به گزارش ایرنا، «محمد رشیدی» روز یکشنبه در جلسه کارگروه کشاورزی استان که با حضور رییس، معاونان و مدیران سازمان جهاد کشاورزی کرمانشاه برگزار شد با اشاره به نقش و اهمیت بخش کشاورزی در اقتصاد کشور، افزود: طرح امنیت غذایی از طرحهای مهم وزارت جهاد کشاورزی است که در صورت تصویب کمک شایانی به اقتصاد کشور و بخش کشاورزی خواهد کرد.
وی سپس ضمن تاکید بر هماهنگی وزارت جهاد کشاورزی و وزارت نیرو برای پیشبرد برنامه های وزارت جهاد کشاورزی گفت: همکاری این ۲ وزارتخانه می تواند بسترهای اجرای اصلاح الگوی کشت را در کشور مهیا نماید.
عضو هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی در ادامه با پرداختن به موضوع سامانه سردسیری و اهمیت آن در اقتصاد کشاورزی منطقه گفت: پیگیری های بسیاری برای اجرای سامانه سردسیری در حال انجام است و با توجه به اینکه سامانه سردسیری جزو مصوبات سفر مقام معظم رهبری است بر اجرا و عملیاتی شدن آن اصرار داریم.
وی آنگاه به موضوع تنظیم بازار و ضرورت توجه به این مقوله در وزارت جهاد کشاورزی اشاره کرد و افزود: در این خصوص پیشنهاداتی در خصوص تشکیل سازمان بازرگانی و یا وزارت بازرگانی در سطح مجلس مطرح است که امیدواریم با ساماندهی موضوع شاهد ثبات بیشتر بازار کالاهای کشاورزی باشیم.
رشیدی در پایان با پرداختن به مشکل اشتغال در کرمانشاه افزود: نیاز اصلی این استان اشتغال است و بخش کشاورزی میتواند در این راستا موثر باشد.
رییس سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه هم گفت: تشکیل این جلسه و بررسی مسایل و مشکلات حوزه کشاورزی و دامپروری و اتخاذ راهکارها و تصمیمات کارگروه به طور قطع در توسعه بخش کشاورزی موثر است.
«علی چالهچاله» سپس به برنامه های دولت در حوزه قانون انتزاع اشاره کرد و افزود: در زمان اجرای طرح مردمی سازی یارانه ها خوشبختانه سازمان جهاد کشاورزی با تلاشها و اقدامات برنامه محور به کنترل بازار کالاهای کشاورزی ورود کرد.
اختصاص سه هزار میلیارد تومان اعتبار در سفر رییس جمهور به کرمانشاه
وی همچنین به مصوبات سفر رییس جمهور و اختصاص سه هزار میلیارد تومان اعتبار برای بخش کشاورزی پرداخت و خواستار پیگیری ایشان در زمینه تخصیصها شد.
اجرای الگوی کشت و مسایل مربوط به حوزه بازار دام و قیمت گوشت قرمز دیگر مباحثی بود که چاله چاله به آنها پرداخت.
در این جلسه مدیران سازمان جهاد کشاورزی کرمانشاه و اعضاء این کارگروه هم به بیان نظرات و پیشنهادات خود برای توسعه بخش کشاورزی و بیان مشکلات پیش روی پرداختند.
به گزارش ایرنا، پس از ۱۳ سال و با ابلاغ سند الگوی کشت در سال زراعی ۱۴۰۲-۱۴۰۱ روز تاریخی برای کشاورزان کشور رقم خورد.
در طرح الگوی کشت پیش بینی شده با ایجاد مشوق برای محصولات راهبردی و مشخص شدن تعرفهها برای محصولهای جالیزی و سبزی و صیفی، تعادل بخشی ایجاد میشود. چندی پیش آیتالله رئیسی طرح اصلاح الگوی کشت با ایجاد مشوقها و جذابیتها برای کشاورزان را بسیار مهم دانست و متذکر شد: اگر عوارض کشت سُنّتی و فواید اصلاح الگوی کشت برای کشاورزان تبیین شود، حتماً از سوی آنان پذیرفته خواهد شد.
به اعتقاد متخصصان تامین بازار فروش، توجه به کشاورزی قراردادی و استفاده از ظرفیت بخش خصوصی از راهبردهای مهم اصلاح الگوی کشت است؛ طرحی که کمک بزرگی به حفظ منابع آب و خاک می کند و می تواند، هرچند دیر، مرهمی بر آلام زمینی باشد که منبع اصلی کاشت و داشت و برداشت روزی زمینیان است.
در استان ۲ میلیون نفری کرمانشاه حدود ۱۲۵ هزار بهره بردار در بخش کشاورزی مشغول فعالیت هستند.
استان کرمانشاه با بیش از ۹۵۰ هزار هکتار زمین کشاورزی و تولید سالانه چهار میلیون و ۲۰۰ هزار تن انواع محصولات کشاورزی، دامی و باغی یکی از قطب های کشاورزی کشور است.
در استان کرمانشاه چهار میلیون و ۶۵۰ واحد دامی و بیش از یک هزار و ۳۳۳ واحد دامپروری صنعتی شامل ۷۰۰ واحد مرغداری گوشتی صنعتی،۱۷۶ واحد گاوداری شیری، ۱۸۱ واحد پرواربندی گوساله و ۲۱۹ واحد پرواربندی بره فعال است.
در این استان همچنین ۲۴ واحد مرغداری تخمگذار، ۱۳ واحد پرورش بوقلمون صنعتی، ۹ واحد مرغ مادر گوشتی، چهار واحد جوجه کشی، ۲ واحد مرکز پرندگان زینتی، پنج واحد پرورش شترمرغ و بیش از ۳۰۹ هزار کلنی زنبور عسل و سایر واحدهای بخش روستایی و عشایری وجود دارد.
در کرمانشاه سالانه بیش از ۴۵۱ هزار تن انواع محصولات دامی شامل ۳۳۶ هزار تن شیرخام، ۳۶ هزار و ۳۰۰ تن گوشت قرمز، ۶۳ هزار و ۸۰۰ تن گوشت طیور، ۱۱ هزار و ۱۰۰ تن تخم مرغ و چهار هزار و ۸۳ تن عسل تولید می شود.
نظر شما