تنور کوره های کارخانه آجر دهدشت گرم می‌شود

یاسوج - ایرنا - کارخانه بزرگ تولید آجر و سفال دهدشت مجهز به تجهیزات مدرن در یکی از محروم ترین مناطق کهگیلویه وبویراحمد ایجاد شده و در یک فاز با ۲۰۰ نفر کارگر مشغول فعالیت است اما برای توسعه نیازمند یکصدمیلیارد تومان اعتبار بوده که در سفر رئیس جمهور هم دستور حمایت از طرح توسعه ای این واحد داده شد.

به گزارش ایرنا، سال هاست که از سوی رهبر معظم انقلاب شعارهای راهبردی در خصوص موضوعات اقتصادی از جمله رونق تولید و اشتغال صادر می شود؛ شعارهایی که با هم افزایی مسئولان و اجرای یک به یک آن ها، جان دوباره ای به اقتصاد این کشور می دمد.

در یک سال گذشته و با شروع کار دولت سیزدهم، فعالیت‌های گسترده‌ای برای بهبود وضعیت صنعت در همه نقاط کشور و به تبع آن در کهگیلویه و بویراحمد انجام شده است.

کهگیلویه و بویراحمد به دلیل محرومیت های عمیق و تاریخی برای اشتغالزایی جوانان و ریشه کنی بیکاری نیازمند عزمی به بلندای تمام سال های محرومیت خود دارد.

کارخانه آجر دهدشت به عنوان یکی از طرح های مهم صنعتی استان در منطقه محروم، در سفر مهر ماه سال گذشته آیت الله ابراهیم رئیسی ویژه دیده شد.

بنا به درخواست مدیرعامل این کارخانه چنانچه یکصدمیلیارد تومان اعتبار در اختیار آن قرار داده شود تا کار را تکمیل نماید حداقل ۲۰۰ نفر دیگر به کار گرفته خواهند شد و همچنان چشم انتظار این اعتبار است.

در صورت پرداخت تسهیلات در نظرگرفته شده ۲۰۰ نفر به نیروهای کارخانه اضافه می شود که سهم مناسبی برای رفع بیکاری در این استان کم برخوردار به حساب می آید.

و به گفته کارشناسان امر در صورت تکمیل طرح توسعه کارخانه آجر دهدشت ظرفیت از ۶۰۰ تن به یک هزار و ۸۰۰ تن در روز افزایش خواهد یافت.

قرار شد طبق مصوبه سفر، ۵۰ میلیارد تومان تسهیلات بانکی به شرکت نماسازان مروارید ( آجر دهدشت ) از محل منابع بانک ملت در سال ۱۴۰۰ پرداخت شود اما تاکنون تنها ۱۵ میلیارد تومان به آن پرداخت شده است.

همچنین ایرنای مرکز یاسوج هفته گذشته در قالب گزارشی طی گفت و گو با سرمایه گذار کارخانه و مسئولان اجرایی استان با عنوان کوره های سرد آجر دهدشت چشم انتظار تزریق اعتبار + فیلم منتشر کرد و پیگیر رفع مشکلات این کارخانه و طرح توسعه ای آن شد.

بدنبال این اطلاع رسانی ایرنا ، روز جمعه بیست و هشتم بهمن ماه سال جاری تیم اقتصادی استانداری و امام جمعه دهدشت به همراه نماینده ولی فقیه در استان رهسپار کارخانه آجر دهدشت شدند و مشکلات این کارخانه با حضور میدانی مسئولان بررسی شد.

تنور کوره های کارخانه آجر دهدشت گرم می‌شود

تلاش برای توسعه کارخانه آجر دهدشت؛ تامین مالی منابع مورد نیاز کارخانه در دستور کار قرار گرفت

مدیرکل امور سرمایه‌گذاری و اشتغال استانداری کهگیلویه و بویراحمد گفت: روز بیست و هشتم بهمن ماه امسال بازدیدی از کارخانه توسط نماینده ولی فقیه در استان، معاون اقتصادی استاندار و سایر مدیران متولی صورت گرفت و تصمیمات راهبردی و اساسی برای کارخانه گرفته شد.

محسن ضامن‌ فر افزود: هم اینک ۲۰۰ نفر در کارخانه به صورت مستقیم مشغول به کار هستند و سرمایه گذار ۱۰۰ میلیاد تومان برای راه اندازی خطوط جدید نیاز دارد.

وی ادامه داد: تامین تسهیلات مورد نیاز این کارخانه در دستور کار قرار گرفته و مقرر شده با ابلاغ تسهیلات تبصره ۱۸ به استان، تخصیص اعتبار به این طرح به صورت ملی پیگیری شود.

