به گزارش ایرنا از تارنمای وزارت امور خارجه آمریکا، دیپلماتهای ارشد چهار کشور در بیانیه مشترکی بار دیگر ادعاها و اتهامات درباره برنامه صلحآمیز هستهای ایران را تکرار و خواستار اجرای تعهدات هسته ای ایران شدند.
در این بیانیه آمده است: آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا، امروز با کاترین کولونا، وزیر امور خارجه فرانسه، آنالنا باربوک، وزیر امور خارجه آلمان و جیمز کلورلی، وزیر امور خارجه بریتانیا در حاشیه کنفرانس امنیتی مونیخ دیدار کرد. آنها بر نگرانی خود در مورد تشدید تنش هسته ای ایران و عدم همکاری این کشور با آژانس بین المللی انرژی اتمی تاکید کردند و از ایران خواستند مسیر خود را تغییر دهد.
این درحالیست که ایران پس از امضای برجام در سال ۱۳۹۴ با هدف لغو تحریم های ظالمانه، به عنوان کشوری مسئولیت پذیر، تعهدات خود را بدون عیب و نقص اجرا کرد و این مساله در ۱۶ گزارش آژانس بین المللی انرژی اتمی مورد تائید قرار گرفت. اما پس از ورود دونالد ترامپ به کاخ سفید در ژانویه ۲۰۱۷ (دی ماه ۱۳۹۵) و پس از چند اقدام مقدماتی، نهایتاً با اتخاذ مواضع مغایر با مفاد برجام، با خروج یکجانبه و غیرقانونی آمریکا از آن در ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۷ (۸ می ۲۰۱۸)، در دو مرحله تحریمهای ثانویه آن علیه ایران بازگردانده شد.
اجرای نامتوازنِ این توافق از یک طرف و فشارهای ناشی از اعمال و تشدید تحریمهای یکجانبه آمریکا از طرف دیگر، باعث شد تا یکسال پس از خروج آمریکا از برجام، شورایعالی امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران تصمیماتی در راستای متوقف کردن گام به گام اجرای اقدامات داوطلبانه تعهدات هستهای با اعطای فرصتهای ۶۰ روزه به دیپلماسی، اتخاذ کند.
ایران تا یک سال پس از خروج آمریکا از برجام به تمامی تعهداتش ذیل این توافق عمل کرد تا به کشورهای اروپایی که وعده میدادند آثار خروج واشنگتن از توافق را جبران میکنند، فرصت دهد تا برای تحقق این وعده تلاش کنند. اما با توجه به اینکه کشورهای اروپایی به وعدههایشان عمل نکردهاند، در چند گام تعهداتش ذیل برجام را کاهش داد. کاهش تعهدات ایران بر اساس مفاد توافق هستهای برجام صورت گرفت.
در ادامه بیانیه وزارت امور خارجه آمریکا دیپلماتهای چهار کشور به تکرار اظهارات مداخلهجویانه در امور داخلی ایران و ادعای بیپایهواساس مشارکت نظامی ایران و روسیه در جنگ اوکراین که بارها از سوی مقامات کشورمان رد شده است، پرداخته و آمده است که طرفها «توافق کردند تا به هماهنگی نزدیک رویکرد خود در قبال فعالیت های بی ثبات کننده رژیم ادامه دهند.»
جمهوری اسلامی ایران پیشتر نسبت به تبعات رفتارهای مداخلهجویانه غرب هشدار داده و تصریح کرده است که این قبیل اقدامات بیپاسخ نخواهد ماند
نظر شما