قاین و مسگران سربیشه اقدام کنند.
قناعت گفت: در حال حاضر ۶۳۱ مگاوات ساختگاه انرژی خورشیدی در خراسان جنوبی شناسایی شده و استان آمادگی دارد زمین با مجوزهای مرتبط در اختیار گروه سرمایهگذاری نیروگاهی شرکت شستا قرار دهد.
وی افزود: درخصوص رفع موانع پروژه هتل کویر بیرجند نیز درخواست میشود در تعیین تکلیف این پروژه که حدود ۲۰ سال متوقف است، تسریع شود.
استاندار خراسان جنوبی گفت: رستههای اولویتدار ابلاغی بدون در نظر گرفتن ظرفیتها و مزیتهای متفاوت استانها به صورت کشوری به همه استانها ابلاغ میشود و بسیاری از رستههای اولویتدار استان موفق به استفاده از منابع تسهیلاتی نشدند لذا پیشنهاد است که تعیین رستههای اولویتدار از سوی شورای اشتغال کشور به کارگروه اشتغال استان تفویض شود.
وی گفت: برخی نهادها و بانکهای عامل در مرکز شیوهنامه اجرایی پرداخت تسهیلات اشتغالزا را ملاک عمل قرار نمیدهند و دستورالعملهای سلیقگی و مغایر با شیوهنامهها را به استان ابلاغ میکنند که روند پرداخت تسهیلات تبصره ۱۶ را دچار اشکال میکند.
قناعت افزود: پیشنهاد میشود به تمامی دستگاههای مرتبط و بانکها ابلاغ شود که مرجع چگونگی پرداخت تسهیلات شیوهنامه مذکور قرار گیرد.
وی خواستار افزایش سرانه اشتغال برای تمامی رستهها شد و گفت: درخواست داریم امکان بهرهمندی مراکز توانبخشی و خانه سالمندان و سایر مراکز تحت پوشش بهزیستی از تسهیلات جزء یک بند «ب» تبصره ۱۶ و امکان استفاده بیمه روستاییان و عشایر در طرحهای کارفرمایی بهرهمند از تسهیلات تبصره ۱۶ فراهم شود.
استاندار خراسان جنوبی ضمن تشکر از وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی برای ملکی اعلام شدن بیمارستان میلاد بیرجند گفت: در شهرستان قاینات نیز قریب به ۱۰۰ هزار نفر تحت پوشش بیمه تأمین اجتماعی هستند لذا درخواست میشود تا پایان سال جاری، جانمایی و عملیات اجرایی احداث درمانگاه تخصصی تامین اجتماعی در این شهرستان انجام شود.
وی افزود: احداث ساختمان شیرخوارگان تحت حمایت بهزیستی ضرورت دارد و اختصاص ۱۰ میلیارد تومان اعتبار مورد نیاز این پروژه از محل مسئولیتهای اجتماعی وزارتخانه و شستا مورد انتظار است.
قناعت گفت: عملکرد سازمان بهزیستی طی سالهای اخیر ناظر بر رویکرد توانمندسازی معلولان و سالمندان بوده و بسیاری از برنامههای آن بر موضوعاتی تمرکز یافته که اهداف توانمندسازی را در گروه های مختلف دارای معلولیت ذهنی محقق میسازد.
وی بیان کرد: به طور کلی وسایل کمک توانبخشی میتواند توان انجام فعالیتهای روزانه این افراد را جبران کند لذا خواستار تخصیص اعتبار پنج میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان برای تامین این وسایل کمک توانبخشی هستیم.
نماینده مردم نهبندان و سربیشه در مجلس شورای اسلامی هم گفت: در ماههای پایانی سال هستیم اما هنوز بخش قابل توجهی از اعتبارات تملک دارایی و عمرانی استان تخصیص نیافته یا درصد تخصص بسیار پایین است.
مصطفی نخعی افزود: همچنین در موضوع تسهیلات تبصره ۱۸ که اشتغالزایی محوریت آن است هنوز در استان اتفاق نیفتاده و درصد تخصیص تسهیلات پایین است.
وی با تاکید بر اینکه خراسان جنوبی در تخصیص اعتبارات به دلیل ضریب بالای محرومیت ویژه دیده شود گفت: خراسان جنوبی استانی رو به توسعه است و باید تفاوتهایی بین استانهای برخوردار و کمبرخوردار قائل شویم.
نماینده مردم نهبندان و سربیشه در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: امروز در شهرستان نهبندان با حضور رئیس سازمان آموزش فنی و حرفهای اولین بار در کشور دپارتمان معدن را افتتاح کردیم و در این دپارتمان ملی قرار است همه آموزشهای حوزه معدن به صورت حرفهای ارائه شود.