مدیرکل امور سرمایه‌گذاری و اشتغال استانداری کهگیلویه و بویراحمد بیان کرد: چون حجم تسهیلات (۱۰۰ میلیارد تومان) بالاتر از نرم است از محل تسهیلات تبصره ۱۸ اما در قالب ملی پیگیری و تامین می شود.

میزان سهم استان از تسهیلات تبصره ۱۸ امسال چقدر خواهد بود؟

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به تسهیلات تبصره ۱۸ نیز گفت: ۲ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان سهم استان است.

علی شهابی نسب ادامه داد: ۹۶۰ میلیارد تومان از این میزان به بخش مسکن اختصاص داده شده و یک هزار و ۲۴۰ میلیارد تومان آن هم برای بحث اشتغال و سرمایه گذاری است.

وی تاکید کرد: هنوز به طور مشخص سهم دستگاه های اجرایی و بانک های کهگیلویه و بویراحمد تعیین نشده است.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کهگیلویه و بویراحمد از متولیان وزارت اقتصاد و دارایی خواست تا هر چه سریع تر این اعتبارات تعیین تکلیف و به دستگاه های اجرایی ابلاغ شود.

تنور کوره های کارخانه آجر دهدشت گرم می‌شود

کارخانه آجر دهدشت در یک نگاه

ساخت طرح بزرگ تولید آجر و سفال دهدشت دی ماه سال ۱۳۸۸ با مشـارکت بانک صنعت و معدن در شهرستان کهگیلویه به عنوان محرومترین نقطه استان کهگیلویه و بویراحمد راه اندازی شده است.

این کارخانه در زمینی به مساحت ۳۰۰ هزار مترمربع با سرمایه گذاری ارزی به مبلغ ۱۰ میلیون یورو و سرمایه گذاری ریالی به مبلغ ۲۵۰ میلیارد ریال ساخته شده است.

۳۰ هزار متر مربع سالن تولید کارخانه و مشتمل بر ۲ خط تمام اتوماتیک است و تکنولوژی و تجهیزاتی که در این کارخانه به کار رفته از ایتالیا، آلمان و ترکیه تامین شده است.

خط اول تولید این کارخانه با پیشرفته ترین تجهیزات روز دنیا مرداد ۹۵ با ظرفیت تولید ۱۵۰ هزار تن آجر و سفال در سال و فاز دوم کارخانه آجر و سفال دهدشت مرکز شهرستان کهگیلویه با ۲ میلیون یورو سرمایه گذاری شهریور سال ۹۷ نیز راه اندازی شد.

بخت یار نبود و یکی از کوره ها پس از مدتی ریزش کرد و از چرخه تولید خارج شد و تنها در یک فاز تولید ادامه دارد.

تنور کوره های کارخانه آجر دهدشت گرم می‌شود

ضعف زیرساخت‌های ارتباطی، توزیع نامتوازن جمعیت، بالا بودن مصارف نسبت به منابع بانکی، نبود سرمایه‌گذاری شرکت‌های مادر تخصصی در استان و غیرفعال بودن واحدهای صنعتی از چالش‌های پیش‌رو برای رشد اقتصادی کهگیلویه و بویراحمد بشمار می رود.

بیکاری فصل مشترک، درد عمیق و دغدغه جدی مسئولان و خانواده ها در جای جای این استان و رفع آن خواسته اساسی و نقطه اشتراک در مطالبات مردم این دیار است.

تا زمانی که بیکاری به‌عنوان معضل اصلی در روستاها حل نشود هیچ تضمینی برای ماندگاری جمعیت در روستاها وجود ندارد.

طبق گفته کارشناسان، هر فرصت شغلی صنعتی می تواند سه فرصت شغلی غیرمستقیم نیز ایجاد کند که این امر تحول شگرفی در اقتصاد و کاهش بیکاری استان دارد.

بنابراین توسعه کارخانه بزرگ تولید آجر و سفال دهدشت تاثیر بسیار خوبی در روند توسعه صنعت، اقتصاد و حمل ونقل دارد و زمینه اشتغال بسیاری از جوانان بیکار را در این استان به ویژه شهرستان کم برخوردار کهگیلویه فراهم می کند.

پاییز امسال، نرخ بیکاری در استان کاهش چشمگیری داشته در حالی که همه ساله، نرخ بیکاری در کهگیلویه و بویراحمد بالاتر از میانگین کشوری بود، در سال جاری نرخ بیکاری استان کمتر از میانگین کشوری شده است.

نرخ بیکاری کشور در تابستان و پاییز سال ۱۴۰۱ به ترتیب ۸.۹ و ۸.۲ بود ، اما در کهگیلویه و بویراحمد در تابستان و پاییز، ۸.۷ و ۷.۶ بوده است.

استان ۷۲۶ هزار نفری کهگیلویه و بویراحمد دارای ۹ شهرستان، ۱۷ شهر و حدود یکهزار و ۶۷۰ روستای دارای سکنه است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha