۲۵ بهمن ۱۴۰۱، ۱۲:۲۴
کد خبرنگار: 943
کد خبر: 85029950
T T
۲ نفر

برچسب‌ها

رویارویی غرب با چین و روسیه در آب‌های قطبی

۲۵ بهمن ۱۴۰۱، ۱۲:۲۴
کد خبر: 85029950
رویارویی غرب با چین و روسیه در آب‌های قطبی

تهران– ایرنا- فرماندهان ارشد نیروی دریایی آمریکا، انگلیس، نروژ و یک مقام شورای امنیت ملی آمریکا به تازگی در نشست اندیشکده ویلسون شرکت کرده و توافق کردند که با توجه به تقویت حضور نظامی روسیه و اهداف فراتجاری چین در آب‌های نزدیک به قطب شمال، حضور نیروی دریایی کشورهای غربی در این منطقه اهمیت فزاینده‌ای دارد.

به گزارش زوط سه‌شنبه ایرنا، تارنمای موسسه نیروی دریایی آمریکا دیروز (۲۴ بهمن) نوشت که دریاسالار دانیل دویر (Daniel Dwyer)، فرمانده ناوگان دوم نیروی دریایی آمریکا، گفت که ثبات پس از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی در اقیانوس اطلس شمالی و قطب شمال از سال ۲۰۱۲ که کرملین دوباره زیردریایی های حامل موشک های بالستیک را در این آب ها مستقر کرد، دستخوش تغییر شد.

دویر که آبهای مدار راس السرطان تا قطب شمال در حیطه فرماندهی اوست، گفت که حتی قبل از تهاجم سال گذشته به اوکراین، اولویت های روسیه برای قطب شمال و زمانی که یک فرماندهی راهبردی را برای ناوگان شمالی تعیین کرد، بسیار روشن شد. از آن زمان، کرملین به سرعت تأسیسات دریایی را برای موشک های بالستیک، زیردریایی های تهاجمی، کشتی های جنگی، ۱۴ فرودگاه برای بمب افکن ها و جنگنده های دوربرد و تأسیسات زمینی برای سربازان و تفنگداران دریایی در شبه جزیره کولا و اطراف آن ایجاد کرد.

روسیه همچنین فرودگاه ها، بنادر و پادگان های جدیدی را در امتداد مسیر دریایی شمالی بهسازی و یا احداث کرده است.

دریاسالار داریل کادل (Daryl Caudle)، فرمانده ناوگان های نیروی دریایی آمریکا نیز گفت که چین به ایجاد جاده ابریشم قطبی برای تجارت خارجی خود علاقه مند بوده، شش کاوشگر را برای مطالعات علمی به منطقه اعزام کرده و سرمایه گذاری در زیرساخت های روسیه، تولید انرژی و استخراج مواد معدنی در امتداد مسیر دریایی شمالی را دو برابر کرده است.

وی خاطرنشان کرد: کشتی های چینی ۱۰ میلیون تن محموله را در این مسیر که روز به روز از انجماد آبهای آن کاسته می شود، جابجا کرده اند.

اعضای این نشست هم عقیده بودند که هر دو کشور تهدیدی برای آزادی کشتیرانی در منطقه هستند. به عنوان مثال، برخی از شرکت کنندگان این نشست به خواسته روسیه اشاره کردند که از تمامی کشتی‌ های این مسیر می خواهد تا ۴۵ روز پیش از عبور برنامه خود را اطلاع داده، هزینه ای را پرداخت کرده و با اسکورت دو یخ ‌شکن و حضور دو ناوبر روس موافقت کنند.

کریس کافرون (Chris Kofron)، مسئول امور روسیه در شورای امنیت ملی آمریکا گفت که واشنگتن آب های قطب شمال را مشاع می داند. در بستر دریا لوله های نفت و گاز سراسر اروپای شمالی و کابل های بسیار مهمی قرار دارد که داده های مالی، تجاری و امنیتی را بین قاره ها مخابره می کند.

دریاسالار آنتونی ریمینگتون (Anthony Rimington)، دستیار رئیس ستاد نیروی دریایی انگلیس نیز گفت: در پاسخ به افزایش اهمیت امنیت قطب شمال و اقیانوس اطلس شمالی، لندن نیازها و نقش های خود را بازبینی کرده است.

وی به موقعیت استراتژیک انگلیس در محور گرینلند-ایسلند-انگلیس [GIUK] که کشتی های جنگی و زیردریایی های روسی از میان آن برای رسیدن به اقیانوس اطلس و کابل های موجود در بستر آن استفاده می کنند، اشاره کرد.

او گفت: اولویت نخست نیروی دریایی انگلیس حفظ برتری عملیاتی در اقیانوس اطلس شمالی است.

ریمینگتون آبهای شمال اقیانوس اطلس را «حیاط خلوت» نامید و از حضور یک کشتی ناظر بر بستر دریا برای محافظت از کابل ها و انتقال داده ها به آمریکای شمالی خبر داد. وی افزود که شناور دوم نیز در حال ساخت است.

با این حال، افزایش حضور آمریکا در آب های قطب شمال به کندی پیش می رود. لاندی گفت تحویل یخ شکن جدید در حال ساخت این کشور «ممکن است تا سال های ۲۰۲۶ و ۲۰۲۷ عقب بیفتد». قرار بود که این شناور در سال ۲۰۲۵ تحویل داده شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha