محمدرضا برهمند روز چهارشنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا افزود: در حال حاضر این شرکت مشترک که با سرمایه گذاری ۴۰۰ میلیون یوانی ۲ هفته پیش تاسیس شده، پیگیر فراهم کردن زمینه حمل کالای ترانزیتی چین از طریق ایستگاه راه آهن بین المللی سرخس به ایران و سپس انتقال از شبکه ریلی کشورمان به اروپا و بنادر خلیج فارس است.
وی گفت: با توجه به عجله طرف چینی برای ترانزیت ریلی کالا قرار است یک سایت (بارانداز) موقت برای ترانشیپمنت کالا از قطارهای چینی به قطارهای ایرانی در منطقه ویژه اقتصادی سرخس ایجاد شود و هم اکنون در حال انجام مذاکرات با شرکت راه آهن برای عقد قرارداد و راه اندازی این بارانداز هستیم.
مدیر عامل منطقه ویژه اقتصادی سرخس در خراسان رضوی شهریور ماه امسال در گفتگو با ایرنا گفت: در پی بازدید مدیران ارشد یک شرکت حمل و نقلی چین از منطقه ویژه اقتصادی سرخس، این شرکت چینی تصمیم دارد در این منطقه ویژه اقتصادی بارانداز کانتینری برای تهاتر کالای کشورش با سایر کشورهای منطقه ایجاد کند.
محمدرضا کلایی افزود: منطقه ویژه اقتصادی سرخس توانایی زیادی برای تجارت با چین دارد و امکانات باراندازی و ریلی منطقه میتواند در خدمت افزایش صادرات و ترانزیت کالا با چین و سایر کشورها قرار بگیرد.
مدیر عامل منطقه ویژه اقتصادی سرخس گفت: طی ۲ سال اخیر چندین رام قطار از مبدا چین تا سرخس سیر کرده و می توان گفت مسیر ریلی و تجاری از گذرگاه هورگوس (در استان شرقی شین جیانگ چین) تا سرخس به صرفه و کاملا اقتصادی است.
به گزارش ایرنا، از سال ۹۷ قطارهای کانتینری کشور چین با طی مسافت حدود دو هزار و ۷۰۰ کیلومتری و با عبور از کشورهای قزاقستان و ترکمنستان از طریق مرز اینچه برون استان گلستان وارد ایران شده و کالای ترانزیتی خود را به سایر مقاصد بین المللی حمل می کنند.
منطقه ویژه اقتصادی سرخس در نزدیکی نقطه صفر مرزی ایران و ترکمنستان و ۱۸۵ کیلومتری شمال شرق مشهد قرار دارد.
نظر شما