مصونیت سرمایه‌گذاران از تورم با اوراق سلف موازی خودرو

تهران- ایرنا- یک کارشناس بازار سرمایه به مزایای تامین مالی از طریق انتشار اوراق سلف موازی استاندارد اشاره کرد و گفت: دارندگان این اوراق به‌نوعی در شرایط تورمی از گزند اُفت ارزش سرمایه‌گذاری‌ها مصون خواهند ماند.

به گزارش ایرنا از سازمان بورس، «حسین سعیدی» با اشاره به انتشار اوراق سلف موازی استاندارد وانت کارا با سررسید ۲ساله و ارزش ۲ هزار میلیارد تومان بیان کرد: کاملاً موافق تامین مالی خودرو و قطعه‌سازان از طریق انتشار اوراق سلف موازی استاندارد هستم، این روش مزایای متعددی نسبت به سایر روش‌های تامین مالی برای شرکت‌ها به همراه خواهد داشت.

وی اضافه کرد: یکی از مزایای مهم تامین مالی از طریق انتشار اوراق سلف موازی، مدت زمان تسویه بدهی است. طبیعتاً هر چه مدت زمان سررسید اوراق طولانی‌تر باشد، برای شرکت‌ها (چه به دنبال تامین مالی برای تامین سرمایه در گردش باشند و چه به دنبال اجرای پروژه باشند) بهتر خواهد بود.

سعیدی اظهار داشت: از این رو اوراق سلف موازی با سررسید ۲ساله نسبت به تسهیلات یک‌ساله مطلوب‌تر خواهد بود. مضاف بر اینکه شرکت‌ها بعد از انتشار این اوراق، تا زمان سررسید تعهدی بابت پرداخت ندارند و از این جهت فشار کمتری متوجه متقاضیان تامین مالی از این روش خواهد شد.

این کارشناس بازار سرمایه با بیان اینکه نکته بعدی مربوط به وثایق و تضامین جهت انتشار این اوراق است، اعلام کرد: با توجه به بالا بودن گردش پولی خودروسازان در بانک‌ها و نیز در اختیار داشتن سهام شرکت‌های زیرمجموعه، این شرکت‌ها راحت‌تر امکان وثیقه‌گذاری خواهند داشت.

وی ادامه داد: مزیت بعدی تامین مالی از طریق انتشار اوراق سلف موازی استاندارد این است که در این روش به نوعی پیش‌فروش محصول انجام می‌شود.

سعیدی گفت: در مورد اوراق سلفی که در گذشته منتشر می‌شد، در زمان سرویس به جای تحویل محصول، تسویه نقدی انجام می‌شد؛ اما ویژگی اوراق سلف موازی استاندارد خودرویی این است که در زمان سررسید، در صورت تمایل دارندگان اوراق، خودروسازان متعهد به تحویل فیزیکی محصول هستند و به سبب همین ویژگی می‌توان گفت دارندگان اوراق در شرایط تورمی به نوعی از گزند اُفت ارزش سرمایه‌گذاری‌ها مصون خواهند ماند.

این کارشناس بازار سرمایه افزود: علاوه بر این حتی اگر برخی از شرکت‌هایی که اقدام به تامین مالی از طریق انتشار اوراق سلف موازی استاندارد خودروی می‌کنند، شرکت‌هایی زیان‌ده باشند، باز هم به دلیل وثایق و تضامین کافی، ریسک نکول متوجه سرمایه‌گذاران نخواهد بود.

وی در پایان افزود: در مجموع می‌توان گفت اگرچه این ابزار نیازمند اصلاحاتی است، اما مزایای متعددی نسبت به سایر روش‌های تامین مالی برای شرکت‌های تولیدی در برخواهد داشت.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha