سید جواد موسوی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اعلام این خبر افزود: بیشترین سهم صادرات صنایع دستی خراسان رضوی مربوط به محصولات و دست ساختههای سنگهای قیمتی و نیمه قیمتی، گلیم و دست بافتههای سنتی و نیز زیور آلات سنتی است.
وی بیان کرد: فروش و صادرات صنایع دستی در اسفند ماه و ایام نوروز پیش رو با توجه به رشد حضور زائران و مسافران افزایش مییابد و انتظار داریم شاهد ازدیاد چشمگیر این میزان در ایام عید باشیم.
مدیرکل میراث فرهنگی خراسان رضوی گفت: بیش از ۲۲ هزار صنعتگر زن و مرد هم اینک در حوزه صنایع دستی در استان فعالیت دارند و از محل این فعالیت ارتزاق میکنند.
موسوی با بیان اینکه امسال ۵۶ میلیارد تومان تسهیلات حمایتی از محل مشاغل خانگی به هنرمندان صنایع دستی خراسان رضوی پرداخت شده است، گفت: علاوه بر این، استان هم اینک با پرداخت حدود ۲۷ میلیارد تومان تسهیلات از محل اعتبارات تبصره ۱۸ قانون بودجه کل کشور، رتبه نخست کشور را دارد.
وی با اشاره به ظرفیت مطلوب و بالای هنرهای سنتی و صنایع دستی خراسان رضوی در سطح ملی و جهانی، گفت: تاکنون ۱۴۰ نشان ملی مرغوبیت برای صنایع دستی این استان صادر شده است که این خود ظرفیت بینظیری است.
هم اکنون در کل کشور ۲۹۴ رشته صنایع دستی شناخته شده وجود دارد که ۹۲ رشته هنر از این تعداد در خراسان رضوی زنده و فعال است؛ همچنین چهار رشته رنگرزی سنتی، چاروق دوزی، نمدمالی و قفلسازی سنتی که تا پیش از این فراموش شده بود نیز اکنون در این استان احیا شده است.
نظر شما