دختر شهید بروجردی: سینماگران شخصیت و زندگی شهدا را به مردم نشان دهند
محمد بروجردی (نوه شهید) و سمیه بروجردی (دختر شهید بروجردی)

تهران- ایرنا- دختر شهید بروجردی با یبان اینکه «جهاد تببین» یعنی نشان دادن زندگی شهدا به نسل جوان، گفت: شناخت نسل جدید و دهه هشتادی‌های درباره شهیدان خیلی ضعیف است؛ از هنرمندان و سینماگران درخواست می‌کنم شخصیت و زندگی شهدا را به مردم نشان دهند،

سمیه بروجردی در گفت‌وگو با خبرنگار سینمایی ایرنا پس از اکران فیلم غریب در چهل و چهارمین جشنواره بین‌المللی فیلم فجر اظهار داشت: زندگی پدرم فراز و نشیب زیادی داشته است،وی از قبل از انقلاب فعالیت‌های بی‌شماری بر اساس پیام‌ها و دستورات امام (ره) انجام می‌دادند از جمله تشکیل گروه توحیدی صف که ارتباط موثری با شهید بهشتی داشتند.

فیلم غریب توانست بخش مهمی از زندگی و شخصیت شهید بروجردی و نقش او در آزاد سازی سنندج را به تصویر بکشدوی با بیان اینکه شهید بروجردی اوایل انقلاب تیم حفاظتی امام راحل را بر عهده داشتند، افزود: پس از آنکه امام دستور می دهند «قائله ضد انقلاب در غرب کشور باید خاتمه پیدا کند» پدرم پیشگام می‌شوند. البته محدویت‌ها و مقتضیات یک فیلم اجازه نمی‌دهد به همه ابعاد زندگی شهید بروجردی پرداخته شود. ولی فیلم غریب توانسته بخش مهمی از زندگی و شخصیت ایشان را به تصویر بکشد و بخش مهم زندگی شهید بروجردی که مربوط به نقش وی در آزادسازی سنندج است به خوبی نشان دهد.

فرزند شهید بروجردی تصریح کرد: جایی که پدر در منطقه غرب در بحبوحه حضور ضد انقلاب و دیدگاهی که سپاهی وجود داشت به منطقه وارد می‌شود در عین نظامی‌گری و جدیت، مهربان و همدلی را با مردم آغاز می‌کند، شاید به جرات بتوان گفت «جهاد تبیین» را که رهبر انقلاب همواره تاکید می‌کنند، شهدا پیشگام بودند، شهید بروجردی چهل سال پیش در منطقه غرب در زندان‌ها انجام می‌داد و تلاش می‌کرد با تببین نظام اسلامی را به مردم بشناساند و اهداف ضدانقلاب را شفاف کند تا مردم فریب نخورند.

پدرم در کنار مردم کُرد باقی ماند / «جهاد تببین» یعنی نشان دادن زندگی شهدا به نسل جوان

دختر شهید بروجردی اظهار داشت:‌ سه ساله بودم که پدرم (محمد بروجردی) به شهادت رسید. شاید به عینیت خاطره‌ای لمسی را با پدر حس نکرده باشم، اما ۴۰ سال هم کتاب فراوان از خاطرات و همرزمانش خواندیم و داستان‌هایی شنیدم. خصوصا درباره زمان زندان یا روابط خوبی که با مردم برقرار می کرد و به آنها اعتماد می کرد و مردم هم این اعتماد را جواب می‌دادند، موارد زیادی را شنیدم.

همه تلاش شهید بروجردی این بود با مردم ارتباط برقرار می کرد و به آنها اعتماد کند و اعتماد جلب شده آنها را هم از دست ندهددختر شهید بروجردی گفت: همه تلاش شهید بروجردی این بود که اعتماد جلب شده از مردم را از دست ندهد و در کنار مردم کٌرد باقی ماند. در عین اینکه سمتی نداشت - که در فیلم هم نمایش داده شد - اما باز تاکید می‌کند که در کنار مردم کنار هستم و به آنها خدمت‌رسانی می‌کرد.

وی بیان کرد: از هنرمندان و سینماگران خالصانه درخواست دارم و پیشنهاد می‌کنم که به زندگینامه شهیدان تمرکز کنند، شخصیت شهدا را برای مردم نمایش دهند، شهیدان فقط به خانواده‌اش تعلق ندارد، بکله به ملت و کشورشان تعلق دارد،‌ شهدا نمادهای ملی و حتی فراملی هستند، فکر می ‌نم، شناخت نسل جدید و دهه هشتادی‌های ما نسبت به شهیدان خیلی ضعیف است.

بروجردی با تاکید بر نگارش بیشتر کتاب درباره شهیدان گفت: در سخنان رهبر معظم انقلاب بارها شنیده‌ایم که هنر باید جلو بیاید، صنعت سینما باید به زندگی شهیدان بیشتر بپردازد که به واقع جهاد تببین همین است که بتوان زندگی شهدا را به نسل جوان نشان دهیم، نشان دادن زندگی و شخصیت شهیدان به جوان امروز جامعه ما کمک می‌کند تا بتواند درک کند عقبه این نظام کجا بوده و زحماتی که انجام شده را درک کنند که این اتفاقات و دستاوردها یک شبه نبوده بلکه و در طول چندین سال نبوده است. این زحمت شناساندن شهدا بر دوش همه هنرمندان است و باید کمک کنند.

سمیه بروجردی پس از تماشای فیلم غریب درباره این فیلم گفت: آنچه ساخته شده است به واقعیت شهید بروجردی نزدیک است. زندگی این شهید تلاطم زیاد داشته؛ او قبل و بعد از انقلاب فعالیت های بیشماری داشته است و نسل جوان نیاز دارد تا با چنین چهره هایی آشنا شود.

دختر شهید بروجردی: سینماگران شخصیت و زندگی شهدا را به مردم نشان دهند
بابک حمیدیان در نقش شهید محمد بروجردی در فیلم غریب

در خلاصه داستان فیلم سینمایی غریب آمده است: غریب شمایلی است از وقایع کردستان در سال‌های ۵۸ و ۵۹؛ که آغاز مسیری برای تبدیل شهید محمد بروجردی به مسیح کردستان شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha