**روایت رسانه آمریکایی از سفر مهم رئیسجمهوری ایران به چین
شبکه خبری "فاکس نیوز" در واکنش به سفر آیت الله سید ابراهیم رئیسی رئیسجمهور ایران به پکن گزارش داد که ملاقات رئیسی با شی جین پینگ رئیسجمهور چین با هدف تقویت روابط دو کشور انجام خواهد شد.
این شبکه آمریکایی امروز دوشنبه نوشت: این سفر که از روز سهشنبه تا پنجشنبه برنامهریزی شده، اولین سفر رئیسی به چین به حساب میآید و با هدف تقویت روابط دو کشور که از رقبای آمریکا هستند، انجام میگیرد.
فاکس نیوز افزود: رئیس جمهوری ایران قرار است این هفته به درخواست همتای چینی خود این سفر رسمی را انجام دهد.
در این گزارش اشاره شده که رئیسی در ماه دسامبر در دیدار با هو چونهوا معاون نخست وزیر چین در تهران متعهد شد به تعمیق شراکت استراتژیک پایبند بماند.
به نوشته این رسانه آمریکایی، چین خریدار عمده نفت ایران و منبع مهم سرمایه گذاری در این کشور است. در سال ۲۰۲۱، ایران و چین یک قرارداد همکاری راهبردی ۲۵ ساله امضا کردند که فعالیت های اقتصادی عمده از نفت و معدن گرفته تا صنعت، حمل و نقل و کشاورزی را در بر میگرفت.
به نوشته فاکس نیوز، هر دو کشور روابط پرتنشی با ایالات متحده داشته و سعی کردهاند خود را در کنار روسیه در برابر آمریکا جلوه دهند.
**استقبال سرمایهگذاران قطری از فرصت های سرمایه گذاری در استان فارس
مدیر شرکت تجاری قطری الجزیره ، ارتباط مردم قطر و فارس را از گذشته مستحکم دانست و گفت: امنیت سرمایه گذاری به شکل مناسبی در استان فارس وجود دارد و موانع موجود قابل رفع است.
یوسف عبدالرحمان روز دوشنبه در سفر به استان فارس به بررسی زمینه های همکاری اقتصادی استان فارس و کشور قطر پرداخت و اظهار کرد: مردم و مسئولان کشور قطر حمایت جمهوری اسلامی ایران از این کشور در شرایط سخت را هرگز فراموش نخواهند کرد.
مدیر هلدینگ تجاری قطری الجزیره ارتباط مردم قطر و فارس را از گذشته مستحکم دانست و افزود: امنیت سرمایه گذاری به شکل مناسبی در استان فارس وجود دارد و موانع موجود قابل رفع است.
وی ادامه داد: هم اینک نیز آماده گسترش همکاری های اقتصادی با استان فارس هستیم.
فارس در مسیر تقویت و توسعه روابط با کشور قطر
محسن ربانی زاده معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری فارس نیز فارس را شناسنامه ایران و نمونه کوچک ایران دانست و اضافه کرد: ارتباط هر کشوری با این استان به منزله ارتباط با کشور ایران خواهد بود.
ربانی زاده؛ معاون محترم هماهنگی امور اقتصادی استانداری فارس در این دیدار صمیمی مردم استان فارس و کشور قطر را دارای اشتراکات دینی و فرهنگی دانست و افزود: جمهوری اسلامی ایران به انسانیت توجه دارد و همواره به همسایگان خود وفادار بوده است.
وی اظهار داشت: مردم استان فارس هم از دیرباز ارتباط فرهنگی عمیقی با کشورهای جنوبی خلیج فارس داشته اند.
جانشین استاندار در کارگروه حمایت از سرمایهگذاری گفت: در حوزه سرمایه گذاری نیز هم اینک فرصت های قابل توجهی در حوزه های صنعتی، کشاورزی، معدنی و گردشگری در فارس وجود دارد.
ربانی زاده افزود: جمهوری اسلامی ایران امنیت سرمایه گذاری را تامین می کند و هم اینک نیز شرایط مطلوبی برای سرمایه گذاری فراهم است.
مردم قطر حمایت های ایران در شرایط سخت را فراموش نمی کنند
سید مهدی خادمی؛ مدیر کل دفتر هماهنگی امور سرمایه گذاری و اشتغال استانداری فارس نیز با اشاره به ظرفیتهای تجاری فارس اظهار داشت: فارس و قطر سابقه تبادلات تجاری زیادی داشتهاند و امیدواریم این سفر نیز زمینه را برای توسعه روابط اقتصادی فراهم کند.
مدیر کل دفتر هماهنگی امور سرمایه گذاری و اشتغال استانداری گفت: استان فارس با توجه به استعدادها و توانمندی های زیستی قابل توجه که حائز رتبه های اول در تولید محصولات کشاورزی است، میتواند نیازهای کشور قطر را در بخشهای گوناگون تامین کند که در این سفر این مهم بررسی و راهکارهای لازم عرضه میشود.
**تاکید ایران و چین بر چند جانبهگرایی و استقرار حکمرانی عادلانه جهان
رئیس جمهور در روزنامه «مردم» چین نوشت: ایران و چین، یکجانبهگرایی و توسل به اقدامات قهرآمیز از جمله تحریم ظالمانه را ریشه اصلی بحران و ایجاد ناامنی می داند و بر ضرورت مساعی مشتر در جهت دستیابی به چندجانبهگرایی واقعی و تحقق عدالت و انصاف بینالمللی و استقرار حکمرانی عادلانه جهانی تاکید دارند.
متن نوشتار «دوستان قدیمی بهترین شریکان برای آینده روشن هستند» به قلم آیت الله سید ابراهیم رئیسی امروز - دوشنبه - در آستانه سفر رسمی رئیس جمهور به پکن، در روزنامه معروف و پرتیراژ (مردم) ارگان رسمی حزب حاکم چین منتشر شد.
متن این نوشتار به شرح زیر است:
بسیار خرسندم که در آغازین روزهای سال جدید چینی و عید بهاره، به دعوت رسمی جناب آقای شی جین پینگ رئیس محترم جمهوری خلق چین، میهمان ملت صاحب تمدن چین هستم و فرصت دیدار با دولتمردان و صاحبان اندیشه و کسب و کار چین فراهم شد. اینجانب به نمایندگی از ملت صاحب تمدن ایران، ضمن بیان صمیمانهترین تبریکات خود به دولت و مردم چین، آرزوی بهروزی برای آنها دارم و امیدوارم سال جدید شاهد جهش در روابط مستحکم دو ملت باشیم. ایران و چین به عنوان دو تمدن زنده و پویای بشری در ابتکاری تاریخساز از طریق جاده ابریشم باستانی به یکدیگر پیوند خوردند و رفاه و سعادت بشری را به عنوان یک خیر عمومی غیرقابل تقسیم که از طریق تعامل و همکاری قابل تحقق است در حافظه تاریخ به ثبت رساندند.
چین از طریق جاده ابریشم باستانی، جهانی شد و این سعادت و رفاه از رهگذر ایران زمین، پایداری یافت. اینک با احیای این ابتکار در جهان جدید، دو ملت بار دیگر در سرنوشت یکدیگر شریکند. دولتهای ایران و چین که برنامه مشارکت جامع راهبردی را به عنوان الگوی تعامالت پایدار خود انتخاب کردهاند دارای اشتراکات و رویکردهای مشابهی به تحولات بینالمللی هستند. دو کشور با سلطهطلبی و یکجانبهگرایی مخالفند و بر لزوم احترام به حقوق و منافع همه کشورها تأکید دارند. هر دو کشور ایران و چین باور عمیق دارند که از طریق اولویت دادن به ارزشهای معنوی- انسانی و احترام به حق توسعه ملتها، میتوان صلح، انصاف و عدالت جمعی را در جهان گسترش داد.
هر دو کشور یکجانبهگرایی و توسل به اقدامات قهرآمیز از جمله تحریم ظالمانه را ریشه اصلی بحران و ایجاد ناامنی دانسته و بر ضرورت مساعی مشترک در جهت دستیابی به چندجانبهگرایی واقعی و تحقق عدالت و انصاف بینالمللی و استقرار حکمرانی عادلانه جهانی تأکید دارند.
ایران وچین که در درازای تاریخ با یکدیگر در ارتباط و تعامل بودهاند و آشنایی و مفاهمه مستقیم داشته اند اینک نیز شایسته است که در دوران جدید شناخت خود از یکدیگر را بصورت مستقیم تجربه کنند نه آنکه توسط طرف های ثالث همدیگر را بشناسیم. شناخت غیرمستقیم منجر به شکل گیری درک طرفین بر اساس چارچوب ذهنی و منافع طرف های ثالث میشود. برای رسیدن به این هدف، دولت من روابط مردم با مردم بخصوص تعامل دانشگاهیان و گردشگری بین ایران وچین را مورد حمایت جدی قرار میدهد.
در همین راستا چند نکته را برای شناخت بهتر اهداف والای ملت و دولت ایران مطرح میکنم: جمهوری اسالمی ایران بر این باور است که پیشرفت، اصالتا امری درونزا و برونگرا است. بر این اساس ملتها باید بر اساس ارزشها و الگوی حکمرانی بومی و فرهنگ داخلی، برنامه توسعه خود را تدوین و اجرا نمایند. منافع اساسی و حقوق ملتها از جمله حق توسعه، قابل مذاکره نیست و هر چالشی توسط کشورهای قلدر برای سیاسی کردن و نهایتا سلب حقوق ملتها با سوء استفاده از مکانیسمهای بین المللی، محکوم است.
جمهوری اسلامی ایران بر اساس مبانی اسلامی و احترام به همه ادیان و فرهنگها با افراطگرایی و تروریسم مخالف بوده و آن را مغایر اسالم ناب و سعادت بشری میداند.اسلام ناب مخالف تروریسم و اقدامات افراطی و تکفیری است. ما معتقدیم تنها راه تامین امنیت، اتکا به بازیگران منطقهای است. تجربه ما در غرب آسیا نشان داده که مداخله بیگانگان تنها منجر به تشدید ناامنی و گسترش تروریسم میشود.
تجربه موفق ایران در مبارزه با تروریسم تکفیری داعش و ممانعت از تسری آن به شرق و غرب عالم، دلالت بر آن دارد که قدرت ایران قدرتی امنیتساز است و ظرفیتهای منطقهای آن، حامی صلح و ثبات در کشورهاست و فقط برای مقابله با تهدید قدرتهای سلطهگر بکار گرفته میشود. جمهوری اسلامی به دنبال تعامل حداکثری با همه کشورهای جهان بخصوص قدرت های دوست مثل چین است. پکن همواره نشان داده چگونه یک کشور میتواند بدون استعمار -که ویژگی قدرتهای غربی است- پیشرفت و به توسعه دیگران نیز کمک نماید. این رویکرد مورد احترام جمهوری اسلامی ایران است.
روابط جمهوری اسلامی ایران و جمهوری خلق چین همواره روابط حسنه و رو به گسترشی بوده است. همسویی دو کشور در وضعیت جدید نظم بینالمللی میتواند بیش از پیش به تقویت این روابط منجر شود.
مایلم بر این مسأله تأکید کنم که سیاست جمهوری اسالمی ایران در تقویت روابط دوجانبه فارغ از تحولات منطقهای و بینالمللی استمرار خواهد یافت. ما روند رشد اقتصادی و سرمایهگذاری خارجی چین را به نفع مردم این کشور و دیگر ملتها میدانیم و از ابتکارهای چین در راستای ترویج صلح، امنیت و توسعه در جهان استقبال میکنیم. امیدواریم این روند مثبت با مدیریت رئیس جمهور دوراندیش چین تا دستیابی به اهداف متعالی در چشمانداز سالهای آتی استمرار داشته باشد.
ما بر این باور هستیم که ایران و چین در کنار همکاریهای سیاسی و احترام به حاکمیت ملی و تمامیت ارضی، در مسیر رشد اقتصادی، مکملهای راهبردی خوبی برای یکدیگر خواهند بود و میتوانند خدمات متقابل ارزندهای در زمینه توسعه به یکدیگر ارائه دهند. استقلال سیاسی، قدرت امنیتساز، نیروی انسانی تحصیلکرده، هزینه پایین تولید، ذخایر انرژی، موقعیت ترانزیتی و زیرساختهای صنعتی تنها بخشهایی از ظرفیتهای ایران هستند که میتواند منجر به تقویت مشارکت راهبردی ایران و چین شود.
جمهوری اسلامی ایران از نقش چین در عبور از بحران کرونا، پیوستن ایران به سازمان شانگهای و الحاق به بریکس پالس قدردانی کرده و در سایه برنامه مشارکت جامع راهبردی ۲۵ ساله آمادگی تقویت روابط دوجانبه با چین به ویژه در زمینه تولیدات صنعتی و فناوریهای پیشرفته را دارد. اولویت سیاست خارجی دولت من سیاست همسایگی است و در این راستا دست دوستی به تمامی همسایگان دراز کرده و امیدوارم با تالشهای جمعی، همگرایی منطقهای محقق شود.
جناب آقای شی نیز با ابتکار کمربند – راه، مسیرهای نوینی برای توسعه جمعی و مشارکت حداکثری کشورها جهت نیل به سرنوشت مشترک بشری معرفی کرده است. جمهوری اسالمی ایران ابتکار کمربند- راه را نه تنها به عنوان یک کریدور بینالمللی بلکه بستری برای توسعه و ایجاد یک تحول تمدنی و صنعتی در امتداد این مسیر میداند. ملت ایران همزمان با انتشار این یادداشت، چهل و چهارمین سالگرد پیروزی انقالب اسلامی خود را جشن میگیرد. انقلاب اسلامی برای رهایی ملت ایران از زیر یوغ هزاران سال حکومتهای استبدادی وابسته به قدرتهای سلطه گر جهانی واقع شد. ملت ایران برای اینکه روی پای خود بایستد هزینه داده است.
ایران روز استقلال ندارد چراکه هیچ وقت مستعمره نبوده است. علت دشمنی قدرتهای سلطهگر آنست که ملت ایران اراده کرده است که سرنوشت خود را رقم بزند و در این مسیر موفق بوده است. در طول این سالها ملت ایران پیشرفت و مقاومت را همزمان تجربه کرده است. جمهوری اسلامی ایران توانسته به پیشرفتهای قابل ملاحظه در حوزههای مختلف از جمله علم و فناوری دست یابد.
مروزه ایران در دانشهایی نظیر سلولهای بنیادین، صنایع فضایی، زیست فناوری و نانو فناوری، علوم هستهای و بسیاری علوم روز پیشتاز است. ایران سرزمین دانش و هنر است.
به مدد استعداد جوانان و تالش دانشمندان، ایران در تولید علم رتبه پانزدهم جهانی را داراست. ایران در فناوری فضایی با طراحی و پرتاب ماهواره بر اساس فناوری بومی در باشگاه محدود قدرتهای فضایی جهان قرار دارد. در تحقق همه این پیشرفتها بانوان ایرانی همیشه پیشگام بوده و نقش قابل ملاحظه ای در توسعه ایران داشته و دارند.
این دستاوردها و ظرفیت عظیم علمی میتواند زمینه همکاری گسترده دو ملت ایران و چین در علوم پیشرفته قرار گیرد. فرهنگ دوستی و جوانمردی در ایران به قدمت تمدن آن سابقه دارد. ایران و چین دوستان شرایط سخت یکدیگرند: «دوستان در ضیافت و خنده بسیارند ولی در سختیها معدودند». پیوندهای دوستی دو ملت با اتکاء به اراده مشترک، فرصتهای فراوانی برای تعمیق اعتماد متقابل راهبردی و آیندهای درخشان برای روابط دو کشور ایجاد میکند.
**گزارش خبرنگار ایرنا از پایان کار آواربرداری مناطق زلزله زده حلب
کار آوار برداری شهر زلزله زده حلب در شمال غرب سوریه که آسیب های زیادی دیده با تلاش های بی وقفه و چند روزه گروه های امداد ایرانی، حشد الشعبی عراق و سوری به پایان رسید.
گروه های امداد ایرانی، حشد الشعبی عراق و سوری با تلاش های زیاد خود توانستند کار آوار برداری مناطق زلزله زده شهر حلب را به پایان برسانند و در کنار این اقدام هنوز کار امداد رسانی به زلزله زدگان از جمله تامین اسکان، غذا و بهداشت و درمان از سوی این گروه ها ادامه دارد.
زلزله حلب در کنار خسارت های فراوانی که داشته موجب کشته شدن ۵۰۰ نفر و بستری شدن ۷۵۰ نفر دیگر شده و ۵۶ آپارتمان نیز به طور کامل در این شهر فرو ریخته است.
در زلزلزله هفت و هشت دهم ریشتری بامداد دوشنه (۱۷ بهمن ماه) شمال غرب سوریه علاوه بر خسارت های زیاد در پنج استان شمال غرب سوریه، تعداد زیادی کشته نیز بر جای گذاشته است.
**گفت وگوی بشار اسد و رئیس سازمان جهانی بهداشت درباره زلزلهزدگان سوری
منابع خبری یکشنبه شب گزارش دادند، «بشار اسد» رئیس جمهور سوریه در دمشق با «تدروس آدهانوم» رئیس سازمان جهانی بهداشت درباره وضعیت زلزله زدگان سوری گفت وگو کرد.
«بشار اسد» با «تدروس آدهانوم» رئیس سازمان جهانی بهداشت و هیأت همراهش در دمشق دیدار کرد.
رئیس جمهور سوریه در این دیدار بر اهمیت سفر هیأت سازمان جهانی بهداشت به سوریه در این شرایط برای اطلاع از نیازهای پزشکی و بشردوستانه زلزلهزدگان تاکید و از تلاشهای این نهاد بین المللی برای حمایت از بخش بهداشت سوریه تقدیر و تشکر کرد.
اسد افزود: سوریه به دنبال همکاری تاثیر گذار با سازمان جهانی بهداشت براساس یک طرح جامع برای ارزیابی واقعیت بخش بهداشت در سوریه است و هدف از آن رفع کمبود منابع و تجهیزات و داروها برای مقابله با بیماریهای خطرناک و مزمن مانند سرطان است.
از سوی دیگر رئیس سازمان جهانی بهداشت سفر خود و هیات همراهش به شهر حلب را فرصتی برای مشخص کردن نیازهای پزشکی و بشردوستانه مجروحان زلزله عنوان و اعلام کرد که این سازمان محمولهای از مواد امدادی پزشکی ارسال کرده است و در روزهای آینده یک محموله دیگر را نیز ارسال میکند.
اعضای این هیأت تاکید کردند که سازمان جهانی بهداشت برای همکاری با سوریه برای مقابله با پیامدهای جنگ و زلزله و ارائه کمکهای مورد نیاز آمده است.
پیش تر نیز رئیس جمهور سوریه در دمشق با «عبدالله بن زاید آل نهیان» وزیر خارجه امارات متحده عربی دیدار و گفت وگو کرده بود.
زمین لرزه بزرگی بامداد دوشنبه (۱۷ بهمن) جنوب ترکیه و شمال سوریه را لرزاند. در جریان این زمین لرزه ۷.۸ دهم ریشتری خسارتهای زیادی به ساختمانها وارد شد و تیمهای نجات و جستجو در حال آوار برداری و نجات کسانی هستند که در زیر آوارها گرفتار شدهاند.
این حادثه مرگبار واکنشهای گستردهای را به همراه داشته و رهبران کشورهای مختلف با ملتهای سوریه و ترکیه ابراز همدردی کردهاند و در این راستا کمکهایی نیز به دو کشور شده است.
**آلمانیها خواستار توقف کمک نظامی به اوکراین شدند
۲۵۰ هزار آلمانی با امضای طوماری ضمن درخواست از دولت اولاف شولتز صدر اعظم این کشور مبنی بر توقف ارسال تسلیحات نظامی به کییف، مذاکرات سیاسی را بهترین ابزار برای حل و فصل مناقشه اوکراین دانستند.
این افراد طوماری آنلاین را امضا و اعلام کردند که مذاکره به معنی تسلیم نیست و گفت وگوی سیاسی میتواند از کشته شدن صدها هزار نفر از مردم بیگناه در مناقشه اوکراین جلوگیری کند.
این طومار که در تارنمای «change.com» با ابتکار یک سیاستمدار و یک روزنامه نگار آلمانی تهیه شده، طی دو روز به امضای بیش از ۲۵۰ هزار آلمانی رسیده است.
تهیه کنندگان این طومار میگویند در صورت ادامه جنگ اوکراین، این کشور به زودی به کشوری ویرانه و بی جمعیت تبدیل میشود.
همچنین آنها میگویند کییف هیچ شانسی برای پیروزی مقابل بزرگترین قدرت هستهای جهان ندارد.
مردم آلمان که خاطرات تلخ دو جنگ جهانی را در خاطر دارند، حال با مشاهده تحولات جاری در اوکراین نگران وقوع جنگ جهانی سوم هستند.
آلمانیها اردیبهشت ماه نیز با امضای طوماری از اولاف شولتز صدراعظم آلمان خواستند تامین و ارسال تسلیحات سنگین نظامی به اوکراین را متوقف کند.
رئیس جمهور روسیه ۲۱ فوریه ۲۰۲۲ (دوم اسفند ۱۴۰۰) با انتقاد از بیتوجهی غرب به نگرانیهای امنیتی مسکو، استقلال جمهوریهای خلق دونتسک و لوهانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت.
پوتین سه روز پس از آن، پنجشنبه ۲۴ فوریه (۵ اسفند ۱۴۰۰) نیز عملیاتی نظامی که آن را «عملیات ویژه» خواند، علیه اوکراین آغاز کرد و به این ترتیب روابط پرتنش مسکو - کییف به رویارویی نظامی تبدیل شد.
آمریکا و کشورهای غربی در پاسخ به این اقدام روسیه، تاکنون تحریمهای گستردهای را علیه مسکو اعمال و میلیاردها دلار تسلیحات و تجهیزات نظامی به کییف ارسال کردهاند.
از برگزاری دور اول و دوم گفت وگوهای صلح بین روسیه و اوکراین در هفته نخست این درگیریها تا آخرین روزها و ساعتهای سال ۲۰۲۲ که از یک طرف مسکو برای ادامه مذاکرات اعلام آمادگی میکرد و کییف در واشنگتن به دنبال دریافت حمایتهای مالی و تسلیحاتی بیشتر برای ادامه جنگ بود گرفته، تا هفته نخست سال جدید میلادی که پیشنهاد آتشبس یکجانبه روسیه از طرف اوکراین رد شد و اروپا از ارسال سامانههای جدید نظامی به اوکراین پرده برداشت؛ تاکنون دورنمایی برای صلح دیده نشده است.
آمریکا بر اساس آمارها از زمان آغاز جنگ میان روسیه و اوکراین در پنجم اسفند سال گذشته تاکنون، حدود ۶۸ میلیارد دلار به کییف کمک نظامی و مالی کرده است. دولت بایدن حتی در شرایطی که روسیه پیشنهاد آتش بس موقت را مطرح و سازمان ملل از آن استقبال کرده بود، وعده ارسال حمایتهای نظامی و تسلیحاتی را داده بود که به اعتقاد تحلیلگران نشانه تمایل واشنگتن برای ادامه درگیریها و تشدید تنشها در اوکراین است.
**گلوبال تایمز: سفر آیتالله رئیسی به پکن دوستی دیرینه دو طرف را مستحکم میکند
تارنمای روزنامه گلوبال تایمز چین در مقالهای به بررسی ابعاد مختلف سفر آیتالله سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهور اسلامی ایران به چین پرداخته و تاکید کرده است که این سفر ضمن تعمیق مناسبات ایران و چین، دوستی دیرینه دو طرف را مستحکم میکند.
رئیس جمهور ایران به دعوت رسمی شی جین پینگ همتای چینی خود از فردا سهشنبه تا پنجشنبه سفری رسمی به پکن خواهد داشت.
به اعتقاد تحلیلگران مسائل سیاسی، سفر رئیسی به پکن، مشارکت راهبردی جامع ایران و چین را بیش از پیش اجرایی خواهد کرد و نشان دهنده عزم راسخ دولت رئیسی برای پیشبرد سیاست «نگاه به شرق» است.
سیاست «نگاه به شرق» ایران به معنای گذار از سیاست موازنه منفی و ایجاد اتحاد با قدرتهای جهانی غیرغربی مانند روسیه و چین است که ساختارهای سیاسی مشابهی با ایران دارند.
تنگ ژیچائو تحلیلگر مسائل خاورمیانه در آکادمی علوم اجتماعی چین روز یکشنبه به گلوبال تایمز، گفت: در شرایط کنونی، اولویت اصلی سفر رئیسی باید تقویت و توسعه مشارکت راهبردی جامع چین و ایران و پیشبرد توافقنامه همکاری ۲۵ ساله و اجرای آن باشد.
ایران و چین روابط اقتصادی مستحکمی به ویژه در زمینههای انرژی، ترانزیت کالا، کشاورزی، تجارت و سرمایه گذاری دارند. دو کشور در سال ۲۰۲۱ میلادی، یک پیمان همکاری راهبردی ۲۵ ساله امضا کردند که گفته میشود شامل بخشهای سیاسی، راهبردی و اقتصادی است.
گلوبال تایمز در ادامه مقاله خود نوشت: رئیسی ماه دسامبر ۲۰۲۲ میلادی در دیدار با «هو چونهوا» معاون نخست وزیر چین در تهران، تاکید کرد صرف نظر از اینکه چشم انداز بین المللی و منطقهای چگونه تغییر کند، ایران قاطعانه به تعمیق مشارکت راهبردی همه جانبه بین دو کشور متعهد خواهد بود.
این نشریه چینی افزود: مقامات عالیرتبه دو کشور در دیدارهای متعدد اهدافی را تعیین کردهاند اما در سالهای اخیر به دلیل تأثیر همهگیری COVID-۱۹ و تغییرات در محیط پیرامون، پیشرفت و تحقق این اهداف به تعویق افتاده است.
تنگ تاکید کرد: نکته کلیدی سفر رئیسی پیشبرد این روند است زیرا که برای مردم دو کشور مفید است.
کارشناسان همچنین میگویند چین و ایران مسائل و مشترکات بین المللی زیادی از جمله افغانستان، ثبات و توسعه منطقهای، تغییرات آب وهوایی، امنیت منطقهای، امنیت انرژی و غیره دارند که تبادل نظر و مذاکرات دو طرف را میطلبند.
همچنین ژو یونگبیائو مدیرعامل مرکز تحقیقاتی دانشگاه لانژو چین به گلوبال تایمز گفت این سفر را میتوان مقدمهای برای یک تحول و پیشرفت بسیار مهم در روابط چین و ایران توصیف کرد.
گلوبال تایمز مقاله خود را با این جمله ژو به پایان میبرد که «همکاری چین و ایران در چارچوب ابتکار کمربند و جاده و سازمان همکاری شانگهای فضای بیشتری را برای همکاری چین و ایران فراهم میکند و میتوان پیش بینی کرد که پس از این دیدار، روابط چین و ایران وارد مرحله جدید و بالاتری شود».
**وزیر نفت مصر با وزیر انرژی رژیم صهیونیستی گفت وگو کرد
منابع خبری یکشنبه شب گزارش دادند، وزیر نفت و منابع طبیعی مصر در قاهره با وزیر انرژی رژیم صهیونیستی درباره همکاریها در حوزه انرژی دریای مدیترانه دیدار و گفت وگو کرده است.
«طارق الملا» وزیر نفت و منابع طبیعی مصر در قاهره با «اسرائیل کاتز» وزیر انرژی رژیم صهیونیستی دیدار کرد.
بر اساس این گزارش، دو طرف درباره تعدادی از موضوعات از جمله افزایش عرضه گاز شرق مدیترانه از طریق تاسیسات گاز مصر و سپس صادرات آن برای تامین بخشی از نیازهای انرژی با توجه به بحران ژئوپلوتیک کنونی گفت وگو کردند.
وزیر نفت و منابع طبیعی مصر و وزیر انرژی رژیم صهیونیستی همچنین درخصوص همکاری شرکت نفت و گاز چند ملیتی «شورون» با دو طرف و هماهنگی مستمر آنها با این شرکت به منظور افزایش حجم فعالیتها در عرصه استخراج از میادین گازی شرق دریای مدیترانه بحث و گفت وگو کردند.
الملا در این دیدار بر اهمیت آنچه در پرونده تعیین مرزهای لبنان و (رژیم) اسرائیل به دست آمده است، تأکید کرد که درها را برای اکتشافات گازی جدید در منطقه شرق مدیترانه باز میکند.
وزیر انرژی رژیم صهیونیستی با بیان این که حضورش در کنفرانس بین المللی نفت مصر «EGYPS ۲۰۲۳» نخستین سفر خارجیاش به مصر بوده، گفت که آماده همکاری در زمینه انرژی با مصر است.
کنفرانس بین المللی نفت مصر از ۱۲ تا ۱۵ فوریه (۲۳ تا ۲۶ بهمن) با موضوع «شمال آفریقا و دریای مدیترانه: حمایت از عرضه و تقاضای جهانی انرژی پایدار» در مرکز همایشها و نمایشگاههای بینالمللی مصر در قاهره جدید برگزار میشود.
رژیم صهیونیستی و مصر به دنبال راههای جدید برای تولید گاز طبیعی در شرق مدیترانه هستند. دو طرف پیش از این بر سر ایجاد خط لوله گاز دریایی از میدان گازی «لویاتان» تا تأسیسات مایع سازی گاز مصر توافق کرده بودند. میدان گازی لویاتان که در ۱۳۰ کیلومتری سواحل فلسطین اشغالی واقع شده است، هم اکنون گاز بازار داخلی این رژیم را تأمین و به اردن و مصر نیز صادر میکند.
**یک گروه تجاری خسارت زلزله ترکیه را ۸۴ میلیارد دلار ارزیابی کرد
یک گروه تجاری اعلام کرد، به نظر میرسد فاجعه زلزله ترکیه ۸۴ میلیارد دلار خسارت و بیش از ۷۲۰۰۰ نفر قربانی داشته باشد.
بیزینس نیوز یکشنبه شب نوشت، کنفدراسیون شرکتها و تجارت ترکیه (Turkonfed) که بیش از ۵۰ هزار شرکت عضو آن هستند، در گزارشی که در بهمن ماه منتشر شد، پیش بینیهایی را درباره تاثیرات ثانویه زمین لرزه ۱۷ بهمن ترکیه انجام داد.
گزارش ترکونفد حاکی است، زلزله ازمیت ترکیه که در ۲۶ مرداد ۱۳۷۸ رخ داد، جان ۱۸ هزارو ۳۷۳ تن را گرفت و بر اساس نرخ ارز در آن زمان ۱۷ میلیارد دلار خسارت اقتصادی به جا گذاشت.
ترکونفد با مقایسه آماری به این نتیجه میرسد که فاجعه این ماه ۸۴ میلیارد دلار به اقتصاد ترکیه ضربه میزند که ۷۴ میلیارد دلار آن مربوط به ساختمانها و ۱۰ میلیارد دلار نیز مربوط به تولید ناخالص داخلی است.
ترکیه تولید ناخالص داخلی خود برای سال ۲۰۲۱ را حدود ۸۰۰ میلیارد دلار گزارش کرده است. انتظار میرود رقمی حدود ۸۰۰ تا ۸۵۰ میلیارد دلار نیز برای سال ۲۰۲۳ گزارش شود. بنابراین، بر اساس ارقام ترکونفد، زمین لرزه حدود ۱ تا ۲ درصد از تولید ناخالص داخلی را از بین خواهد برد.
نتیجه گیری دیگر ترکونفد این است که صادرات ۱۰ استان زلزله زده به دلیل ویران شدن بندر اسکندرون که چندین روز پس از وقوع فاجعه در آتش بود به زیر ۱۵ میلیارد دلار خواهد رسید.
در سال گذشته میلادی ۲۲ میلیارد دلار کالا از این منطقه صادر شد. در نتیجه انتظار میرود ضرری حدود ۷ میلیارد دلاری به اقتصاد ترکیه وارد شود که معادل سهم ۳ درصدی از کل صادرات ترکیه به مبلغ ۲۵۴ میلیارد دلار در سال ۲۰۲۲ است.
تا لحظه مخابره این خبر، ۲۹ هزارو ۶۰۵ نفر در جنوب ترکیه و ۳ هزارو ۵۷۴نفر در شمال سوریه کشته شده اند. کارشناسان میگویند احتمال زنده ماندن افرادی که پس از زلزله زیر آوار گرفتار شدهاند ۷۴ درصد در ۲۴ ساعت اول است اما تنها ۶ درصد در روز پنجم زنده میمانند.
**یک شیء پرنده ناشناس دیگر در حریم هوایی آمریکا ساقط شد
خبرگزاری آسوشیتدپرس خبر داد نیروی هوایی ایالات متحده یک شیء پرنده ناشناس دیگر را بر فراز دریاچه هورون واقع در مرز ایالات متحده آمریکا با استان انتاریو کانادا هدف قرار داد و ساقط کرد.
مقامات آمریکا گفتند این شیء پرنده ناشناس روز یکشنبه به وقت محلی ساقط شده است.
مسئولان آمریکا و کانادا قبل از شناسایی این شیء پرنده، حریم هوایی منطقه را به روی کلیه پروازها بستند.
همچنین ان بی سی نیوز نیز گزارش داد که این چهارمین شیء پرنده ناشناس است که در کمتر از دو هفته در حریم هوایی آمریکای شمالی ساقط میشود.
بنا براین گزارش، یک فروند جنگنده اف-۱۶ نیروی هوایی آمریکا پس از شناسایی این شیء پرنده آن را هدف قرار داد و ساقط کرد.
در دو هفته گذشته و در پی مشاهده چندین بالون چینی در حریم هوایی ایالات متحده، روابط متشنج واشنگتن و پکن بیش از پیش تیره شده است.
آمریکا چند شرکت چینی را در رابطه با این بالونها تحریم کرده است.
مجلس نمایندگان آمریکا هم روز پنجشنبه به وقت محلی به اتفاق آرا قطعنامهای را تصویب کرد که ورود یک بالون چینی به حریم هوایی ایالات متحده را به عنوان «نقض وقیحانه حاکمیت آمریکا» محکوم میکند.
**آغاز رزمایش مشترک رژیم صهیونیستی و سنتکام
منابع خبری یکشنبه شب از آغاز رزمایش مشترک پدافند هوایی و سایبری ارتش رژیم صهیونیستی با فرماندهی مرکزی آمریکا (سنتکام) مستقر در منطقه خبر دادند.
ارتش اشغالگر رژیم صهیونیستی شامگاه یکشنبه از آغاز تمرین نظامی با فرماندهی مرکزی ارتش آمریکا با نام « Juniper Falcon» خبر داد.
ارتش رژیم صهیونیستی در بیانیهای اعلام کرد: این تمرین نظامی بخشی از سری تمرینات ارتش با سنتکام است و اجرای آن به عنوان بخشی از برنامه آموزشی ۲۰۲۳ برنامه ریزی شده بود.
این بیانیه میافزاید: این تمرین بر روی سناریوهای پدافند هوایی، فضای سایبری، دادههای اطلاعاتی و لجستیک متمرکز خواهد بود.
ارتش رژیم صهیونیستی اضافه کرده است که این تمرین آمادگی مشترک (رژیم) اسرائیل و آمریکا برای مقابله با سناریوهای مختلف را آزمایش و همچنین همکاریهای عملیاتی بین دو ارتش را تقویت خواهد کرد.
این دومین رزمایش مشترک ارتش رژیم صهیونیستی و فرماندهی مرکزی آمریکا در سال ۲۰۲۳ پس از رزمایش «جونیپر اوک» است که ماه گذشته آغاز شد و بزرگترین مانور نظامی مشترک دو طرف بود.
۱۰۰ جنگنده آمریکایی به همراه جنگندهها، بمب افکنها و هواپیماهای سوخت رسان، علاوه بر گروه ناو هواپیمابر جورج بوش، به همراه ۴۲ هواپیمای نظامی رژیم صهیونیستی در این تمرین شرکت داشتند.
**شکست سنگین حزب شولتز در انتخابات ایالتی برلین
حزب سوسیال دموکرات آلمان (SPD) که حزب اولاف شولتز صدراعظم فعلی این کشور نیز هست، در انتخابات ایالتی برلین متحمل شکست سنگینی شد.
حزب چپ میانه سوسیال دموکرات (SPD) که از سال ۲۰۰۱ به صورت تکحزبی یا با مشارکت احزاب دیگر، ایالت برلین آلمان را اداره میکرد، در تازهترین انتخابات ایالتی که روز یکشنبه برگزار شد، تنها با کسب ۱۸.۷ درصد آرا، بدترین نتیجه تاریخ خود را کسب کرد.
حزب دموکرات مسیحی (CDU) که نقش اپوزیسیون حزب سوسیال دموکرات حاکم را برعهده دارد و نیز حزب صدراعظم پیشین آنگلا مرکل است و در دسامبر ۲۰۲۱ از قدرت کنار رفت، بیشترین سهم را با ۲۷.۸ درصد آرا به دست آورد که تقریباً ۱۰ درصد بیشتر از نظرسنجیهای سپتامبر ۲۰۲۱ بود.
پیشبینی میشد که حزب سبزهای آلمان با ۱۸.۸ درصد آرا در رتبه دوم قرار گیرد.
کوین کوهنرت دبیرکل حزب سوسیال دموکرات، شکست خود را پذیرفت اما تاکید کرد که حزب دموکرات مسیحی نمیتواند اکثریت مطلق را برای گرفتن سکان قدرت به دست آورد.
وی افزود: هنوز برای صحبت در مورد سناریوهای ائتلاف زود است.
برلین که یکی از ۱۶ ایالت فدرال آلمان است، از سال ۲۰۲۱ توسط ائتلاف سه جانبه سوسیال دموکراتها، سبزها و حزب چپ اداره میشود.
دادگاه قانون اساسی این ایالت سال گذشته به دلیل نقص عمده در آمادهسازی انتخابات و هرج و مرج در روز رایگیری، دستور برگزاری مجدد انتخابات ۲۰۲۱ را صادر کرد. محدودیتهای ویروس کرونا و ماراتن برلین که در همان روز برگزار شد به شکایات متعددی از سوی رایدهندگان منجر شده بود.
**خبرگزاری الجزایر: از سوی اسرائیل و مغرب هدف حملات سایبری قرار گرفتیم
خبرگزاری رسمی الجزایر یکشنبه شب اعلام کرد که از سوی رژیم صهیونیستی و مغرب هدف حملات سایبری قرار گرفته است.
خبرگزاری الجزایر اعلام کرد که تارنمای این خبرگزاری در نسخه چندزبانه خود ساعاتی پیش مورد حملات شدید سایبری قرار گرفته و به صورت موقت از دسترس خارج شده است.
خبرگزاری الجزایر در بیانیهای اعلام کرد که این سلسله حملات سایبری شدید از سوی رژیم اشغالگر صهیونیستی، مغرب و برخی مناطق اروپا انجام شده است.
خبرگزاری الجزایر در این بیانیه افزوده است با وجود اینکه این حملات شدید همچنان ادامه دارد؛ اما بخش فنی و امنیت شبکه این خبرگزاری توانسته است حملات را دفع کند و از هک سایبری پایگاه داده جلوگیری کند.
خبرگزاری الجزایر در پایان گفته است که این حملات سایبری در پی مواضع و تصمیمات سرنوشت ساز دولت الجزایر در قبال مسائل ملی، منطقهای و بین المللی و همراهی این خبرگزاری با این رویکرد تشدید شده است.
الجزایر در ۲۴ اوت ۲۰۲۱ (دوم شهریور ۱۴۰۰) اعلام کرد که به دلیل «اتخاذ اقدامات خصمانه» از سوی رباط مناسبات دیپلماتیک خود با مغرب را قطع کرده است، مغرب از اقدامات یاد شده به عنوان «بهانههای پوچ و بی اساس» نام برد.
موضوع سرنوشت صحرای باختری میان الحاق به مغرب یا استقلال کامل، مهمترین اختلاف تاریخی میان الجزایر و مغرب است.
همچنین مقام های الجزایری بارها اعلام کردند که حمایت از آرمان ملت فلسطین از مواضع اصولی این کشور است و این کشور طی ماههای اخیر میزبان گفت وگو بین گروههای فلسطینی بوده است.
**وزیر دفاع اوکراین: کییف مانع تسلط روسیه بر دریای سیاه شده است
اولکسی رزنیکوف وزیر دفاع اوکراین با ضعیف دانستن خطر احتمالی حمله بزرگ روسیه از سمت جنوب گفت: کییف مانع تسلط مسکو بر دریای سیاه شده است.
رزنیکوف یکشنبه در نشست مطبوعات اظهار کرد: من اهل پیشبینی یا ارزیابی نظرات نیستم اما برای تحقق احتمال تصرف اودسا یا کل منطقه جنوب اوکراین به دست روسیه، این کشور باید بر دریای سیاه تسلط داشته باشد اما ما این فرصت را از آنها سلب کردیم.
وزیر دفاع اوکراین تصریح کرد: برای مثال به خاطر بیاورید که نیروهای اوکراین از یک سلاح ضد کشتی ساخت این کشور به نام «نپتون» برای هدف قرار دادن رزمناو روسی «مسکوا» در سال ۲۰۲۲ استفاده کردند.
وی افزود: به علاوه، صنایع دفاعی تولید موشکهای ضدکشتی هارپون در اوکراین فعال هستند، بنابراین هیچ شانسی برای نزدیک شدن نیروهای روسی به اودسا از طریق دریا وجود ندارد.
رزنیکوف در مورد مناطق ساحلی جنوب اوکراین گفت که در حال حاضر در اشغال روسیه است، گفت: مسکو این فرصت را دارد تا نیروهای خود را در آن مناطق با سلاح، تجهیزات و نیروهای تازهنفس، تقویت کند، بنابراین اوضاع در آن مناطق متشنجتر است.
نیروهای اوکراین پیش از این مدعی شده بودند که رزمناو مسکوا متعلق به روسیه را در اواسط آوریل ۲۰۲۲ با موشکهای نپتون هدف قرار دادهاند. مسکو گفته بود آتش سوزی در کشتی عامل غرق شدن کشتی شده بود.
رزنیکوف قبلاً ترکیب هارپون و نپتون را با عنوان برادران نظامی یاد کرده بود که اوکراین را قادر میسازد دریای سیاه را دوباره امن و آزاد کند.
تحویل سامانه موشکی هارپون به اوکراین پاسخی به درخواست ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهور این کشور برای دریافت موشکهای ضد کشتی به منظور کمک به ارتش در دفع حملات نیروهای روسیه در خط ساحلی جنوبی اوکراین است.
کارشناسان این اقدام را گام مهمی در راستای افزایش توانایی و شدت عمل اوکراینیها علیه روسها توصیف کردهاند. این سامانه موشکی میتواند برد حمله اوکراین علیه کشتیهای روسیه در دریای سیاه را افزایش دهد.
موشک ضد کشتی هارپون که محصول شرکت آمریکایی مکدانل داگلاس است هر چند سیستمی قدیمی به شمار میرود با این حال انواع ارتقاء یافته آن هنوز در خدمت بسیاری از نیروهای دریایی کشورهای جهان قرار دارد. این موشک ۱۲۴ کیلومتر برد دارد و یک کلاهک جنگی به وزن ۲۲۱ کیلوگرم را حمل میکند.
**کمیته بین المللی نجات: ۱۵ میلیون سوری نیاز به کمک دارند
«دیوید میلیبند» مدیر کمیته بین المللی نجات یکشنبه شب گفت که در پی زلزله در شمال سوریه، ۱۵ میلیون نفر در سراسر این کشور به کمکهای بشردوستانه نیاز دارند.
مدیر کمیته بین المللی نجات همچنین افزود که این سازمان از طریق ترکیه به شمال سوریه کمکهای بشردوستانه را ارسال میکند.
از سوی دیگر نماینده سازمان جهانی بهداشت در سوریه به الجزیره گفت که ۱۴۰ هزار نفر در زلزله این کشور آسیب دیدهاند.
همچنین سازمان جهانی بهداشت برای کمک به زلزلهزدگان سوریه و ترکیه درخواست کمک فوری ۴۲ میلیون دلاری کرده است.
وزارت خارجه سوریه پیش تر در بیانیهای از کشورهای عضو سازمان ملل، دبیرخانه این سازمان، کمیته بینالمللی صلیب سرخ و سایر نهادهای دولتی و غیر دولتی خواسته بود تا به سوریه و دولت این کشور برای حل فاجعه انسانی ناشی از زلزله اخیر کمک کنند.
وزارت خارجه سوریه گفته بود: این نهادها میتوانند در زمینه نجات زلزله زدگان، بیرون کشیدن جنازهها و ارائه کمکهای غذایی و بهداشتی به شهروندان سوری کمک کنند.
وزارت خارجه سوریه همچنین از کشورها و نهادهایی که با ملت این کشور ابراز همبستگی و برای کمک به آنان در این شرایط دشوار اعلام آمادگی کردند، نهایت قدردانی را کرد.
زمین لرزه بزرگی بامداد دوشنبه (۱۷ بهمن) جنوب ترکیه و شمال سوریه را لرزاند. در جریان این زمین لرزه ۷.۸ دهم ریشتری خسارتهای زیادی به ساختمانها وارد شد و تیمهای نجات و جستجو در حال آوار برداری و نجات کسانی هستند که در زیر آوارها گرفتار شدهاند.
این حادثه مرگبار واکنشهای گستردهای را به همراه داشته و رهبران کشورهای مختلف با ملتهای سوریه و ترکیه ابراز همدردی کردهاند و در این راستا کمکهایی نیز به دو کشور شده است.
**زلنسکی ۲۰۰ شهروند روس را تحریم کرد
ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهور اوکراین یکشنبه شب ۲۰۰ شهروند روس را تحریم کرد.
زلنسکی تصمیم شورای ملی امنیت و دفاع اوکراین را امضا و برای اجرا به اولکسی دانییلف رئیس این شورا ابلاغ کرد.
این تحریمها شامل انسداد حسابهای بانکی، ممنوعیت فعالیت تجاری و جلوگیری از خارج ساختن داراییهای این افراد از اوکراین است.
همچنین این افراد از معاملات سهام و اوراق بهادار در بورس اوکراین محروم خواهند شد.
به گفته زلنسکی این شهروندان روس در صنعت هستهای روسیه فعالیت دارند و تحریمهای آنها برای مدت ۵۰ سال پابرجا خواهد ماند.
این در حالی است که حتی مقامات اروپایی عقیده دارند تحریمها علیه روسیه تاثیری ندارند.
پیتر سیجارتو وزیر امور خارجه مجارستان روز یکشنبه گفت که بوداپست با پیشنهاد اتحادیه اروپا برای اعمال دهمین بسته تحریمی بر روسیه و همه دیگر تحریمهای اجرا شده، به علت مفید نبودن برای دستیابی به صلح در اوکراین و آسیب رساندن به اقتصاد اروپا مخالف است.
ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه روز ۲۱ فوریه سال ۲۰۲۲ (دوم اسفند ۱۴۰۰) با انتقاد از بیتوجهی غرب به نگرانیهای امنیتی مسکو، استقلال جمهوریهای خلق دونتسک و لوهانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت.
سه روز پس از آن یعنی پنجشنبه پنجم اسفند سال ۱۴۰۰، پوتین عملیاتی نظامی که آن را «عملیات ویژه» خواند، علیه اوکراین آغاز کرد و به این ترتیب روابط پرتنش مسکو - کییف به رویارویی نظامی تغییر وضعیت داد و این جنگ همچنان ادامه دارد.
**وزیر دفاع ترامپ ارتش آمریکا را هدر دهنده بودجه خواند
کریس میلر وزیر دفاع دونالد ترامپ رئیس جمهور پیشین آمریکا ارتش این کشور را «پفکرده» و «هدر دهنده بودجه»خواند و گفت بودجه پنتاگون باید به نصف کاهش یابد زیرا ارتش ایالات متحده باید به نیروی جنگی کوچکتر، زیرکتر و با محورهای عملیاتی اولویتدار تبدیل شود.
تارنمای خبری هیل یکشنبه شب نوشت، میلر در در کتاب خاطرات خود با عنوان «وزیر سرباز»، ارتش آمریکا را با کلماتی نظیر «بسیار بزرگ»، «پفکرده» و «هدر دهنده بودجه» توصیف کرده و نوشته است: ایالات متحده باید با اصلاحات نظامی، خود را با تهدیدهای دشمنان خارجی مانند روسیه و چین وفق دهد.
میلر در این کتاب نوشت: تشکیلات عظیم نظامی ما برای پیروزی در دوران جنگ سرد ضروری بود اما جنگ سرد ۳۰ سال است که به پایان رسیده. اگر واقعاً میخواهیم به ماجراجویی آمریکا پایان دهیم و ارتش خود را برای رویارویی با چالشهای قرن آینده تجهیز کنیم، باید هزینههای نظامی را ۴۰ تا ۵۰ درصد کاهش دهیم.
قانون مجوز دفاع ملی (NDAA) برای سال مالی ۲۰۲۳، مبلغ ۸۵۷ میلیارد دلار را برای هزینههای دفاعی اصلی تصویب کرد که نسبت به ۷۷۷ میلیارد دلار تصویب شده در سال مالی گذشته، افزایش یافته است.
ایالات متحده بیش از هر کشور دیگری برای امور دفاعی خود هزینه میکند، از جمله چین که در رتبه دوم قرار دارد و بودجه دفاعیاش حدود ۳۰۰ میلیارد دلار است.
میلر افزود: ما میتوانیم بودجه دفاعی خود را به نصف کاهش دهیم و همچنان دو برابر بودجه چین باشد.
بودجه پنتاگون در طول سالها به آرامی افزایش یافته است، بهطوریکه توجه منتقدان در هر دو حزب دموکرات و محافظهکار آمریکا را به خود جلب کرده است.
جمهوریخواهان مجلس نمایندگان در حال حاضر از دستاویز سقف بدهی دولت بایدن برای کاهش هزینههای دولت استفاده میکنند.
کوین مک کارتی نماینده کالیفرنیا و رئیس کنونی کنگره آمریکا، موافقت کرده است که تمام هزینهها را در سطح مالی سال ۲۰۲۲ محدود کند که منجر به کاهش ۱۰ درصدی بودجه دفاعی پیشنهادی دولت بایدن میشود.
وزیر دفاع پیشین آمریکا گفت، او معتقد نیست که انگیزه واقعی در کنگره برای ایجاد تغییرات قابل توجه در بودجه دفاعی وجود دارد.
میلر افزود: هیچ انگیزهای برای کاهش هزینههای دفاعی وجود ندارد. من فکر میکنم زمزمههایی وجود دارد، اما ما به کسی نیاز داریم که شجاعت و تجربه داشته باشد تا بتواند عملا کاهش هزینههای دفاعی را بر کرسی بنشاند.
وی اظهار داشت: کاهش بودجه ارتش به میزان ۴۰ تا ۵۰ درصد آنقدرها که به نظر میرسد چشمگیر نخواهد بود.
وزیر دفاع ترامپ با این استدلال که این امر ایالات متحده را به سطح مخارج دفاعی قبل از ۱۱ سپتامبر بر میگرداند که منطقیتر بود، تاکید کرد: در حال حاضر ما درگیر جنگهای طولانی در افغانستان و عراق نیستیم که نیاز به چنین بودجه دفاعی هنگفتی داشته باشیم.
**حملات هوایی و توپخانه ارتش رژیم صهیونیستی به غزه
منابع خبری بامداد دوشنبه گزارش دادند، ارتش رژیم صهیونیستی حملات هوایی و توپخانه به باریکه غزه انجام داده است.
جنگندههای رژیم صهیونیستی حملاتی علیه مواضع نیروهای مقاومت در غزه انجام دادهاند.
بر اساس این گزارش، صدای چند انفجار در غزه همزمان با پرواز جنگندههای رژیم صهیونیستی بر فراز این باریکه شنیده شده است.
سخنگوی ارتش رژیم صهیونیستی با تائید حملات هوایی به غزه مدعی شد که این حملات علیه تونلهای تولید موشک حماس در مرکز غزه انجام شده است.
همچنین توپخانه ارتش رژیم صهیونیستی مواضع نیروهای مقاومت در شهر خان یونس در غزه را هدف قرار دادند.
از سوی دیگر صدای آژیر هشدار حملات موشکی شهرکهای صهیونیست نشین سدیروت، روحاما و نقب غربی در نزدیکی مرز غزه به صدا درآمده است.
منابع خبری شنبه شب نیز از به صدا درآمدن آژیر خطر در شهرکهای صهیونیست نشین مجاور نوار غزه خبر داده بودند.
شرایط این روزهای سرزمینهای اشغالی و بطور خاص در کرانه باختری بسیار ویژه است و رزمندگان فلسطینی با هر وسیلهای پاسخ جنایات بی شمار صهیونیستها را میدهند و همین امر شرایط ویژهای را برای صهیونیستهای غاصب رقم زده است.
تا پیش از این صهیونیستها فقط در جنوب سرزمینهای اشغالی و در منطقه غزه با فلسطینیها درگیر بودند ولی هم اکنون کرانه باختری در شرق فلسطین به دلیل مسلح شدن جوانان آن به کمینگاهی برای صهیونیستهای بزدل تبدیل شده و خواب راحت را از چشمان آنها گرفته است.
**آمریکا: منشاء و ماهیت اشیاء پرنده ساقط شده مشخص نیست
«گِلن ون هرک» ژنرال نیروی هوایی ایالامت متحده که وظیفه حفاظت از حریم هوایی این کشور را بر عهده دارد، به خبرنگاران گفت: ارتش آمریکا قادر به شناسایی منشاء و ماهیت سه شیء اخیر ساقط شده و اینکه چگونه در آسمان معلق میمانند، نبوده است.
پنتاگون اعلام کرد که جتهای جنگنده ارتش آمریکا روز یکشنبه به وقت محلی یک شیء هشت ضلعی را بر فراز دریاچه هورون ساقط کردند که این آخرین حادثه از زمانی است که بالون مشکوک چینی، نیروهای امنیتی آمریکای شمالی را در حالت آمادهباش قرار داد.
این چهارمین شیء پرندهای بود که در مدت کمی بیش از یک هفته بر فراز آمریکای شمالی توسط یک موشک آمریکایی سرنگون شد.
ون هرک رئیس فرماندهی دفاع هوافضای آمریکای شمالی (NORAD)، گفت: ما به دلایلی این اجسام سرنگون شده را «اشیاء» مینامیم و از گذاشتن نام «بالون» بر آنها خودداری میکنیم.
وی در پاسخ به این پرسش که «آیا وجود موجودات فرازمینی را رد کردهاید یا خیر؟»، گفت: هنوز چیزی را رد نکردهایم.
هرک افزود: پی بردن به این موضوع وظیفه دستگاههای اطلاعاتی و ضدجاسوسی آمریکا است.
ژنرال نیروی هوایی ایالات متحده در ادامه با اشاره به اینکه آخرین شیء پرنده ساقط شده احتمالاً در آبهای کانادا افتاده است، به خبرنگاران گفت: ارتش تلاش خواهد کرد شیء ساقط شده بر فراز دریاچه هورون را بازیابی کند تا درباره آن اطلاعات بیشتری کسب کند.
همچنین یکی دیگر از مقامات دفاعی که خواست نامش فاش نشود، متعاقباً گفت: ارتش هیچ مدرکی دال بر فرازمینی بودن این اشیاء مشاهده نکرده است.
پاتریک رایدر سخنگوی پنتاگون در بیانیهای رسمی اعلام کرد: به دستور جو بایدن رئیس جمهور آمریکا یک جنگنده F-۱۶ ایالات متحده در ساعت ۲:۴۲ بعدازظهر (به وقت محلی) یکشنبه، شیء پرنده را بر فراز دریاچه هورون در مرز ایالات متحده و کانادا ساقط کرد.
رایدر افزود: اگرچه این شیء تهدید نظامی به شمار نمیرفت اما میتوانست به طور بالقوه با ترافیک هوایی داخلی تداخل داشته و خطرساز باشد زیرا در ارتفاع ۶ هزار و ۱۰۰ متری حرکت میکرد و ممکن بود قابلیتهای نظارتی داشته باشد.
یک مقام آمریکایی نیز که نخواست نامش فاش شود، در این باره گفت: به نظر میرسد که این شیء پرنده، ساختاری هشت ضلعی با رشتههایی که از آن آویزان است دارد اما محموله قابل تشخیصی ندارد.
پنتاگون اعلام کرد: گمان میرود این شیء همان چیزی است که به تازگی بر فراز مونتانا در نزدیکی سایتهای نظامی حساس کشف و باعث بسته شدن حریم هوایی ایالات متحده شد.
این حادثه پرسشهایی را در مورد سیل اشیاء غیرمعمولی که در هفتههای اخیر بر فراز آسمان آمریکای شمالی ظاهر شده و تنشها را با چین بالا بردهاند، مطرح کرده است.
دبی دینگل یکی از نمایندگان کنگره ایالات متحده و یکی از چندین قانونگذار میشیگان که ارتش را برای سرنگونی شیء مورد تشویق قرار داد، گفت: ما به حقایقی در مورد اینکه آنها از کجا سرچشمه میگیرند، هدف آنها چیست و چرا تعداد آنها در حال افزایش است نیاز داریم.
مقامات آمریکایی اولین شیء را به عنوان یک بالون نظارتی چینی شناسایی کردند و آن را چهارم فوریه (۱۵ بهمن) در سواحل کارولینای جنوبی سرنگون کردند. روز جمعه، شیء دوم بر فراز دریایی یخزده در نزدیکی منطقه «اسب مرده» آلاسکا مورد اصابت قرار گرفت و سومین شیء روز شنبه بر فراز یوکان کانادا نابود شد که بازرسان همچنان در جستجوی لاشه آن هستند.
جاستین ترودو نخستوزیر کانادا روز یکشنبه به خبرنگاران گفت: امنیت شهروندان اولویت اصلی ما است و به همین دلیل تصمیم گرفتم آن شیء ناشناس را ساقط کنم.
در دو هفته گذشته و در پی مشاهده یک بالون چینی در حریم هوایی ایالات متحده، روابط متشنج واشنگتن و پکن بیش از پیش تیره شده است.
آمریکا چند شرکت چینی را در رابطه با این بالون تحریم کرده است.
مجلس نمایندگان آمریکا هم روز پنجشنبه به وقت محلی به اتفاق آرا قطعنامهای را تصویب کرد که ورود یک بالون چینی به حریم هوایی ایالات متحده را به عنوان «نقض وقیحانه حاکمیت آمریکا» محکوم میکند.
**۱ شهید و ۶ زخمی در پی یورش نظامیان صهیونیست به نابلس
هلال احمر فلسطین بامداد دوشنبه اعلام کرد که در پی یورش نظامیان صهیونیست به شهر نابلس واقع در شمال کرانه باختری یک جوان فلسطینی شهید و ۶ نفر دیگر زخمی شدند.
هلال احمر فلسطین اعلام کرد، «امیر بسطامی» از اهالی شهر نابلس به ضرب گلوله نظامیان صهیونیست در این شهر به شهادت رسید.
بر اساس این گزارش، نظامیان صهیونیست بامداد دوشنبه به شهر نابلس یورش بردند و با جوانان فلسطینی و همچنین نیروهای مقاومت فلسطین درگیر شدند که تاکنون ۶ فلسطینی در این درگیریها زخمی شدهاند.
همچنین گروه مقاومت فلسطینی «عرین الأسود» (بیشه شیران) نیز در بیانیهای اعلام کرد، این نیروها در کمینی در نابلس به نظامیان صهیونیستی تیراندازی کردهاند.
بنا بر گزارشها، نظامیان صهیونیست در نابلس یک ساختمان را در این شهر محاصره کردند و صدای تیراندازی شدید و انفجار از این منطقه شنیده شده است.
بر اساس این گزارش، درگیریها در نابلس همچنان ادامه دارد و صدای تیراندازی در این شهر شنیده میشود.
شرایط این روزهای سرزمینهای اشغالی و بطور خاص در کرانه باختری بسیار ویژه است و رزمندگان فلسطینی با هر وسیلهای پاسخ جنایات بی شمار صهیونیستها را میدهند و همین امر شرایط ویژهای را برای صهیونیستهای غاصب رقم زده است.
تا پیش از این صهیونیستها فقط در جنوب سرزمینهای اشغالی و در منطقه غزه با فلسطینیها درگیر بودند ولی هم اکنون کرانه باختری در شرق فلسطین به دلیل مسلح شدن جوانان آن به کمینگاهی برای صهیونیستهای بزدل تبدیل شده و خواب راحت را از چشمان آنها گرفته است.
**حمایت نمایندگان کنگره آمریکا از توقف فوری ارسال کمکهای نظامی و مالی به اوکراین
پل گوسار نماینده جمهوریخواه کنگره گفت که آمریکا باید بیانیه اخیر ارائه شده توسط قانونگذاران مجلس نمایندگان این کشور را که خواستار توقف فوری ارسال کمکهای نظامی و مالی واشنگتن به کییف است، تصویب کند.
گوساریکشنبه افزود: "آمریکا نباید به طولانی شدن یک جنگ بیهوده و افزایش تعداد کشته شدگان کمک کند. وضعیت فعلی غیرقابل دفاع است و مسیر به سوی صلح مدتهاست که به پایان رسیده است. ماهها تشدید ارسال تسلیحات و لفاظی نه تنها شهروندان روسیه و اوکراین، بلکه کل جهان را به خطر انداخته است."
وی افزود: اکنون زمان زیادی برای یافتن راه حل مسالمت آمیز و پایان دادن به این رویه مرگ و ویرانی ناگوار که گریبان هر دو کشور را گرفته سپری شده است.
وی در عین حال در مورد گزارش اخیر سیمور هرش روزنامه نگار آمریکایی که مدعی است این کشور در حمله به خطوط لوله نورد استریم روسیه دست داشته است، اظهار نظری نکرد.
هرش روز چهارشنبه گزارشی منتشر کرد مبنی بر اینکه غواصان نیروی دریایی آمریکا در جریان تمرینات ناتو در تابستان ۲۰۲۲ مواد منفجره را برای تخریب خطوط لوله نورد استریم که نروژ سه ماه بعد فعال کرد، کار گذاشتند. بر اساس این گزارش، جو بایدن رئیس جمهور آمریکا پس از بیش از ۹ ماه گفت وگوی محرمانه با تیم امنیت ملی، تصمیم به خرابکاری در خط لوله نورد استریم گرفت.
مت گاتز نماینده جمهوریخواه کنگره و ۱۰ تن از حامیان وی از جمله گوسار روز جمعه، بیانیه موسوم به «خستگی اوکراین» را ارائه کردند که از آمریکا میخواهد به کمک خود به اوکراین پایان دهد.
این نمایندگان خواستار حل و فصل مسالمت آمیز درگیری در این کشور شدند. بر اساس این بیانیه، واشنگتن از ۲۴ فوریه ۲۰۲۲ بیش از ۱۱۰ میلیارد دلار کمک مالی، نظامی و بشردوستانه به کییف کرده است.
این بیانیه تصریح کرد: "آمریکا در وضعیت انحطاط تعمدی قرار دارد و اگر ما به خون ریزی با دلارهای مالیات دهندگان برای تداوم یک جنگ خارجی ادامه دهیم، این وضعیت تشدید خواهد شد. ما باید تمام کمکهای خارجی برای جنگ در اوکراین را متوقف کنیم و از همه طرفهای این درگیری بخواهیم فورا به یک توافق صلح دست یابند. "
این بیانیه تاکید کرد که آمریکا "باید به کمکهای نظامی و مالی خود به اوکراین پایان دهد".
در این بیانیه آمده است که آمریکا با ارائه کمکهای نظامی، ناخواسته به افزایش تلفات غیرنظامیان دامن میزند.
https://irna.ir/xjLKNz
**بازگشت به عصر بالونیسم
کارشناسان غربی می گویند دیده شدن و سرنگونی بالن چینی بر فراز خاک آمریکا موجب نگرانی های بسیاری در ایالات متحده شده و مباحث تازه ای را در زمینه آغاز عصر جدید رقابت در فضا به راه انداخته است.
بیشتر از یک هفته قبل مردم در ساحل شرقی ایالات متحده در آسمان صاف گوی سفیدی را شناور دیدند. خبر حضور یا بالنی چینی به سرعت به عنوان اصلی همه رسانه های آمریکایی و جهان تبدیل شد. اگرچه پس از چند روز گمانه زنی و جوسازی رسانه ای در نهایت این شی مورد هدف جنگنده ها قرار گرفت و اکنون گفته می شود اجزای این پرنده ساقط شده در حال بررسی از سوی کارشناسان آمریکایی است اما به نوشته روزنامه «گاردین» همین اتفاق که چین آن را ناشی از تغییرات آب و هوایی و گمراه شدن بالن بیان می کند، عصر جدیدی از جنگ در لبه فضا را به راه انداخته است.
طبق گزارش این روزنامه، اگرچه چین تاکید دارد بالن هواشناسی بوده و در مورد اتفاقات مربوط به آن عذرخواهی کرد اما ایالات متحده ادعا دارد که بالن های جاسوسی چینی در آسمان بیش از ۴۰ کشور در پنج قاره به پرواز درآمده اند و تا قبل از اتفاق اخیر هم چهار بار بر فراز خاک ایالات متحده پرواز کرده اند.
مقامات آمریکایی نمی گویند که چه زمانی و چگونه از این پروازها اطلاع پیدا کرده اند، اما مدعی هستند در حال مشورت با متحدان و شرکای آسیب دیده هستند تا پاسخی جهانی را به عملیات بالن چین و متوقف کردن آنها انجام دهند.
عصر رجوع به بالن ها
به اعتقاد کارشناسان شاید از این به بعد شاهد طلوع دومین عصر از ظهور بالن هایی باشیم که حدود ۸۶ سال پس از فاجعه کشتی هوایی هندنبورگ دوباره به آن رجوع شده است.
در سال ۲۰۱۹، ایالات متحده بالن های در ارتفاع بالا را برای نظارت بر مناطق وسیعی از شش ایالت غرب میانه آزمایش کرد تا از آنها برای نظارت و جلوگیری از «قاچاق مواد مخدر و تهدیدات امنیت داخلی» خود بهره بگیرد.
ماه گذشته ژنرال «استفان میل» رئیس ستاد نیروی هوایی و فضایی فرانسه هم به خبرنگاران گفته بود که کشورش مطالعاتی را در مورد عملیات در فضای هوایی بالاتر انجام می دهند. فضای هوایی بالاتر یعنی بین ۲۰ تا ۱۰۰ کیلومتر بالاتر از سطح زمین است و وی آن را منطقه بهره برداری نشده نامید.
این حوزه تا حدود یک دهه پیش قابل استفاده نبود زیرا موتورها نمی توانستند در این لایه از ارتفاع کار کنند. اما به گفته ژنرال فرانسوی امروزه فناوری به بالن های حامل حسگر اجازه می دهد تا از این فضا استفاده کنند.
گویا بالن ها ابزاری معمولی به نظر می رسند که حالا در قلمرو نظامی ارزشمند شده اند. این اجسام هوایی دارای معایب و مزایای گوناگونی هستند اما امروزه استفاده از آن ها در زمینه جاسوسی و نظارت بیشتر شده است.
«جیک سالیوان» مشاور امنیت ملی ایالات متحده می گوید که با تغییر کاربری اطلاعات و قابلیت های ردیابی، ایالات متحده می تواند بالن های ارتفاع بالا را اکنون شناسایی کند اما بقیه جهان نمی توانند این قابلیت را داشته باشند.
به نوشته گاردین، استفاده های نظامی مدرن از بالن ها شامل نظارت و ارتباطات در حال رایج شدن است و ارتش ایالات متحده برای استفاده از بالن های ارتفاع بالا جهت پخش تعداد زیادی از حسگرهای فرکانس های رادیویی مینیاتوری در پشت خطوط دشمن برنامه ریزی می کند.
یک کارشناس غربی هم اعتقاد دارند یک بالون حتی می تواند به عنوان یک کشتی مادر عمل و انبوهی از پهپادها را حمل کند تا در قلمرو دشمن استفاده شود. از طرف دیگر، می توان از آن به عنوان یک سکوی ارتفاع بالا برای پرتاب موشک هم بهره برد.
رقابت اطلاعاتی چین با آمریکا
اگرچه کاخ سفید ۶ نهاد چینی را در ارتباط با جنجال بالن تحریم کرد، اما حادثه اخیر، بحث ها را در مورد اینکه بالن ها برای چه مواردی می توانند استفاده شوند، تشدید کرده و سطح رقابت و تنش میان واشنگتن و پکن را هم افزایش داده است.
«مرکز مطالعات استراتژیک و بین المللی» (Center for Strategic and International Studies ) چند روز قبل در تحلیل ورود بالن چینی به حریم هوایی ایالات متحده آورده است که بالن ها ابزار مهمی برای جمع آوری اطلاعات در قرن نوزدهم بودند و از آن زمان به بعد، کارآیی آنها به شدت کاهش یافته است.
ایالات متحده در دهه ۱۹۵۰ از بالن های ارتفاع بالا برای جاسوسی از اتحاد جماهیر شوروی استفاده می کرد که مسکو هم ضمن اعتراض به این موضوع آنها را سرنگون کرد. بالن ها در مرحله نخست با هواپیمای شناسایی در ارتفاع بالا U-۲ (که در چند مورد سرنگون شد) و سپس با ماهواره های شناسایی Corona جایگزین شدند. این ماهواره ها اولین نسل از ماهواره های جاسوسی امروزی هستند که بسیاری از کشورها از آنها بهره می برند.
طبق این تحلیل ورود یک بالن چینی به حریم هوایی ایالات متحده و حرکت چند روزه آن موجب نگرانی های شدید افرادی شده است که ماهیت این اقدام را به خوبی می دانند. بالن ها تجهیزات ایده آلی برای جاسوسی نیستند. آنها بزرگ هستند و نمی توان آن ها را به راحتی پنهان کرد. آنها به طور کامل قابل کنترل نیستند و به جایی می روند که باد آنها را می برد. بادهای غالب از شمال آسیا به شمال غربی ایالات متحده می رود و بنابراین بالن ها غیرقابل هدایت هستند. در کل بالن ها برای مقابله با یک حریف پیشرفته و توانمند، از نظر فناوری انتخاب عجیبی هستند.
یک بالن باید محموله دارای حسگر خود را برای جمع آوری اطلاعات حمل کند، اما از آنجایی که بالن ها هرگز به پایگاه خود باز نمی گردند، باید روشی را برای دریافت و انتقال داده های جمع آوری شده آن به مبداء پیدا کرد.
از نظر کارشناسان این اتاق فکر غربی، اگرچه گفته می شد این بالون داده های جمع آوری شده خود را به صورت امواج را رادیویی ارسال می کند یا شاید اطلاعات آن به یک ماهواره چینی در بالای سرش فرستاده می شود اما هیچ گزارشی مبنی بر ارسال پیام رادیویی از بالن تا قبل از سقوط وجود ندارد. این مورد عجیبی است که بیشتر شبیه اتلاف وقت و پول است زیرا به نظر می رسد سیگنالی وجود ندارد.
کارشناس این مرکز مطالعاتی اعتقاد دارد چین دارای ماهواره های جاسوسی است که هر روز بر فراز ایالات متحده پرواز می کنند، عکس می گیرند، سیگنال های رادیویی و سایر داده ها را جمع آوری می کنند.
تعداد و توانایی فضایی آن ها در ۲۰ سال گذشته به شدت افزایش یافته و قابلیت های جمعآوری به طور چشمگیری بهبود یافته اند. چین سال گذشته چهار ماهواره جاسوسی مدرن دیگر را به فضا پرتاب کرد. چین پیش از این از بالن برای جاسوسی استفاده نکرده است و استفاده از بالون یک گام به عقب به شمار می رود. محتمل ترین توضیح این است که بالون هواشناسی فوق مسیر اشتباهی را طی کرده و به بیراهه رفته است. البته این موضوع هم برای چین شرم آور خواهد بود.
نتیجه گیری فوق به این مفهوم نیست که چین از ایالات متحده جاسوسی نمی کند. این کشور یک پویش جاسوسی گسترده و حرفه ای را علیه ایالات متحده و شرکایش انجام می دهد که به عوامل انسانی، هک و ماهواره های جاسوسی متکی است. جاسوسی کنونی چینی گسترده تر از جاسوسی شوروی در اوج جنگ سرد است.
تا سال ۲۰۱۵ ایالات متحده این جاسوسی را به عنوان هزینه تجارت با یک بازار بزرگ که در نهایت بیشتر شبیه به یک کشور غربی خواهد شد، پذیرفته بود. واشنگتن اما در اشتباه بود و پس از آنکه چینی ها دفتر مدیریت پرسنل دولت را در سال ۲۰۱۵ هک کردند و سوابق میلیون ها کارمند دولت ایالات متحده به سرقت رفت، واکنش شدیدی نشان داد. در هر صورت اقدامات بیشتری باید صورت پذیرد. البته واشنگتن ابتدا باید در مورد هدف این اقدام مطمئن شود و دریابد که محموله حسگرهای آن حاوی چه اطلاعاتی هستند.
در پایان این تحلیل آمده است: مقابل چین هم باید درس بگیرد و سطح جاسوسی خود را کاهش دهد، زیرا ایالات متحده در آستانه قدرت قرار دارد. برای آمریکایی ها نیز یک مورد نگران کننده وجود دارد که آن هم تمایل گسترده برای نشان دادن یک واکنش بیش از حد است.
ایالات متحده به امنیت سایبری بهتر، ماموران FBI بیشتر، اصلاح و تقویت قانون نظارت بر اطلاعات خارجی (FISA) و مذاکرات مستقیم با دولت چین در مورد ضرورت کاهش جاسوسی آنها نیاز دارد یعنی همان کاری که باراک اوباما در سال ۲۰۱۵ انجام داد. شاید بالن های چینی باعث غفلت شوند حال آنکه خطر واقعی جاسوسی فنی چین است. جاسوسی چینی ها تهاجمی است و ایالات متحده به واکنش سخت تری نیاز دارد.
**جبهه دموکراتیک مسئولیت حملات موشکی به صهیونیستها را برعهده گرفت
جبهه دموکراتیک برای آزادی فلسطین برای اولین بار طی چند سال اخیر مسئولیت حملات موشکی بامداد امروز دوشنبه به شهرک های صهیونیستی مجاور نوار غزه را برعهده گرفت که نشان از یکپارچگی گروههای مختلف فلسطین در پاسخ به تجاوزگری صهیونیستها دارد.
گردان های مقاومت شاخه نظامی جبهه دموکراتیک برای آزادی فلسطین مسئولیت حملات موشکی به شهرک های صهیونیست نشین واقع در اطراف مرز نوار غزه با فلسطین اشغالی را برعهده گرفت.
جبهه دموکراتیک برای آزادی فلسطین اعلام کرد: ما در حال نبرد میدانی مداوم با پروژه صهیونیستی هستیم و به اشغالگران اجازه ادامه تجاوزگری خود علیه ملت فلسطین و توانمندیهای آنها را نمی دهیم.
تا پیش از این به طور معمول گردانهای شهید عزالدین قسام شاخه نظامی جنبش حماس و سرایا القدس شاخه نظامی جنبش جهاد اسلامی فلسطین به سمت شهرک های صهیونیست نشین در سرزمین های اشغالی موشک و خمپاره شلیک می کردند و این برای اولین بار است که جبهه دموکراتیک برای آزادی فلسطین مسئولیت حملات موشکی به این شهرک ها را برعهده می گیرد؛ امری که بر یکپارچگی گروههای فلسطینی در غزه زیر چتر اتاق عملیات مشترک دلالت دارد.
منابع خبری بامداد دوشنبه از حملات موشکی نیروهای مقاومت فلسطین به شهرکهای صهیونیستی مجاوز غزه خبر دادند.
همزمان با شلیک موشک ها از غزه، آژیر هشدار حملات موشکی در شهرکهای صهیونیست نشین «نیر عام» و «روحاما» در شرق شهر صهیونیستی «سدیروت» به صدا درآمد.
این حملات در حالی صورت گرفت که پیش از آن جنگندههای رژیم صهیونیستی مواضع نیروهای مقاومت فلسطین در مرکز غزه را هدف قرار داده بودند.
**برلوسکنی: زلنسکی مسئول آغاز جنگ اوکراین است
سیلویو برلوسکونی نخستوزیر سایق ایتالیا گفت که اگر هنوز در راس دولت قرار داشت، هرگز با رییسجمهوری اوکراین دیدار نمیکرد زیرا او را مسئول شروع جنگ در اوکراین میداند.
برلوسکونی به خبرنگاران گفت: اگر در راس قدرت قرار داشتم، هرگز با زلنسکی گفتوگو نمیکردم. اگر او حمله به جدایی خواهان در منطقه دونباس را متوقف میکرد، این جنگ هرگز آغاز نمیشد.
رهبر حزب فورتسا ایتالیا همچنین آمریکا را تشویق کرد تا از طریق تهدید به توقف ارسال تسلیحات بیشتر به اوکراین، زلنسکی را تحت فشار قرار دهد و او را به پذیرش یک آتشبس فوری تشویق کند.
وی پیش از این نیز در اظهاراتی خاطر نشان کرده بود که اگر غرب کمک تسلیحاتی خود به اوکراین را متوقف کند، این احتمال وجود دارد که رئیس جمهوری این کشور به میز مذاکرات بازگردد.
برلوسکونی ۸۶ ساله که رابطه نزدیکی با ولادیمیر پوتین رییسجمهوری روسیه دارد، سپتامبر گذشته (شهریور/مهر) در اظهاراتی که واکنشهای بسیاری به دنبال داشت گفته بود، پوتین به ناچار وارد جنگ شده و او قصد دارد افرادی لایق را برای هدایت کییف برگزیند.
در همین رابطه، دفتر جورجیا ملونی نخست وزیر حال حاضر ایتالیا اعلام کرده است که حمایت دولت رم از کییف به تایید اکثریت اعضای پارلمان ایتالیا رسیده است.
این درحالی است که بنابر نظرسنجی های به عمل آمده حمایت افکار عمومی در ایتالیا نسبت به سایر کشورهای اروپایی در حمایت نظامی از اوکراین پایین است.
**افسر ارشد صهیونیست: اصلاحات قضایی منجر به نافرمانی ارتش می شود
ئیس پیشین ستاد کل ارتش رژیم صهیونیستی تاکید کرد که تغییرات قضایی کابینه راست افراطی «بنیامین نتانیاهو» منجر به تمرد و نافرمانی ارتش این رژیم از تصمیم مقامات می شود.
«دان حالوتس» فرمانده پیشین ستاد کل ارتش رژیم صهیونیستی در واکنش به تصمیمات اخیر نتانیاهو برای تغییرات و اصلاحات در نظام قضایی گفت که نیروهای ارتش و افسران آن به خود اجازه نخواهند داد که به ارتشی از مزدوران تبدیل شوند و یک دیکتاتور آن ها را رهبری کند.
فرمانده پیشین ستادکل ارتش رژیم صهیونیستی ادامه داد که این تغییرات منجر به ایجاد نوعی دیکتاتوری و نابودی نظام قضایی می شود.
دامنه تظاهرات اعتراضی هفتگی علیه نتانیاهو اخیرا گسترش یافت و دهها شهر از شمال تا جنوب فلسطین اشغالی از جمله تل آویو، حیفا، قدس اشغالی، بئر السبع، ریشون لتسیون و هرتزلیا صحنه تظاهرات علیه کابینه راست افراطی بودند.
بر اساس این گزارش، هزاران نفر شنبه شب گذشته در میدان «هبیما» شهر تل آویو تجمع کرده و علیه نتانیاهو و تلاشهای کابینه او برای تضعیف دستگاه قضایی رژیم صهیونیستی اعتراض کردند. همچنین دهها هزار نفر نیز در راهپیمایی اعتراضی به سمت خیابان «کابلان» در تل آویو شرکت داشتند.
برگزارکنندگان تظاهرات در تل آویو اعلام کردند که شمار شرکت کنندگان در تظاهرات این هفته، بیشتر از تظاهرات شنبه گذشته بود.
این تظاهراتها در سایه جدال شدید بین ائتلاف کابینه راست افراطی به ریاست نتانیاهو و جناح اپوزیسیون به ریاست «یائیر لاپید» نخست وزیر پیشین رژیم صهیونیستی برگزار شده است.
سران اپوزیسیون رژیم صهیونیستی اصلاحات قضایی کابینه نتانیاهو را برای تضعیف دستگاه قضایی و تلاش نتانیاهو برای جلوگیری از محاکمه خود به خاطر سه پرونده فساد مالی و رشوه خواری می دانند و معتقدند که این اقدامات کابینه، رژیم صهیونیستی را به سمت درگیری و جنگ داخلی و فروپاشی تدریجی سوق خواهد داد.
**آمریکا بار دیگر از اتباع خود خواست روسیه را ترک کنند
سفارت آمریکا در روسیه از اتباع آمریکایی خواست تا هرچه سریعتر خاک روسیه را ترک کنند، فراخوان مشابهی در اوایل مهرماه نیز اعلام عمومی شده بود.
خبرگزاری تاس از مبدا مسکو با انتشار این خبر افزود: سفارت آمریکا در روسیه بنابر بیانیه ای که روز دوشنبه (امروز) بر روی وبگاه خود قرار داد، ترک فوری خاک روسیه توسط اتباع آمریکایی را خواستار شد. این در حالیست که پیشتر نیز هشدار مشابهی در ۲۸ سپتامبر گذشته (۶ مهرماه ۱۴۰۱) منتشر شده بود.
در بیانیه سفارت آمریکا در روسیه آمده است که اتباع آمریکایی باید به علت عواقب پیش بینی نشده ناشی از درگیری اوکراین از سفر به روسیه خودداری و آمریکایی هایی که در روسیه به سرمیبرند و یا به این کشور سفر کرده اند هم به دلیل خطر «بازداشت» در کوتاهترین زمان ممکن خاک این کشور را ترک کنند.
سفارت آمریکا به این نکته اشاره کرد که طرف روسی احتمال دارد داشتن دو تابعیت آمریکایی و روسی را نپذیرد، دسترسی به کمک های کنسولی آمریکا را رد کرده و از خروج این افراد از روسیه ممانعت بعمل آورده و یا برخی (افراد ذکور) را مشمول خدمت سربازی کند.
تاس افزود: سفارت آمریکا در تاریخ ۶ مهرماه ۱۴۰۱ با صدور چنین بیانیه هشدار آمیزی از اتباع آمریکایی خواسته بود «تا فرصت باقی است» خاک روسیه را ترک کنند.
مسکو که از تابستان سال گذشته نسبت به اعمال نفوذ ناتو به مرزهای غربی روسیه هشدار داده و آنرا تهدیدی برای امنیت خود معرفی کرده بود، سرانجام در پی نادیده گرفتن دغدغه های امنیتی خود از سوی غرب به سرکردگی آمریکا در ۵ اسفند ۱۴۰۰ به اوکراین حمله برد، طی این مدت کشورهای عضو سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) از جمله آمریکا با کنار گذاشتن گزینه دیپلماتیک برای برقراری صلح، با حمایت های هنگفت نظامی از کییف بر ادامه این جنگ افروزی ادامه داده و اکنون با تجهیز اوکراین به سلا ح های پیشرفته تر و سنگین تر نظامی آشکارا سیاست تحریک کرملین را دنبال میکنند.
**هرتزوگ: روی بشکه باروت هستیم/ اسرائیل در آستانه جنگ داخلی است
رئیس رژیم صهیونیستی با انتقاد از اصلاحات قضایی کابینه راست و افراطی بنیامین نتانیاهو تاکید کرد که رژیم صهیونیستی در آستانه جنگ داخلی است.
اسحاق هرتزوگ رئیس رژیم صهیونیستی در اظهاراتی خطاب به صهیونیستها درخصوص بروز درگیری و جنگ داخلی در سایه پافشاری کابینه راستگرای نتانیاهو برای ایجاد اصلاحات قضایی در راستای محدود کردن اختیارات دستگاه قضایی این رژیم هشدار داد و گفت کههمه امروز می دانند که رژیم صهیونیستی اکنون بر روی بشکه باروت است و به سمت یک درگیری و جنگ داخلی خشونت آمیز درحال حرکت است.
هرتزوگ خطاب به صهیونیست ها افزود: ما در آستانه یک جنگ داخلی هستیم و انفجار بشکه باروت نزدیک تر از هر زمان دیگری شده است و شما (برای پایان اختلافات) خواهش می کنم زیرا به اندازه کافی تهدیدات خارجی داریم و هر نوع خشونت علیه سران صهیونیست و حامیان آنها خط قرمز است.
رئیس رژیم صهیونیستی خاطرنشان کرد که این رژیم درحال سپری کردن روزهای سرنوشت ساز است و حرف هایی که اکنون می زنم پر از درد است، هفته های گذشته تمام تلاش خود را کردم تا به یک توافق فراگیر برسیم، همه باید بدانند که اگر یک طرف پیروز شد و طرف دیگر شکست خورد بدین معناست که تمام رژیم صهیونیستی شکست خورده است.
دامنه تظاهرات اعتراضی هفتگی علیه نتانیاهو اخیرا گسترش یافت و دهها شهر از شمال تا جنوب فلسطین اشغالی از جمله تل آویو، حیفا، قدس اشغالی، بئر السبع، ریشون لتسیون و هرتزلیا صحنه تظاهرات علیه کابینه راست افراطی بودند.
بر اساس این گزارش، هزاران نفر شنبه شب گذشته در میدان «هبیما» شهر تل آویو تجمع کرده و علیه نتانیاهو و تلاشهای کابینه او برای تضعیف دستگاه قضایی رژیم صهیونیستی اعتراض کردند. همچنین دهها هزار نفر نیز در راهپیمایی اعتراضی به سمت خیابان «کابلان» در تل آویو شرکت داشتند.
برگزار کنندگان تظاهرات در تل آویو اعلام کردند که شمار شرکت کنندگان در تظاهرات این هفته، بیشتر از تظاهرات شنبه گذشته بود.
این تظاهراتها در سایه جدال شدید بین ائتلاف کابینه راست افراطی به ریاست نتانیاهو و جناح اپوزیسیون به ریاست «یائیر لاپید» نخست وزیر پیشین رژیم صهیونیستی برگزار شده است.
سران اپوزیسیون رژیم صهیونیستی اصلاحات قضایی کابینه نتانیاهو را برای تضعیف دستگاه قضایی و تلاش نتانیاهو برای جلوگیری از محاکمه خود به خاطر سه پرونده فساد مالی و رشوه خواری می دانند و معتقدند که این اقدامات کابینه، رژیم صهیونیستی را به سمت درگیری و جنگ داخلی و فروپاشی تدریجی سوق خواهد داد.
**واکنش چچن به ادعای یک مقام اوکراینی
رئیس جمهور جمهوری خودمختار چچن روسیه در واکنش به ادعای دبیر شورای امنیت ملی اوکراین مبنی بر احتمال تجزیه بخشهایی از روسیه در آیندهای نزدیک، گفت تنها مسکو میتواند درمورد مرزبندیهای این کشور تصمیمگیری کند.
رمضان قدیروف در پیام رسان تلگرام نوشت: از دهه ۹۰ میلادی (از سال ۱۳۶۸ تا ۱۳۷۸) تاکنون، تلاشهای ناموفق بسیاری با هدف تجزیه روسیه صورت گرفته است اما مرزهای روسیه تغییر نمی کند مگر زمانی که خود این کشور تصمیم به آن بگیرد.
قدیروف با بیان اینکه غربیها به امید این هستند که روسیه به دولتهای کوچکتری تجزیه شود افزود: تنها مسکو میتواند درمورد مرزبندیهای این کشور تصمیمگیری کند.
وی در ادامه اظهارات خود تاکید کرد که این پیام خطاب به یک اوکراینی است که با «اطمینانی کاذب» پیشبینی کرده بود مرزبندیهای روسیه دچار تغییر شده و از بین خواهد رفت.
بر اساس این گزارش، مقام اوکراینی که قدیروف به آن اشاره کرده به احتمال زیاد الکسی دنیلوف دبیر شورای امنیت ملی و دفاعی اوکراین است که روز شنبه در اظهاراتی روسیه را یک «دولت استعماری» خوانده بود که به زودی «از هم خواهد پاشید».
دنیلوف گفته بود: در آیندهای نزدیک «ایچکریا» (Ichkeria) [نامی که در دهه نخست قرن ۲۰ (از سال ۱۹۰۰ تا ۱۹۰۹ میلادی)، جدایی طلبان چچن به آن داده بودند]، «تاتارستان» (Tatarstan) و «داغستان» (Dagestan) آزاد خواهند شد و ما باید برای آن آماده شویم.
براساس این گزارش مرزهای روسیه آخرین بار در پاییز ۲۰۲۲ و هنگامی با برگزاری همهپرسی و حمایت ساکنان مناطق «دونستک»، «لوگانسک»، «زاپوروزیا» و «خرسون» به خاک آن الحاق شدند، تغییر کرد.
**شمار قربانیان زلزله ترکیه به ۲۹ هزار و ۶۰۵ نفر رسید/ تداوم عملیات نجات
عملیات نجات افراد زنده زیر آوار در هشتمین روز از زلزله مهیب ترکیه که از آن تحت عنوان «فاجعه قرن» یاد می شود، در حالی ادامه دارد که شمار قربانیان این حادثه مرگبار به ۲۹ هزار و ۶۰۵ نفر رسیده است.
رئیس مرکز مدیریت حوادث اضطراری ترکیه (آفاد) اعلام کرد که ۱۴۷ هزار و ۹۳۴ نفر از مصدومان زلزله سحرگاه دوشنبه هفته گذشته در ۱۰ استان جنوبی این کشور به مناطق دیگر این کشور منتقل شدهاند.
«یونس سزر» همچنین با اشاره به تداوم بی وقفه تلاش برای امداد و نجات یک هفته پس از این زمین لرزه اعلام کرد که ۲۳۳ هزار و ۳۲۰ نفر نیروی امدادی و ۱۲ هزار و ۳۲۲ دستگاه ماشین آلات و تجهیزات آواربرداری و امدادی در مناطق زلزله زده مشغول به کار هستند.
وی از وقوع ۲ هزار و ۴۱۲ پس لرزه تاکنون و پس از وقوع این رویداد در مناطق زلزله زده ترکیه خبر داد و افزود که برای مدیریت بحران زلزله از ۶۷ کشور نیروی امدادی به این کشور اعزام شده است.
رئیس مرکز مدیریت حوادث اضطراری ترکیه (آفاد) اضافه کرد: ۹ هزار و ۳۶۹ نیروی امداد و نجات خارجی در مناطق فاجعه زده استانهای قهرمانماراش، کیلیس، دیاربکر، آدانا، عثمانیه، غازیانتپ، شانلیاورفا، آدیامان، مالاتیا و هاتای در جنوب ترکیه مشغول خدمات امداد و نجات هستند.
وی افزود: برای عملیات امداد و نجات و مدیریت بحران زلزله در جنوب ترکیه، ۷۰ فروند هواپیما، ۱۶۷ فروند بالگرد، ۲۴ فروند کشتی، ۴۵ پهپاد کوچک و ۹ پهپاد بزرگ به همراه ۳۱۹ آشپزخانه سیار، ۸۶ وسیله نقلیه پذیرایی، ۸۳ واحد حمام در مناطق زلزله زده فعال شده است.
سزر همچنین با اشاره به اعزام ۲ هزار و ۵۵۲ نیروی روانشناس و مددکار اجتماعی با ۳۸۴ دستگاه خودرو به مناطق زلزله زده برای خدمات حمایتی روانی و اجتماعی، اظهار کرد: خسارت و تخریب زلزله در ۱۰ استان جنوبی ترکیه و حجم تخریبات آن در مساحت ۵۰ کیلومتری خط زلزله بسیار عمیق و زیاد است.
سحرگاه امروز در هشتمین روز از این رویداد تلخ، ۱۷۰ ساعت پس از وقوع زلزله، یک زن ۴۰ ساله زنده از زیر آوار بیرون کشیده شد.
«محمود اوزر» وزیر آموزش و پرورش ملی ترکیه نیز روز یکشنبه از تعویق و تعطیلی روند آموزش دانش آموزان در ۱۰ استان زلزله زده ترکیه تا اول ماه مارس ۲۰۲۳(۱۰ اسفندماه) خبر داد و گفت: پس از وقوع این زلزله و با درخواست «رجب طیب اردوغان» رئیس جمهوری ترکیه، مجلس ملی این کشور وضعیت فوقالعاده سه ماههای را در ۱۰ استان زلزله زده اعلام کرد که بر اساس آن، اختیارات ویژهای به دوایر قضایی، پلیسی و حکومتی برای اجرای تصمیمات خارج از چارچوب مرسوم قانونی داده شده است.
به گزارش تی.آر.تی.خبر، وزیر شهرسازی، محیط زیست و تغییرات اقلیم ترکیه نیز اعلام کرد که حدود ۱۴۵ هزار بنا و ساختمان مستقل و چند طبقه در جریان زلزله هفته گذشته در ۱۰ استان جنوبی این کشور به طور کامل تخریب شده و یا با خسارت سنگین، غیرقابل استفاده شده است.
«مورات کوروم» همچنین از وارد آمدن خسارت جزئی به حدود ۸۵۳ هزار بنا و ساختمان دیگر در مناطق زلزله زده ترکیه خبر داد و گفت: اقامت در این ساختمانها که آسیب جزئی دیده، منعی ندارد ولی نیازمند عملیات ترمیم و بازسازی است.
وزیر دادگستری ترکیه نیز از آغاز روند قضایی در خصوص مجریان و پیمانکاران ساختمانهای تخریب شده در مناطق زلزله زده این کشور خبر داد و گفت: قرار بازداشت برای ۱۳۴ پیمانکار و سازنده ساختمان در مناطق زلزله زده صادر شده و ۵۷ نفر از آنها بازداشت شدهاند.
«بکیر بوزداغ» گفت: اداره رسیدگی به جرایم زلزله وزارت دادگستری ترکیه این افراد را به اتهام کوتاهی در انجام مسئولیت قانونی و فنی در احداث ساختمان در مناطق زلزله زده ۱۰ استان جنوبی این کشور شناسایی کرده و چند نفر از آنها نیز بازداشت شدهاند.
وی ادامه داد: این موضوع با حساسیت بالا تا رسیدن به نتیجه قطعی پیگیری میشود، مراحل قضایی لازم در خصوص بناهایی که خسارت سنگین دیدهاند، طی خواهد شد و مجریان، احداث کنندگان و پیمانکاران ساختمانهایی که باعث مرگ و میر و جراحات شهروندان شدهاند، مجازات می شوند.
وزیر دادگستری ترکیه همچنین با اشاره به تعویق ۲ ماهه رسیدگی به پروندههای قضایی در مناطق زلزلهزده، از دستگیری ۶۴ نفر به اتمام ۷۵ فقره سرقت از منازل و واحدهای تجاری آسیب زدیده در مناطق زلزله زده خبر داد.
زمین لرزه بزرگی در ساعت ۰۴:۱۷ دقیقه بامداد دوشنبه هفته گذشته جنوب ترکیه و شمال سوریه را لرزاند.
در جریان این زمین لرزه ۷.۸ دهم در مقیاس امواج درونی زمین(ریشتر) خسارتهای زیادی به ساختمانها وارد شد که تیمهای نجات و جستجو طی هشت روز گذشته در حال آوار برداری و نجات کسانی هستند که زیر آوار گرفتار شدهاند.
در پی این زلزله، اردوغان رئیس جمهوری ترکیه یک هفته عزای عمومی در این کشور اعلام کرد.
بسیاری از کشورهای جهان در پیامهایی با دولت و ملتهای ترکیه و سوریه ابراز همدردی و همبستگی کردند.
**گسترش و سازماندهی دوباره واحدهای نظامی ارتش کره شمالی
رسانه دولتی کره شمالی امروز دوشنبه از گسترش و سازماندهی دوباره بسیاری از واحدهای نظامی خود در هماهنگی با شرایط امنیتی جدید و برنامه های عملیاتی خبر داد.
گزارش گسترش و سازماندهی مجدد واحدهای نظامی کره شمالی پس از آن منتشر شد که هفته گذشته این کشور رژه نظامی بزرگی برای بزرگداشت هفتاد و پنجمین سالروز تاسیس ارتش مردمی کره شمالی برگزار کرد و در ان موشک های بالستیک میان قاره ای و سایر سلاح های پیشرفته خود را در کنار واحدهای نظامی جدید رونمایی کرد.
براساس اطلاعات خبرگزاری رسمی کره شمالی بدون اشاره به جزئیات اعلام کرد بسیاری از واحدهای خدماتی و نظامی ارتش خلق کره شمالی گسترده و دوباره سازماندهی شدند این تغییرات در راستای شرایط جدید و تغییرات استراتژیک و ماموریت های تاکتیکی تمامی واحدها ضروری بوده است.
در بیانیه ای که به زبان انگلیسی از سوی خبرگزاری رسمی کره شمالی منتشر شده آمده است: کره شمالی رنگ های واحدهای نظامی خود را دوباره طراحی کرده است که نشانگر غرور و افتخار کامل در رژه نظامی بود.
کره شمالی پیش تر وعده داده بود رزمایش های ارتشی خود را گسترده تر کند و در جهت آمادگی کامل جنگی در واکنش به هرگونه عملیات مشترک سئول و واشنگتن پیش رود. در عکس هایی که از مراسم رژه هفته گذشته منتشر شده است موشک قاره پیمای هوآسونگ-۱۷ دیده می شود.
**اندیشکده اروپایی: یارانه انرژی هدفمند شود
یک اندیشکده اروپایی با اعلام آنکه یارانه کشورهای اروپایی به مصرف کنندگان انرژی حدود ۸۰۰ میلیارد یورو شده است، خواهان هدفمند شدن این کمک مالی شد.
خبرگزاری رویترز به نقل از گزارش امروز اندیشکده بلژیکی بروگل (Bruegel) نوشت که مجموع یارانه ای که کشورهای اروپایی برای کاهش آثار گرانی انرژی به مصرف کنندگان خانگی و مشاغل پرداخت کرده اند نزدیک به ۸۰۰ میلیارد یورو شده است.
به نوشته این اندیشکده، از سپتامبر ۲۰۲۱ کشورهای اتحادیه اروپا ۶۸۱ میلیارد یورو به بحران انرژی اختصاص داده اند. انگلیس نیز ۱۰۳ میلیارد یورو در این زمینه هزینه کرده است.
بروگل در ماه نوامبر (اواسط پائیز) پیش بینی کرده بود که مجموع یارانه انرژی کشورهای اروپایی به ۷۰۶ میلیارد یورو برسد.
در جدول کمک هزینه انرژی، آلمان با اختصاص ۲۷۰ میلیارد یورو در صدر قرار داشته و پس از آن انگلیس، ایتالیا و فرانسه بیشترین یارانه را به مصرف کنندگان انرژی پرداخت کرده اند.
از لحاظ سرانه دریافت یارانه انرژی، کشورهای لوکزامبورگ، دانمارک و آلمان در جایگاه نخست تا سوم قرار دارند.
به نوشته بروگل، مجموع یارانه پرداختی انرژی کشورهای اروپایی اکنون از صندوق ۷۵۰ میلیارد یورویی کووید اتحادیه اروپا نیز فراتر رفته است.
در ادامه این گزارش آمده است: به جای سرکوب بهای انرژی، دولت های اروپایی باید سیاست های خود را بر اساس حمایت از دو دهک کم درآمد و حمایت مالی از بخش های راهبردی اقتصاد اتخاذ کنند.
**لبنانی ها خود سرنوشت خودشان را تعیین می کنند/قدرت ایران به موشک و سلاح نیست
سفیر کشورمان در بیروت گفت: موضع جمهوری اسلامی ایران در مساله انتخاب رئیس جمهور لبنان همان چیزی است که مردم این کشور بدون دخالت های خارجی درباره آن تصمیم می گیرند.
«مجتبی امانی» در مراسمی که جنبش «امل» به مناسبت چهل و چهارمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی ایران در مجتمع فرهنگی نبیه بری برگزار کرد، با اظهار امیدواری نسبت به عبور لبنان از بحران های کنونی، از تمام گروه ها و احزاب سیاسی لبنان خواست که برای تحقق این امر گفت وگو کرده و به تفاهم برسند.
امانی اضافه کرد که قدرت ایران به موشک و سلاح نیست، بلکه قدرت اساسی ایران در تفکر و اندیشه امام خمینی (ره)، امام موسی صدر، شهید محمدباقر صدر و شهید مطهری است، ما قبل از پیروزی انقلاب و بعد از آن به تفکر و اندیشه امام موسی صدر اقتدا کردیم.
سفیر ایران در لبنان گفت: قدرت ایران علیرغم تحریم ها و تلاش برای ایجاد ناآرامی، گسترش یافت و هرگاه یکی از ما شهید شد، قدرت ایران و مقاومت افزایش پیدا کرد و ضعف دشمن بیشتر شد.
وی در پایان جان باختن تعداد زیادی از مردم سوریه و ترکیه در زلزله اخیر را تسلیت گفت و تاکید کرد که تحریم های آمریکا و برخی کشورهای دیگر علیه سوریه، مانع رسیدن کمک های بشردوستانه به زلزله زدگان می شود.
بر اساس این گزارش، از تاریخ هشتم آبانماه که «میشل عون» پست ریاست جمهوری لبنان را ترک کرد (و حتی پیش از آن)، جریان های لبنان تلاش های خود را برای تعیین رییس جمهور جدید شروع کردند، ولی تاکنون به نتیجه ای نرسیده اند و بازیگران خارجی نیز توجهی به حل مشکلات این کشور بحران زده ندارند و فقط به دنبال منافع خود هستند.
**روزنامه چینی: سفر آیتالله رئیسی به پکن با هدف توسعه همکاری دوجانبه انجام میشود
تارنمای روزنامه «سوت چاینا مورنیگ پست»، در گزارشی به بررسی ابعاد مختلف سفر آیتالله سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهور اسلامی ایران به چین پرداخته و تاکید کرده است که این سفر با هدف توسعه همکاری ایران و چین، دوستی دو ملت انجام می شود.
وزرات امور خارجه چین پیش تر در گزارشی اعلام کرده بود رئیس جمهوری ایران به دعوت رسمی شی جین پینگ همتای چینی خود از فردا سهشنبه (۲۵ بهمن) تا پنجشنبه (۲۷ بهمن) سفری رسمی به پکن خواهد داشت.
ایران و چین روابط اقتصادی مستحکمی به ویژه در زمینههای انرژی، ترانزیت کالا، کشاورزی، تجارت و سرمایه گذاری دارند. دو کشور در سال ۲۰۲۱ میلادی، یک پیمان همکاری راهبردی ۲۵ ساله امضا کردند که گفته میشود شامل بخشهای سیاسی، راهبردی و اقتصادی است.
به باور تحلیلگران سیاسی، سفر رئیس جمهوری ایران به چین زمینه را برای توسعه همکاری دو جانبه فراهم خواهد کرد.
کارشناسان همچنین میگویند چین و ایران مسائل و مشترکات بین المللی زیادی از جمله افغانستان، ثبات و توسعه منطقهای، تغییرات آب و هوایی، امنیت منطقهای، امنیت انرژی و غیره دارند که تبادل نظر و مذاکرات دو طرف را میطلبند.
رئیس جمهور چین شهریور ماه امسال و در حاشیه سازمان همکاری شانگهای در سمرقند و در ملاقات دوجانبه با رئیس جمهوری اسلامی ایران، از وی برای سفر به این کشور به طور رسمی دعوت به عمل آورد.
این ملاقات در حالی انجام می شود که دو کشور گام های بلندی برای اجرای برنامه جامع مشترک ۲۵ ساله ایران و چین برداشته اند و سطح مناسبات سیاسی و اقتصادی دو کشور در عالی ترین سطوح قرار دارد.
چین بزرگترین شریک تجاری جمهوری اسلامی ایران به شمار می رود؛ بر اساس آمار ۱۰ ماهه گمرک ایران، این کشور با ۱۲ میلیارد و ۶۰۰ میلیون دلار مقصد اصلی صادرات ایران بوده است؛ در مقابل کشورمان نیز در این مدت ۱۲ میلیارد و ۷۰۰ میلیون دلار واردات از چین داشته است.
به گفته محمد جمشیدی معاون سیاسی دفتر رئیسجمهوری ایران، آیتالله رئیسی در پاسخ به دعوت رسمی شی جین پینگ رئیس جمهور چین عصر دوشنبه - ۲۴ بهمن - در صدر هیاتی بلندپایه سیاسی و اقتصادی و برای دیدار رسمی سه روزه عازم پکن پایتخت چین خواهد شد.
رئیس جمهور در این سفر پس از استقبال رسمی از سوی همتای چینی خود، ابتدا دیداری خصوصی با شی جین پینگ خواهد داشت و سپس مذاکرات هیاتهای عالیرتبه دو کشور و نیز مراسم امضای اسناد همکاری، در حضور روسای جمهور برگزار خواهد شد.
آیت الله رئیسی در این سفر همچنین در نشست مشترک تجار و فعالان اقتصادی ایران و چین شرکت می کند و دیداری نیز با ایرانیان مقیم چین خواهد داشت.
**انتقاد شدید از ترامپ و دامادش برای بهرهگیری از پول سعودیها
دونالد ترامپ رئیس جمهوری سابق آمریکا و جرد کوشنر داماد او به علت بهرهگیری از پول سعودیها برای کسب و کارشان در قبال حمایت از ریاض، به شدت مورد انتقاد قرار گرفتند.
روزنامه واشنگتن پست روز شنبه در گزارشی فاش کرد که دونالد ترامپ و دامادش در زمانیکه با چالشهای تجاری مواجه بودند برای بهبود وضعیت خود به پول سعودیها روی آوردند. آنها در زمان ریاست جمهوری ترامپ حامی سرسخت عربستان به ویژه محمد بن سلمان ولیعهد این کشور بودند و در قبال این حمایتها منابع مالی مورد نیاز برای ارتقای کسب و کار خود را به نحوی از سعودی تامین میکردند.
اکنون سو استفاده خانواده ترامپ از موقعیت سیاسیشان انتقادهای زیادی را برانگیخته که نشریه نیوزویک به آنها پرداخته است.
فرد ولمن مشاور سیاسی در صفحه توئیتر خود با اشاره به اینکه نهاد قانونگذار آمریکا هنوز واکنشی به این قضیه نداشته است، نوشت: کنگره درباره خانواده مجرم واقعی تحقیق نمیکند. پس از کمک به ارتقای ولیعهد، ترامپ و کوشنر از پولهای سعودی بهره میبردند.
قوانین اخلاقی پرسنل نظامی بازنشسته را ملزم میکند تا بمنظور کار برای دولتهای خارجی تاییدیه بگیرند که این مورد درباره ترامپ و کوشنر به کار گرفته نشد. دون فاکس مدیر سابق دفتر اخلاق دولتی آمریکا میگوید که این یعنی این دو نفر به افشای این امر که آیا تعاملات مالی دولتهای خارجی دارند یا خیر ملزم نبودند، بنابراین باید کنگره برای تغییر چنین قوانینی کار کند.
فاکس اعلام کرد: من فکر میکنم که کنگره دیدگاه خاصی برای بعد از ریاست جمهوری مانند ایجاد یک کتابخانه و موزه و داشتن خاطرات نوشتاری و گفتاری، در ذهن داشت. فکر نمیکنم هرگز به فکر تهیهکنندگان این قوانین اخلاقی خطور کرده باشد که یک رئیسجمهور سابق سعی کند سالهای ریاست خود را از این طریق پول به دست بیاورد.
جان بولتون که به عنوان مشاور امنیت ملی ترامپ کار میکرد نیز با اشاره به اینکه این مساله یک فرصت آشکار برای ترامپ و کوشنر در جهت منفعت طلبی بوده، گفت: فکر میکنم آنها به ویژه جرد احتمالا سخت روی آن کار میکردند. چرا جرد باید نگران خاورمیانه باشد؟ این یک برداشت کاملاً منطقی است که به تجارت مرتبط میشود.
ماه گذشته فاش شد که صندوق سرمایه گذاری عمومی عربستان ۹۳ درصد از سهام مسابقات «لیو گلف» را در اختیار دارد و ۱۰۰ درصد هزینههای مرتبط با رویدادهای ورزشی آن را پرداخت میکند. زمینهای گلف ترامپ یک سال پس از ریاست جمهوریاش میزبان برگزاری تورنمنتهای «لیو گلف» بوده است.
کوین ون والکنبرگ یک کاربر پر بازدید توئیتر ضمن انتشار پیوست گزارش روزنامه واشنگتن پست در یک پست، در این باره نوشت: آیا «لیو گلف» بخشی از یک عملیات پولشویی است که پولها را به جرد کوشنر منتقل میکند؟ برخی افراد در این گزارش واشنگتن پست برایشان سوال است.
بده بستانهای بین سلمان و خانواده ترامپ ارائه ۲ میلیارد دلار سرمایهگذاری در «صندوق خانوادگی» کوشنر و یک میلیارد دلار برای شرکت سرمایه گذاری استیون منوچین وزیر خزانهداری دولت ترامپ را شامل میشد.
ریچارد سینیورلی دستیار سابق دادستان ایالات متحده در ناحیه جنوبی نیویورک روز یکشنبه توییت کرد: این امر مستلزم توجه بسیار بیشتری است، به ویژه پیوند «لیو گلف» عربستان سعودی با ترامپ که احتمالا هر سال میلیون ها دلار دریافت می کند. همچنین، ۲ میلیارد دلار برای جرد.
بهره گیری از منابع مالی سعودیها در قبال حمایت از ریاض در جریان بحرانهای بینالمللی و منطقهای اشکال گوناگونی داشت. در یکی از این اقدامات در راستای پشتیبانی از عربستان، ترامپ در بحبوحه تحقیقات سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا که نقش مستقیم ولیعهد سعودی در قتل فجیع جمال خاشقچی در سال ۲۰۱۸ فاش کرد، محمد بن سلمان را نجات داد.
از سوی دیگر «سازمان ترامپ» هم نوامبر (آبان/ آذر) گذشته با یک شرکت املاک و مستغلات سعودی برای ساخت یک هتل «ترامپ» در یک اقامتگاه گلف ۴ میلیارد دلاری در عمان به توافق رسید.
**وزیر خارجه عراق: کاهش تنش میان واشنگتن و تهران به سود بغداد است
وزیر خارجه عراق ضمن اعلام این خبر که با مقام های آمریکایی و ایرانی در تماس است، گفت: به سود عراق است که تنش کمتری میان تهران و واشنگتن باشد.
«فواد حسین» که برای دیدار با مقام های آمریکایی به واشنگتن رفته بود، در مصاحبه اختصاصی با تارنمای "المانیتور" گفت: با مقامهای آمریکایی و ایرانی در تماس هستیم و هر دو طرف به ما اعتماد دارند. به سود عراق است که تنش کمتری میان تهران و واشنگتن باشد.
به نوشته المانیتور، «حسین امیرعبداللهیان» وزیر امور خارجه ایران جمعه گذشته (۲۱ بهمن) و پیش از دیدار فواد حسین با رابرت مالی، با همتای عراقی خود تلفنی گفتوگو کرد.
در جریان دیدار فواد حسین و رابرت مالی، پیرامون تماس تلفنی مذکور و مذاکرات متوقف مانده توافق هسته ای بحث و تبادل نظر شد.
رئیس دستگاه دیپلماسی عراق به المانیتور گفت: به این تماس ها ادامه می دهم. آمریکا متحدی مهم و ایران همسایه ای پر اهمیت است که منافع مشترک بسیاری از جمله مرز، دین، فرهنگ، اقتصاد و تجارت با آن داریم. امیدوارم که طرفین دوباره با یکدیگر گفتوگو کنند اما تصمیم با خودشان است.
این مقام عراقی در مورد تحریم های غرب علیه تهران و مسکو گفت: تحریم های آمریکا و غرب علیه ایران و روسیه تنها یک مسئله برای عراق نیست. این تحریم ها تراکنش با بانک ها و تمامی کشورهای دنیا را تحت تاثیر قرار می دهد. عراق انتظار دارد تا بدهی خود را به ایران و روسیه پرداخت کند. اما هیچ اقدامی که به عراق و بانک های عراقی لطمه وارد کند انجام نخواهیم داد.
فواد حسن افزود: ما به مقام های روس و ایرانی توضیح داده ایم که لازم است تا رویکرد جایگزینی برای همکاری با آمریکاییها بیابیم.
**هزینه مراقبت از کودکان؛ بحران رو به رشد برای اقتصاد آمریکا
تارنمای هیل در گزارشی با اشاره به عمیق شدن بحران صنعت مراقبت از کودکان در آمریکا و تهدیدی که این امر برای نیروی کار آینده دارد، زیان اقتصادی این صنعت را در سال گذشته میلادی ۱۲۲ میلیارد دلار اعلام کرد.
آمریکا با بحران رو به رشد مراقبت از کودکان روبرو است و این وضعیت به ویژه در پی همه گیری کووید-۱۹ شدت یافته است.
براساس داده های موجود، تاثیر اقتصادی این بحران از سال ۲۰۱۸ بیش از دو برابر شده و در سال گذشته میلادی (۲۰۲۲) به ۱۲۲ میلیارد دلار رسیده است. هیل در این گزارش ضمن بیان تاثیرات اقتصادی این بحران می افزاید: وضعیت جاری تهدیدی برای آینده جوانان آمریکایی بشمار رفته و مانع از اشتغال و پیشرفت تحصیلی نیروی کار آینده می شود.
براساس گزارش ها درحالیکه تلفات اقتصادی بحران بخش مراقبت از کودکان در سال ۲۰۱۸، ۵۷ میلیارد دلار برآورد شده، این رقم در سال ۲۰۲۲ دو برابر شده و به ۱۲۲ میلیارد دلار رسیده است.
«آن هجپت» رئیس بخش سیاست و حمایت موسسه ChildCare Aware of America، درخصوص داده های ارائه شده، گفت: گزارش جدید تنها سندی دیگر از کارساز نبودن وضعیت موجود در بخش مراقبت از کودکان است. وی افزود: این مشکل تنها مختص والدین و خانواده ها نیست و چالش همه ماست. هجپت خاطرنشان کرد: چنین شرایطی بر اقتصاد و جوامع ما تاثیر می گذارد.
به گفته کارشناسان، صنعت مراقبت از کودکان با مشکلات متعددی روبرو است و سرمایه گذاری فدرال و ایالتی می تواند در این مسیر چاره ساز باشد.
اما دلیل بحران موجود چیست؟
به نوشته هیل، این بحران با سه چالش کلیدی مرتبط است: مقرون به صرفه بودن، در دسترس بودن و کیفیت مراقبت.
بر اساس این گزارش، متوسط هزینه مراقبت برای نوزادان، بیشتر از شهریه کالج های دولتی در ۳۴ ایالت و ناحیه کلمبیا است.
داده ها نشان می دهد که در سال ۲۰۲۱، میانگین هزینه مراقبت از هر کودک نزدیک به ۱۰ هزار و ۶۰۰ دلار در سال بود. این در حالی است که به گفته کارشناسان، بیشترین کسانی که به استفاده از خدمات مراقبت از کودک نیاز دارند، زوج های جوانی هستند که ممکن است درآمد چندانی نداشته باشند.
ناظران اعلام کرده اند هزینه های گزاف مراقبت از کودکان به این معنی است که خانواده های کم درآمد، که به طور نامتناسبی رنگین پوستان را شامل می شود، اغلب دسترسی اندکی به این نوع از خدمات دارند و با بدتر شدن بحران این صنعت در طول همهگیری، خانوادههای غیر سفید پوست بیش از دیگران آسیب دیده اند. به گفته هجپت این هزینه بیش از یک چهارم درآمد خانواده ها را تشکیل می دهد.
این گزارش در پاسخ به این سوال که دلیل بالا بودن هزینه مراقبت از کودکان چیست؟ می افزاید: به طور کلی، این صنعت نیاز به کارکنان بسیاری دارد و همین امر بار مالی مراکز را بالا می برد و هزینه های مراقبت را افزایش می دهد.
براساس گزارش های موجود در زمان وقوع همه گیری، والدین فرزندان خود را از ترس ابتلا به کووید در خانه نگه می داشتند و همین امر منجر به تعطیلی موقت مراکز و خروج کارگران این بخش شد. گفته می شود همه گیری ۲۰ درصد از مراکز نگهداری از کودکان را به تعطیلی کشاند.
موضوع دیگر کلیدی در این بخش تهدیدهای بلند مدتی است که ضعف در بخش مراقبت از کودکان برای سلامت خانواده در پی دارد.
به عقیده کارشناسان با توجه به بالا بودن هزینه مراقبت از کودکان و ناتوانی بسیاری از خانواده های کم درآمد برای بهره بردن از این امکانات، کودکان مراقبت های آموزشی کمتری دریافت می کنند و در نتیجه مانند سایر همتایان خود آماده یادگیری نمی شوند و این امر در نهایت در تمام دوران تحصیل آنها تاثیر می گذارد.
به عقیده هجپت، سرمایه گذاری های بیشتر در سطح فدرال و ایالتی می تواند در عبور از بحران کنونی اثرگذار باشد. وی با اشاره به بسته محرک اقتصادی کووید-۱۹ که در سال ۲۰۲۱ به تصویب رسید و ۳۹ میلیارد دلار برای گذر از این بحران اختصاص داد، خاطرنشان کرد: معافیتهای مالیاتی یا یارانههای بیشتر و سیاستهایی برای جبران غرامت کارگران می تواند در بهبود وضعیت نقش داشته باشد.
وی یادآور شد: مراقبت از کودکان بازاری است که سود آور نبوده و هزینه ارائه خدمات همواره بیش از هزینه پرداخت افرادی است که به این خدمات نیاز دارند. به همین دلیل ما از سرمایه گذاری فدرال و ایالتی در صنعت مراقبت از کودکان برای جبران این بازار ورشکسته حمایت می کنیم.
کارشناسان با اشاره به اهمیت سرمایه گذاری بر روی کودکان به منظور رشد و پرورش نسلی توانمند، بر نقش دولت در این میان تاکید کرده و معتقدند که رشد و تکامل مغز کودکان در سالهای اولیه اهمیت بسزایی دارد و چنانچه بخواهیم با کشورهای دیگر رقابت کنیم نباید سرمایه گذاری بر روی صنعت مراقبت از کودکان را دستکم بگیریم.
**نویسنده صهیونیست: در نقطه فروپاشی هستیم
نویسنده و تاریخ نویس رژیم صهیونیستی با اشاره به تلاش سیاستمداران فاسد و مجرم این رژیم برای ویران کردن دستگاه قضایی گفت: اسرائیل «در نقطه فروپاشی» قرار دارد.
«آیلیت شانی» نویسنده و تاریخ نویس رژیم صهیونیستی در گفت وگو با روزنامه صهیونیستی «هاآرتص» افزود: اسرائیل دقیقا در نقطه فروپاشی قرار دارد زیرا سیاستمداران فاسد و مجرم و محکوم می فهمند که اگر استقلال دستگاه قضایی را از بین نبرند، نخواهند توانست در پست های خود باقی بمانند و دادگاه آنها را همانند «آریه درعی» رئیس حزب «شاس» از پست خود بیرون خواهد انداخت یا سرنوشت آنها زندان خواهد شد.
به گفته وی، این همان کابوس بزرگ نتانیاهو است و از این رو، هدف آنها خلاص شدن از دستگاه قضایی و سپس تضمین حکومت و قدرت خودشان است.
شانی با اشاره به وجود شکاف و تبعیض در بین صهیونیست ها در سرزمین اشغالی فلسطین ادامه داد: اکنون در اسرائیل یک کابینه پوپولیست نزدیک به فاشیم سرکار آمده از این رو باید از خود بپرسیم که چطور این اتفاق افتاد و به سمت پرستش یک نفر حرکت کردیم؟ علت شایع روی کار آمدن نظام های پوپولیست این است که توده ها احساس تبعیض و محرومیت می کنند.
این نویسنده صهیونیست گفت: کسانی اطراف نتانیاهو را احاطه کرده اند که او را به سمت پوپولیسم ایدئولوژیک هدایت می کنند؛ بویژه که نتانیاهو یک اندیشمند نیست و ابدا یک تئوری پرداز نبوده، او خطرات اقتصادی را درک می کند اما با وزیران احاطه شده که او را هرجا بخواهند می برند. وی همچنین منتظر محاکمه ای کیفری در ارتباط با اتهامات فساد است و محال است که چنین چیزی را نادیده بگیرد.
به گفته این نویسنده صهیونیست، اگر اصلاحات قضایی در وضعیت پیچیده ای نظیر آنچه امروز رژیم اسرائیل در آن قرار دارد، اجرا شود، به فاجعه منجر خواهد شد و این وضعیت خطری فاجعه بار درباره موجودیت رژیم اسرائیل خواهد بود.
وی با اشاره به بحران شدید رژیم صهیونیستی و تظاهرات های هفتگی علیه کابینه نتانیاهو افزود: آنچه اکنون می بینیم غولی است که اگر از شیشه بیرون آید، کسی دیگر جلودار آن نخواهد بود و من از این نظر نگرانم.
تظاهراتی با شرکت ۱۰۰ یا ۲۰۰ هزار نفر کمکی نمی کند و اگر دو میلیون نفر بیرون نیایند و مقابله نکنند، معنای آن این خواهد بود که ساختار اسرائیلی ها قبول می کند که آنچه روی می دهد، واقعیت موجود است.
دامنه تظاهرات اعتراضی هفتگی علیه نتانیاهو اخیرا گسترش یافت و دهها شهر از شمال تا جنوب فلسطین اشغالی از جمله تل آویو، حیفا، قدس اشغالی، بئر السبع، ریشون لتسیون و هرتزلیا صحنه تظاهرات علیه کابینه راست افراطی بودند.
بر اساس این گزارش، هزاران نفر شنبه شب گذشته در میدان «هبیما» شهر تل آویو تجمع کرده و علیه نتانیاهو و تلاشهای کابینه او برای تضعیف دستگاه قضایی رژیم صهیونیستی اعتراض کردند. همچنین دهها هزار نفر نیز در راهپیمایی اعتراضی به سمت خیابان «کابلان» در تل آویو شرکت داشتند.
برگزارکنندگان تظاهرات در تل آویو اعلام کردند که شمار شرکت کنندگان در تظاهرات این هفته، بیشتر از تظاهرات شنبه گذشته بود.
این تظاهراتها در سایه جدال شدید بین ائتلاف کابینه راست افراطی به ریاست نتانیاهو و جناح اپوزیسیون به ریاست «یائیر لاپید» نخست وزیر پیشین رژیم صهیونیستی برگزار شده است.
سران اپوزیسیون رژیم صهیونیستی اصلاحات قضایی کابینه نتانیاهو را برای تضعیف دستگاه قضایی و تلاش نتانیاهو برای جلوگیری از محاکمه خود به خاطر سه پرونده فساد مالی و رشوه خواری می دانند و معتقدند که این اقدامات کابینه، رژیم صهیونیستی را به سمت درگیری و جنگ داخلی و فروپاشی تدریجی سوق خواهد داد.
**حمله هکرها به موسسه علوم کاربردی رژیم صهیونیستی
رسانه های رژیم صهیونیستی از حمله یک گروه هکری به سیستم های کامپیوتری و اطلاعاتی موسسه علوم کاربردی این رژیم خبر دادند.
گروه هکری «دارک بت» مسئولیت هک سیستمهای رایانهای مؤسسه علوم کاربردی «تخنیون» در شهر حیفا در سرزمین های اشغالی را برعهده گرفته است.
این گروه هکری در قبال خودداری از انتشار فایل ها و اطلاعات این موسسه، ۸۰ بیت کوین (بیش از ۱.۷ میلیون دلار) باج خواسته و اعلام کرده اند که در صورت دریافت نکردن این مبلغ، اطلاعات یاد شده را در معرض فروش می گذارند.
گروه «دارک بت» در بیانیه ای اعلام کرد: رژیم آپارتاید (اسرائیل) باید بهای اشغال، جنایات جنگی علیه بشریت، کشتار مردم و نابودی آینده آنها را بپردازد.
آنها در این بیانیه به سران رژیم صهیونیستی هشدار دادند که فقط ۴۸ ساعت فرصت دارند و پس از پایان این مهلت، ۳۰ درصد جریمه (به این مبلغ درخواستی) اضافه می شود و پس از پنج روز، اطلاعات را برای فروش عرضه خواهند کرد.
موسسه مزبور نیز حمله سایبری به سرورهای خود را تایید کرد و افزود که در حال بررسی وضعیت است و درحال حاضر سیستم های کامپیوتری را آزمایش می کند.
«هائیل منشاری» کارشناس فنی و یکی از بنیان گذاران واحد جنگ شاباک (سازمان امنیت داخلی رژیم اسرائیل) گفت: به خاطر داشته باشیم که تخنیون صرفا یک موسسه آموزشی نیست، بلکه یک موسسه پژوهشی -تحقیقاتی نیز هست، بنابراین لازم است میزان آسیب وارده را بدانیم و بررسی کنیم که آیا سیستم های تحقیقاتی در موسسه آسیب دیده اند یا نه.
موسسه هک شده رژیم صهیونیستی نیز در پیامی خطاب به دانشجویان، اعلام کرد که این مؤسسه ارتباط اینترنتی رایانهها را قطع کرده، اما دانشجویان نباید این سیستم ها را از برق جدا کنند، امتحانات در روز جاری برقرار است ولی برای روزهای آینده اطلاع رسانی خواهد شد.
زیرساخت های متعدد رژیم صهیونیستی بویژه در ماههای اخیر هدف حملات متعدد سایبری قرار داشته است و هکرها یا این زیرساخت را از کار انداخته یا اطلاعات آنها را در اختیار خود گرفته اند.
**مسکو: آمریکا تروریستها را به خاک روسیه اعزام میکند
سرویس اطلاعات خارجی روسیه (SVR) در بیانیه ای اعلام کرد: ارتش آمریکا تروریست ها را استخدام و برای انجام حملات تروریستی در خاک روسیه و کشورهای مستقل مشترک المنافع (CIS) اعزام میکند.
خبرگزاری اسپوتنیک با استناد بر بیانیه سرویس اطلاعات خارجی روسیه نوشت: بر اساس اطلاعات موثقی که این سازمان دریافت کرده است، ارتش آمریکا به شکل فعالی تروریستهای گروه های وابسته به داعش و القاعده را برای انجام حملات تروریستی در روسیه و کشورهای مشترک المنافع استخدام میکند.
در این بیانیه آمده است: ارتش آمریکا در این اقدام خود، توجه ویژه ای به جلب همکاری افرادی از قفقاز شمالی و آسیای میانه دارد.
بر اساس این بیانیه، آمریکا در ژانویه گذشته اقدام به جذب ۶۰ تروریست کرد. آنها بعد از آموزش در پایگاه نظامی آمریکایی التنف در سوریه به روسیه و دیگر کشورهای مشترک المنافع اعزام می شوند تا حملات تروریستی را علیه دیپلمات ها و مقام های نظامی انجام دهند.
سرویس اطلاعات خارجی روسیه همچنین در این بیانیه عنوان کرد: سازمان های امنیتی آمریکا که دغدغه «ایده نابخردانه نابودی روسیه» را دارند، استفاده از تروریست ها برای دستیابی به اهداف خود را قابل قبول می دانند. ما شاهد از دست رفتن قطعی هرگونه اصول اخلاقی در سرویس های امنیتی آمریکا هستیم. استراتژیست های آمریکایی، استفاده از تروریست ها برای دستیابی به اهداف کثیف خود را قابل قبول می دانند. چنین اقداماتی واشنگتن را همتراز با گروه های تروریستی بین المللی قرار می دهد.
دستگاههای اطلاعاتی روسیه پیشتر نیز از تداوم آموزش تروریست ها توسط ارتش آمریکا در سوریه و اعزام آنها به کشورهای دیگر از جمله اوکراین خبر داده بودند.
پایگاه خبری النشره پیشتر فاش کرد بر اساس گزارش سرویس اطلاعات خارجی روسیه، آمریکا در حال جذب عناصر مسلح در سوریه از جمله تروریست های گروهک داعش به منظور مشارکت در جنگ اوکراین است.
در این گزارش نیز خاطرنشان می شد که ارتش آمریکا عناصر مسلح وابسته به خود را در پایگاه آمریکایی التنف در سوریه آموزش می دهد تا آنها را به اوکراین اعزام کند.
دستگاه اطلاعات خارجی روسیه تاکید دارد که هدف این گروهک های تروریستی، اساسا اجرای عملیات خرابکارنه و تروریستی علیه یگان های نیروهای مسلح روسیه در سوریه و اکنون در اوکراین است.
**دیپلمات ارشد چین در کنفرانس امنیتی مونیخ شرکت خواهد کرد
وزارت امور خارجه چین اعلام کرد، وانگ یی دیپلمات ارشد این کشور در کنفرانس امنیتی مونیخ که در ماه جاری میلادی برگزار خواهد شد شرکت خواهد کرد و قرار است به کشورهایی از جمله روسیه نیز سفر کند.
سخنگوی وانگ یی رئیس دفتر کمیسیون امورخارجه حزب کمونیست کمیته مرکزی چین در کنفرانس مطبوعاتی اعلام کرد «وانگ یی » همچنین علاوه بر شرکت در کنفرانس امنیتی مونیخ در ماه جاری میلادی به کشورهای فرانسه، ایتالیا، مجارستان و روسیه نیز سفر خواهد کرد.
پنجاه و نهمین کنفرانس امنیتی مونیخ از ۱۷ لغایت ۱۹ فوریه ( ۲۸ تا ۳۰ بهمن ماه ) با شرکت تعدادی از رهبران جهان از جمله کاملا هریس معاون رئیس جمهوری آمریکا برگزار خواهد شد.
**نمایندگان کِنسِت رژیم اسرائیل به جان هم افتادند/ اخراج ۱۴ نماینده
نمایندگان کنست (پارلمان) رژیم صهیونیستی بر سر تصمیمات کابینه راست افراطی این رژیم برای اصلاحات در دستگاه قضایی به جان هم افتادند و اعتراضات ۱۴ نفر از مخالفان این اصلاحات منجر به اخراج آنان از کنست شد.
پایگاه خبری صهیونیستی «ایزرائیل نشنال نیوز» در گزارشی از تعبیر «اغتشاش در کمیته کنست» برای اخراج ۱۴ عضو آن خبر داد و نوشت: مخالفان با داد و فریاد و پریدن روی میزها و نشستن در کف زمین، می خواستند مانع از تداوم نشست کمیسیون قضائی کنست برای بررسی لایحه اصلاحات قضائی شدند.
براساس این گزارش، مخالفان که از اعضای حزب «یش عتید» به رهبری یائیر لاپید بودند به زور توسط نیروهای امنیتی اخراج شدند.
این رسانه نوشت که این اغتشاش در حالی انجام شد که اسحاق هرتزوگ رئیس رژیم صهیونیستی و سیمچا روثمن رئیس کمیسیون قضائی پیش از برگزاری نشست، خواستار گفت و گو با مخالفان درباره اصلاحات قضائی شده بودند.
اعتراضات علیه کابینه بنیامین نتانیاهو روبه گسترش است و برای هفته های متمادی، صهیونیستها به خیابان ها آمده اند تا مانع از تحقق اصلاحات قضائی مورد نیز وی شوند.
در هفته های گذشته، دهها شهر از شمال تا جنوب فلسطین اشغالی از جمله تل آویو، حیفا، قدس اشغالی، بئر السبع، ریشون لتسیون و هرتزلیا صحنه تظاهرات علیه کابینه راست افراطی بودند.
این تظاهراتها در سایه جدال شدید بین ائتلاف کابینه راست افراطی به ریاست نتانیاهو و جناح اپوزیسیون به ریاست «یائیر لاپید» نخست وزیر پیشین رژیم صهیونیستی برگزار شده است.
سران اپوزیسیون رژیم صهیونیستی اصلاحات قضایی کابینه نتانیاهو را برای تضعیف دستگاه قضایی و تلاش نتانیاهو برای جلوگیری از محاکمه خود به خاطر سه پرونده فساد مالی و رشوه خواری می دانند و معتقدند که این اقدامات کابینه، رژیم صهیونیستی را به سمت درگیری و جنگ داخلی و فروپاشی تدریجی سوق خواهد داد.
**نخستین کمک های حزب الله لبنان به زلزله زدگان سوری رسید
منابع خبری اعلام کردند که اولین کاروان کمک های بشردوستانه حزب الله لبنان به زلزله زدگان سوری به مقصد خود رسید.
خبرنگار المیادین در استان لاذقیه اعلام کرد که کاروان کمک های بشر دوستانه حزب الله لبنان تحت عنوان «رحما» وارد سوریه شد.
مسئول این کاروان گفت که این کمک ها شامل مواد غذایی، پزشکی و لوازمی است که زلزله زدگان به آن ها نیاز دارند.
وی گفت که کاروان حزب الله شامل ۲۳ کامیون است.
این مسئول تاکید کرد که کاروان های بعدی نیز به زودی راهی سوریه خواهد شد.
این کاروان کمک های بشردوستانه حزب الله لبنان به عنوان اولین کاروان با شعار «رحماء» روز گذشته (یکشنبه) راهی مناطق زلزله زده سوریه شد.
کاروان حزب الله تحت نظارت سید هاشم صفی الدین رئیس شورای اجرایی حزب الله دیروز از منطقه الحدث واقع در ضاحیه جنوبی بیروت به سمت مرز سوریه حرکت کرد.
وی در سخنانی به این مناسبت گفت که ایستادگی لبنان و مشخصا مقاومت در کنار ملت سوریه در مشکلات و بحران ها امری طبیعی است.
سید هاشم صفی الدین در بخشی از اظهارات خود گفت که غربی ها فرهنگ خود را نشان دادند و ثابت کردند که شعارهای آن ها در دفاع از حقوق بشر دروغین است.
زمین لرزه ۷.۸ ریشتری بامداد ۱۷ بهمن جنوب ترکیه و شمال سوریه را لرزاند و تاکنون بیش از یکهزار و ۳۰۰ پس لرزه در این مناطق ثبت شده است.
این حادثه مرگبار واکنشهای گستردهای را به همراه داشته و رهبران کشورهای مختلف با ملتهای سوریه و ترکیه ابراز همدردی کردهاند و در این راستا کمکهایی نیز به دو کشور شده است.
**وزیر خارجه اتریش: حمله روسیه به اوکراین ما را بیدار کرد
«الکساندر شالنبرگ» تهاجم روسیه به اوکراین را به رانده شدن این قاره از بهشت تشبیه کرد و گفت که این تحول نظامی "مانند یک سطل آب یخ ما را بیدار کرد. "
وزیر امور خارجه اتریش که به آمریکا سفر کرده در آستانه نخستین سالگرد حمله روسیه به اوکراین امروز با روزنامه واشنگتن پست مصاحبه ای انجام داد و ضمن دفاع از برخی از سیاست های مستقل وین، بر لزوم قطع وابستگی به روسیه، چین و آمریکا تاکید کرد.
واشنگتن پست: حمله روسیه به اوکراین چه تغییری در اروپا ایجاد کرده است؟
الکساندر شالنبرگ: معتقدم که این جنگ، اروپا را به طرز چشمگیری تغییر داده است. در ۲۴ فوریه ۲۰۲۲ (نخستین روز جنگ روسیه و اوکراین) از بهشت رانده شدیم. روسیه معتقد است که باید از تانک و موشک برای حمله به کشوری که سبک زندگی ما را پذیرفته، استفاده کند. بنابراین حمله روسیه به اوکراین مانند یک سطل آب یخ ژئوپلیتیک بود که به صورت ما پاشیده شد و ما را بیدار کرد.
اتریش، آلمان و برخی کشورهای دیگر هزینه اقتصادی می دهند زیرا ما در روسیه، بلاروس و اوکراین سرمایه گذاری زیادی کرده ایم. اما این فرضیه قدیمی که میتوان با ایجاد وابستگی اقتصادی مخاطرات سیاسی را به حداقل رساند، در مورد دولت های مستبد نادرست است.
در مورد صدور روادید اتریش برای تعدادی از سیاستمداران تحریم شده روسیه جهت شرکت در نشست آتی سازمان امنیت و همکاری اروپا، اختلاف نظر وجود دارد. چرا این مجوزها را که موجب رنجش همسایگان و متحدانتان می شود، صادر می کنید؟
شالنبرگ: وین مقر حدود ۴۰ سازمان بین المللی است. ما طبق قوانین بین المللی موظفیم که به هیئت های کشورهای عضو اجازه ورود بدهیم.
موضع بی طرفی شما و عدم ارسال سلاح به اوکراین برخی از دولت های اروپایی را مستاصل کرده است.
بی طرفی ما صرفا یک بی طرفی نظامی است. اگر مجموع کمک های بشردوستانه دولتی و خصوصی را مد نظر قرار دهید، جزو برترین کشورهای اروپایی حامی اوکراین هستیم.
همسایه شما، مجارستان، و دولت راستگرای نخستوزیر ویکتور اوربان، نسبت به روسیه نرمش نشان دادهاند. اوربان چقدر برای پروژه اروپا یک مشکل ایدئولوژیک است؟
او در مورد ادغام در اتحادیه اروپا و ارزش آن به شدت تردید دارد. معتقدم که در عین حال اذعان دارد که اکثریت قریب به اتفاق مجارها از عضویت کشورشان در اتحادیه اروپا و ناتو حمایت می کنند.
در زمینه انرژی، اتریش مانند سایر کشورهای اروپایی از روسیه منفک شده و منابع تامین گاز طبیعی خود را تنوع می بخشد. آیا آینده پسا روسیه برای اروپا امکان پذیر است؟
تاریخ و جغرافیا تغییر نمی کند. روسیه بزرگترین عضو اروپاست و بخشی از فرهنگ ما باقی خواهد ماند. قرن ها تاریخ مشترک داریم؛ بعضی روزها خوب و گاهی اوقات بد.
با این حال قطع وابستگی به روسیه ضروری است و می دانیم که به روابط قبلی با روسیه بازنخواهیم گشت. با این وجود، نباید عامدانه موقعیت هایی را که ممکن است (برای گفتگو با روسیه) به آنها نیاز داشته باشیم، ویران کنیم.
موضوع "خوداتکایی راهبردی" اروپا را سالها در صحنه جهانی شنیدهایم. آیا تجربه سال گذشته آن پروژه را تسریع کرده یا آنکه وابستگی اساسی این قاره به آمریکا را یادآوری کرده است؟
اروپا تامین نیازهای امنیتی را به آمریکا، انرژی را به روسیه و اقتصادی را به چین برون سپاری کرده بود. اکنون باید نحوه اصلاح آن را بیابیم.
**برپایی کارناوال حمایت از آسانژ در انگلیس
هزاران تن از طرفداران «جولیان آسانژ» بنیانگذار سایت افشاگر ویکیلیکس در اعتراض به تصمیم دولت انگلیس برای استرداد نامبرده به آمریکا، در قلب لندن دست به تظاهرات زدند.
در این حرکت اعتراضی بیش از دو هزار نفر از اعضای گروههای طرفدار آسانژ کارناوال شبانه به راهانداخته و پس از راهپیمایی در خیابانهای مرکز لندن، مقابل دیوان عالی انگلیس تجمع کردند.
در این حرکت اعتراضی استلا همسر آسانژ، جرمی کوربین، رهبر سابق حزب مخالف دولت انگلیس و کریستین هرافنسن سردبیر ویکیلیکس نیز حضور داشتند. همسر آسانژ با ایراد سخنانی در تظاهرات گفت: این جنبش باید تا حدی فربه شود تا آنهایی که در قدرت هستند به این نتیجه برسند که چارهای جز آزادی آسانژ ندارند.
پویش «آسانژ را استرداد نکنید» که این حرکت اعتراضی را سازماندهی کرده بود در توئیتی مشارکت مردم را فوقالعاده توصیف کرد. «جان ریس» از اعضای ارشد این پویش گفت: ما وظیفه داریم مطمئن شویم که این پرونده از دید مردم فراموش نمیشود. جولیان آسانژ مطلقاً هیچ جرمی مرتکب نشده و در پرونده او عدالت انکار شده است. وی ابراز امیدواری کرد که این تظاهرات به فشار بر دولتهای بریتانیا و آمریکا برای آزادی جولیان آسانژ کمک کند.
آسانژ به دلیل انتشار صدها هزار سند فاش شده مربوط به جنگ افغانستان و عراق، در آمریکا تحت تعقیب است. او در چهار سال گذشته عمر خود را در زندان بلمارش انگلیس به سر برده است.
اسناد ویکی لیکس نشان می دهد که چگونه ارتش ایالات متحده صدها غیرنظامی را در حوادث گزارش نشده در طول جنگ افغانستان کشته است. پروندههای فاش شده از جنگ عراق هم نشان می دهد که ۶۶ هزار غیرنظامی توسط نیروهای عراقی کشته و زندانیان شکنجه شده اند.
ایالات متحده ادعا می کند که افشای اطلاعات نظامی این قانون را زیر پا گذاشته و جان انسان ها را به خطر می اندازد، اما آسانژ می گوید که پرونده او دارای انگیزه های سیاسی است.
۲۷ خردادماه گذشته، پریتی پاتل وزیر کشور سابق انگلیس با استرداد جولیان آسانژ به آمریکا موافقت کرد. وکلای آسانژ نیز در اعتراض به این تصمیم، به دادگاه عالی انگلیس شکایت کردهاند.
پرونده آسانژ نمونه بارز نقض آزادی بیان در کشوری است که خود را از مدعیان پرچمداری دفاع از حقوق مطبوعات، آزادی بیان و متعهد به نظام مبتنی بر قانون میداند.
چندی پیش مدیران ارشد رسانههای مطرح اروپا و آمریکا که برای نخستینبار اسناد مربوط به افشاگریهای جولیان آسانژ را منتشر کردند، در نامهای سرگشاده تاکید کردند که محاکمه نامبرده حمله مستقیم به آزادی رسانه است. آنها بر همین اساس مخالفت خود را با استرداد و محاکمه آسانژ در ایالات متحده آمریکا اعلام کردند.
کمیسر حقوق بشر اتحادیه اروپا نیز اردیبهشت گذشته در نامهای به وزیر کشور انگلیس هشدار داد که استرداد بنیانگذار سایت افشاگر ویکیلیکس، تأثیر وحشتناکی بر آزادی رسانهها خواهد داشت و در نهایت میتواند مطبوعات را در انجام وظیفه خود بهعنوان تامینکننده اطلاعات و ناظر عمومی در جوامع دموکراتیک مختل کند.
**مقام یمنی: تامین مطالبات یمن شرط ورود به مرحله تفاهم است
یک مسئول در دولت نجات ملی یمن با اشاره به تحرکات سیاسی در مسقط پایتخت عمان برای حل و فصل پرونده این کشور گفت که پذیرش و اجرای مطالبات تیم مذاکره کننده دولت نجات ملی یمن از سوی کشورهای ائتلاف متجاوز، به منزله دریچه ای برای ورود به مرحله حصول تفاهم ها بین دو طرف در آینده است.
«توفیق الحمیری» مشاور وزارت اطلاع رسانی دولت نجات ملی یمن در گفت وگو با خبرگزاری اسپوتنیک اعلام کرد که سلطنت عمان در روزهای اخیر و تا به امروز شاهد تحرکات سیاسی و رایزنی های دیپلماتیک گسترده درخصوص پرونده یمن بین تیم مذاکره کننده دولت نجات ملی یمن و کشورهای ائتلاف متجاوز در سایه تلاش های عمان و حضور مسئولان سازمان ملل بود.
وی گفت که نتایج این رایزنی ها هنوز علنی نشده اما به نظر می رسد که هیات مذاکره کننده یمن موفقیت هایی را کسب کرده و موضع آن درخصوص مطالبات انسانی برای ملت یمن تغییر نکرده است.
این مسئول یمنی افزود که پذیرش و اجرای مطالبات تیم مذاکره کننده دولت نجات ملی یمن از سوی کشورهای ائتلاف متجاوز، به منزله دریچه ای برای ورود به مرحله حصول تفاهم ها در آینده است.
الحمیری تاکید کرد که اثبات جدیت کشورهای متجاوز علیه یمن در اجرای مطالبات انسانی نهفته است؛ به گونه ای که حقوق های کارمندان دولت پرداخت و تحریم های فرودگاه صنعا و بندر الحدیده برداشته شود.
وی ادامه داد: تداوم آرامش منوط به توقف هرگونه اقدام از سوی ائتلاف متجاوز است که به حاکمیت یمن تعرض نظامی و اقتصادی می کند و این مساله تمام خاک و آب و جزایر یمن را شامل می شود.
مشاور وزارت اطلاع رسانی دولت نجات ملی یمن گفت که تنها مطالبه ای که به طور واقعی اجرا شد، عبور مستقیم و بدون توقف تمام کشتی ها به بندر الحدیده است، این امر تنها اولین و تنهاترین نتیجه مذاکرات است و ما منتظر اتخاذ گام های بعدی در پرونده اسرا، پرداخت حقوق ها و برداشتن تحریم های هوایی هستیم.
به گفته وی، ائتلاف متجاوز علیه یمن در برداشتن گام ها در این زمینه تعلل می کند.
آتش بس در یمن که بارها از سوی ائتلاف متجاوز سعودی نقض شده، به دنبال رایزنیهای سازمان ملل پیش از این یک بار تمدید شده بود. تمدید ۲ ماهه این آتش بس ۱۱ مرداد ماه به پایان رسید که مجددا تمدید شد و ۱۰ مهر پایان یافت.
پیشتر سرلشکر «جلال الرویشان» معاون دفاعی و امنیتی نخست وزیر یمن گفته بود که وضعیت نه صلح و نه جنگ یک تهدید است و تکیه ما بر اتحاد ملت و مسئولان است.
همچنین «مهدی المشاط» رئیس شورای عالی سیاسی یمن گفته بود که آتشبس یمن با نقض مکرر آن توسط ائتلاف سعودی تقریبا از بین رفته است.
عربستان سعودی از ششم فروردین ۹۴ در قالب ائتلافی از چند کشور عربی از جمله امارات و با کمک و چراغ سبز آمریکا و حمایت رژیم صهیونیستی، حملات گستردهای را علیه یمن - فقیرترین کشور عربی - آغاز کرد.
این کشورها پس از ۷ سال تجاوز به یمن و کشتار هزاران نفر و تخریب زیرساختهای این کشور نه تنها به اهداف خود نرسیدند بلکه به دنبال ضربات موشکی و پهپادی نیروهای مسلح یمن به عمق خاک آنها مجبور به پذیرش آتش بس شدند که این آتش بس ۱۰ مهرماه به خاطر زیاده خواهی ائتلاف متجاوز و نقض مکرر آن دیگر تاکنون تمدید نشده است.
**سفر رئیسی به چین در کانون توجه رسانههای جهان
سفر قریب الوقوع آیتالله سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهوری اسلامی ایران به پکن بنا به دعوت رسمی همتای چینی خود، بطور گسترده در کانون توجه رسانه های جهان قرار گرفته است؛ موضوعی که حکایت از اهمیت این رویداد نه تنها در عرصه روابط دوجانبه و دوستانه دوکشور، بلکه در عرصه بین المللی دارد.
وزرات امور خارجه چین رسما در بیانیه ای اعلام کرده است رئیس جمهوری ایران به دعوت رسمی شی جینپینگ همتای چینی خود از فردا سهشنبه (۲۵ بهمن) تا پنجشنبه (۲۷ بهمن) سفری رسمی به پکن خواهد داشت.
بر اساس این گزارش، دو کشور در سال ۲۰۲۱ میلادی، یک پیمان همکاری راهبردی ۲۵ ساله امضا کردند که گفته میشود شامل بخشهای متنوع از جمله در حوزه های اقتصادی، نفت، معدن, صنایع، حمل و نقل و کشاورزی است.
به نوشته اسوشیتد پرس، هر دو کشور مسائل پرتنشی با آمریکا داشته اند و کوشیده اند در کنار روسیه، به عنوان وزنه ای قدرتمند در مقابل قدرت امریکا عرض اندام کنند.
«روزنامه پولتیکو» آمریکا نیز در گزارشی به اهمیت این دیدار اشاره کرده است و می نویسد: این دو کشور که به نوعی رقیب آمریکا به شمار می آیند در تلاش برای توسعه همکاری هستند.
این روزنامه آمریکایی می افزاید: انتظار می رود سفر رئیسی به چین روابط بین دو شریک سیاسی و اقتصادی را که مخالف سلطه غرب بر امور بین الملل به رهبری ایالات متحده هستند را بیش از پیش عمیق تر کند.
در این رسانه آمریکایی از چین به عنوان خریدار عمده نفت ایران و منبع مهم سرمایه گذاری در این کشور یاد شده است.
پایگاه خبری «ای بی سی» آمریکا نیز به دیدار پیش روسای جمهوری دو کشور در سپتامبر سال گذشته میلادی در سمرقند پایتخت ازبکستان اشاره کرده است و می نویسد در این دیدار شی بر حمایت خود از ایران تاکید کرده است.
پایگاه خبری آمریکایی «صدای آمریکا» نیز در گزارشی نوشته است: انتظار می رود سفر رئیس جمهوری ایران به چین روابط بین دو شریک سیاسی و اقتصادی را که مخالف سلطه غرب به رهبری ایالات متحده در امور بین الملل هستند را عمیق تر کند.
پایگاه خبری «چاینا دیلی» هم در گزارشی به سفر آتی رئیس جمهوری ایران به چین اشاره کرده است و می نویسد ناظران سیاسی بر این باورند که این سفر با هدف تقویت همکاری دو کشور در زمینه های اقتصاد و بررسی جدیدترین تحولات بین المللی صورت می گیرد.
این رسانه چینی همچنین به افزایش روابط دوجانبه میان پکن و تهران در سال گذشته میلادی اشاره کرده است.
بر اساس این گزارش، پیشبرد برنامه همکاری جامع دو کشور و حمایت از حفظ حاکمیت و تمامیت ارضی در دستور کار مقامات دو کشور قرار دارد.
«خبرگزاری فرانسه» نیز در گزارشی به ابعاد مختلف سفر رئیس جمهوری ایران به چین پرداخته است و می نویسد قرار است در این سفر روسای جمهوری دو کشور حول موضوعات دوجانبه و بین المللی گفتگوی خصوص داشته باشند.
همچنین قرار است هیات های دو کشور چندین سند همکاری امضا کنند.
همچنین قرار است رئیس جمهوری ایران در نشست هایی با حضور تجار چینی و ایرانیانی که در چین زندگی می کنند، حضور یابد.
این رسانه فرانسوی، همچنین نوشته است ایران و چین روابط اقتصادی قوی به ویژه در زمینه های انرژی، ترانزیت، کشاورزی، تجارت و سرمایه گذاری دارند.
شبکه خبری «فاکس نیوز» در واکنش به برنامه سفر آیت الله سید ابراهیم رئیسی رئیسجمهوری ایران به پکن گزارش داد که ملاقات رئیسی با شی جین پینگ رئیسجمهور چین با هدف تقویت روابط دو کشور انجام خواهد شد.
به نوشته فاکس نیوز، هر دو کشور روابط پرتنشی با ایالات متحده داشته و سعی کردهاند خود را در کنار روسیه در برابر آمریکا جلوه دهند.
تارنمای روزنامه «ساوث چاینا مورنیگ پست» نیز در گزارشی به بررسی ابعاد مختلف سفر رئیس جمهور اسلامی ایران به چین پرداخته و تاکید کرده است که این سفر با هدف توسعه همکاری ایران و چین، دوستی دو ملت انجام می شود.
تارنمای روزنامه «گلوبال تایمز» چین هم در مقالهای نوشته است: تحلیلگران مسائل سیاسی، سفر رئیسی به پکن، مشارکت راهبردی جامع ایران و چین را بیش از پیش اجرایی خواهد کرد و نشان دهنده عزم راسخ دولت رئیسی برای پیشبرد سیاست «نگاه به شرق» است.
همچنین ژو یونگبیائو مدیرعامل مرکز تحقیقاتی دانشگاه لانژو چین به گلوبال تایمز گفت این سفر را میتوان مقدمهای برای یک تحول و پیشرفت بسیار مهم در روابط چین و ایران توصیف کرد.
گلوبال تایمز مقاله خود را با این جمله ژو به پایان میبرد که «همکاری چین و ایران در چارچوب ابتکار کمربند و جاده و سازمان همکاری شانگهای فضای بیشتری را برای همکاری چین و ایران فراهم میکند و میتوان پیش بینی کرد که پس از این دیدار، روابط چین و ایران وارد مرحله جدید و بالاتری شود».
