به گزارش روز شنبه ایرنا از بی بی سی، کنفرانس امنیتی مونیخ با موضوع تلاش متحدان ناتو، برای پیگیری پرونده دفاع از اوکراین درحالی برگزار می شود که ریشی سوناک، نخست وزیر انگلستان، بر لزوم افزایش حمایت های نظامی از اوکراین تاکید کرد. این گردهمایی سه روزه برای بحث در مورد امنیت جهانی که چند روز پیش از اولین سالگرد تهاجم روسیه در آلمان برگزار می شود.
براساس این گزارش، متحدان اوکراین در تلاش هستند تا عزم خود را در حمایت از این کشور نشان دهند و سعی دارند دولت روسیه را متقاعد کنند با هر هزینه ای تسلیم نخواهند شد زیرا هر دو طرف عملیات نظامی جدیدی را آغاز می کنند.
بیشتر کشورهایی که در کنفرانس امنیتی مونیخ شرکت کرده اند (از سران کشورها و وزرا گرفته تا دیپلمات ها و...) از اروپا یا ایالات متحده هستند، از جمله کاملا هریس، معاون رئیس جمهور ایالات متحده و نزدیک به ۳۰ رئیس دولت اروپایی، اما هیچ مقام روسی به این کنفرانس دعوت نشده است.
پیش از آغاز رسمی این کنفرانس، نخست وزیر بریتانیا گفت: این نشست فرصتی برای من بود تا با شرکا و متحدان خود در سراسر جهان در مورد تلاش های ما برای افزایش حمایت خود از اوکراین صحبت کنم.
سوناک گفت: می خواهم این اطمینان حاصل شود که کشورهای دیگر از ما پیروی می کنند و در تهیه تانک های جنگی و آموزش سربازان و هوانوردان در هواپیماهای استاندارد ناتو، همکاری خواهند کرد.
وی افزود: ما به پوتین ثابت کردیم که اشتباه می کند و اکنون نیز به او ثابت خواهیم کرد که اشتباه می کند.
سوناک با اعلام فراخوان منشور جدید ناتو برای تضمین حمایت بلندمدت، ادامه داد: متحدان باید نشان دهند که ما در کنار هم خواهیم ماند و مایل و قادر به کمک به آنها در دفاع از کشورشان هستیم.
نگرانی ویژه این است که آیا هزینههای سیاسی و اقتصادی جنگ آن طور که روسیه فکر می کند، میتواند قابل تحمل باشد؟ یا ائتلاف غربی محکم پشت سر اوکراین خواهد ایستاد؟
هفته گذشته، رییس جمهور اوکراین از بریتانیا و همچنین پاریس و بروکسل بازدید کرد و در آنجا از رهبران اروپایی درخواست کرد تا کشورش را با جت های جنگنده مدرن تامین کنند. بریتانیا قرار است آموزش نیروهای اوکراینی را برای پرواز با جت های استاندارد ناتو آغاز کند.
«بن والاس»، وزیر دفاع آمریکا گفته است: انتقال جنگنده های بریتانیا به اوکراین، به سرعت انجام نخواهد شد. او به بیبیسی گفت: ممکن است ماهها طول بکشد تا خلبانان آموزش ببینند و بریتانیا در عوض بر استفاده از پوشش هوایی جایگزین برای اوکراین متمرکز شده است.
برخی از کشورهای عضو ناتو همچنین نگران هستند که دادن جت به اوکراین به عنوان تشدید جنگ تلقی شود و خطر رویارویی مستقیم بین ائتلاف نظامی غربی و روسیه را به همراه داشته باشد.
از زمان حمله روسیه در ۲۴ فوریه سال گذشته (اسفند ۱۴۰۰)، بریتانیا ۲.۳ میلیارد پوند برای کمک های نظامی هزینه کرده است که این کشور را به دومین حامی بزرگ به اوکراین پس از ایالات متحده تبدیل کرده است. تجهیزات نظامی ارائه شده توسط بریتانیا تاکنون شامل تانک ها، سیستم های دفاع هوایی و توپخانه است.
با این حال، اوکراین به طور فزاینده ای از زمان رسیدن سلاح های غربی ناامید شده است. گمان می رود تحویل تانک های جنگی (که ماه گذشته توسط کشورهایی از جمله آلمان، ایالات متحده و بریتانیا وعده داده شده بود) هنوز چند هفته تا رسیدن به میدان نبرد فاصله دارد.
در همین حال، سوناک از سفر خود به مونیخ نیز برای گفتگو با «اورسولا فون در لاین»، رئیس کمیسیون اروپا درباره پروتکل ایرلند شمالی استفاده خواهد کرد.
خبرها حاکی از آن هستند که توافق بر سر ترتیبات تجاری پس از برگزیت ممکن است در اوایل هفته آینده، پس از بیش از یک سال مذاکره، بین بریتانیا و اتحادیه اروپا حاصل شود.
نظر شما