مهدی قره شیخلو در گفت وگو با خبرنگار ایرنا با تاکید بر حفظ و گسترش وحدت در جهان اسلام اظهار داشت: مسابقات بینالمللی قرآن یکی از برنامههایی است که بسیاری از کشورها از جمله ایران این رویداد را برگزار میکنند و به واسطه همین مسابقات نمایندگان کشورهای مختلف در تهران حضور پیدا میکنند و در چنین فضایی، فرصت برای مبادلات فرهنگی و قرآنی ایجاد میشود که میتواند در نزدیک شدن چهرههای قرآنی کشورهای مختلف موثر باشد.
وی افزود: البته اگر بخواهیم دستاوردی از این وحدت داشته باشیم به برنامهریزی و طراحی و بهره گرفتن از فکر و خلاقیت قرآنیها نیاز داریم تا حداکثر استفاده را از این ظرفیت ببریم.
وی تصریح کرد: نباید برخی از کارها و فعالیتهای قرآنی که میتواند در طول یک سال اتفاق بیفتد به چند روز محدود شود؛ تعاملاتی که در حوزه آموزش و دستاوردهای قرآنی کشورهای مختلف داریم، آورده همافزایی در جریان مسابقات است، بنابراین باید از این اطلاعات به خوبی استفاده کرد.
این استاد و قاری بینالمللی کشورمان افزود: سرمایهگذاری ما متعلق به این چند روز است و ارتباطاتمان تا سال آینده قطع میشود که باید با تفکر و برنامهریزی این خلا را پر کرد؛ ارتباطات و همافزایی در میان جامعه بینالمللی قرآن کریم باید مستمر باشد.
قرهشیخلو در خصوص نقش مسابقات در ترویج فرهنگ قرآنی در جامعه گفت: هر موضوعی چه در حوزه قرآن و چه در مورد موضوعات دیگر اگر بتواند در جامعه جریانی ایجاد کند، مورد توجه و اقبال قرار می گیرد و به نتایجی که میخواهد میرسد؛ که بر همین مبنا باید به نحوی برنامهریزی کنیم که تمام فعالیتهای قرآنی کشور در طی یک سال، در فینال مسابقات جمع شود.
وی با بیان اینکه باید جریانی ایجاد شود که در طول یکسال تمامی فعالیتهای قرآنی به فینالی اینچنینی گره بخورد، تصریح کرد: میتوانیم تمام فعالیتهای قرآنی را در استانهای مختلف به مناسبتهای مختلف به نحوی طراحی کنیم که ختم آن در این مسابقات خود را نشان بدهد که اگر چنین شود، میتوانیم بگوییم که جامعه در جریان ترویج فرهنگ قرآنی قرار میگیرد چون فضاسازی ما درست و دائمی است.
قرهشیخلو در تحلیل پروژه هتک حرمت غرب نسبت به ساحت قرآن کریم، تاکید کرد: دشمنان اسلام نگران و هراسآلود از گرایش مردم دنیا به اسلام هستند؛ بنابراین به هتک حرمت قرآن کریم و مقدسات روی آوردهاند؛ البته دشمنی آنها به نفع ما تمام میشود زیرا که نشان میدهد حرفها و ادعاهایی که مبنی بر آزادی بیان و حمایت از ادیان مختلف و غره میزدند و تمایل ظاهری برخی از رهبران غربی به دین و ادیان، دروغ است.
وی ادامه داد: اگر غرب به شعارهایش در رابطه با آزادی بیان پایبند بود، اجازه نمیداد به دین و آیین و کتاب مقدس توهین کنند؛ متن صریح قرآن میفرماید که تمام دشمنان ارادهشان این است که میخواهند نور خدا را کمرنگ کنند ولی هیچکس قادر به این کار نیست و قرآن همیشه فروزان بوده و خواهد بود.
این استاد برجسته قرآن گفت: ما جامعه قرآنی و عموم مسلمانان موظف هستیم تا آنجا که میتوانیم مفاهیم و نسخههای زندگیبخش قرآن را برای مردم جهان تبیین کنیم و مقدمه انس بیشتر مردم با قرآن را با رفتار و اخلاق و منش خودمان فراهم آوریم و به دنیا نشان دهیم که وقتی انسانی با قرآن مانوس است، اخلاق و رفتار او رنگ و بوی دیگری دارد؛ زمانیکه اراده کنیم تا با عمل به قرآن حرکتهای شیطنتآمیز دشمن را خنثی کنیم، وظیفه ما بسیار حساس میشود.
وی با اشاره به ظرفیت وحدت جامعه قرآنی در جریان مسابقات، خاطرنشان کرد: حضور گرم و حداکثری قرآنیها در این برنامه بهترین رزمایش و مناسب ترین حرکت فرهنگی در برابر هتک حرمت دشمنان به ساحت قرآن است.
این فعال قرآنی خاطرنشان کرد: ما متاسفانه همیشه در بخش انعکاس این فعالیتها در رسانه مشکل داریم و رویدادهای قرآنی آنطور که شایسته و بایسته است، پوشش داده نمیشود که امیدواریم اطلاعرسانی مناسبتری از سوی اصحاب رسانه صورت پذیرد.
سی و نهمین دوره مسابقات بینالمللی قرآن کریم جمهوری اسلامی ایران از تاریخ ۲۹ بهمن ماه با حضور قاریان و حافظان برتر بینالمللی در سالن اجلاس سران کشورهای اسلامی اغاز شده و تا سوم اسفند ماه ادامه دارد.
نظر شما