موافقت کمیسیون انرژی با لایحه عضویت ایران در اتحادیه جهانی انرژی خورشیدی

تهران- ایرنا- وزیر نیرو از موافقت کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی با لایحه عضویت ایران در اتحادیه جهانی انرژی خورشیدی خبر داد و گفت: امیدوارم این لایحه هرچه سریع‌تر به صحن برود و با رای قاطع نمایندگان، ایران عضو این اتحادیه بسیار مهم و اثرگذار در توسعه انرژی‌های نو و تجدیدپذیر شود.

به گزارش خبرنگار پارلمانی ایرنا، علی اکبر محرابیان در جمع خبرنگاران و در توضیح نشست روز دوشنبه کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی، گفت: پاسخگویی به سوالات نمایندگان و بررسی لایحه عضویت دولت جمهوری اسلامی ایران در اتحادیه بین‌المللی انرژی خورشیدی در دستور کار کمیسیون انرژی قرار داشت که در این خصوص دولت نظر خود را ارائه کرد و پس از آن نمایندگان با لایحه موافقت کردند. امیدواریم این لایحه هرچه سریع‌تر به صحن علنی برود و با رای قاطع نمایندگان جمهوری اسلامی ایران عضو این اتحادیه بسیار مهم و اثرگذار در توسعه انرژی‌های نو و تجدید پذیر شود.

وزیر نیرو افزود: نمایندگان در سوالات خود دغدغه‌هایی درباره طرح‌های توسعه، طرح‌های شبکه، مدیریت مصرف، توزیع اعتبارات داشتند که توضیحات لازم ارائه شد و اکثر آنها قانع شدند و تعدادی نیز درخواست برگزاری نشست‌های تخصصی برای بیان طرح‌های توسعه‌ای وزارت نیرو داشتند که این جلسات در کمیته‌های کمیسیون برگذار می‌شود.

محرابیان تصریح کرد: کار سنگینی را در تابستان گذشته داشتیم و برای تابستان سال آینده نیز در زمینه طرح‌های توسعه نیروگاهی، شبکه، پست، رفع محدودیت نیروگاه‌ها، تامین سوخت و آب، تعمیرات نیروگاهی و ارتقای توان نیروگاه‌ها، کار سنگین تری را پیش رو داریم که برنامه ریزی‌های لازم در قالب ۱۴۰ اقدام وزارت نیرو برای کاهش محدودیت‌های تابستان سال آینده شده است.

وزیر نیرو اضافه کرد: تلاش داریم برنامه‌ها به صورت کامل اجرا شود و محدودیت‌ها در تابستان سال آینده به حداقل برسد.

تصویب طرح توسعه بهره‌برداری صلح‌آمیز از فناوری هسته‌ای

مالک شریعتی نیاسر در توضیح نشست روز دوشنبه کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی به خبرنگاران گفت: نشست امروز با حضور علی اکبر محرابیان وزیر نیرو برای پاسخ به سوالات تعدادی از نمایندگان و تعیین تکلیف دو ماده باقی مانده از «طرح توسعه بهره‌برداری صلح‌آمیز از فناوری هسته‌ای» برگزار شد.

سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی افزود: این طرح پس از بررسی در کمیسیون تعیین تکلیف شد و ماده ۳ آن به تصویب رسید که مطابق این ماده، مقرر شد؛ وزارت نیرو، برق تولیدی هسته‌ای را به‌عنوان برق تجدیدپذیر به قیمت متوسط تجدیدپذیر در سال پس از تولید خریداری کند و عملا از صنعت نیروگاهی هسته‌ای حمایت خوبی داشته باشد.

شریعتی ادامه داد: همچنین اگرچه پیش‌نویس ماده ۱۵ «طرح توسعه بهره‌برداری صلح‌آمیز از فناوری هسته‌ای» این بود که از طریق منابع «ماده ۳ قانون مانع‌زدایی از توسعه صنعت برق» بخشی برای تحقیق و توسعه در حوزه انرژی هسته‌ای اختصاص پیدا کند اما این پیش‌نویس حذف شد چراکه در خود ماده ۳ این ظرفیت پیش‌بینی شده است.

وی ادامه داد: درواقع یکی از مصارف ماده ۳ «قانون مانع‌زدایی از توسعه صنعت برق» این است که وزارت نیرو از طریق شرکت توانیر برای تحقیق و توسعه هزینه کند و یکی از موارد میزان سهم‌ آن در تولید برق هسته‌ای کشور است و آنجا که این مهم را در هزینه‌های شرکت توانیر خواهند دید، عملا نیازی نبود در کمیسیون برای آن درصد تعیین کنیم. چراکه طبق این قانون منابع و مصارف بر عهده وزارت نیرو گذاشته شده است.

سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی به دستور دیگر این کمیسیون اشاره کرد و گفت: حدود ۱۰ نفر از نمایندگان سوالات خود را از وزیر نیرو مطرح کردند و تنها سوال محمدحسن آصفری نماینده اراک درباره کنترل آلایندگی‌های نیروگاه‌های برق کشور به صحن علنی ارجاع شد و مابقی نمایندگان از پاسخ‌های وزیر قانع شدند یا به وی جهت حل و فصل مشکلات مطرح شده فرصت دادند.

شریعتی خاطرنشان کرد: تکمیل نیروگاه‌ها، آلودگی حاصل از سوخت‌های نامرغوب و تکمیل طرح‌های وعده داده در حوزه صنعت و... ازجمله محورهای سوال‌های نمایندگان از علی اکبر محرابیان به شمار می‌آیند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha