به گزارش روز سه شنبه ایرنا، استاوروس لامبرینیدیس در مصاحبه با روزنامه واشنگتن تایمز با بیان اینکه غرب باید در جنگ اوکراین قاطعانه تر عمل کند،گفت: ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه درباره شکست اراده آمریکا و غرب در حمایت از اوکراین در آینده نزدیک شرط بندی کرده است. در این نقطه عطف نامطمئن، غرب باید از مخاطرات ژئوپلیتیک گسترده تر درگیری اوکراین غافل نشود.
این دیپلمات یونانی افزود: اگرچه این جنگ ممکن است امروز هزاران مایل دورتر به نظر برسد، اما زمانی که یک مستبد که روی سلاحهای هستهای نشسته است، متقاعد می شود که میتواند اراده رهبران آمریکا و اروپا را در مقابل خود بشکند، فاصله امنی وجود ندارد.
وی مدعی شد: «[پوتین] فقط تلاش نکرده که اوکراین را از روی نقشه جغرافیا محو کند. او همچنین گفته است که تلاش می کند نشان دهد غرب ضعیف است، ناتو ضعیف است و ما جرات و ظرفیت لازم برای پیگیری این مسائل را نداریم، و نظم جهانی بر اساس منشور سازمان ملل، قوانین بین المللی و حق خودمختاری کشورها باید تغییر کند. این دقیقاً همان چیزی است که چین نیز دوست دارد. بنابراین، این جنگ دور نیست و همین جاست.
رویترز با اشاره به اظهارات این دیپلمات اتحادیه اروپا، نوشت: در دومین سال جنگ که بسیاری نگران هستند طولانی تر، خونین تر و پرهزینه تر باشد مقام های آمریکایی و اروپایی تلاش می کنند از اوکراین حمایت کنند. نتایج نظرسنجی ها تاکنون نشان داده که آمریکا از شدت حمایت خود از کی یف کاسته است و کشورهای عضو اتحادیه اروپا درباره اتخاذ رویکردهای سختگیرانه تر در مقابله با نیروهای روسی اختلاف نظر دارند.
لامبرینیدیس وزیر خارجه سابق یونان که در زمینه سیاست های اروپا تجربه دارد در این گفت و گو با حمایت از کمک های تسلیحاتی آمریکا و غرب به اوکراین مدعی شد: موفقیت اوکراینیها و این تحقیر پوتین، به جز استفاده همزمان آمریکایی و اروپایی از قدرت اقتصادی و نظامی خود علیه روسیه نمیتوانست اتفاق بیفتد.
این سیاستمدار اروپایی گفت که جنگ روسیه و اوکراین را باید در چارچوب یک درگیری ژئوپلیتیک جهانی گسترده تر که چین را نیز درگیر می کند، درک کرد. پیروزی روسیه در اوکراین، پکن را در اقدامات نظامی تهاجمی خود، از جمله علیه تایوان، بدون ترس از هیچ گونه محدودیتی توسط غرب جسورتر می کند.
وی اظهار داشت: جنگ در اوکراین، به آنچه در چین میگذرد مرتبط است. پکن به دقت اوضاع را زیر نظر دارد. اگر غرب از اوکراین عقب نشینی کند، چین ممکن است آن را نشانه روشنی ببیند که غرب عزم لازم را ندارد و می تواند از نظر نظامی و اقتصادی مورد آزار قرار گیرد.
۲۷ کشور عضو اتحادیه اروپا در مجموع حدود ۷۳ میلیارد دلار کمک مالی، نظامی و بشردوستانه به اوکراین اختصاص داده اند که به طور قابل توجهی کمتر از حدود ۱۱۵ میلیارد دلاری است که آمریکا به تنهایی متعهد شده است.
لامبرینیدیس بر هزینههای اضافی که کشورهای اروپایی در این جنگ متحمل میشوند، از جمله پذیرش میلیونها پناهنده اوکراینی و کنار گذاشتن خرید نفت و گاز طبیعی از روسیه، که تا پیش از جنگ بزرگترین تامینکننده انرژی اروپا بود نیز اشاره کرده است.
وی گفت: ضرورت حفظ حمایت از اوکراین در هفته ها و ماه های آینده پیامی به آمریکایی ها برای اروپایی هایی است که وی نمایندگی از آنها را برعهده دارد.
نظر شما