به گزارش ایرنا از سازمان ثبت اسناد و املاک کشور، نشست بررسی همکاری های مشترک جمهوری اسلامی ایران و کنفدراسیون سوئیس در زمینه مالکیت معنوی و حمایت از دارایی های فکری امروز سه شنبه ۲۵ بهمن ۱۴۰۱ با حضور «حسن بابایی» رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور و «نادین اولیویری لوزانو» سفیر سوئیس به همراه معاون سفیر و هیئت همراه همچنین مدیران و معاونان سازمان ثبت اسناد برگزار شد.
در ابتدای این دیدار، نادین اولیویری لوزانو سفیر سوئیس به همراه معاون خود به مقبره شهید گمنام سازمان ثبت اسناد و املاک کشور ادای احترام کرد.
حسن بابایی در این نشست ضمن خیر مقدم به سفیر سوئیس و هیئت همراه اظهار داشت: ادای احترامتان به شهید گمنام سازمان ثبت اسناد در بدو ورود نشان از توجه شما به فرهنگ ایثار و گذشت است.
وی افزود: روابط سیاسی و اقتصادی ایران و سوئیس بیش از یک ونیم قرن سابقه دارد و مربوط به سال ۱۲۵۲ شمسی یا ۱۸۷۳ میلادی میشود؛ به طوری که در این زمان عهدنامه مودت بین ایران و سوئیس امضا شد.
بابایی یادآور شد: سفارت ایران در سوئیس در سال ۱۹۱۹ میلادی افتتاح شد و این نشان از عمق روابط اقتصادی، تجاری و سیاسی ایران و سوئیس دارد. روابط سیاسی سوئیس با جمهوری اسلامی ایران به رقم فراز و نشیبهای متعدد و در مقایسه با سایر کشورهای اروپایی غربی بسیار خوب و دوستانه است به طوری که سوئیس ظرف چند سال اخیر نسبت به گسترش روابط دو جانبه سیاسی و اقتصادی با ایران از خود اشتیاق نشان داده است.
رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور گفت: در مورد وقایع اخیر در ایران، دولت سوئیس موضعگیری واقعبینانه نسبت به کشور ایران در عرصه بینالمللی داشته و مردم ایران ذهنیت و دیدگاه خوبی به این کشور در حوزههای مختلف دارند.
وی گفت: در حوزه مالکیت معنوی، دولت جمهوری اسلامی ایران به بیشتر معاهدات بینالمللی از جمله موافقت نامههای وین، استراسبورگ و لیسبون ملحق شده است و در حال الحاق به سایر معاهدات بینالمللی است که در مجلس شورای اسلامی مطرح می شود.
بابایی اضافه کرد: دولت ایران در چند سال اخیر رتبههای بسیار خوبی را در فرایند ثبت الکترونیک مالکیت صنعتی، شاخصهای نوآوری در جهان به دست آورده است. در سفری که به ژنو و حضور در سازمان مالکیت معنوی داشتم جلسات بسیار خوبی برگزار شد و امیدواریم با حضور مدیرکل سازمان جهانی مالکیت فکری( وایپو) در ایران بتوانیم یک نقطه عطفی را در حوزه مالکیت معنوی در ایران داشته باشیم.
رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور افزود: موضوع دانش بنیان و اقتصاد خلاق و مسائل مرتبط با آن همچنین اثر آن در بحث اشتغال به نحوی است که رهبر جمهوری اسلامی ایران سال شمسی ۱۴۰۱ را سال اقتصاد دانش بنیان و اشتغال آفرین نامگذاری کرد. باتوجه به نامگذاری سال به عنوان دانش بنیان و اهمیت مالکیت معنوی تقویت این حوزه در دستور کار سازمان مالکیت معنوی قرار گرفته است. امروز ذینفعان مالکیت معنوی در کشور شامل پارکهای فناوری، شرکتهای دانش بنیان و دانشگاهها مشتاق به آموزش و یادگیری در این حوزه هستند.