**شکاف میان دموکراتها بر سر ماندن یا رفتن بایدن
اعضای حزب دموکرات ایالات متحده در حالی خود را برای انتخابات ۲۰۲۴ ریاست جمهوری آمریکا آماده میکنند که هم اینک اختلاف نظر عمیقی بین نامزد شدن یا نشدن جو بایدن ۸۰ ساله برای انتخابات پیش رو به وجود آمده است.
دموکرات ها اگرچه بر این باورند که جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا تاکنون اقدامهای خوبی انجام داده است اما بیش از آن ترجیح میدهند که به رقم کهنسالی وی، شخص دیگری برای انتخابات ۲۰۲۴ نامزد شود.
در همین پیوند میشل گلدبرگ، ستون نویس نیویورک تایمز در گزارشی که هفته پیش منتشر کرد، مدعی شد که اخبار گسترده ای وجود دارد که بایدن قصد دارد از وضعیت این حزب برای پیشبرد کارزار انتخابات مجدد خود استفاده کند. اما در حزب دموکرات شکاف هایی بر سر ماندن و رفتن بایدن به وجود آمده است.
«سارا لانگول» استراتژیست جمهوری خواه و از مخالفان سرسخت دونالد ترامپ در این خصوص گفت: دموکرات ها می گویند که بایدن کارهای خوبی انجام داده اما او بسیار مسن است. وی افزود: بایدن پس از پایان دوره دوم ریاست جمهوری خود ۸۶ ساله می شود.
به گفته لانگول، برایند این نگاه در نتایج نظرسنجی واشنگتن پست/ای بی سی نیوز نیز مشهود است و بر اساس آن اگرچه ۷۸ درصد از دموکرات ها و مستقل های با گرایش دموکرات، اقدامات بایدن را تایید کرده اند، اما ۵۸ درصد از آنها خواهان نامزدی یک چهره متفاوت در سال آتی میلادی هستند.
صرف نظر از اینکه دموکرات ها چه می خواهند، احتمال کناره گیری بایدن بسیار کم است. ضمن آنکه بسیاری از دموکرات ها نگران هستند اگر بایدن کنار هم برود، نامزدی به «کاملا هریس» معاون رئیس جمهوری می رسد که نتایج نظرسنجی ها نشان می دهد رضایت چندانی از وی وجود ندارد.
این نشریه در ادامه نوشت است: از همین رو احتمال می رود که انتخابات مقدماتی دموکرات ها در سال ۲۰۲۴ روندی آرام و مشورتی نداشته باشد و به احتمال زیاد این روند پیچیده خواهد بود و منجر به یک کارزار انتخابات عمومی متزلزل شود.
نیویرک مگزین در ادامه به پیامدهای احتمالی بازنشستگی بایدن پرداخته می نویسد: هریس وارث مسلم بایدن است و اگرچه براساس نظرسنجی ها چهره چندانی محبوبی نیست، اما تا سال ۲۰۲۸ فرصت دارد، محبوبیتش را بهبود بخشد. به عقیده ناظران چنانچه بایدن، هریس را به عنوان نامزد ریاست جمهوری معرفی کند، این امر می تواند حضور هریس را تقویت کند اما حتی با وجود حمایت فعال بایدن، بعید است که هریس از نوعی نفوذ سیاسی برخوردار باشد.
بر این اساس، میدان اولیه انتخابات ۲۰۲۴ در صورت کنار رفتن بایدن می تواند شلوغ تر از چهار سال قبل باشد و احتمالا چندین مقام اصلی دموکرات در انتظار زمان مناسب برای نامزدی ریاست جمهوری هستند. از جمله «گوین نیوسام» فرماندار کالیفرنیا، «جی بی پریتزکر» از ایلینوی و« گرچن ویتمر» از میشیگان.
موضوع دیگر قابل توجه در صورت کنار رفتن بایدن هزینه است. نیویورک مگزین خاطرنشان می کند که کنار رفتن بایدن از نامزدی در انتخابات ۲۰۲۴ اگرچه فرصتی برای روی کارآمدن جوانترها است، اما مستلزم صرف هزینه و انرژی گزافی است.
براساس نتیجه گیری این نشریه، اگرچه ورود دوباره بایدن ۸۰ ساله به کارزار انتخاباتی که هیجان چندانی در میان رای دهندگان دموکرات ایجاد نمی کند ریسک بالایی دارد، اما خطر ورود یک نامزد جوانتر هم بدون پرداخت هزینه و صرف انرژی امکان پذیر نیست و خطرش برای دموکرات ها بالاتر است. ضمن آنکه دموکرات ها باید مراقب «دونالد ترامپ» و «ران دسانتیس» فرماندار فلوریدا باشند که مترصد فرصت برای کنار زدن کامل دموکرات ها و ورود قدرتمند به کارزارهای انتخاباتی هستند.
**کارشناسان چینی: سفر رئیسی به پکن، نشانه تحکیم بیش از پیش روابط است
کارشناسان چینی معتقدند سفر قریب الوقوع سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهوری اسلامی ایران به پکن، نشانه ای از تقویت و تحکیم بی از پیش روابط در سطوح عالی میان دو کشور است و منجر به تقویت همکاری های دوجانبه در زمینه های مختلف از جمله مسائل مهم بین المللی و اقتصادی خواهد شد.
خانم هوآ چونیینگ سخنگوی وزیر امورخارجه چین روز گذشته رسما اعلام کرد بنا به دعوت رسمی شی جینپینگ رئیس جمهوری چین، سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهوری ایران در سفری رسمی (سه شنبه تا پنجشنبه هفته جاری) عازم پکن خواهد شد.
مقام های چینی گفتند پیش از این در ماه ژوئیه و سپتامبر سال ۲۰۲۲ روسای جمهوری دو کشور در تماس تلفنی با یکدیگر به گفتگو پرداختند و در سمرقند ازبکستان در حاشیه اجلاس شانگهای نیز با یکدیگر به شکل حضوری ملاقات کردند و در آنجا به اجماعی درباره تقویت و تحکیم روابط ایران-چین دست یافتند.
به عنوان بخشی از تقویت روابط دوجانبه سیاسی ایران و چین ، اخیرا کنسولگری چین در بندرعباس ایران از ماه دسامبر ۲۰۲۲ به شکل رسمی به عنوان نخستین کنسولگری در خاورمیانه آغاز به کار کرد.
چانگ هوآ سفیر چین در ایران ماه گذشته در گفتگو با خبرنگاران گفت : « ارتباط ایران و چین در سطوح عالی پیوسته رو به پیشرفت است و همکاری عملی در زمینه های بسیاری پیش می رود. »
علاوه بر این سال گذشته رشد تجاری میان ایران و چین به شکلی مثبت حفظ شد و براساس داده های وزارت امور خارجه چین این کشور به عنوان شریک تجاری ایران بزرگترین مقصد صادرات و دومین منبع واردات است.
فو لی هوآ کاردار سفارت چین در تهران نیز در مقاله ای که هفته گذشته در روزنامه تهران تایمز منتشر شد نوشت: « اقتصاد چین با ثبات بسوی پویایی و بهبودی پیش می رود که برای کشورهای دیگر جهان از جمله ایران فرصت هایی بزرگ برای پیشرفت فراهم می کند.
چین گانگ وزیر امورخارجه چین هم ماه گذشته نخستین تماس تلفنی خود را با حسین امیرعبداللهیان همتای ایرانی خود برقرار کرد. پیشرفت در برنامه همکاری جامع دو کشور و پیشنهاد پشتیبانی از یکدیگر برای حفظ تمامیت ارضی د از جمله محورهای گفت و گوی تلفنی وزرای امور خارجه دو کشور بود.
**روسیه امسال بیش از ۸۰ درصد از نفت خود را به کشورهای دوست میفروشد
الکساندر نواک معاون نخست وزیر روسیه امروز دوشنبه گفت، کشورش قصد دارد بیش از ۸۰ درصد از نفت خود را به کشورهای «دوست» بفروشد.
الکساندر نواک با اشاره به کشورهایی که از تحریم روسیه به بهانه حمله به اوکراین خودداری کرده اند، گفت روسیه قصد دارد در سال ۲۰۲۳ بیش از ۸۰ درصد صادرات نفتی خود را با کشورهای دوست انجام دهد.
معاون نخست وزیر روسیه افزود: این کشورها همچنین ۷۵ درصد از فراورده های نفتی پالایش شده روسیه را دریافت خواهند کرد و مسکو همچنان به دنبال بازارهای جدید خواهد بود.
نواک، همچنین درباره وضعیت نامطمئن در بازارهای نفتی جهان هشدار داد و گفت: کشورهای غربی عضو سازمان همکاری و توسعه اقتصادی (OECD) شامل آمریکا، کانادا و نروژ ممکن است ذخایر نفتی راهبردی خود را آزاد کنند.
رویترز نوشت: روسیه فروش های تخفیف دار خود به چین و هند را به ویژه از زمان اعمال تحریم های غرب و تعیین سقف قیمت از سوی گروه هفت با هدف محدود کردن منابع درامدی این کشور از نفت در جنگ اوکراین، افزایش داده است.
نواک هفته گذشته نیز هشدار داده بود که تحریم های اتحادیه اروپا علیه صادرات فرآورده های نفت روسیه، ممکن است به اختلال در توازن و کمبود عرضه در بازار جهانی و افزایش بها در اروپا منجر شود.
وزیر انرژی سابق روسیه گفت: بازار جهانی در صورتی که در آینده با تصمیم هایی مانند اعمال تحریم و تعیین محدودیت بها اداره شوند، ممکن است با عدم توازنی بزرگ، کمبود منابع انرژی و کاهش سرمایه گذاری دراین حوزه مواجه شوند.
روزنامه نیویورک تایمز پیشتر گزارش داده بود که تحریمهای کشورهای غربی علیه روسیه برای محدود کردن درآمدهای انرژی این کشور، با ابتکارهای مسکو و متحدانش برای دور زدن تحریمها، ناکارآمد به نظر میرسد.
**تقویت روابط ایران و چین در سایه رشد مبادلات تجاری
شبکه تلویزیونی الشرق سفر فردا سه شنبه آیت الله «سید ابراهیم رئیسی» رئیس جمهوری اسلامی ایران به پکن را مهم و در راستای تقویت همکاری دوجانبه ارزیابی کرد و با ارایه آماری، از رشد مبادلات تجاری بین دو کشور خبر داد.
شبکه تلویزیونی الشرق امروز (دوشنبه) در گزارشی پیرامون سفر رئیس جمهور کشورمان به چین گفت که آیت الله سید ابراهیم رئیسی رئیسجمهور ایران به دعوت «شی جینپینگ» همتای چینی خود در سفری رسمی روز سهشنبه رهسپار چین میشود.
الشرق با اشاره به اینکه خبرگزاری آمریکایی بلومبرگ نیز این سفر را حائز اهمیت دانسته است، افزود: تقویت روابط دو کشور در بحبوحه تنشهای دو کشور با ایالات متحده آمریکا مورد توجه قرار دارد.
وزارت امور خارجه چین روز یکشنبه در بیانیهای بدون ارائه جزئیات بیشتر اعلام کرد که سفر رئیس جمهوری ایران به پکن برای دوره ۱۴ تا ۱۶ فوریه برنامهریزی شده است.
شبکه الشرق به نقل از خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) افزود که این سفر شامل دیدار آیت الله رئیسی با «شی جین پینگ» رئیس جمهور چین، گفتگوهای هیاتهای دو کشور و امضای چند سند همکاری و همچنین دیدار رئیس جمهور ایران با تجار چینی و ایرانیان مقیم چین خواهد بود.
آیت الله «رئیسی» و «شی جین پینگ» برای اولین بار در ماه سپتامبر در حاشیه اجلاس سازمان همکاری شانگهای در ازبکستان با یکدیگر دیدار کردند که رئیس جمهور ایران خواهان تقویت همکاریهای دو کشور شد.
الشرق با اشاره به اینکه این سفر مورد توجه خبرگزاری فرانسه قرار گرفته است، افزود: بر اساس گزارش خبرگزاری فرانسه دو کشور روابط نزدیک اقتصادی به ویژه در زمینههای انرژی، حمل و نقل، کشاورزی، تجارت و سرمایهگذاری دارند.
در ادامه این گزارش آمده است که چین در ماه دسامبر هیاتی را به ریاست «هو چون هوا» معاون نخست وزیر برای دیدار با مقامات ایرانی به تهران فرستاد.
الشرق با اشاره به تحریم های یکجانبه و غیرقانونی آمریکا علیه ایران و همکاری اقتصادی ایران و چین افزود که چین یک شریک تجاری بزرگ برای ایران است و همچنان بزرگترین خریدار صادرات نفت ایران به شمار می رود.
براساس این گزارش، جمهوری اسلامی ایران و چین در سال ۲۰۲۲ کالاهایی به ارزش ۱۵.۷۹۵ میلیارد دلار مبادله کردند که هفت درصد بیشتر از سال ۲۰۲۱ است. صادرات چین به ایران در سال ۲۰۲۲ با ۱۴ درصد رشد نسبت به سال ۲۰۲۱ به ۹.۴۴ میلیارد دلار رسیده است.
به گفته الشرق، خرید نفت چین از ایران از زمان روی کار آمدن بایدن رئیس جمهور آمریکا در سال ۲۰۲۱ به ۴۷ میلیارد دلار رسیده است. در سال ۲۰۲۱، چین ۲۸ درصد از کل صادرات نفت ایران را به خود اختصاص داد.
**قدردانی روسای خبرگزاری های آناتولی و سانا از ابراز همدردی مدیرعامل ایرنا
روسای خبرگزاری های آناتولی و سانا در پیام های جداگانه ای از «علی نادری» مدیرعامل خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) به خاطر ابراز همدردی با دولت و ملت ترکیه و سوریه در زلزله مرگبار این دو کشور تقدیر و تشکر کردند.
«ایاد ونوس» مدیرعامل و سردبیر خبرگزاری سوریه (سانا) در پاسخ به پیام تسلیت مدیر عامل ایرنا نوشت: مایلم مراتب سپاس و قدردانی صمیمانه خویش را به خاطر تسلیت و همدردی جنابعالی پس از زمین لرزه ویرانگری که در کشور من رخ داد و صدها کشته و هزاران مجروح برجا گذاشت، تقدیم کنم.
وی افزود: ضمن قدردانی از همدردی و ابراز احساسات بزرگوارانه و موضع گیری انسان دوستانه جنابعالی، به خاطر حمایت از سوریه در این شرایط سخت سپاسگزار هستم.
مدیرعامل و سردبیر خبرگزاری سوریه ادامه داد: از طرف خود و کارکنان خبرگزاری سانا، بار دیگر قدردانی صمیمانه خود را به خاطر پیام جنابعالی در این برهه دشوار اعلام می کنم و برای شما و ملت دوست ایران، پیشرفت بیشتر، شکوفایی و امنیت و گزند از هر آسیب و بداقبالی را آرزومندم.
«سردار کاراگوز» مدیرعامل خبرگزاری آناتولی ترکیه نیز در پیامی به مدیرعامل ایرنا نوشت: از صمیم قلب به خاطر همدردی و تسلیت شما تشکر می کنم.
وی افزود: متاسفانه ترکیه با یکی از بزرگترین فاجعه های زمین لرزه در تاریخ جهان مواجه شد، اما مطمئنم که مردم ما با همبستگی و اتحاد از این شرایط سخت عبور خواهند کرد.
مدیرعامل خبرگزاری آناتولی ادامه داد: اطلاعات نادرست زیادی درباره این فاجعه در فضای مجازی در حال پخش است اما ما به سختی در تلاش هستیم تا اطلاعات درست و دقیق را در این باره به مردم جهان ارائه کنیم.
کاراگوز درباره اهمیت رصد اخبار زلزله ترکیه از خبرگزاری رسمی این کشور نیز گفت: پیگیری اخبار از طریق خبرگزاری آناتولی به ما در مقابله با اطلاعات نادرست کمک خواهد کرد.
وی اضافه کرد: حمایت ایرنا و ابراز همدردی حضرتعالی در این شرایط سخت قابل تقدیر است.
پیش از این علی نادری مدیرعامل خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) در پیامهایی جداگانه به روسای خبرگزاریهای آناتولی ترکیه و سانای سوریه جانباختن شهروندان ترکیه ای و سوری در زلزله اخیر را تسلیت گفت.
مدیرعامل ایرنا که ریاست سازمان خبرگزاری های آسیا و اقیانوسیه (اوآنا) را نیز بر عهده دارد، در پیام خود به «سردار کاراگز» مدیرعامل آناتولی نوشت: شنیدن خبر وقوع زلزله و جانباختن صدها تن از مردم ترکیه بنده را متاثر کرد.
وی افزود: بنده مایلم از جانب سازمان خبرگزاری های آسیا و اقیانوسیه تسلیت صادقانه خود را به شما به همکارانتان در خبرگزاری آناتولی عرض کنم.
مدیرعامل ایرنا همچنین به مدیر خبرگزاری سانا گفت: با خانواه قربانیان و کسانی که عزیزان خود را در این فاجعه ملی از دست دادند، ابراز همدردی میکنیم.
زمین لرزه شدید هفته گذشته در ترکیه و سوریه تاکنون جان بیش از ۳۰ هزار نفر را در این دو کشور گرفته و شمار زیادی مجروح هم بر جای گذاشته است، از این زلزله به عنوان «بزرگترین فاجعه قرن» یاد شده است.
**رژیم بحرین فروش زمین به صهیونیستها را آغاز کرد
رسانه های بحرین از فروش یک جزیره فراساحلی این کشور به مبلغ ۹ میلیون دینار به رژیم صهیونیستی خبر دادند.
پایگاه خبری «الوطن» نوشت: وزارت دادگستری بحرین و شرکت مزایده عربی مجموعهای شامل یک صد ملک از جمله جزیرهای در اسکه غربی را برای فروش در یک مزایده عمومی قرار داد.
به نوشته این منبع، روزنامههای صهیونیستی فاش کردند که صندوق "یهودیان" برنده خرید این جزیره به مبلغی حدود ۹ میلیون دینار شده است.
شبکه ۷ رژیم صهیونیستی نیز اعلام کرد که شرکت «هیمنوتا» متعلق به صندوق "یهودیان" در سرزمینهای اشغالی در یک حراج که توسط شرکت حراج عربی برگزار شد، جزیرهای خصوصی به مساحت ۹۵۵۴ متر مربع در بحرین را به قیمت ۲۱.۵ میلیون دلار خریداری کرده است.
این شبکه صهیونیستی تاکید کرد که این جزیره مسکونی و دارای زمینه سرمایهگذاری برای پروژههایی با ماهیت خاص است.
این شبکه که بعدا این خبر را از سایت خود حذف کرد، به نقل از «اویری شنایر» نماینده حزب صهیونیستی "آبی - سفید" در هیئت مدیره شرکت «هیمنوتا» افزود: بر روی این جزیره میتوان یک آسمانخراش ۵۰ طبقه بنا و از آن استفاده کرد. این آسمانخراش در صورت وقوع فاجعه یا جنگ میتواند به عنوان گزینهای برای تخلیه ساکنان سرزمین های اشغالی مورد استفاده قرار گیرد.
شنایر با این ادعا که خرید این جزیره با اهداف بشردوستانه انجام شده است، گفت که میتوان از این جزیره استفاده کرد و صهیونیستها را در مواقع ضروری نجات داد.
به گزارش شبکه ۷ رژیم صهیونیستی، شنایر معتقد است که امکان مشورت با دولت بحرین در خصوص واگذاری حاکمیت بر این جزایر یا اراضی دیگر به رژیم صهیونیستی وجود دارد.
شنایر در حالی که دولت بحرین بدون موافقت مردم این کشور به چنین اقدامی دست زده است، ادعا کرد که همه چیز به صورت قانونی و مطابق با استانداردهای معمول و با موافقت کامل طرفهای مربوطه و با هدف ایجاد زیرساخت در این املاک و جزایر انجام میشود.
صندوق "یهودیان" یک سازمان غیرانتفاعی است که در سال ۱۹۰۱ با هدف «خرید و توسعه» زمین برای صهیونیستها تاسیس شد.
مقامات بحرین و رژیم صهیونیستی سپتامبر ۲۰۲۰ با حضور «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری پیشین آمریکا در کاخ سفید توافق نامه عادیسازی روابط با رژیم صهیونیستی را امضا کرد.
این اقدام موجب خشم مردم انقلابی بحرین و بسیاری از مسلمانان شد.
مردم بحرین بارها با برگزاری تظاهرات مخالفت خود را با عادیسازی روابط با رژیم صهیونیستی اعلام کرده اند و شخصیت های سیاسی و دینی بحرینی نیز درباره تبعات و عواقب ناگوار سازشکاری آل خلیفه با صهیونیستها در سطح داخلی و منطقه ای هشدار داده اند.
**رویترز: ایران دو نفتکش دیگر برای ونزوئلا میسازد
خبرگزاری رویترز امروز به نقل از منابع آگاه و اسناد مربوطه نوشت که ونزوئلا قرارداد خرید دو نفتکش را با ایران منعقد خواهد کرد.
این خبرگزاری نوشت که شرکت نفت دولتی «پی دی وی اس ای» (PDVSA) ونزوئلا از سال گذشته میلادی تلاش برای خرید و اجاره نفتکش را افزایش داده تا ناوگان خود را نوسازی کند.
به نوشته رویترز، تحریم های آمریکا آسیب زیادی به فعالیت های دریایی این شرکت وارد کرده و کمبود سرمایه، ناتوانی در بیمه محموله و دریافت گواهینامه های لازم برای کشتیرانی در آب های بین المللی این غول نفتی را رنج می دهد.
به گزارش این خبرگزاری، هزینه هر کدام از دو کشتی افرامکس ایندیا اورکویا (India Urquia) و ایندیا مارا (India Mara) ۳۱ میلیون و ۶۶۰ هزار یورو خواهد بود و در مجتمع کشتی سازی شرکت صنایع دریایی ایران در بوشهر ساخته خواهند شد.
این شرکت پیشتر نیز دو نفتکش افرامکس آریتا و آنیتا را برای طرف ونزوئلایی ساخته بود. این شناورها می توانند ۵۰۰ و ۸۰۰ هزار بشکه نفت را جابجا کنند.
یک منبع آگاه به رویترز گفت: ساخت ایندیا اورکویا حتماً به زودی آغاز شود.
**تحریم های آمریکا علیه سوریه ناقض اعلامیه حقوق بشر است
اتحادیه جهانی علمای مقاومت در بیانیهای، خواستار لغو تحریمهای ظالمانه و ضد حقوق بشری آمریکا علیه ملت سوریه به ویژه در شرایط فعلی و پس از وقوع زلزله ویرانگر در این کشور شد.
در بیانیه اتحادیه جهانی علمای مقاومت آمده است: تحریمهای آمریکا علیه سوریه ناقض اعلامیه جهانی حقوق بشر است و در راستای منافع دشمن صهیونیستی و سیاست ظالمانه واشنگتن تحمیل شده است.
این اتحادیه در بیانیه یادشده با اشاره به ادعای آمریکاییها مبنی بر معافیت جزئی و موقت ملت سوریه از تحریمها تاکید کرد: رفع تحریمها به مدت ۱۸۰ روز، یک تصمیم ناقص بوده و بیانگر ادامه سیاست های ظالمانه آمریکا است.
اتحادیه جهانی علمای مقاومت در ادامه، ابتکار عملهای فوری برای کمک به زلزله زدگان سوری به ویژه کمکهای الجزایر، ایران، لیبی و لبنان را ستود.
زمین لرزه بزرگی بامداد دوشنبه هفته گذشته جنوب ترکیه و شمال سوریه را لرزاند.
در جریان این زمین لرزه ۷.۸ ریشتری تاکنون بیش از ۳۰ هزار نفر جان خود را از دست داده اند و شمار زیادی نیز مجروح شده اند.
تلاش و جستجوی بی وقفه و دقیق برای نجات در زیر آوار ماندگان در هشتمین روز از این فاجعه همچنان ادامه دارد و با کاهش آمار نجات یافتگان، لحظه به لحظه بر آمار جان باختگان افزوده میشود.
https://irna.ir/xjLL47
**روزنامهنگار سوری: ایران و سوریه استخوانی در گلوی استکبار جهانی هستند
روزنامهنگار سوری مقیم اسپانیا گفت: ایران و سوریه استخوانی در گلوی استکبار جهانی هستند و به همین دلیل اسرائیل و آمریکا سعی میکنند از هر طریق ممکن به این دو کشور ضربه بزنند.
بشار اکده روزنامه نگار سوری مقیم اسپانیا با محمد مهدی احمدی رایزن فرهنگی کشورمان در محل رایزنی دیدار کرد. در این دیدار بشار اظهار کرد: ما مردم سوریه و نخبگان فرهنگی، هنری و رسانه خود را مدیون دولت و ملت ایران می دانیم و هرگز حمایت های ایران بویژه رهبر معظم انقلاب را نسبت به کشور سوریه فراموش نخواهیم کرد.
وی افزود: ایران و سوریه استخوانی در گلوی استکبار جهانی هستند و به همین دلیل اسرائیل و آمریکا سعی میکنند از هر طریق ممکن به این دو کشور ضربه بزنند ولی هوشیاری مردم و دولت این دو کشور توطئه های آنها را خنثی می کند.
اکده در ادامه گفت: شهید قاسم سلیمانی مظهر مقاومت و انسانیت است. این شهید بزرگوار تنها نه تنها به ایران بلکه به همه کشورهای ستمدیده و مظلومان جهان تعلق دارد؛ اگر تدبیر سردار سلیمانی نبود در وضعیت سوریه بهبودی ایجاد نمی شد.