وی افزود: بعد از یک سال، پیگیریها برای راهاندازی این مرکز به نتیجه رسید و امروز شاهد افتتاح آن بودیم.
نخعی عنوان کرد: ظرفیتهای خوبی در سطح کشور و استان داریم و اگر میخواهیم این ظرفیتها به بالفعل تبدیل شود باید به موضوع مهارت توجه ویژه داشته باشیم و در این زمینه دولت در تخصیص بیشتر اعتبارات و مجلس در برنامه هفتم توسعه کمک کند.
وی گفت: علیرغم آمارهایی که ارائه میشود و زحمتهایی که کشیده شده اما وضعیت اشتغال در خراسان جنوبی مناسب نیست و مردم در روستاها و مناطق دیگر از نبود شغل برای جوانانشان گلایهمند هستند.
نماینده مردم نهبندان و سربیشه در مجلس شورای اسلامی افزود: در بررسی نقشههای سرمایهگذاری شرکتها و هلدینگهای زیرمجموعه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی متوجه میشویم که استان خراسان جنوبی مظلوم واقع شده است.
وی خطاب به وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: انتظار و درخواست ما این است که در دوره خدمت خودتان، خراسان جنوبی را در سرمایهگذاری به صورت ویژه ببینید.
نخعی با اشاره به تعداد بالای معلولان در خراسان جنوبی ادامه داد: مشکلاتی زیادی در زمینه تامین اجتماعی، بهزیستی و معلولان داریم که باید برای رفع آن توجه و تلاش ویژه شود.
وی حلقه کلیدی برای رشد و توسعه خراسان جنوبی را سرمایهگذاری شرکتهای زیرمجموعه این وزارتخانه در خراسان جنوبی دانست و خاطرنشان کرد: شکلگیری صنایع بزرگ و مادر باعث توسعه استان و ایجاد صنایع پایین دستی میشود.
نماینده مردم بیرجند، درمیان و خوسف در مجلس شورای اسلامی هم در این نشست گفت: باید قدردان دو نعمت بزرگ از جمله رهبری و انقلاب و دستاوردهای انقلاب باشیم.
حسین خسروی اسفزار با بیان اینکه به تعبیر امام راحل همه عواملی که انقلاب را پیروز کرد، از این پس انقلاب را هم نگه خواهد داشت افزود: آموزههای دینی، وحدت و همدلی مردم و رهبری داهیانه مقام معظم رهبری عامل پیروزی انقلاب اسلامی بود.
وی از وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی خواست با توجه به ظرفیتهای غنی خراسان جنوبی در زمینه سرمایه گذاری در استان بیش از گذشته ورود پیدا کند.
نماینده مردم بیرجند، درمیان و خوسف در مجلس شورای اسلامی با اشاره به دیدار نمایندگان مجلس با مقام معظم رهبری گفت: ایشان در در ارتباط با برنامه هفتم توسعه به طور مشخص مساله معادن را مطرح کردند.
وی تصریح کرد: ما در خراسان جنوبی ظرفیتهای خوبی در زمینه معادن داریم اما در زمینه زیرساخت ضعفهایی وجود دارد که باید برای شکوفایی معادن به آن توجه شود.
نماینده مردم قاینات و زیرکوه در مجلس شورای اسلامی هم گفت: اشتغالزایی در خراسان جنوبی توجه به امنیت کشور است و امید است اتفاقات مبارکی بیفتد.
سلمان اسحاقی با اشاره به پیگیریهای استاندار خراسان جنوبی برای شناسایی سرمایهگذاران و تسریع در روند سرمایهگذاری گفت: سرمایهگذاری زمینهساز توسعه و اشتغال است که باید در این خصوص به خراسان جنوبی توجه ویژه شود.
وی عنوان کرد: اعتماد عمومی به عنوان یک سرمایه برای دولت ارزشمند است و حفظ آن به طور مستقیم در اختیار مجموعه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی است.
نماینده مردم قاینات و زیرکوه در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه قاینات دومین شهرستان پرجمعیت استان بعد از بیرجند است افزود: با توجه به ظرفیتهای فراوان این شهرستان باید بیمارستان تامین اجتماعی در قاین راه بیفتد.
وی درخواست کرد: شرکتهای سرمایهگذاری تامین اجتماعی مکلف شوند در شهرستان زیرکوه به عنوان نقطه صفر مرزی و کمبرخوردار برای جلوگیری از مهاجرت مرزنشینان سرمایهگذاری کنند.
اسحاقی گفت: این دولت نام خود را در تاریخ به نیکی ثبت خواهد کرد و امیدواریم اقدامات موثر بخشی از مشکلات مردم را رفع کند.
نظر شما