موسی رضایی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه متاسفانه تاکنون تعداد زیادی از دندانهای دائمی کودکان در اثر عدم توجه به این امر از بین رفته است، افزود: دوران دبستان برای کودکان دورانی پرجنب و جوش به شمار میآید و به همین میزان، صدمات وارده به سر و صورت کودکان و نوجوانان زیاد و در میان این صدمات، وارد شدن ضربه به دندانهای آنان شایعتر است.
وی یادآورشد: یکی از مسائلی که هنگام ضربه به دندانها رخ میدهد بیرون افتادن دندان از دهان است که در اثر این اتفاق، دندان از محل اصلی خود یعنی حفره دندانی کنده میشود در حالی که هم حفره دندانی و هم دندان بیرون افتاده، کاملا سالم هستند.
این مسوول ادامه داد: اگر دندان بیرون افتاده یکی از دندانهای شیری جلو کودکان است نیازی به جای گذاری دوباره آن نیست، چون این دندانها مسوول حفظ دندانهای دائمی که در سن ۶ سالگی میروید، نیست، بنابراین از دست دادن زودهنگام آنها باعث ایجاد مشکل در سری دندانهای دائمی نمیشود.
رضایی افزود: اگر دندان مورد نظر دائمی است، دندان را باید پیدا کرده و برای برداشتن، آن را از ناحیه تاج گرفت و به ریشه دندان دست نزد، دندان را باید با فشار ملایم آب ولرم شست و دقت کرد برای شستن دندان نباید روی ریشه، دست یا پارچه کشیده شود چراکه در این صورت الیاف نگهدارنده دندان آسیب میبیند.
وی تاکید کرد: اگر محل دندان، صدمه زیادی ندیده مثلا فک نشکسته یا لثه پاره نشده باشد، دندان را در حفره خود قرار داده و دقت شود سطوح خارجی و داخلی دندان به طور صحیح قرار گیرد.
رضایی خاطرنشان کرد: سطح خارجی دندان صاف و سطح داخلی یا زبانی، گود است برای تشخیص میتوان از شکل دندانهای مجاور استفاده کرد و هنگام جاگذاری از دستکاری محل دندان باید به طور جدی خودداری شود.
نظر شما