به گزارش ایرنا، بنا به اعلام هواشناسی وزش باد گرم شدید از روز گذشته در گیلان شروع شده و تا فردا چهارشنبه ادامه دارد و متاسفانه عبارت " وزش باد گرم شدید" در استان خاطرات خوشی به همراه ندارد زیرا بسیاری از آتشسوزی جنگلها و تالابها ثمره بیاحتیاطی آتشی بوده که گردشگران در جنگلها و مراکز گردشگری افروختهاند و بیآنکه از خاموش شدن آتش مطمئن شوند مکان را ترک کردهاند و با وزش باد گرم، باقیمانده آتش شعلهور شده و هکتارها جنگل و تالاب را سوزانده است.
خاطراتی ناخوش از وزش باد گرم در گیلان
موزه میراث روستایی گیلان یادگار معماری یک قرن گذشته روستائیان گیلان بنا شده در جنگل های سراوان، بدلیل بی مبالاتی گردشگران در سال ۹۹ دچار حریق شد و حریق ناشی از این بیاحتیاطیها در مردادماه ۱۴۰۰ یک هکتار از پارک ملی بوجاق کیاشهر را به آتش کشید.
مدیرکل حفاظت محیط زیست گیلان هشدار داد
مدیر کل حفاظت محیط گیلان گفت: با توجه به گرمای هوا، وزش باد گرم و خشک بودن سطح زمین در مناطق جنگلی از کلیه طبیعتگردان و مسافرانی که بویژه در روزهای آینده به استان گیلان سفر می کنند، تقاضا داریم به طور مواکد نسبت به رعایت مسایل ایمنی در افروختن آتش در مناطق چهارگانه و جنگلی و مراتع توجه جدی داشته باشند تا شاهد بروز سوانح آتش سوزی در این مناطق و از بین رفتن جنگلها و گونههای جانوری و گیاهی نباشیم.
حمزه عشوری افزود: متاسفانه همه ساله با وزش باد گرم و حضور مسافران در مناطق مختلف استان شاهد بروز مشکلاتی از جمله انباشت زباله و آتشسوزی در مناطق جنگلی هستیم که این بی توجهی خسارات بسیار سنگین و بعضا جبران ناپذیری را به بار میآورد. از اینرو درخواست میکنیم تا گردشگران و طبیعتگردان تا حد امکان از افروختن آتش در مناطقی که پوشیده از درختان یا شاخه و برگهای خشک هستند خودداری کنند و در صورت نیاز به اینکار حتما از خاموش شدن آتش قبل از ترک منطقه مطمئن شوند.
در ضمن اداره کل حفاظت محیط زیست گیلان آماده دریافت گزارشات از طریق سامانه ١۵۴٠ است.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گیلان هشدار داد
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گیلان نیز با توجه به ادامه وزش باد گرم شدید از گردشگران خواست با آتش بی احتیاطی برای طبیعت استان ایجاد خسران نکنند.
ولی جهانی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با یادآوری این موضوع که سه سایت از جنگلهای هیرکانی گیلان دهم جولای ۲۰۱۹ در چهل و سومین گردهمایی جهانی یونسکو ثبت جهانی شد، گفت: بسیاری از جنگلهای استان، هیرکانیان چندین میلیون ساله هستند که در فهرست جهانی به ثبت رسیده و از سویی قدم به قدم طبیعت این سرزمین متعلق به خود مردم است لذا در حفاظت و نگهداری از آنها بکوشند.
وی با توجه به هشدار هواشناسی نسبت به وزش باد شدید از گردشگران خواست حتما از خاموش شدن شعله ای که در طبیعت برافروختهاند، مطمئن شوند و سپس جنگل یا هر مکان طبیعی را ترک نمایند.
سفر، نشان گیلان است و خاطرات شمال آنچنان در نوستالژی مردمان سرزمین های دور و نزدیک رخنه کرده که واژه شمال خود به تنهایی زایش حس خوشایند شالی، جنگل، باران، عطر خوش هیزم و باران در هیاهوی شکفتن پامچال ها و ... است اما این روزها با فراهم آمدن برخی زیرساخت های گردشگری چون آزاد راه شمال، سفر به گیلان سهلتر شده بطوریکه گاه مردمان خطه شمال نه تنها بهره ای از گردشگری نمی برند بلکه تنها سهمشان از آن آلایندگی محیط زیست، ترافیک سرسام آور، چهره ناخوش شهری، گرانی و دیگر آثار منفی است.
گیلان امسال پذیرای بیش از ۵۰ میلیون گردشگر بوده و گاه رد پای گردشگران غیر مسئول بر پیکره کم رمق محیط زیست گیلان، زیست بومی که قرن ها و از دیرباز گذشتگانمان در آن همدلانه زیسته اند، درگیر بدخبرهای زیست محیطی شده که نه از خشم طبیعت بلکه از زیاده خواهی انسان مدرن است، انسانی که تیشه بر دست گرفته و آگاه و ناآگاه به جان ریشه طبیعت افتاده است.
هوا، آب، خاک، گونههای گیاهی، حیات وحش و هر آنچه که محیط زیست را می سازد امروز دچار چالشهای فراوانی شده است و رفع آنها که برای ادامه حیات ضروری است در گرو بازنگری رفتارها و روش های توسعه و روی آوری به توسعه پایدار دور از تخریب، بازآفرینی و ترمیم دوباره این محیط زیست کم نظیر است.
نظر شما