قدردانی از دولت سوئیس در انعقاد تفاهمنامه چهار ساله در زمینه مالکیت معنوی
وی ادامه داد: سازمان ثبت اسناد و املاک کشور به عنوان یکی از سازمان های مهم قوه قضاییه این آمادگی را دارد که نقش تسهیلگری با سایر وزارتخانهها را برای سوئیس فراهم کند و از حسن نظر دولت سوئیس در انعقاد تفاهمنامه سال ۲۰۱۹ برای همکاری چهار ساله در زمینه مالکیت معنوی از نظر آموزش و توانمندسازی تشکر میکنم.
بابایی اظهار داشت: باتوجه به اینکه در سال آخر این تفاهمنامه هستیم؛ به یک بازنگری جدی و الحاق کردن بسیاری از موارد از جمله در حوزه داوری و سایر موارد که میتواند به تقویت مالکیت معنوی در کشور کمک کند، نیاز داریم.
رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور گفت: باتوجه به بند پنجم تفاهمنامه همکاری که صراحت دارد دادههای ثبت اختراعات، علائم تجاری، اطلاعات مربوط به بازنگری قوانین و طرحهای مختلف مورد سنجش قرار گیرند لازم است کارگروهی نسبت به سنجش این اقدامات و بررسی و نقاط قوت و ضعف اقدام کند.
وی افزود: پیشنهاد میکنم که کارگروه مشترکی بین ایران و سوئیس با حضور نمایندگان کمیتههای راهبری تشکیل شود تا نسبت به تهیه پیشنویس جامعه تفاهمنامه همکاری بین دو دولت ایران و سوئیس اقدام کنند.
رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور گفت: امیدواریم که با نهایی شدن این تفاهمنامه همکاری، این تفاهمنامه بین مقامات ایران و سوئیس امضا نهایی و اجرا شود و پیشنهاد میکنیم که نظارت مستمر از طرف نماینده کمیتهها به نحو مستمر انجام شود زیرا نیازمندیم که پایش مستمر را در حوزه اجرای تفاهمنامه همکاری داشته باشیم.
بابایی اضافه کرد: پیشنهاد میکنم در جلسه آتی شاهد حضور نمایندگان وزارتخانههای تأثیرگذار در حوزه مالکیت معنوی، روسای پارکهای فناوری و شرکتهای دانش بنیان موفق باشیم تا به شرح و وصف نحوه همکاری و تفاهمنامه که بین ایران و سوئیس منعقد شده است بپردازند و امیدواریم تشکیل این جلسه نقطه عطفی در شتابدهی به اجرای تفاهمنامه در مدت باقیمانده باشد.
تفاهمنامه همکاری ایران و سوئیس در راستای آموزش و توانمندسازی شرکتهای دانش بنیان
رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور گفت: تفاهمنامه همکاری مشترک بین ایران و سوئیس در راستای آموزش، توانمندسازی شرکتهای دانش بنیان، شرکتهایی که در حوزه فناوری و اقتصاد خلاق از حیث ثبت اختراعات، علائم تجاری و نشانههای جغرافیایی فعالیت میکنند، در سال ۱۳۹۸ منعقد شده و اقدامات خوبی در چند سال اخیر انجام شده است.
وی افزود: به دلیل اینکه چند ماه دیگر این تفاهمنامه منقضی می شود امروز نشستی با سفیر سوئیس برگزار کردیم که مجدد یک بازنگری کامل در مورد این تفاهمنامه انجام شود تا تفاهمنامه جدید منعقد و مواردی که نیاز داریم. مخصوصا در بحث آموزش داوران و تبدیل تهران به عنوان نقطه کانونی و آموزشی در بحث مالکیت معنوی در منطقه به آن افزوده شود.
بابایی اظهار داشت : نشست خوبی برگزار شد و خیلی مشتاق هستند که این تفاهمنامه همچنان تداوم پیدا کند و مقرر شد که کارگروه مشترکی بین دو کشور تشکیل شود و در تفاهمنامه جدید موارد مختلفی را در بحث مالکیت معنوی داشته باشیم.
ابراز خرسندی سفیر سوئیس از همکاری با ایران در زمینه مالکیت معنوی
«نادین اولیویری لوزانو» سفیر سوئیس در ادامه این جلسه ضمن قدردانی از رئیس سازمان ثبت اسناد و همکاران در مرکز مالکیت معنوی گفت: حدود هفت سال گذشته یک طرح میان روسای جمهور دو کشور رئیس جمهور وقت جمهوری اسلامی ایران و کشور سوئیس با هدف تقویت همکاریهای دوجانبه که بحث مالکیت معنوی یکی از آن است، آغاز شد.
وی افزود: طرح شامل حوزههای مختلفی از جمله بحث حمل و نقل، مهاجرت، کشاورزی و موارد مشابه بوده که در سال ۲۰۱۶ کار خودرا آغاز کرده است و بر همکاریهای مرتبط در زمینه مالکیت معنوی متمرکز هستیم.
سفیر سوئیس به سه نمونه از همکاریهای موفقی که بین ایران و سوئیس در جریان است اشاره کرد و گفت: مورد اول تأسیس کانال اقتصادی، مورد دوم مرتبط با سازمانهایی بوده که بیش از ۴۰ سال در ایران حضور و فعالیت مستمر دارند و مورد سوم مرتبط با حوزه آموزشی، حوزه علمی است و مربوط به بورس تحصیلی بوده که در اختیار دانشجویان علاقهمند ایرانی قرار گرفته است.
نادین اولیویری لوزانو گفت: بسیار خرسندم که همکاریهایمان در زمینه مالکیت معنوی، پرثمر بوده و فکر میکنم این همکاری گزینه بسیار خوبی برای تقویت و امیدبخشی به روابط دو جانبه بین دو کشور باشد.
وی ادامه داد: در اکتبر ۲۰۱۹ یک تفاهمنامهای بین دو کشور منعقد شد که از ژانویه ۲۰۲۰ اجرایی و رسما کار خود را آغاز کرده است، هدف تفاهمنامه تقویت کشور ایران به منظور کاهش وابستگیها به صادرات نفت و گاز و توسعه حوزههای دانش بنیان است علاوه بر این هدف دیگر مطرح شده در تفاهم نامه توسعه و تجاریسازی محصولات سنتی و بومی ایران است بنابراین این طرح میتواند یک نمونه بسیار خوب برای همکاریهایی باشد که میتوانیم در راستای تأمین منافع دو کشور داشته باشیم.
نادین اولیویری لوزانو گفت: سه مورد بسیار حائز اهمیت است؛ مورد اول این است که برای تقویت سیستم حمایت از نشانههای جغرافیایی ثبت شده نیاز به همکاری داریم تا با دیگر نهادها، سازمانها و وزارتخانهها هماهنگی به وجود بیاید مورد دوم مرتبط با بحث آموزش تخصصی و پیشرفته است که حدود یک سال از کلاس های تخصصی گذشته و دوره یکساله، ۳۰ جلسهای هفته دیگر به اتمام میرسد که بنا به دستور رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک در سال ۲۰۲۲ رسما آموزش در این دوره کار خود را آغاز کرده و ما بسیار خرسند خواهیم شد اگر سازمان مالکیت معنوی موارد مرتبط با اتمام و اختتامیه دوره آموزشی و موارد مرتبط با صدور گواهینامهها را عهدهدار شود. مورد سوم مرتبط با اجرای نظام مدیریتی نشانه جغرافیایی است به طوری که در این رابطه دو کالای بومی به صورت آزمایشی انتخاب و روند اجرایی پروژه روی آنها اعمال شد و در راستای اتمام موفقیت آمیز طرح مجدد نیاز به هماهنگی مرکز مالکیت معنوی با سازمانهای ذیربط در استانهای یزد و خوزستان را داریم.
وی افزود: در ارتباط با کمیته راهبری که قرار است اردیبهشت یا خرداد سال آینده برگزار شود یک سری ظرفیتهایی به مدیریت دانش اختصاص داده شده و فعالیتهای زیادی مرتبط با سمینارها و دورههای آموزشی برای بحث ارتقا، مدیریت دانش و انتقال آن به همکاران مجموعه در نظر گرفته شده است.
نظر شما