به گزارش خبرنگار سینمایی ایرنا، بیش از یک ماه دیگر تا انتهای سال، زمان باقی مانده است. زمانی که با در نظر گرفتن اعیاد آن، میتواند اتفاقهای خوبی را برای سینمای ایران رقم بزند و از سویی، یک ریسک مطمئن باشد برای سینمایی که فعالان آن، اعتماد و علاقه چندانی برای نمایش فیلم در اسفندماه ندارند.
اسفند امسال اما ویژگیهایی دارد که سبب میشود تا نتوانیم آن را با مدت مشابه سالیان گذشته مقایسه کنیم. نخست آنکه در این ماه، اعیادی وجود دارد که سبب رونق گیشه و استقبال مردم از سینماها میشود. ضمن اینکه ایام نوروز ۱۴۰۲، با ماه مبارک رمضان تلاقی پیدا کرده و طبیعی است که شاهد اکران طلایی در این بازه بهمانند سالیان گذشته نباشیم بنابراین فیلمی که در این روزها به روی پرده میرود، از این شانس برخوردار خواهد بود که در ایام نوروز، تا عید فطر در جریان اصلی اکران حضور داشته باشد.
بنابراین نمایش فیلم در شرایط کنونی، به نفع هر دو طرف معادله است؛ هم مدیریت سینمایی و سینماداران از این فضای بهاصطلاح مرده، یک فرصت طلایی میآفرینند و هم فیلمها از این شانس برخوردار خواهند بود که در هفتههای نسبتا زیادی که با نوروز تلاقی پیدا میکند، به روی پرده مانده و مخاطبان بیشتری را جذب کنند.
البته اکنون میتوان مطمئنتر در مورد شرایط اکران و سینماها صحبت کرد. سینما از آن رکود پائیزی بهطور کامل بیرون آمدهاند و به رونق مناسبی رسیدهاند بهعنوان مثال در دهه فجر امسال که مقارن با جشنواره فجر بود، ۴۷۲ هزار نفر تنها برای فیلمهای معمول (و نه آثار جشنواره) به سینما رفتند که این تعداد، چیزی درحدود ۱۵ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان بلیت خریدند.
این میزان استقبال طی ۱۰ روز دهه فجر، از این نظر خوب تلقی میشود که سینماها همهساله در موسم جشنواره فجر، وضعیت راکدی را تجربه میکردند و مخاطبان ترجیح میدادند که به تماشای فیلمهای جشنواره بنشینند تا فیلمهای معمول اکران. این قاعده علیالخصوص برای امسال که قیمت بلیت فیلمهای معمول سینما با بلیت فیلمهای جشنواره، یکقیمت بود، باید نمود بیشتری پیدا میکرد اما طبق آمارهای رسمی، مشخص است که تعداد مخاطبان سینما در این بازه، رشد قابلتوجهی را شاهد بوده است.
این وضعیت نشاندهنده میزان اقبال مخاطبان به آثار روی پرده است که قطعا در صورت یک برنامهریزی خوب میتواند یک اسفند طلایی را برای سینماهای کشور رقم زده و گیشه امسال سینما را به مرز ۴۵۰ میلیارد تومان نزدیک کند.
از طرفی، باید به این مقوله توجه داشت که نباید اسفندماه، به بهانه اکران نوروزی، قربانی شده و خود به جریان تبدیل نشود. شورای صنفی نمایش باید برنامهریزیها را به سمتی ببرد که ضمن تعریف یک اکران مستقل برای اسفندماه، برای ایام نوروز و عید فطر نیز برنامههای جذاب و پیشبرندهای را در نظر بگیرد. بنابراین هوشمندی این شورا در آن است که برای بازه دو ماه آینده، ۳ برنامهریزی مستقل برای اکران اسفندماه، اکران نوروز و اکران عید فطر در نظر گرفته تا سینمای ایران، با شکوه بیشتری، سال سخت ۱۴۰۱ را به پایان برده و سال جدید را با قدرت و گیشهای پروارتر آغاز نماید.
اسفند طلایی سینماها میتواند پیشدرآمدی برای آغاز سال پررونق سینماهای کشور در ۱۴۰۲ باشد.
نظر شما