به گزارش خبرنگار موسیقی ایرنا، این آیین روز دوشنبه (اول اسفند) با حضور محمود سالاری معاون امور هنری، محمد الهیاری مدیرکل موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و جمعی از مسئولان و هنرمندان؛محمد اسماعیلی نوازنده پیشکسوت ساز تنبک، داوود گنجهای نوازنده پیشکسوت کمانچه و ویولن، سعید ثابت نوازنده پیشکسوت سنتور، علی جهاندار، بیژن بیژنی خواننده، سهیل محمودی شاعر، کیوان ساکت نوازنده تار، اردشیر کامکار نوازنده کمانچه و فاضل جمشیدی خواننده برگزار شد.
علیرضا افتخاری، حسامالدین سراج خواننده، سیامک جهانگیری نوازنده نی، کامبیز گنجهای نوازنده تنبک، رضا مهدوی نوازنده سنتور، مدرس و پژوهشگر، شهرام صارمی نوازنده کمانچه، علیرضا پورامید شاعر، نویسنده و پژوهشگر موسیقی، امیرعباس ستایشگر رئیس انجمن موسیقی و نیکنام حسینپور از دیگر شرکت کنندگان در این مراسم بودند.
اجرای این مراسم برعهده سیدعباس سجادی بود.
پخش نینوازی زندهیاد ناهید در برنامههای مختلف از جمله گلها از دیگر بخشهای این آیین بود.
پیکر مرحوم حسن ناهید نوازنده فقید عرصه نینوازی پس از تشییع از مقابل تالار وحدت تهران در قطعه هنرمندان بهشت زهرا(س) به خاک سپرده میشود.
حسن ناهید موسیقیدان و نوازنده پیشکسوت نی که از مدتی قبل در بستر بیماری بود، ۲۷ بهمن در سن ۷۹ سالگی دارفانی را وداع گفت.
وی از نوازندگان شاخص موسیقی ردیف دستگاهی ایران بود که سال ۱۳۲۲ در کرمان متولد شد.
حسن ناهید از ۱۰ سالگی در حوزه موسیقی فعالیت کرد. او از ۱۸ سالگی نزد زنده یاد حسین تهرانی آموزش دید و از شاگردان زندهیاد حسن کسایی نوازنده مطرح نی بود.
زندهیاد ناهید مدتها پس از فراگیری آموزشهای لازم در عرصه نوازندگی نی در ارکستری با همراهی هنرمندانی همچون اسدالله ملک، منوچهر جهانبگلو، فرهنگ شریف و محمودی خوانساری و تعدادی دیگر به اجرای برنامه پرداخت. وی در همان دوران فعالیتهایی در ارکستر «درویش» رادیو داشت و سپس برای شرکت در ارکستر رودکی متشکل از ابراهیم منصوری، حبیب الله بدیعی، علی تجویدی، احمد عبادی، رضا ورزنده، علی اصغر بهاری و فرهاد فخرالدینی دعوت و به فعالیت در این مجموعه مشغول شد.
مرحوم ناهید سال ۱۳۴۱ توسط حسین قوامی به برنامه «گلها» نیز دعوت و همکاری خود را در این مجموعه برنامه رادیویی آغاز کرد. او بعدها در ارکستر فرامرز پایور به نوازندگی نی پرداخت و در سالهای بعدتر موفق به اخذ مدرک درجه یک هنری از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی شد.
نوازندگی در ارکستر «گلها» به رهبری روح الله خالقی، نوازندگی در ارکستر «صبا» به رهبری حسین دهلوی، نوازندگی در ارکستر گروه «پایور» به سرپرستی فرامرز پایور، برگزاری کنسرت در کشورهای ترکیه، بلغارستان، یوگسلاوی، ایتالیا، فرانسه، بلژیک، هلند، آلمان و اتریش، انتشار آلبوم «گل و نی» شامل تکنوازی نی و دونوازی با تمبک در دستگاههای نوا، شوشتری و ماهور، انتشار آلبوم «آوای نی» شامل تکنوازی در دستگاههای بیات ترک، بیات اصفهان، ابوعطا و مخالف سهگاه بخشی از فعالیتهای زنده یاد حسن ناهید در عرصه موسیقی است
نظر شما