صفدر نیازی شهرکی عصر امروز در حاشیه سفر به خلخال و در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: از مجموع ۴۰۰ هزار کیلومتر کانال خاکی کشاورزی در کشور ۸۳ هزار کیلومتر تبدیل به کانال بتنی، ۳۳ هزار کیلومتر لوله گذاری، ۱۸ هزار کیلومتر آبیاری تحت فشار و پنجاه هزار کیلومتر تبدیل به کانال عمومی شده است.
معاون وزیر جهاد کشاورزی اظهار داشت: هم اکنون برای تبدیل ۲۱۸ هزار کیلومتر کانال خاکی کشاورزی باقی مانده و تبدیل آن به کانال بتنی و لولهای حداقل ۲۰۰ هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز است.
۲۶ هزار رشته قنات در کشور نیاز به مرمت دارد
نیازی گفت: از مجموع ۴۱ هزار رشته قنات آب کشاورزی در کشور ۲۶ هزار رشته قنات نیاز به مرمت دارد که با توجه به محدودیتهای اعتباری اجرای این طرح زمان قابل توجهی را از وزارت جهاد کشاورزی خواهد گرفت.
وی هدف از سفر خود به خلخال را پیگیری و تحقق مصوبات مربوط به سفر آبان ماه امسال وزیر جهاد کشاورزی به این شهرستان اعلام کرد و افزود: تا تحقق بند به بند هر یک از مصوبات سفر وزیر جهاد به این شهرستان پیگیر موضوع خواهیم بود.
نیازی شهرکی اظهار کرد: چالش بزرگ پیش روی وزارت جهاد کشاورزی، نگهداری و حفاظت از طرحهای بزرگ اجرا شده کشاورزی از جمله سدهای خاکی و یا طرحهای بزرگ آبیاری تحت فشار است که نیاز شدید به نگهداری و جلوگیری از هدر رفت سرمایهها دارد.
معاون وزارت جهاد کشاورزی خاطرنشان کرد: با وجود محدودیت های مالی دولت، موظف به ارتقا و توسعه کشاورزی در مناطق مختلف کشور به خصوص مناطق محروم مانند شهرستان خلخال هستیم.
اختصاص ۲۰ میلیارد ریال اعتبار برای سرشاخه کاری درختان گردو در خلخال
وی با اشاره به سفر امروز خود به خلخال گفت: امروز قرار شد علاو میله بر تکمیل دو سد معیشتی کشاورزی در حال اجرا کار، مطالعات دو سد دیگر تا یک ماه آینده تکمیل و زمینه برای آغاز عملیات اجرایی این طرح های کشاورزی تا ابتدای بهار سال آینده فراهم شود.
نیازی شهرکی همچنین از تخصیص ۲۰ میلیارد ریال اعتبار برای ادامه طرح سرشاخه کاری درختان گردو در خلخال خبر داد و افزود: این اعتبار سال آینده به ۳۰ میلیارد ریال افزایش پیدا کرده و همچنین در سال ۱۴۰۳ هم در ادامه ۴۰ میلیارد ریال اعتبار برای تکمیل طرح سرشاخه کاری درختان گردو در بازه زمانی سه ساله به این شهرستان تخصیص خواهد یافت.
معاون آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی همچنین از برنامهریزی برای افزایش حقابه کشاورزی این شهرستان از آب تولیدی منطقه خبر داد و افزود: خلخال از شهرستانهای با ظرفیت تولید آب کافی سالانه است که با توجه به بخش کشاورزی این شهرستان میتوان بخشی از مشکل بیکاری در این منطقه را برطرف کرد.
کمتر ازیک چهارم از آب تولیدی خلخال در شهرستان استفاده میشود
بر اساس این گزارش امروز همچنین در نشستی با حضور نماینده مردم شهرستانهای خلخال و کوثر در مجلس شورای اسلامی، معاون وزیر جهاد کشاورزی و هیئت همراه، رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل و مدیران و مسئولین جهاد کشاورزی استان و شهرستان در فرمانداری خلخال تشکیل شد.
فرماندار خلخال در این نشست با بیان اینکه سالانه ۴۰۰ میلیون متر مکعب آب در خلخال تولید و بخش بسیار کوچکی از آن در داخل این شهرستان مورد استفاده قرار می گیرد، خواستار افزایش حقابه خلخال از آب تولیدی خود شد.
سید جواد یحیی زاده اظهار کرد: تنها کمتر از ۸۰ میلیون متر مکعب از مجموع ۴۰۰ میلیون مترمکعب آب تولیدی سالانه در این شهرستان صرف مصارف کشاورزی شرب و صنعت شده و مابقی آب بدون استفاده روانه رودخانه قزل اوزن شده و از منطقه خارج میشود.
وی یادآورشد: در حال حاضر ۷۰ درصد از مجموع گردوی تولیدی استان اردبیل در باغات گردوی خلخال تولید می شود که از این رقم۵۰درصد در بخش شاهرود تولید میشود.
تکمیل هشت سد معیشتی خلخال منتظر تامین منابع مالی
فرماندار خلخال با بیان اینکه عملیات اجرایی ۸ سد معیشتی کشاورزی خلخال از سالهای دور و پس از انجام مراسم کلنگ زنی متوقف و راکد مانده است، خواستار تخصیص اعتبارات کافی برای ادامه عملیات اجرایی این پروژه های زخمی شده شهرستان شد.
یحیی زاده اظهار کرد: صد سجن شاهرود از جمله پروژه های نیمه کاره بخش کشاورزی در حوزه سد سازی خلخال است که در صورت تکمیل آن ۱۵۰ هکتار از باغات گردوی پایاب این سد از آب آن بهرهمند خواهند شد.
نظر شما