به گزارش خبرنگاران سیاسی ایرنا، مراسم راهپیمایی چهل و چهارمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی مردم ایران از ساعت ۹ صبح امروز در تهران و سراسر ایران آغاز شد. جشن پیروزی انقلاب، امسال با کم شدن سایه کرونا سر کشور در سراسر ایران اسلامی، باشکوهتر از همیشه و با حضور نوجوانان دهه هشتادیها و دهه نودی ها گرمتر از همیشه در حال برگزاری است. قرار است بزرگترین همخوانی سرود ملی ایران؛ ساعت ۱۱ و ۲۲ دقیقه ۲۲ بهمن در همه شهرها و روستاها کشور برگزار شود. جشن ملی ایرانیان را حدود ۲۰۰ خبرنگار، عکاس و تصویربردار رسانههای خارجی مقیم و بیش از ۶ هزار و ۵۰۰ نفر از عوامل رسانهای داخلی پوشش میدهند. آیتالله «سید ابراهیم رئیسی» رئیسجمهور هم سخنران اصلی مراسم ۲۲ بهمن در میدان آزادی است.
نمایش توانمندیهای جوانان ایران
نمایش دستاوردهایی که جوانان ایران با تمام تنگناها و دستانی خالی از هر نوع حمایت خارجی، ساختند و پرداختند یکی از رسوم امیدآفرین جشن پیروزی است. در چهل و چهارمین سال این جشن، موشک سجیل در میدان آزادی به نمایش درآمد.
حضور ادوات نظامی و دستاوردهای جمهوری اسلامی ایران در عرصه های نظامی و دفاعی از دیگر حواسی راهپیمایی ۲۲ بهمن در تهران است که توجه راهپیمایان را به خود جلب کرده است؛ موشک بالستیک عماد و پهپادهای شاهد ۱۳۶ از جمله این اقلام است که امروز به نمایش درآمد.
پایلوت شیرین سازی غشایی گاز دستاورد علمی دیگر دانشمندان جوان ایرانی است که در چهل و چهارمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی با حضور معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رئیس جمهور و رییس دانشگاه صنعتی شریف در حاشیه راهپیمایی امروز رونمایی شد.
همه خانواده به جشن پیروزی دعوتند
مانند همه سالهای انقلاب، امسال نیز خانوادهها کنار هم پیروزی آن را گرامی داشتند و با هر سن و سیاست و اعتقادی در این جشن حضور یافتند، همه دعوت بودند و این اجابت دعوت با نبود کرونا شورانگیزتر از همیشه بود و تکرار تصویر کودکان و حتی نوزادان در گهواره، نشان از ماندن پای پیمان از سوی خانوادههای ایران.
در این صفوف راهپیمایانی از کودک چندماهه در کالسکه و آغوش پدر و مادر گرفته تا زنان ومردانی که عمرشان حدود دوبرابر سن انقلاب اسلامی ایران است، با در دست داشتن تصاویری از بنیانگذار و رهبر معظم انقلاب و شهید حاج قاسم سلیمانی و پرچم مقدس ایران شعار مرگ بر اسراییل مرگ بر انگلیس و فرانسه سر می دهند.
شهدا هم آمدند
هر قاب عکسی در دستان مادر یا خواهری از شهدا، نماینده آن شهید در روز تجدید پیمان بود و خانوادههای شهدا در صفوف راهپیمایان.
راهپیمایان چه گفتند؟
در مسیر راهپیمایی امسال خبرنگاران ایرنا پای صحبتهای مردم حاضر ایستادند و دیدگاههای آنان را شنیدند. یکی از نکاتی که در بسیاری از گفتهها و شنیدهها پررنگ بود، حضور مردم در راهپیمایی علیرغم تمام توطئههای خارجی بود. یکی از حاضران تصریح کرد که در راهپیمایی امسال با وجود اعتراضات در ماههای گذشته، پررنگتر در راهپیمایی ۲۲ بهمن حاضر شدیم تا به دشمنان بگوییم پشت نظام هستیم و این حضور در مقایسه با ادوار گذشته که همیشه حضور داشتم شلوغتر هم بود.
ریحانه دخترک کوچک ٦ ساله همصحبت ماست و از حضور در این جشن خوشحال. بانوی دیگری تصریح میکند: آقا (رهبر معظم انقلاب) تأکید کرده باید حضور داشته باشیم، راهی را که آقا دستور داده ادامه دهم تا مشت بر دهن دشمن بزنیم، نمیتوانند چادر را از سر زنان ما بردارند، ما حتی بر سر دختران کوچک خود هم چادر می کنیم.
فاطمه١٢ ساله هم میگوید به راهپیمایی آمده تا بگوید تا آخر پای آرمانهای انقلاب ایستاده و مادربزرگش هم همین را میگوید که برای حفاظت از دین اسلام و آرمانهای نظام و حجاب و به عشق رهبر آمده تا پرچم امام زمان برافراشته شود.
دختر ۱۰ ساله دیگری دلیل حضورش را اینگونه ابراز میکند: به راهپیمایی آمدم تا بگوئیم همیشه به این پرچم عشق میورزم و از کشورم دفاع می کنم. زینب و ریحانه هم آمده بودند تا بر دهن آمریکا و اسرائیل بزنند و به رهبر بگویند همیشه پشتش هستند.
بانوی دیگری هم در حالی که پوستر شهید سلیمانی را در دست دارد می گوید:آمدم تا پشت وطن باشم و بگویم تا پای جان از نظام و انقلاب دفاع می کنم.
ساناز ۱۱ ساله پیکسل شهید آرمان را بر چادر خود زده و از عشق خود به ایران میگوید و اینکه آمده است از ملت دفاع کند و به دشمنان بگوید: ما ایران را خیلی دوست داریم و جان خود را برایش میدهیم و اجازه نمیدهیم خون شهدا پایمال شود.
«آمدم تا با حضورم اتحاد را نشان دهم و تا پای جان از کشورمان دفاع کنم» این را نفیسه میگوید و بر تداوم راه شهدا پس از ۴۴ سال از انقلاب تاکید میکند.
فاطمه میرزایی هم می گوید از صبح زود با نوه سه ماهه خود به عشق رهبری و حاج قاسم به راهپیمایی آمده ام؛ باید به خاطر خون شهدا انقلاب را نگه داریم.
«فقط برای انقلاب و اسلام آمده ام» این را فاطمه می گوید و می افزاید: راهی که باید برویم، امروز برای رهبر، انقلاب و حفظ امنیت به راهپیمایی آمدم.
در مسیر آزادی چه گذشت؟
مسیر فلکه دوم صادقیه به سمت میدان آزادی این بار حال و هوای خاصی داشت چرا که زن و مرد، پیر و جوان، دانش آموز، ورزشکار و جانباز متحد در یک مسیر به سمت میدان آزادی قرار داشتند؛ امسال نیز همچون ۴۳ سال دیگر مراسم جشن پیروزی انقلاب حال و هوای خاصی داشت در مسیر نسبتا طولانی افرادی بودند که با کمک ویلچر، عصا و حتی کالسکه خود را در این مسیر رسانده بودند.
در این مسیر جانبازی ۶۵ درصدی که با کمک ویلچر و به همراه همسرش آمده بود، اینگونه از انقلاب روایت کرد: ما رزمندگان در طول هشت سال جنگ تحمیلی سختی های زیادی را تحمل کردم و با اینکه قطع عضو شدم اما سعی کردم در این سال ها در مسیر آزادی قرار بگیرم.امروز آمدم میوه محصول ۴۴ سال انقلاب را مشاهده کنم که خوشبختانه این میوه های تمیز و سرحال را دیدم. این میوه ها همین نوجوانان، جوانان و حتی کودکانی هستند که با اشتیاق خود را در مسیر آزادی قرار دادند.
فرد جانباز دیگری نیز خود را جزئی از مردم دانست و بر این نکته تاکید کرد که بخشی از مشکلات اقتصادی مردم به نقشه های شوم دشمنان بر می گردد اما آن بخشی که مربوط به دولتمردان و مدیران است باید این مشکلات را رفع کنند اما این ملت جمهوری اسلامی را انتخاب به ظلم و نظام طاغوت پا نخواهند داد.
