«وحید شقاقی شهری» در گفتوگو با ایرنا درباره سفر رئیسجمهوری به چین، اظهار داشت: قدرت سیاسی و اقتصادی آمریکا در قرن بیستم عملا با حضور چین و در آینده با حضور کشورهای هند، اندونزی و غیره شکسته خواهد شد.
وی افزود: تمام افرادی که نگاه راهبردی به مسائل سیاسی و اقتصادی دارند، اذعان دارند که در قرن بیست و یکم جهان چند هژمونی خواهد بود و دیگر دنیای تک هژمونی را نداریم و بازیگران جدیدی به این عرصه اضافه شدند و این بازیگران بیشتر هم خواهد شد.
این کارشناس اقتصادی اظهارداشت: در نیمه اول قرن بیست و یکم رشد اقتصادی و سیاسی چین شتاب بیشتری خواهد داشت و در نیمه دوم قرن بیست و یکم هند و اندونزی و حتی برخی از کشورهای اروپای شرقی حرفی برای گفتن خواهند داشت.
وی تصریح کرد: اقتصاد چین هم اکنون تنگاتنگ آمریکا حرکت میکند و شتاب رشد آن نیز در سالهای گذشته بالا بوده است و تلاش کرده که در دنیای چند هژمونی روابط اقتصادی و سیاسی را با دیگر اقتصادهای نوظهور گسترش دهد.
شقاقی ادامه داد: چین و هند در آینده تلاش میکنند برای خود جهان و کلوپی از کشورهای دوست و همکار تشکیل دهند.
وی اظهارداشت: بریکس که شورای همکاری تجاری با عضویت برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی است با این هدف شکل گرفته که در مقابل سازمانهای بینالمللی که آمریکا رهبری میکند قرار بگیرد و موازنه ایجاد کند.
این کارشناس اقتصادی بیانکرد: یکی از کشورهایی که چین برای ایجاد موازنه برای خود تعریف کرده ایران است زیرا هم جایگاه ژئوپلوتیکی خوب و مهمی دارد، هم اینکه وسعت و جمعیت بالایی دارد و منابع نفتی، گازی و معدنی دارد که در مسیر تعاملات چین اثرگذار است.
وی افزود: از سوی دیگر تعامل با چین برای ما نیز از این منظر مهم است که ایران نیازمند این است که برخی از نیازهای اقتصادی و سیاسی خود را در شرایطی که تحت فشار جهان غرب است تامین کند.
شقاقی تاکید کرد: ارتباط با چین اگر با تامل و عقلانیت پیش برود میتواند منافع زیادی از منظر کاهش شدت تحریمهای اقتصادی و گسترش چانهزنی معادلات جهانی وهم در تامین برخی از مواد و کالاهای مصرفی، سرمایهای و واسطه ای و هم برای دور زدن تحریمها داشته باشد.
نظر شما