به گزارش خبرنگار ایرنا، مهدی دوستی استاندار هرمزگان روز چهارشنبه در آیین کلنگ زنی این مرکز فرهنگی گفت: معرفی رشادتهای شهدا و رزمندگان هرمزگانی در دوران دفاع مقدس نیاز به زیرساختهای فرهنگی دارد که کمبود آن به جد در استان احساس میشود و امروز در این راستا احداث یک مرکز فرهنگی و موزه دفاع مقدس آغاز شد.
وی افزود: این مرکز فرهنگی و موزه دفاع مقدس قرار است در زمینی به مساحت چهار هزار و ۵۰۰ متر مربع و با اعتباری افزون بر ۴۵ میلیارد تومان ساخته شود.
دوستی تصریح کرد: تجربههای نسلهای گذشته باید به نسل بعد منتقل شود و در این مرکز تلاش شده است تا فضایی برای تبادل نظر و روایت حضور مجاهدانهی مردم هرمزگان در عرصههای مختلف ایجاد شود.
نماینده عالی دولت در استان هرمزگان ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهیدان والا مقام، با اشاره به نقش رزمندگان هرمزگانی در دوران دفاع مقدس اظهار کرد: هرچه زمان میگذرد بیشتر به نقش موثرِ هرمزگانیها در دفاع مقدس پی میبریم اما این حضور پررنگ در دفاع مقدس به درستی تبیین نشده و لازم است برای مردم و نسل جوان، رشادتهای شهدا و ایثارگران استان بازگو شود.
وی بیان کرد: جایگاه و قدمت استان هرمزگان در مبارزه با استکبار و آمریکاییها جایگاه ویژهای است و همواره در عرصههای مختلف نقش خود را ایفا کردهاند.
دوستی ابراز کرد: هرمزگان شهدایی در حوزههای دفاع از حرم، عرصه دریا، مبارزه مستقیم با آمریکا، سلامت و عرصه های دیگر را تقدیم انقلاب و اسلام کرده است که این مساله نیز جزو ویژگیهای خاص این استان است.
شهید حاجبی با شروع جنگ و در سال ۵۹ وارد جبهه های جنگ شد و در جنگ های نامنظم شهید مصطفی چمران شرکت کرد و پس از شهادت دکتر چمران و با شکل گیری گردان ها و تیپ های سپاه و بسیج به عنوان نیروی زرهی وارد تشکیلات ثارالله شد.
این شهید دوران دفاع مقدس در عملیات های مختلفی مانند عملیات بزرگ ثامن الائمه، طریق القدس، عقیل حرم، والفجر مقدماتی، یک، دو، سه، چهار و هشت، خیبر، عاشورا، بدر، آزادسازی مهران و کربلای یک حضور داشت.
سردار شهید علی حاجبی نزدیکی های ظهر روز دهم تیرماه سال ۶۵ پس از غسل شهادت، پوشیدن لباس مقدس پاسداری و بستن پیشانی بند لبیک یا خمینی (ره) در عملیات کربلای یک (آزاد سازی مهران) بر اثر اصابت ترکش گلوله خمپاره به قسمت چپ ناحیه سینه به شهادت رسید.