احمدی نیز سوریه و ایران را دو کشور «واحد و برادر» خواند که نسبت به سرنوشت یکدیگر احساس مسئولیت می کنند. وی افزود: استکبار جهانی و اسرائیل از این وحدت و از موضعگیری منطقی این دو کشور احساس ترس کرده و درصدد توطئه و تخریب آن هستند.
رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی در اسپانیا گفت: انقلاب اسلامی ابهت کاذب آمریکا را شکست و برای مظلومان جهان اعتماد به نفس ایجاد کرد که بتوانند در مقابل ظالمان و مستکبران بایستند و فریاد بزنند.
در پایان این نشست، این شخصیت رسانه ای از رایزن فرهنگی ایران برای بازدید از دانشگاه گرانادا دعوت بعمل آورد.
**حماس:مبارزه با دشمن تا بن دندان مسلح وظیفه ما است/وحدت میادین نبرد، یک حقیقت است
نائب رئیس دفترسیاسی حماس تاکید کرد که مبارزه مسلحانه با دشمن تا بن دندان مسلح را وظیفه شهروندان و گروههای مقاومت فلسطین دانست و وحدت میدان های نبرد در کرانه باختری و نوار غزه را یک حقیقت دانست.
صالح العاروری، نائب رئیس دفتر سیاسی جنبش حماس در اظهاراتی گفت که مبارزه مسلحانه با ارتش رژیم صهیونیستی و شهرک نشینان از واجبات ما است.
وی طی یک سخنرانی در کنفرانسی ملی در حمایت از قدس و کرانه باختری گفت: ارتشی که ما با آن رو به رو هستیم سرتا پا مسلح و مجهز به خودروهای زرهی است و با این ادوات نظامی به شهرها و اردوگاه های ما یورش می برد بنابراین ما باید بجنگیم و از خود دفاع کنیم.
العاروری با اشاره به وحدت و یکپارچگی مقاومت در کرانه باختری و نوار غزه و همبستگی فلسطینی ها در داخل و خارج از سرزمین فلسطین خاطرنشان کرد که وحدت "میدان ها" یک حقیقت و حق است و باید به گونه ای باشد که تمام نیروهای مقاومت آن را ببینند و نبرد «شمشیر قدس» در راستای محافظت از مقدسات بود.
شرایط این روزهای سرزمینهای اشغالی و بطور خاص در کرانه باختری بسیار ویژه است و رزمندگان فلسطینی با هر وسیلهای پاسخ جنایات بی شمار صهیونیستها را میدهند و همین امر شرایط ویژهای را برای صهیونیستهای غاصب رقم زده است.
تا پیش از این صهیونیستها فقط در جنوب سرزمینهای اشغالی و در منطقه غزه با فلسطینیها درگیر بودند ولی هم اکنون کرانه باختری در شرق فلسطین به دلیل مسلح شدن جوانان آن به کمینگاهی برای صهیونیستهای بزدل تبدیل شده و خواب راحت را از چشمان آنها گرفته است.
https://irna.ir/xjLL2X
**المقداد و پدرسون: حاکمیت سوریه باید محترم شمرده شده و پرونده انسانی سیاسی نشود
وزیر امور خارجه سوریه و فرستاده سازمان ملل متحد در امور سوریه در دیداری در دمشق بر ضرورت سیاسی نکردن پرونده انسانی این کشور با توجه به زلزله ویرانگر اخیر و احترام به حاکمیت سوریه تاکید کردند.
«فیصل المقداد» وزیر امور خارجه سوریه و «گیر پدرسون» فرستاده سازمان ملل متحد در امور سوریه و هیأت همراه وی در این دیدار تلاشها برای ارتقای نقش سازمان ملل در واکنش به اثرات مخرب زلزله در سوریه را مورد بررسی قرار دادند.
پدرسون در این دیدار ضمن ابراز تسلیت به زلزله زدگان، بر آمادگی خود برای به کار گیری تمام توان و تلاشش در راستای کمک به سوریه با هدف غلبه آن بر اثرات و پیامدهای این فاجعه تاکید کرد.
المقداد نیز از «آنتونیو گوترش» دبیرکل سازمان ملل و فرستاده ویژه او به دلیل همبستگی با سوریه در پی این فاجعه انسانی بیسابقه تشکر و قدردانی کرد.
وی همچنین بر ارائه تمام حمایتهای ممکن از زلزله زدگان و رساندن کمکهای بشردوستانه به همه متضرران از زلزله در تمام مناطق و بدون هیچ گونه تبعیضی تاکید کرد.
المقداد در ادامه بر آمادگی سوریه برای همکاری نزدیک با آژانسها و نهادهای مختلف سازمان ملل به منظور تقویت و حمایت از تلاشهای دولت سوریه در راستای مواجهه با پیامدهای فاجعه بار زلزله تاکید کرد.
وزیر امور خارجه سوریه در بخش دیگری از اظهاراتش لغو تمامی اقدامات خودسرانه و یکجانبه تحمیل شده بر ملت سوریه را خواستار شد.
با اعلام زلزله هفت و هشت دهم ریشتری بامداد دوشنبه گذشته در شمال غرب سوریه و جنوب ترکیه، دوستان مردم سوریه از جمله ایران، روسیه و عراق باز هم به میدان آمدند و ارسال کمک های انسانی خود به این کشور را آغاز کردند، اما از غربی های مدعی حقوق بشر حتی صدایی هم بلند نشد.
زمین لرزه بزرگی بامداد دوشنبه هفته گذشته جنوب ترکیه و شمال سوریه را لرزاند.
در جریان این زمین لرزه ۷.۸ ریشتری ساعت ۰۴:۱۷ بامداد خسارتهای زیادی به ساختمانها وارده شد و تیمهای نجات و جستجو در حال آوار برداری و نجات کسانی هستند که در زیر آوارها گرفتار شدهاند.
این حادثه مرگبار واکنشهای گستردهای را به همراه داشته و رهبران کشورهای مختلف با ملتهای سوریه و ترکیه ابراز همدردی کردهاند و در این راستا کمکهایی نیز به دو کشور شده است.
**حماس: تصمیم مشروعیت بخشی به شهرکهای کرانه باختری یک تجاوز جدید است
جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) طی بیانیهای تصمیم کابینه امنیتی رژیم صهیونیستی مبنی بر مشروعیت بخشی به ۹ کانون شهرکی در کرانه باختری را یک تجاوز جدید ارزیابی و تاکید کرد که مقابله با این تصمیم و ناکام گذاشتن آن مستلزم اتحاد و انسجام در تلاشها است.
در بیانیه حماس در این باره آمده است: تصمیم مشروعیت بخشی به شهرکهای کرانه باختری اشغالی بار دیگر چهره فاشیست و نژادپرستانه کابینه رژیم اشغالگر را نشان داد.
حماس تاکید کرد: رژیم اشغالگر نقضها و تجاوزاتش علیه ملت فلسطین و سرزمین مقدس آنها را متوقف نکرده است و این تصمیم نشان داد که رژیم به جامعه بینالمللی و قطعنامههای سازمان ملل مبنی بر غیر قانونی بودن شهرک سازی بیاعتنا است.
این جنبش در ادامه از ملت فلسطین و نیروهای مقاومت خواست که با تمامی ابزارهای موجود در برابر سیاستهای شهرک سازی رژیم صهیونیستی مقاومت کنند.
حماس همچنین از امت عربی و اسلامی و همچنین آزادگان جهان خواست که از پایداری ملت فلسطین در راستای حفاظت از سرزمینشان حمایت کرده و رژیم اشغالگر را تحریم کنند.
این جنبش همچنین از جامعه بینالمللی خواست که رهبران رژیم صهیونیستی را به عنوان عاملان جنایات علیه ملت فلسطین در محافل قضایی بینالمللی محاکمه کند.
این بیانیه پس از آن صادر شد که روزنامه عبری زبان «یدیعوت آحارونوت» گزارش داد که جلسه کابینه امنیتی این رژیم برگزار و در این جلسه با قانونی کردن ۹ شهرک از ۷۷ شهرک غیرقانونی که «ایتمار بن گویر» وزیر امنیت داخلی صهیونیستی درخواست قانونی کردن آنها را داده بود، موافقت شد.
بر اساس این گزارش، کابینه امنیتی رژیم صهیونیستی در کنار قانونی کردن ۹ تجمع شهرکنشینی در کرانه باختری، با برقکشی و آبرسانی به دهها شهرک دیگر و برنامهریزی برای احداث هزاران واحد مسکونی جدید برای صهیونیستها در شهرکهای واقع در کرانه باختری موافقت کرده است.
همچنین کابینه صهیونیستی با گسترش عملیات امنیتی علیه فلسطینیان در قدس اشغالی در پاسخ به عملیاتی در شمال قدس که منجر به کشته شدن سه صهیونیست و زخمی شدن ۲ تن دیگر شد، موافقت کرده است.
طی روزهای اخیر در ۲ عملیات در قدس اشغالی که یکی از آنها از طریق تیراندازی و دیگری زیر گرفتن با خودرو انجام شد، دستکم ۹ صهیونیست کشته و شماری نیز زخمی شدند.
ایتمار بن گویر پس از پایان جلسه کابینه امنیتی در توییتی نوشت: خوشحالم که کابینه با درخواست من برای تصویب تبدیل ۹ مجتمع مسکونی به شهرک موافقت کرد، اما این کافی نیست و ما بیشتر میخواهیم.
وی افزود: اما این یک شروع مهم است و به آن فعالیت شدید پلیس در شرق قدس و یک سری اقدامات دیگر با هدف بازدارندگی اضافه خواهد شد.
از سوی دیگر حسین الشیخ دبیر سازمان آزادیبخش فلسطین گفت که راههای پاسخ به تصمیمات اخیر کابینه (رژیم) اسرائیل را بررسی خواهیم کرد و این جنگ تمام عیار علیه مردم ما مستلزم مداخله فوری بینالمللی و تصمیمات الزام آور است تا رژیم اشغالگر را مجبور به توقف تجاوزات و اقدامات خود کند.
شرایط این روزهای سرزمینهای اشغالی و بطور خاص در کرانه باختری بسیار ویژه است و رزمندگان فلسطینی با هر وسیلهای پاسخ جنایات بی شمار صهیونیستها را میدهند و همین امر شرایط ویژهای را برای صهیونیستهای غاصب رقم زده است.
تا پیش از این صهیونیستها فقط در جنوب سرزمینهای اشغالی و در منطقه غزه با فلسطینیها درگیر بودند ولی هم اکنون کرانه باختری در شرق فلسطین به دلیل مسلح شدن جوانان آن به کمینگاهی برای صهیونیستهای بزدل تبدیل شده و خواب راحت را از چشمان آنها گرفته است.
**حقوقدان عراقی: انقلاب اسلامی ایران باید چراغ راه کشورهای دیگر باشد
سعد البخاتی حقوقدان عراقی با تاکید بر ضرورت جهاد تببین در معرفی دستاوردهای انقلاب اسلامی ایران می گوید این انقلاب باید چراغ راه دیگر کشورها برای رهایی از سلطه غرب و شرق باشد.
البخاتی در گفت و گو با ایرنا در حاشیه یکی از مراسم گرامیداشت سالروز پیروزی انقلاب اسلامی ایران در بغداد، می گوید: انقلاب اسلامی ایران به رهبری بنیانگذار آن، قدرت و عزت، کرامت و شجاعتی داد که امت را از ترس به اقتدار و از ضعف به قدرت هدایت کرد. به این ترتیب، جمهوری اسلامی ایران پناهگاهی برای کشورهایی شد که دارای عمق راهبردی با ایران هستند.
حقوقدان عراقی می افزاید: از همه سران کشورهایی که ابعاد راهبردی مشترکی به جمهوری اسلامی ایران دارند می خواهیم که به روش و رویکرد امام خمینی (ره) و امام خامنه ای اقتدا کنند و اسلوب آنان را چراغ و مسیر و مبداء برای ساخت نظام سیاسی خود در آن کشورها کنند.
سعد البخاتی به ضرورت جهاد تببین برای تثبیت و تعمیق دستاورهای انقلاب اسلامی ایران اشاره می کند و می گوید: اهمیت جهاد تبیین و روشنگری کمتر از جهاد میدانی و ایثار جان نیست.
به گفته البخاتی «جهاد روشنگری برای توضیح و تبیین تحریف ها در اندیشه های اسلامی صحیح و دستاورهای انقلاب، ضروری است و بنابراین مسئولان فرهنگی باید به فکر راهبردی باشند که فرهنگ عزت، عقیده و کرامت زنان، جوانان و کل جامعه را تغذیه کند.»
https://irna.ir/xjLL6w
**بنفرحان و بورل درباره ایران رایزنی کردند
وزیر امور خارجه عربستان سعودی در آستانه سفر هیات عالیرتبه واشنگتن از جمله رابرت مالی نماینده ویژه آمریکا در امور ایران به ریاض، با جوسپ بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا و هماهنگ کننده برجام در بروکسل دیدار و درباره آخرین وضعیت مذاکرات رفع تحریمها رایزنی کرد.
اتحادیه اروپا روز دوشنبه با صدور بیانیهای از انجام این دیدار خبر داد اما به موضوع ایران در جریان گفتوگوهای دو طرف اشاره نکرد. در بیانیه اتحادیه اروپا آمده است: «جوسپ بورل، امروز در بروکسل با فیصل بن فرحان آل سعود وزیر امور خارجه عربستان سعودی و احمد ابوالغیط دبیرکل اتحادیه عرب دیدار کرد تا راههای احیا و پیشبرد روند صلح خاورمیانه بین اسرائیلیها و فلسطینیها را بررسی کنند.»
این درحالیست که طبق بیانیه وزارت امور خارجه عربستان سعودی، دوطرف در این دیدار به تبادل دیدگاهها در خصوص برنامه هستهای ایران و مذاکرات بینالمللی در این خصوص پرداخته و «آخرین تحولات منطقه و جهان و تلاشهای انجام شده در این خصوص بهویژه در رابطه با تقویت امنیت و صلح جهانی» را مورد بحث قرار دادند.
در این دیدار همچنین «به روابط عربستان سعودی و اتحادیه اروپا و راههای تقویت و حمایت از آن در تمام زمینههای مورد همکاری و هماهنگیهای مشترک پرداخته شد.»
**بالونهای آمریکایی بیش از ۱۰ بار در حریم هوایی چین پرواز کردهاند
سخنگوی وزارت امور خارجه چین گفت: بالونهای بلندپرواز آمریکایی از ژانویه ۲۰۲۲ تاکنون بیش از ۱۰ بار به طور غیرقانونی بر فراز حریم هوایی چین پرواز کردهاند و اولین کاری که واشنگتن باید انجام دهد این است که به جای تهمت و افترا، رفتار خود را بازتاب دهد.
وانگ ونبین در نشست هفتگی خود با خبرنگاران درباره حمله آمریکا به بالون چینی اظهار داشت: ورود ناخواسته این بالون بدون سرنشین و غیرنظامی چین به حریم هوایی آمریکا به دلایل فورس ماژور صورت گرفته و این یک حادثه کاملا تصادفی بوده است.
وی افزود: چین قاطعانه با استفاده از زور توسط آمریکا برای حمله به این بالون بدون سرنشین غیرنظامی مخالف است و اعتقاد دارد که واشنگتن در این مورد استفاده بی رویهای از زور داشته است.
سخنگوی وزارت امور خارجه چین تصریح کرد: آمریکا برای مدتی طولانی از مزیتهای تکنولوژیک خود برای انجام عملیاتهای سری در مقیاس بزرگ و سرقت اسرار در سراسر جهان حتی از بین متحدان خود استفاده کرده و این اقدام نقض حاکمیت ملی و منافع سایر کشورها و نقض قوانین بینالمللی بوده است.
ونبین ادامه داد: آمریکا به شایستگی بزرگترین مجرم جهان برای جاسوسی و استفاده از امپراتوری نظارت است.
روز شنبه هفته گذشته خبرگزاری آسوشیتدپرس از سرنگونی بالن چین بر فراز ساحل ایالت کارولینای جنوبی در شرق آمریکا خبر داد و اعلام کرد عملیات جستوجوی بقایای آن در حال انجام است.
وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) در پی سرنگونی بالون چینی که منجر به افزایش تنش میان واشنگتن - پکن در روزهای اخیر شد، اعلام کرد: بالون چینی در تلاش برای رصد سایتهای راهبردی آمریکا بود.
این مقام چینی تصریح کرد: آمریکا بارها هواپیماها و کشتیهای جنگی را برای انجام ماموریتهای شناسایی به نزدیکی چین فرستاده است. در سال ۲۰۲۲ تنها ۶۵۷ پرواز در نزدیکی چین و در ژانویه سال جاری نیز در دریای جنوبی چین ۶۴ پرواز توسط آمریکاییها انجام شده که به طور جدی امنیت ملی چین را به خطر میاندازد.
سخنگوی وزارت امور خارجه چین با بیان اینکه رفتار آمریکاییها صلح و ثبات در منطقه را تضعیف میکند، گفت: همچنین ورود غیرقانونی بالونهای آمریکایی به حریم هوایی کشورهای دیگر امری عادی است.
ونبین در پاسخ به این سوال که چگونه چین به پروازهای غیرقانونی بالونهای آمریکا در ارتفاع بالا دستکم در ۱۰ مورد بر فراز حریم هوایی چین پاسخ داده است، اظهار داشت: رسیدگی چین به این مسائل، همراه با احساس مسئولیت و حرفهای بوده است.
https://irna.ir/xjLL6S
**صف آرایی مخالفان و موافقان نتانیاهو/ درگیری پلیس با معترضان مقابل کنِست
همزمان با بررسی اصلاحات قضایی در کنست (پارلمان) رژیم صهیونیستی، مخالفان و موافقان این تصمیم کابینه راست و افراطی بنیامین نتانیاهو، مقابل هم صف آرایی کرده و با پلیس درگیر شدند.
تظاهراتی علیه نتانیاهو هم اکنون در شهر اشغالی قدس درحال برگزاری است و در مقابل، شماری از شهرک نشینان تندروی حامی او نیز در مقابل آنها صف کشیده اند.براساس تصاویر منتشر شده، مخالفان نتانیاهو اقدام به هو کردن شهرک نشینان صهیونیست در این تظاهرات می کنند.
نیروهای پلیس رژیم صهیونیستی برای جلوگیری از برخورد دو گروه موافق و مخالف نتانیاهو و سیاست های کابینه تندروی او درباره اصلاحات در دستگاه قضایی بین آنها مستقر شده و حصاری را ایجاد کرده اند.
در همین حال، شبکه چهارهم رژیم صهیونیستی گزارش دادند که مقابل کنست این رژیم نیز تظاهرات مشابهی هم اکنون برگزار شده و معترضان به اصلاحات دستگاه قضایی در تلاش برای عبور از حصار ایجاد شده توسط پلیس هستند و برخورد بین دوطرف ایجاد شده است.
این صف آرایی موافقان و مخالفان اصلاحات قضایی درحالی است که پیش از این نیز نمایندگان کنست رژیم صهیونیستی بر سر تصمیم برای این اصلاحات در صحن کنست به جان هم افتادند و اعتراضات ۱۴ نفر از مخالفان این اصلاحات منجر به اخراج آنان شد.
اعتراضات علیه کابینه بنیامین نتانیاهو روبه گسترش است و برای هفته های متمادی، صهیونیستها به خیابان ها آمده اند تا مانع از تحقق اصلاحات قضائی مورد نیز وی شوند.
در هفته های گذشته، دهها شهر از شمال تا جنوب فلسطین اشغالی از جمله تل آویو، حیفا، قدس اشغالی، بئر السبع، ریشون لتسیون و هرتزلیا صحنه تظاهرات علیه کابینه راست افراطی بودند.
این تظاهراتها در سایه جدال شدید بین ائتلاف کابینه راست افراطی به ریاست نتانیاهو و جناح اپوزیسیون به ریاست «یائیر لاپید» نخست وزیر پیشین رژیم صهیونیستی برگزار شده است.
سران اپوزیسیون رژیم صهیونیستی اصلاحات قضایی کابینه نتانیاهو را برای تضعیف دستگاه قضایی و تلاش نتانیاهو برای جلوگیری از محاکمه خود به خاطر سه پرونده فساد مالی و رشوه خواری می دانند و معتقدند که این اقدامات کابینه، رژیم صهیونیستی را به سمت درگیری و جنگ داخلی و فروپاشی تدریجی سوق خواهد داد.
https://irna.ir/xjLL7M
**ترس رژیم صهیونیستی نسبت به استفاده گردان جنین از پهپاد
به دنبال به پرواز درآوردن یک فروند پهپاد توسط گردان جنین بر فراز نظامیان رژیم صهیونیستی حین یورش آنها به اردوگاه جنین، دستگاه امنیتی این رژیم به ترس و نگرانی خود نسبت به استفاده این گردان از پهپاد اذعان کرده است.
شبکه صهیونیستی "کان" در این باره اعلام کرد، استفاده "گردان جنین" از پهپاد برای نظارت بر نظامیان اشغالگر در زمانی که آنها در اردوگاه بودند، یک تحول خطرناک است.
این شبکه به نقل از یک مقام امنیتی رژیم صهیونیستی اعلام کرد که خطر استفاده از این نوع پهپاد در شناسایی مسیرهای عقب نشینی ارتش و محل استقرار نظامیان نهفته است؛ چراکه این اتفاق هدف قرار دادن آنها را آسانتر میکند.
این کانال اضافه کرد که حضور پهپاد در آسمان اردوگان جنین رصد شد و صهیونیستها سپس متوجه شدند که هدف نظارت بر تحرکات آنها در اردوگاه جنین بوده است.
این مقام امنیتی صهیونیست در این باره اذعان کرد که گردان جنین به صورت سازماندهی شده کار میکند و هدف از به پرواز درآوردن این پهپادها نظارت بر نظامیان محاصره کننده یک خانه و تهیه تصویری از آرایش آنها بوده است.
بعد از ظهر یکشنبه در پی حمله صهیونیستها به جنین، درگیری مسلحانه شدیدی بین آنها و مبارزان مقاومت رخ داده است.
منابع فلسطینی گزارش دادند، صهیونیستها خانه اسیر زکریا الزبیدی را محاصره کردند و در نهایت جبرئیل الزبیدی برادر وی را به اسارت گرفتند.
در جریان یورش صهیونیستها گردان جنین یک فروند پهپاد را به پرواز درآورد که اقدام به تصویر برداری از نظامیان رژیم صهیونیستی کرد و صهیونیستها متوجه حضور ان نشدند.
صهیونیستها همچنین یک پهپاد جاسوسی را بر فراز جنین به پرواز درآوردند که نیروهای مقاومت موفق شدند آن را سرنگون کنند.
شرایط این روزهای سرزمینهای اشغالی و بطور خاص در کرانه باختری بسیار ویژه است و رزمندگان فلسطینی با هر وسیلهای پاسخ جنایات بی شمار صهیونیستها را میدهند و همین امر شرایط ویژهای را برای صهیونیستهای غاصب رقم زده است.
تا پیش از این صهیونیستها فقط در جنوب سرزمینهای اشغالی و در منطقه غزه با فلسطینیها درگیر بودند ولی هم اکنون کرانه باختری در شرق فلسطین به دلیل مسلح شدن جوانان آن به کمینگاهی برای صهیونیستهای بزدل تبدیل شده و خواب راحت را از چشمان آنها گرفته است.
**بورل تصمیم کابینه نتانیاهو درباره کرانه باختری را محکوم کرد
مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا تصمیم کابینه امنیتی رژیم صهیونیستی مبنی بر مشروعیت بخشی به ۹ شهرک صهیونیست نشین در کرانه باختری را محکوم کرد.
«جوسپ بورل» این مطلب را در نشست خبری مشترک با حضور «فیصل بن فرحان آل سعود» وزیر امور خارجه عربستان سعودی و «احمد ابوالغیط » دبیرکل اتحادیه عرب در بروکسل مطرح کرد. وی با بیان اینکه روند سازش خاورمیانه متوقف شده است، مدعی شد: ما سعی میکنیم تلاشهای مبتنی بر صلح انجام دهیم تا از وضعیت بن بست خارج شویم.
**دبیرکل ناتو: اوکراین صنایع دفاعی ما را تحت فشار قرار میدهد
دبیرکل پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) هشدار داد: نرخ کنونی که اوکراین از مهمات ناتو استفاده میکند بیش از میزان تولید کشورهای عضو این پیمان است و شرایط حاکم صنایع دفاعی ما را تحت فشار قرار میدهد.
ینس استولتنبرگ روز دوشنبه طی یک کنفرانس خبری در آستانه نشست وزیزان دفاع ناتو، اظهار داشت که کییف از مهماتی بیش از میزان تولید ناتو استفاده میکند.
دبیرکل ناتو ادامه داد: متحدان باید ظرفیت تولید مهمات خود را برای پاسخگویی به تقاضای اوکراین افزایش دهند.
اعضای پیمان آتلانتیک شمالی از آغاز جنگ در اوکراین، خیل کمکهای مالی و نظامی خود را روانه کییف کردهاند و این امر به زعم کارشناسان به گسترش جبهههای نبرد و فرسایشی شدن روند درگیریها منجر شده است.
دبیرکل ناتو اوایل پاییز امسال نیز در تحلیل شرایط جنگ اوکراین، با بیان اینکه کشورهای عضو این پیمان نظامی باید خود را برای یک جنگ درازمدت آماده کنند، هشدار داد که پیروزی روسیه در جنگ اوکراین به منزله شکست ناتو است و نباید اجازه دهیم چنین امری روی دهد.
https://irna.ir/xjLL7v
نظر شما