به گزارش ایرنا از خبرگزاری رویترز؛ دولت محلی مادرید در سالیان اخیر به ویژه از هنگام آغاز همه گیری کووید - ۱۹ در ۲۰۲۰، به علت نبود کارکنان کافی در بیمارستان ها و مراکز مراقبت های اولیه بهداشتی، هدف انتقاد بوده است.
تظاهرکنندگان می گفتند که این دولت محلی، خدمات بهداشت همگانی را به نفع عرضه کنندگان این خدمات در بخش خصوصی، از بین می برد.
شهروندان معترض با شعار و تکان دادن پرچم هایشان، مرکز شهر مادرید را اشغال کرده بودند. یک تظاهرکنننده، مجسمه بزرگی از ایزابل دیاز آیوسو رئیس راستگرای دولت منطقه ای مادرید را با یک بینی بزرگ مانند پینوکیو، به نمایش گذاشته بود.
دولت های محلی اسپانیا به عنوان بخشی از نظام سیاسی این کشور، مسئول بخش بزرگی از بودجه بهداشت و درمان هستند.
سخنگوی دولت محلی مادرید، شمار راهپیمایان معترض را ۲۵۰ هزار تن برآورد کرد، در حالی که برگزارکنندگان، شمار انها را نزدیک به یک میلیون تن برآورد کرده اند.
هزاران شاغل بخش بهداشت و درمان در "سانتیاگو دو کامپوستلا" در شمال غربی اسپانیا، بادرخواست حفظ نظام بهداشت همگانی، تظاهرات کردند که به گفته پلیس، شمار آنان ۲۰ هزار تن بوده است.
ده ها هزار تن نیز در نوامبر در حمایت از کارکنان بخش بهداشت و درمان اسپانیا و با درخواست بهبود شرایط کاری آنان، راهپیمایی کردند.
به گزارش گروه اقتصادی ایرنا از وبگاه یورونیوز؛ از ماه سپتامبر (شهریور، مهر) سال ۲۰۲۲ میلادی، حداقل دستمزد واقعی در بیشتر کشورهای اروپا کاهش یافته است.
با نگاهی به ۱۹ کشور (۱۷ کشور عضو اتحادیه اروپا + انگلیس و ترکیه) مشخص میشود حداقل دستمزد واقعی فقط در ترکیه (۱۵.۹ درصد)، فرانسه (۲.۳ درصد) و بلژیک (۱.۹ درصد) در مقایسه با ماه سپتامبر سال ۲۰۲۱ میلادی افزایش یافته است. اما حداقل دستمزد واقعی در ۱۶ کشور دیگر در سال گذشته میلادی کاهش یافته است. بیشترین کاهش در لتونی با ۱۸.۲ درصد رخ داده است. در بیشتر کشورها، کاهش سالانه بیش از ۵ درصد بود.
حداقل دستمزد مبلغی است که در برابر انجام کاری در زمانی مشخص به کارگران پرداخت میشود و کارفرما نمیتواند این میزان را کاهش دهد.
زمانی که تورم سالانه در اتحادیه اروپا در ماه ژانویه (دی، بهمن) ۲۰۲۲ میلادی ۵.۶ درصد بود، حداقل دستمزد در ۱۰ کشور از ۱۹ کشور افزایش یافت. این تعداد در ماه آوریل (فروردین، اردیبهشت) سال ۲۰۲۲ میلادی به هفت کشور و در سپتامبر سال ۲۰۲۲ میلادی به چهار کشور کاهش یافت. این چهار کشور عبارتاند از: ترکیه، فرانسه، بلژیک و اسلوونی. افزایش به جز در ترکیه در سایر کشورها بسیار ناچیز بود.
همه کشورهای عضو اتحادیه اروپا + انگلیس و ترکیه حداقل دستمزدها را از ماه ژانویه سال ۲۰۲۱ میلادی تا ماه سپتامبر سال ۲۰۲۲ میلادی افزایش دادند؛ اما تغییرات در حداقل دستمزد واقعی نشان میدهد این افزایشها اغلب کمتر از تأثیر تورم بوده است.
نظر شما