به گزارش ایرنا، کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید از سال ۱۳۹۴ تاکنون در راستای هماهنگی برای حل و فصل مشکلات و موانع فرآوری واحدهای تولیدی در استان کردستان هم مانند سایر استان های کشور فعالیت می کند.
از زمان آغاز به کار این کارگروه تاکنون در این استان ۱۹۱ جلسه تشکیل و یک هزار و ۵۶۷ پرونده بررسی شده است که حاصل این تعداد جلسه ۲ هزار و ۸۰۱ مصوبه بوده است.
از مجموع مصوبات تاکنون ۲ هزار و ۲۲ مصوب شامل یک هزار و ۵۰۹ مصوبه بانکی، ۵۴ مصوبه مالیاتی و ۴۵۹ مصوبه هم در سایر بخش ها انجام و به عبارتی ۷۲ درصد مصوبات اجرایی شده است.
۷۷۹ مصوبه معادل ۲۸ درصد مجموع کل مصوبات این کارگروه در استان در دست اقدام و پیگیری است و هر جلسه هم مصوبات دیگری در راستای رفع موانع تولید واحدهای تولیدی به تصویب می رسد.
رفع موانع پیش روی واحدهای تولیدی بیجار
۱۹۲مین جلسه کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید استان امروز پنجشنبه به ریاست استاندار کردستان در سالن شهدای گمنام استانداری با ۱۷ دستور کار ویژه واحدهای تولیدی شهرستان بیجار با حضور فرماندار و صاحبان چندین واحد این شهرستان تشکیل شد.
یکی از دستورکارها مربوط به مشکل تامین مواد اولیه و مسئله مالی مجتمع فولاد گروس بود، واحدی که در زمینه تولید کنسانتره فعالیت می کند و حال با کمبود مواد اولیه مواجه شده است.
جواز تاسیس این واحد در سال ۱۳۹۹ صادر شده و در سال ۱۴۰۱ هم با ظرفیت ۱۰۰ هزار تن راه اندازی شد و حالا مجوز استخراج ماده معدنی سنگ آهن از معدن قراکند به آن داده نمی شود.
معدن قراکند هم به دلیل مشکلات مالی افزون بر عدم توانایی در پرداخت حقوق کارکنان خود در چهار، پنج ماه اخیر در خصوص حمل و نقل و پرداخت جریمه با مشکل مواجه است.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت کردستان در این جلسه اظهار کرد: معدن قراکند مشمول ماده ۲۰ قانون معادن شده است و در راستای عمل به این ماده قانونی این واحد باید ۶۶ میلیارد تومان به سازمان صمت پرداخت کند که تاکنون ۴۴ میلیارد آن را واریز کرده است و تا پایان سال هم ۲۲ میلیارد تومان دیگر را در قالب ۲ قسط باید پرداخت کند.
ماده ۲۰ قانون معادن: وزارت صنعت، معدن و تجارت به دارندگان مجوزهای اکتشاف و بهرهبرداری و اجازه برداشت که به تعهدات خود عمل نکنند با تعیین مهلتی مناسب اخطار میکند تا تعهد خود را ایفا کنند. در صورتیکه اشخاص مزبور در انقضا مهلت مقرر اقدامی نکنند و یا اقدام انجام شده کافی نباشد، با تایید شورای عالی معادن ملزم به پرداخت خسارات ناشی از عدم انجام تعهدات مربوط میشوند.
بختیار خلیقی ادامه داد: بار دیگر در این جلسه تصویب می شود که معدن قراکند خوراک مجتمع فولاد گروس را تامین کند.
مدیر مالی معدن قراکند هم اظهار کرد: در اواخر دولت گذشته قرار بود وامی به معدن پرداخت شود که با تغییر دولت این اقدام انجام نشد به همین دلیل در راستای تامین نیاز معدن از یک شرکت ۲۰ میلیارد تومان دریافت کردیم که تاکنون ۶ میلیارد تومان بازپرداخت کردیم و ۶ میلیارد تومان دیگر آن هم باقی مانده است.
وی ادامه داد: امکانات مالی برای تولید نداریم و درخواست داریم مهلتی برای پرداخت خسارت ناشی از ماده ۲۰ قانون ماده به ما داده شود.
تصویب اجرای خوشه صنعتی حلوا سوهانی بیجار
در این جلسه درخواست ایجاد خوشه صنعتی حلوا سوهانی بیجار هم مطرح شد و سرپرست شرکت شهرک های صنعتی کردستان هم آمادگی استان را برای اجرای این خوشه اعلام کرد.
حمیدرضا امانی با اشاره به اینکه ایجاد خوشه صنعتی شامل سه مرحله مطالعات، امکان سنجی و واگذاری به مشاور است، گفت: تاکنون سه خوشه صنعتی در استان شامل مصالح ساختمانی، طیور و فرش اجرا شده است.
با رای اعضا و تاکید استاندار کردستان، حلوا سوهانی بیجار در این جلسه به عنوان چهارمین خوشه صنعتی در استان به تصویب رسید و افزون بر این اختصاص یک قطعه زمین ۵۰۰ مترمربعی در شهرک صنعتی بیجار به واحد تولید حلوا سوهانی در این شهرستان هم مصوب شد.
اسماعیل زارعی کوشا بر تقویت و احیای واحدهای تولیدی در بیجار تاکید کرد و گفت: تقویت تولید برخی محصولات که به برند تبدیل شدند باید در دستور کار قرار گیرد.
از دیگر طرح هایی که در این جلسه به آن پرداخته شد تولید پشم در بیجار بود که درخواست ۲۰ میلیارد تومان تسهیلات را داشت، درخواستی که از ۹ میلیارد در دولت گذشته مطرح شده بود ولی هنوز هم با آن موافقت نشده است.
سهراب احمدیاری، متقاضی سرمایه گذاری در حوزه پشم در این جلسه گفت: براساس طرح تهیه شده در نظر داریم سالانه ۷۵ هزار تن پشم را تولید و روانه بازار کنیم.
وی اضافه کرد: افرادی به ما توصیه کرده بودند بروکراسی اداری در کردستان جانمان را می گیرد و وارد سرمایه گذاری در استان خودمان نشویم ولی با این وجود همچنان پیگیر این کار هستیم.
این سرمایه گذار با بیان اینکه تاکنون ۲۱ مصوبه برای اجرای طرح خود گرفتم ولی همچنان به دنبال دریافت تسهیلات مورد نیاز هستم، افزود: با آغاز بکار این واحد برای ۳۵ نفر اشتغال مستقیم ایجاد می شود.
استاندار کردستان هم دستور پیگیری توجیه اقتصادی این طرح تا یک هفته آینده توسط رئیس سازمان جهاد کشاورزی و مدیر بانک کشاورزی استان را داد و تاکید کرد: کردستان، ظرفیت سرمایه گذاری را دارد و از سرمایه گذاران هم حمایت می کند و هر کسی متقاضیان را از این کار دلسرد می کند خواهان توسعه این استان نیست.
صاحبان واحدهای تولیدی در این جلسه که ساعت ۱۰ آغاز شد و ساعت ۱۳ و ۳۰ دقیقه به اتمام رسید، خواستار هوشمند سازی بررسی مسائل و مباحث و خواسته های تولیدکنندگان شدند و مطرح کردند وقتی مسئولان در جریان هر مسئله ای قرار گیرند بی شک با سرعت بیشتری پیگیری و برطرف می شود.
نظر شما