در مسیر آزادی برخی دانش آموزان نیز به صورت دسته جمعی در حرکت بودند؛ آنان به ایرنا گفتند که گرچه روزهای انقلاب را درک نکرده اند اما در فیلم ها و کتاب ها و از طریق بزرگترها خیزش ملت را پسندیده اند.
یکی از همین دانش آموزان گفت که دشمن تلاش دارد جوانان را از نظام جمهوری اسلامی متنفر کند اما کور خوانده و به نظر می رسد این درخت تنومند انقلاب با این اتحاد و همدلی از جا کنده نخواهد شد.
غرفههای متنوع در مسیر راهپیمایی ۲۲ بهمن
مسیر اصلی راهپیمایی از میدان امام حسین (ع) تا میدان آزادی، با حضور غرفههای رنگارنگ و متنوع حال و هوای شادی دارد که از جمله می توان به غرفه استانهای مختلف در خیابان آزادی اشاره کرد.
اجرای ویژه برنامه های شاد همچنین اجرای سرود و عروسک بازی از دیگر برنامه های جشن انقلاب در مسیر فلکه دوم صادقیه به سمت میدان آزادی بود تا کودکان را با خود همراه نماید.
جشن بزرگ خانواده ایران
در گوشه و کنار مسیرهای راهپیمایی ۲۲ بهمن، نمادی از اقوام مختلف ایرانی دیده میشود. برپایی غرفههای اقوام مختلف از سراسر ایران اسلامی، به جشن بزرگ خانواده ایران، رنگ و بویی ملی بخشیده است.
سرودهای انقلابی در جشن انقلاب
سلام فرمانده، نوای دلانگیز تجدید پیمان با انقلاب است که در جشن ۴۴ بار دیگر در مسیر راهپیمایی طنین انداز شد. البته دیگر سرودهای انقلابی هم در بازار امروز خریدار داشت و گروه کر نظامی در میدان آزادی اشعار دل انگیز انقلاب را همراه با جمعیت حاضر زمزمه کرد. همچنین در این مراسم سرودهای حماسی به زبان عربی نیز برای راهپیمایان اجرا شد.
در حین راهپیمایی، مردم حاضر در این روز با شنیدن سرود سلام فرمانده همپای آن همخوانی می کردند.
برپایی نمایشگاههای از دوران دفاع مقدس
نمایش تجهیزاتی که رزمندگان اسلام در دوران جنگ تحمیلی استفاده می کردند، برای آشنایی راهپیماییانی که پس از دوران جنگ دیده به جهان گشوده و آن دوران را درک نکرده اند، از دیگر حاشیه های راهپیمایی امسال در تهران است.
اهتزاز پرچم ایران
رنگ غالب در راهپیمایی امروز، اتحاد بود همانطور که پرچم ایران به عنوان نمادی از این اتحاد و همدلی وجه غالب پرچم ها، پلاکاردها و دست نوشته هایی بود که در راهپیمایی امروز به اهتزار آمد؛ اقشار مختلف مردم از پیر و جوان با هر سن و مسلکی در حالی که پرچم سه رنگ جمهوری اسلامی ایران را در دست داشتند و فریاد «الله اکبر» سر می دادند به سمت میدان آزادی به حرکت درآمدند.
از قصه گویی دوران انقلاب تا برپایی میز بازی های رایانه ای
در مسیر راهپیمایی ۲۲ بهمن، غرفه های متعددی برای نسل های مختلف تدارک دیده شده بود که همگی یک هدف داشتند: «روایت انقلاب» برای نسل جوان؛ این را حسن میرکریمی مدیر کل اوقاف و امور خیریه استان تهران به خبرنگار ایرنا گفت و بر این نکته تاکید کرد که در دوران قبل و بعد از انقلاب اتفاقات تلخ و شیرینی در کشور روی داد که خیلی از این اتفاقات نسل جوان نمی دانند.
از این رو در میدان انقلاب اسلامی غرفه های فرهنگی و هنری با حضور کارشناسان برای نسل جوان روایست شده است؛ اجرای سرودهای انقلابی توسط دانش آموزان، برپایی غرفه های بازی های رایانه ای از دیگر برنامه های اجرا شده بود تا نسل جدید نیز با انقلابیون کهنه کار همراه شوند.
نظر شما